Κι όμως! Το περπάτημά σου αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς σου!

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο τρόπος που μιλάς και περπατάς αντανακλά πολλά για τη διάθεση, τη στάση και την προσωπικότητά σου

Κι όμως! Το περπάτημά σου αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς σου!

Οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι ένα άτομο εκπέμπει διάφορες μη λεκτικές νύξεις σχετικά με την προσωπικότητά του, ηθελημένα ή αθέλητα, μέσω των εκφράσεων του προσώπου του, των χειρονομιών του, του βαδίσματός του, κλπ. Αλήθεια εσύ γνώριζες ότι το στυλ που περπατάς μπορεί να πει πολλά για την προσωπικότητά σου; Ας το δούμε.

Αν και υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι η γλώσσα του σώματος είναι μια ανακριβής επιστήμη, ή μια ψευδοεπιστήμη, εντούτοις έχουν γραφτεί πολλά για το θέμα και μάλιστα με αρκετές μελέτες για να υποστηρίξουν την ανάλυσή τους. Και νομίζω πως κι εγώ θα συμφωνήσω σ' ένα πράγμα: η γλώσσα του σώματος, όντως, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τη διάθεσή σου.

Σκέψου την πρώτη ημέρα σου στο σχολείο. Οι γονείς σου, σε παρακαλούσαν να χαμογελάσεις αλλά εσύ το μόνο που κατάφερνες να κάνεις ήταν να σύρεις τα μικροσκοπικά πόδια σου και να τους κοιτάζεις με τα θλιμμένα μάτια ενός κουταβιού, για να τους πείσεις να σε πάρουν πίσω.

Ή θυμήσου το χαρούμενο, ανάλαφρο βηματισμό που είχες, κάθε φορά που χτυπούσε το κουδούνι για το διάλειμμα και έβγαινες έξω να παίξεις. Κατάλαβες τι εννοώ;
Ενώ η στάση του σώματος, η ταχύτητα και το στυλ με το οποίο περπατάς, μπορεί μερικές φορές να αλλάξει ανάλογα με τη διάθεσή σου, είναι σίγουρο ότι έχεις έναν αποκλειστικό βηματισμό που σε διακρίνει και που θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο σε βλέπουν οι άλλοι. Παρακάτω θα δούμε πως τα πόδια σου αφηγούνται την δική σου ιστορία και τι έχουν να πουν για εσένα.

collage xaroymena podia

Οι άνθρωποι με τα χαρούμενα πόδια
Αν είσαι από τους ευέξαπτους ανθρώπους, οι οποίοι κάνουν μεγάλους διασκελισμούς και κουνούν τα χέρια τους με ενθουσιασμό καθώς περπατούν, σίγουρα ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Το πιο πιθανόν είναι ότι είσαι ένα ενεργητικό άτομο, που αποπνέει εμπιστοσύνη, και φαίνεται να έχεις τα πάντα υπό έλεγχο. Πιστεύεται ευρέως ότι οι άνθρωποι που είναι σα να έχουν ένα ελατήριο το βήμα τους, το κεφάλι ψηλά και τους ώμους πίσω, έχουν συχνά μια θετική προσέγγιση στη ζωή και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα κατά μέτωπο.

collage antropoi dynamika podia

Οι άνθρωποι με τα δυναμικά πόδια
Εάν πάλι ανήκεις σε αυτούς που έχουν ένα έντονο, δυναμικό βάδισμα, και δεν σου αρέσει να σταματάς πουθενά τη στιγμή που γνωρίζεις τον προορισμό σου, τις περισσότερες φορές, απασχολείσαι σε κάποια μεγάλη εταιρεία/οργανισμό/project, καθώς εκτιμάς ιδιαίτερα το χρόνο. Ωστόσο, πριν προβείς σε οποιαδήποτε συμπεράσματα, υπάρχουν και άλλες χειρονομίες που πρέπει να εξετάσεις. Κατά καιρούς, οι άνθρωποι μπορεί να περπατάνε γρήγορα για να στρέψουν την προσοχή μακριά από τον εαυτό τους. Ένα πρόσωπο που περπατά γρήγορα, αλλά κοιτάζει το έδαφος, μπορεί να μην έχει αυτοεκτίμηση. Είναι το κεφάλι με το γερμένο βλέμμα προς τα κάτω, ή οι πεσμένοι ώμοι που τους διαφοροποιεί από την πιο πάνω κατηγορία.

lithargiko perpatima

Οι άνθρωποι με το ληθαργικό περπάτημα
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκεις, αν το βάδισμά σου φαίνεται ληθαργικό ή πρόχειρο, λόγω της συνήθειας σου να σέρνεις τα πόδια σου. Λοιπόν, αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή και σίγουρα όχι για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση. Αν περπατάς τόσο αργά, ώστε να φαίνεται η διαδικασία του περπατήματος σαν να είναι ένα τιτάνιο έργο, δίνεις την εντύπωση ότι σε κάθε βήμα που κάνεις, αποστραγγίζεσαι από την ενέργειά σου. Εκτός και αν στην πραγματικότητα έχεις χαμηλά επίπεδα ενέργειας, το αργό βάδισμα μπορεί να υποδηλώνει αισθήματα ανεπάρκειας. Αυτό το είδος βαδίσματος, μπορεί να δείχνει ότι είσαι ένα άτομο ανασφαλές ή φοβισμένο για το τι μπορεί να βρίσκεται μπροστά του.

collage o kosmos einai i skini mou

Οι άνθρωποι με το περπάτημα «Ο κόσμος είναι η σκηνή μου»
Εδώ σίγουρα ανήκεις, αν έχεις διαλέξει μια καριέρα μοντέλου ή απλά επιθυμείς να τραβάς την προσοχή όλων. Φαίνεται ότι έχεις μια διακαή επιθυμία να ξεχωρίζεις μέσα στο πλήθος. Αν ανήκεις στο γυναικείο φύλο και κάνεις αυτά τα μεγάλα, υπερβολικά βήματα, με το ένα πόδι να κινείται μπροστά από το άλλο, μαζί με την δελεαστική αιώρηση των γοφών, σίγουρα θέλεις να τραβήξεις την προσοχή, όμως, ας είσαι έτοιμη να χειριστείς το λανθασμένο είδος της προσοχής που θα προσελκύσεις.

collage argo vadisma

Οι άνθρωποι με το αργό βάδισμα
Ενώ γύρω σου οι άνθρωποι περπατούν τόσο γρήγορα, σαν να πρόκειται να επέλθει το τέλος του κόσμου, υπάρχεις κι εσύ που πηγαίνεις τόσο αργά ώστε να εκνευρίζεις ακόμη και αυτούς που προχωρούν κανονικά. Το θέμα είναι ότι όσο πιο μικρά βήματά σου, τόσο πιο προσεκτικός άνθρωπος και με λιγότερες πιθανότητες να γίνεις ριψοκίνδυνος είσαι. Εάν πάλι, περπατάς σε έναν πιο χαλαρό ρυθμό, σαν να κάνεις π.χ. μια βόλτα, είναι πιθανό να είσαι ήρεμος, χαλαρός και αρκετά cool.

Διάβασε επίσης: Γλώσσα του σώματος: Τι μαρτυρούν τα πόδια σου;

Πάντως, ακόμα και αν είσαι δύσπιστος στην ακρίβεια της γλώσσας του σώματος, υπάρχουν πολύ λεπτά ή όχι και τόσο λεπτά σήματα που εκπέμπεις ασυναίσθητα, και θα μπορούσαν να σου αποκαλύψουν περισσότερα απ' ό, τι νομίζεις. Ωστόσο, μια μεμονωμένη χειρονομία, όπως και το στυλ περπατήματος, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωριστά από το σύνολο. Η ερμηνεία της γλώσσας του σώματος προϋποθέτει ανάλυση και των υπολοίπων κινήσεων όπως: του κεφαλιού, τις μικρό-εκφράσεις, τις χειρονομίες, την στάση του σώματος, κλπ. Αν δεν έχεις κάνει μια βαθιά μελέτη της γλώσσας του σώματος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα παρερμηνείας.

Επιπλέον, τα μυστήρια της ανθρώπινης ψυχής, δεν είναι τόσο απλό να ξετυλιχτούν και σίγουρα δεν είναι σαν ένα φλιτζάνι ελληνικός καφές, που... αποσυμβολίζεται τόσο εύκολα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved