Πυγολαμπίδες: Πηγή φωτός και παιχνιδιού

Τι συμβολίζουν στην ζωή σου;

Πυγολαμπίδες: Πηγή φωτός και παιχνιδιού

Εάν είσαι αρκετά τυχερός να ζεις σε μια περιοχή όπου οι πυγολαμπίδες αφθονούν, είσαι εξοικειωμένος με την όμορφη λάμψη και την παρουσία τους. Αν και η πυγολαμπίδα μοιάζει μ' ένα συνηθισμένο πλάσμα τη μέρα, τη νύχτα μοιράζεται το φως της και την υπερδύναμή της, φωτίζοντας ένα καλοκαιρινό βράδυ παρέα με τον ήχο από τα τριζόνια και τη ζέστη στην ατμόσφαιρα.

Από μικρή γοητευόμουν από τις πυγολαμπίδες. Τις σύνδεσα μάλιστα με τη μαγεία και τις νεράιδες. Τα βράδια του καλοκαιριού καθώς άρχιζαν να εμφανίζονται, ντυνόμουν με φορέματα πλουμιστά, τιάρες,, ραβδιά, κάπες και παπούτσια και χόρευα ανάμεσά τους. Στροβιλιζόμουν με το πριγκιπικό μου φόρεμα, χαρούμενη και ικανοποιημένη με τη μαγεία που οι πυγολαμπίδες δημιουργούσαν με το τρεμάμενο φως τους.
Άλλες φορές, έτρεχα τα βράδια στα σκοτάδια, να τις εγκλωβίσω μέσα σ' ένα γυάλινο βάζο. Γέμιζα το κάτω μέρος με χορτάρι, έπιανα μερικές και τις παρακολουθούσα να λάμπουν μέσα στο βάζο. Αυτή, ομολογώ, ήταν πραγματικά μια μαγική αφύπνιση για ένα παιδί σαν εμένα.

6-5-2015 medsss

Όμως αν το καλοσκεφτείς, μπορεί μόλις να περιέγραψα μια δική σου παιδική ανάμνηση. Αλήθεια, πέρα απ' αυτό, έχεις σκεφτεί ότι ένα πνευματικό μήνυμα μπορεί να βρίσκεται σε αυτό το πλάσμα; Ενώ το φως και η λάμψη είναι οι πιο προφανείς και σημαντικές συμβολικές έννοιές της, η λιτή εμφάνιση της πυγολαμπίδα;, προσφέρει θαυμάσιες αλληγορίες και σε άλλα ισχυρά χαρακτηριστικά.

Ποια; Την έμπνευση, την υπομονή, την έλξη, την ενέργεια, την ελπίδα, τον προσανατολισμό, την αποτελεσματικότητα, τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες και την αφύπνιση.

Βεβαίως, όταν ανάβει το βράδυ αποτελεί ένα αξιόλογο θέαμα, αλλά το συμβολικό μήνυμα που έρχεται να σου δώσει είναι ότι, ακόμα κι αν η φυσική σου εμφάνιση φαίνεται ήρεμη, δειλή, ή ανεπιτήδευτη, είναι τελικά ο εσωτερικός χαρακτήρας ή το πνεύμα σου, που σε κάνει μοναδικό και να λάμπεις από μέσα προς τα έξω. Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο είναι αόρατο μέσα σου φωτίζει τους γύρω σου.

6-5-2015 mesaaaaa

Η πυγολαμπίδα χρησιμοποιεί κυρίως το φως της σε περίτεχνες και πολύπλοκες τελετές ζευγαρώματος. Μάλιστα, τα σήματά της είναι χρονικά ακριβή προκειμένου να προσελκύσει το σωστό σύντροφο. Συμβολικά, αυτό σημαίνει ότι αν θέλεις να προσελκύσεις τους σωστούς ανθρώπους, βοήθεια, χρήματα ή την επίτευξη στόχων στη ζωή σου, θα πρέπει να προγραμματίσεις αναλόγως, να ορίσεις τις βάσεις και να είσαι πιστός στα ιδεώδη σου.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η πυγολαμπίδα, δεν παράγει θερμότητα, προκειμένου να δημιουργηθεί το φως της. Αυτό οδηγεί στην αλληγορία ότι μπορεί να προσφέρεις το φως και την λάμψη σου, αλλά δε χρειάζεται να καις όλα τα ψυχικά σου αποθέματα. Η δημιουργικότητα, υποτίθεται ότι είναι ελεύθερη, φυσική και μια εύκολη διαδικασία εν εξελίξει. Κατά τη δημιουργία λοιπόν κάτι καινούριου από το τίποτα ή κατά την έναρξη μιας νέας προσπάθειας που φαίνεται δύσκολη, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να «κάψεις» την ενέργεια σου από την αρχή, προκειμένου να επιτύχεις τους στόχους σου.

6-5-2015 mesasasasa

Εκτός απ' ό, τι δεν παράγει θερμότητα κατά την παραγωγή φωτός, το γεγονός ότι οι πυγολαμπίδες τρώνε πολύ λίγο είναι άλλο ένα παράδειγμα της οικονομίας και της αποτελεσματικότητας τους. Οι πυγολαμπίδες χρησιμοποιούν το περιβάλλον τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Το μάθημα είναι ότι πρέπει να εκτιμάς τους πόρους σου και να μην τους καταναλώνεις σε υπερβολικό βαθμό.

Συμβολικά, λοιπόν όταν μια πυγολαμπίδα έρχεται στη ζωή σου, είναι για να σε καθοδηγήσει σε τρόπους ζωής που είναι πιο γήινοι και στην ψυχή πιο εύχρηστοι. Η πυγολαμπίδα σε διδάσκει ότι η αξία της ζωής βρίσκεται στο απλό, ενώ πρέπει να στηρίζεσαι στις δικές σου εσωτερικές δυνάμεις για την φώτιση και την καθοδήγηση. Η πυγολαμπίδα έρχεται επίσης μ' ένα μήνυμα δημιουργικότητας και σου θυμίζει ότι τα μονοπάτια σου γίνονται ευκολότερα με την ομορφιά που δημιουργείς και επιτρέπεις στην ζωή σου.

6-5-2015 mesaaafirefly1

Την επομένη φορά, μη σταθείς απλά στο γεγονός ότι οι πυγολαμπίδες απλά υπάρχουν εκεί γύρω. Και εδώ θα μοιραστώ την δική μου ιστορία. Αφού έγραψα το άρθρο, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή της ζωής μου και ενώ ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο, εμφανίστηκαν εκεί δίπλα μου στο πουθενά. Και τότε θυμήθηκα ότι μου έδιναν την απάντηση στην ερώτηση που κραύγαζε μέσα μου. Ξέρεις, μπορείς να είσαι βέβαιος ότι σου στέλνουν φωτιζόμενα μηνύματα για την ανάπτυξη της ψυχής σου. Σου μεταφέρουν μάλιστα εκείνο το πολύτιμο μήνυμα το να ακούσεις την εσωτερική σου καθοδήγηση για τις απαντήσεις. Όσο περισσότερο αφήνεις να μπαίνει το φως στη ζωή σου, τόσο πιο αρμονικά πράγματα συμβαίνουν, επιτρέποντας σου έτσι σε περισσότερη ομορφιά να περιλούζει την καθημερινή σου εμπειρία στη γη.

Εάν μάλιστα νιώσεις το συναίσθημα ότι έχεις χαθεί: πιάσε μερικές πυγολαμπίδες σε ένα βάζο (παρακαλώ, τρύπησε το καπάκι!) και ζήτησε να φωτίσουν το δρόμο σου. Όταν τελειώσεις, φρόντισε να τις απελευθερώσεις... Άσε το φως τους να φωτίσει τα σκοτάδια σου...

Κατέβασε τώρα το application του astrology, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved