Feng Shui: New report για τα μαλλιά σου - Tips για να αναδείξεις τον καλύτερό σου εαυτό

Χαρακτηριστικά που σου προσδίδουν τα μαλλιά σου, σύμφωνα με το Feng Shui

Feng Shui: New report για τα μαλλιά σου - Tips για να αναδείξεις τον καλύτερό σου εαυτό

Στο Φενγκ Σούι υπάρχει η θεωρία ότι το εξωτερικό αποτελεί ένα καθρέφτη του εσωτερικού. Η σύνδεση τώρα του Φένγκ Σούι με τα μαλλιά, είναι μέρος μιας μυστικής γλώσσας που ομιλείται από το σώμα. Το σώμα, λένε οι διδασκαλίες του Φένγκ Σούι, θεωρείται ως ένα μικρόκοσμος ή ένα μικρό κομμάτι του μεγαλύτερου σύμπαντος.
Για περισσότερα από 5.000 χρόνια αυτή η αρχαία τέχνη έχει μελετηθεί και ασκηθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ οι ιερείς του Τάο ήταν αυτοί που ουσιαστικά ανακάλυψαν πως το Φένγκ Σούι εφαρμόζεται στο ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένης και της τρίχας και κατά επέκταση των μαλλιών. Ενδιαφέρον, δεν ακούγεται;

Άκου λοιπόν προσεκτικά:

Στις αρχαίες διδασκαλίες του Φενγκ Σούι υπάρχει πολύ λίγο ενδιαφέρον για τις τεχνικές hairstyling, όπως ισχύουν στη σύγχρονη εποχή. Αντ' αυτού, είναι η ίδια η τρίχα που μελετάται και αξιολογείται με μεγάλη ακρίβεια. Πάντως, αν και αυτό το συγκεκριμένο άρθρο ασχολείται με το Φένγκ Σούι και τα μαλλιά στο κεφάλι, οι επαγγελματίες που ειδικεύονται στο σώμα μέσα από την οπτική του Φενγκ Σούι, αξιολογούν όλες τις τρίχες που μεγαλώνουν στο σώμα, σε κάθε θέση.

Γεγονός είναι ότι οι εμπειρογνώμονες Feng Shui επικεντρώνονται στην ανάλυση της ποιότητας, της ποσότητας, του χρώματος της τρίχας, της λάμψης των μαλλιών, της κατεύθυνσης που η τρίχα μεγαλώνει μαζί με τη συνολική εμφάνιση του σώματος σε σχέση με τα μαλλιά.
Σύμφωνα με αυτούς, ιδανικά είναι τα μαλλιά που δεν είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτά, καθώς ούτε πάρα πολύ σκληρά ή ούτε πολύ μαλακά. Τα πάρα πολλά μαλλιά, επίσης είναι το ίδιο αρνητικά με τα πολύ λίγα μαλλιά. Αυτό φυσικά στηρίζεται στις αρχές του Φένγκ Σούι (Γιν και Γιανγκ) που εξερευνά κατά βάση την αληθινή ισορροπία.

Μαλλιά Feng Shui - Γενικές Θεωρίες

Σύμφωνα με τις διδασκαλίες των εμπειρογνωμόνων του Φένγκ Σούι στο σώμα σου, θα πρέπει να δώσεις προσοχή στα παρακάτω:

1. Εάν έχεις ένα πολύ λεπτό πρόσωπο με πολύ πυκνά μαλλιά μπορεί να είσαι πιο επιρρεπής στο να εμφανίσεις μια πολυποίκιλη σεξουαλική ζωή, ακόμα και όταν αυτό δεν είναι κατ' ανάγκην κάτι που θέλεις ή προτιμάς.

2. Αν πάλι έχεις σκληρά και πυκνά μαλλιά αλλά με πολύ όμορφο χρώμα και λάμψη, τότε η επιτυχία μπορεί να σου έρθει πιο γρήγορα και εύκολα.

3. Εάν είσαι ένα μεγαλόσωμο ή βαρύ άτομο με λεπτή τρίχα, θεωρείσαι ότι δεν έχεις πολύ κουράγιο να αγωνιστείς για την επιτυχία. Η θεωρία αυτή δεν σημαίνει ότι δεν θα είσαι επιτυχημένος, αλλά μπορεί να σου λείπει το θάρρος με κάποιο τρόπο.

4. Η ποιότητα της τρίχας βρίσκεται σε σχέση με την ποιότητα του δέρματος. Όσο πιο λεπτά είναι τα μαλλιά, τόσο μαλακότερο το δέρμα θα πρέπει να είναι. Όσο πιο τραχύ είναι το δέρμα, τόσο πιο σκληρή η τρίχα.

3-6-2015 mesaaaa

Feng Shui και κανόνες Χτενίσματος

Στο Feng Shui οι ακόλουθοι γενικοί κανόνες χτενίσματος σου προτείνουν:

1. Το μέτωπό σου, πρέπει πάντα να είναι εντελώς απαλλαγμένο από τα μαλλιά. Αυτό συμβαίνει επειδή το μέτωπο θεωρείται η ηλιοφάνεια της ψυχής. Στη μελέτη του σώματος μέσω του Φένγκ Σούι, όταν μια φράντζα ή αφέλειες καλύπτουν το μέτωπο, θεωρείται σαν κλείδωμα της ψυχής.
Πάντως, εάν καλύπτεις το μέτωπό σου σε τακτική βάση, πιστεύεται ότι έχεις έναν ευγενικό και όμορφο χαρακτήρα, αλλά στην πραγματικότητα τον κρύβεις πίσω από ένα πέπλο από μαλλιά. Αυτή η πεποίθηση, μάλιστα, συμφωνεί με κάποιες θεωρίες της σύγχρονης ψυχολογίας σχετικά με τη χρήση των μαλλιών ως ασπίδα για να κρυφτείς από τον κόσμο.

2. Ακόμα, οι ειδικοί του Φένγκ Σούι προειδοποιούν ότι δεν πρέπει ποτέ να καλύπτεις με μαλλιά τα μάγουλά σου. Τα μάγουλα θεωρείται ότι είναι η πύλη για την ψυχή. Ερμηνεύουν μάλιστα, το κάλυμμα των μάγουλων σου, σαν ένδειξη αυτό-αμφιβολίας ή αντιθέτως, μεγάλου θάρρους.
Αν είσαι γεμάτος από αυτό-αμφιβολία, μάλλον επρόκειτο για έναν πολύ βαθύ φόβο. Αν πάλι ανήκεις στους θαρραλέους, μπορεί να έχεις κάποιους μυστικούς φόβους ή αμφιβολίες, αλλά θα ολοκληρώσεις εξαιρετικούς άθλους στην ζωή σου. Πάντως σε όποια και από τις δυο κατηγορίες ανήκεις, το σίγουρο είναι ότι αγωνίζεσαι για να τα βρεις με όλους τους τύπους των ανθρώπινων σχέσεων.

3-6-2015 mesaaaagfg

Feng Shui - Κοντά μαλλιά
Οι εμπειρογνώμονες του Φένγκ Σούι σου δίνουν επίσης κάποιες σαφείς ενδείξεις σχετικά με το μήκος των μαλλιών σου, όπως όταν επιλέγεις τα κομμένα κοντά.
Εάν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που τους αρέσουν να κουρεύουν τα μαλλιά τους κοντά, θεωρείσαι ότι είσαι πολύ ανεξάρτητος, ανοιχτόκαρδος και αυτάρκης. Ωστόσο, πιστεύεται ότι έχεις στερηθεί την αγάπη και την στοργή από τους γονείς σου, και γι' αυτό το λόγο αργότερα στη ζωή σου μπορεί να λαχταράς ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη.
Όταν τα κοντά μαλλιά σου έχουν υποστεί χημικά ή περμανάντ, πιστεύεται ότι έχεις την τάση να είσαι ανασφαλής και σε θέματα καρδιάς να ενεργείς συντηρητικά.

Feng Shui - Μεσαίου μήκους μαλλιά
Εάν ανήκεις στους ανθρώπους που τα μαλλιά σου φτάνουν στους ώμους, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να γυρίζουν προς τα μέσα στα άκρα, μπορεί να τείνεις να έχεις μια κομψή εμφάνιση. Ωστόσο, πιστεύεται ότι νοιάζεσαι κυρίως για την εμφάνισή σου, συχνά αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι δύσκολο να συνεργαστείς στις σχέσεις σου.

Feng Shui - Μακριά ή και πολύ μακριά μαλλιά
Όταν επιλέγεις να αφήσεις τα μαλλιά σου πολύ μακριά και μάλιστα φυσικά κυματιστά, έχεις την τάση να αγαπάς μια πολυτελή ζωή. Προκειμένου να ζήσεις μια τέτοια ζωή είσαι μερικές φορές πρόθυμος να μη δώσεις σημασία σε βαθύτερες μελέτες ή νοήματα. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να τείνεις να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τις λεπτομέρειες παρά για τη μεγάλη εικόνα.
Όταν τα μαλλιά σου είναι πολύ μακριά, φυσικά ίσια, αλλά όχι δεμένα πίσω ή πάνω, παρουσιάζεσαι σαν άτομο που νοιάζεται τους άλλους, έχεις καλή θέληση και φαίνεσαι μάλιστα πολύ έξυπνος.
Γενικά οι μελετητές του σώματος μέσα από το Φένγκ Σούι, πιστεύουν ότι έλκεσαι από τα πράγματα και τις καταστάσεις που περιέχουν ομορφιά και έρωτα.

Feng Shui - Μαλλιά μαζεμένα, ράστα ή κοτσίδα

Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά ή εξαιρετικά μακριά και πλεγμένα σε κοτσίδα ή ράστα, θεωρείται ότι είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση, χρήσιμος και ευφυής. Επίσης, είναι συχνό να ενδιαφέρεσαι για πιο πνευματικά θέματα και λιγότερο για μια ενεργή κοινωνική ζωή.

Εάν πάλι τα μακριά μαλλιά σου συνηθίζεις να τα μαζεύεις στην κορυφή του κεφαλιού, θεωρείται ότι έχεις πολύ καλή γεύση/στυλ/οπτική. Επίσης, ότι ναι μεν είσαι κομψός, αλλά ενδεχομένως να γίνεσαι αλαζονικός κατά καιρούς.

Τώρα, εάν τα μαλλιά σου τα χτενίζεις πίσω και σπάνια τα αφήνεις κάτω, πιστεύεται ότι είσαι μυστικοπαθής σχετικά με τα πραγματικά σου συναισθήματα, τα οποία σπάνια φανερώνεις. Παρ' όλο που δεν μπορείς να δείξεις πως αισθάνεσαι, κατέχεις έναν ευγενικό χαρακτήρα, που έχει πολύ συμπόνια και κατανόηση στα παιδιά.

Feng Shui - Προϊόντα Styling

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν σίδερα ή άλλα θερμαινόμενα εργαλεία για styling, έτσι ώστε να κάνεις μακριά κυματιστά μαλλιά ή σγουρά, δείχνει έναν χαρακτήρα πολύ ρομαντικό, με μια επιθυμία για μια άνετη και τέλεια ζωή. Ίσως είσαι πιο ανάλαφρος από τους άλλους ανθρώπους, με έλλειψη μάλλον ενός σοβαρού μυαλού. Ωστόσο, θεωρείται ότι με επιτυχία παίρνεις αυτό που θέλεις, ως επί το πλείστον με πολύ λίγη προσπάθεια.

Αν χρησιμοποιείς πολύ styling gel στα μαλλιά σου, μπορεί αρχικά στις σχέσεις σου να φαίνεσαι φιλικός/η, αλλά δεν σου είναι εύκολο να κάνεις φίλους. Συνήθως είσαι πιο επιτυχημένος στην δουλειά σου απ' ό, τι στην ιδιωτική σου ζωή.

Να προσθέσω κάτι τελευταίο: Αν προτιμάς μονόπλευρα στυλ χτενισμάτων, θεωρείσαι ότι είσαι ευγενής και ρομαντικός χαρακτήρας. Ενώ, εάν προτιμάς να υιοθετείς χτενίσματα από άλλες εθνικότητες- χώρες, μάλλον και στην προσωπική σου ζωή συνεχώς ψάχνεις για νέα πράγματα. Επίσης, χαρακτηρίζεσαι άνετα ως άνθρωπος που αγαπάς να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις, καθώς και να χειρίζεσαι εύκολα μια σειρά από δύσκολες καταστάσεις.

Σχετικά άρθρα

Η κρυμμένη δύναμη των μαλλιών σου

Τι σημαίνει το ξανθό χρώμα στα μαλλιά;

Τι σημαίνει το καστανό χρώμα στα μαλλιά σου;

Τι σημαίνει το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά μας;

Κατέβασε τώρα το application του astrology, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved