Γυναικεία τατουάζ: Τι συμβολίζουν;

Μερικά από τα πιο κοινά, μικρά τατουάζ για γυναίκες και η σημασία τους

Γυναικεία τατουάζ: Τι συμβολίζουν;

Λίγο πριν αφήσεις το σώμα σου να εκτεθεί στις ακτίνες του καλοκαιρινού ηλίου, συνήθως σκέπτεσαι τον καλύτερο τρόπο να το παρουσιάσεις, ενίοτε και να το διακοσμήσεις -γιατί όχι;- μ' ένα τατουάζ. Το τατουάζ, δεν είναι όμως κάτι απλό όπως φαντάζεσαι, καθώς τα χρώματα, το σχήμα και τα σύμβολά του φέρουν μνήμες, έννοιες και συναισθήματα, που πολλές φορές είναι ασυνείδητα ακόμη και σ' εσένα. Πάνω απ' όλα, αυτή η τέχνη πάνω στο σώμα σου αποκαλύπτει σιωπηλές πτυχές σου, τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Γι ' αυτό και υπάρχουν μόνο δύο πιθανές αντιδράσεις στο να μαρκάρεις μόνιμα το δέρμα σου: είτε θα το αγαπήσεις, είτε θα το μισήσεις.

Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία θα κατέτασσες τον εαυτό σου, αλλά τα τατουάζ υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια και φαίνεται να ξεκινούν κάπου στην Αρχαία Αίγυπτο. Οι αναφορές μάλιστα, κάνουν λόγο για την χρήση τους από έγκυες γυναίκες, οι οποίες έκαναν τατουάζ ένα μικρό ιστό στην κοιλιά τους, την στιγμή που γινόταν γνωστή η σύλληψη Καθώς το μωρό μεγάλωνε μέσα τους, ο ιστός θα τεντωνόνταν συμβολικά, προστατεύοντας το παιδί στη μήτρα. Ακούγεται ενδιαφέρον, έτσι;

Τα τατουάζ έχουν ένα κρυμμένο νόημα, που μπορεί να χρησιμεύσει ως μια αφήγηση για τη ζωή σου. Δεν είναι μόνο επειδή ένα τατουάζ είναι μόνιμο (αν και αυτό προσδίδει σίγουρα βαρύτητα σε μια συμβολική ιδέα). Η διαδικασία του τατουάζ είναι μια τελετουργία κατά την οποία χαράσσεται ένα συμβολικό ιδανικό στην ύπαρξή σου. Για όποια ενδιαφέρεται λοιπόν να χτυπήσει ένα πάνω στο κορμί της ή να σβήσει ένα υπάρχον, συνιστάται να κάνει την έρευνά της πρώτα. Εδώ, φρόντισα να παραθέσω μερικά από τα πιο κοινά, μικρά τατουάζ για τις γυναίκες και τη σημασία τους.

Αν μπεις στον θαυμαστό κόσμο των τατουάζ, εύχομαι να απολαύσεις την ομορφιά του μελανιού και να το «φορέσεις» με υπερηφάνεια!

Αστέρι

38b4309f9122870a0b04c48b849225da


"Φτάσε το φεγγάρι, ακόμη και αν αποτύχεις θα προσγειωθείς ανάμεσα στα αστέρια"... αυτό είναι ένα από τα πιο εμπνευσμένα αποσπάσματα που γράφτηκαν ποτέ και το αστέρι είναι σίγουρα ένα σύμβολο επιτυχίας. Το αστέρι τατουάζ, σου υπενθυμίζει να λάμψεις και να γίνεις το καλύτερο που μπορείς.

Λιβελούλα

80f06fa12ee9afce895c2a2bfb5cbc3b


Οι λιβελούλες είναι πλάσματα γεμάτα βαθύ νόημα και έμπνευση. Αν έχεις παρατηρήσει προσεκτικά μια λιβελούλα, θα δεις ότι έχει μια σχεδόν σουρεαλιστική ποιότητα, και αυτός είναι ο λόγος που συχνά αποτελεί ένα σύμβολο βαθιάς σκέψης και ανεπτυγμένου υποσυνείδητου.

Καρδιά

67496e36c38764e1e5a7c93c893dfe0d


Το τατουάζ της καρδιάς είναι συχνά ένα σύμβολο αγάπης, αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Η αγάπη είναι πολύπλευρη και έχει διαφορετική σημασία για τον καθένα. Έτσι το τατουάζ καρδιάς μπορεί να συμβολίζει την αγάπη σου για κάποιον άλλο, την αγάπη σου για τη ζωή και την ανθρωπότητα ή ακόμα και την ελπίδα για να βρεις την αγάπη. Είναι πολύ περίπλοκο και πολύ προσωπικό τατουάζ πάντως.

Φτερά Αγγέλου

6362ec3e280c18f459be994124ce5449


Τα φτερά αγγέλου σε τατουάζ μπορεί να σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Μερικές φορές γίνονται για να σου θυμίζουν κάποιον που αγάπησες και έχασες, και άλλες φορές για να σε φυλάνε και σε προστατεύουν.

Άπειρο

0f459f537d6598ebf7269eae34ff5767


Οι περισσότερες από εμάς δεν είναι μαθηματικοί και, ως εκ τούτου, αν δεν έχεις σχέση με την κβαντική φυσική, η έννοια αυτού του τατουάζ είναι ένα πολύ σαφές «για πάντα». Μην ξεγελιέσαι με την απλότητά του, όμως. Το άπειρο είναι ένα ασύλληπτο χρονικό διάστημα, και ανάλογα με το λόγο που κάνεις αυτό το τατουάζ, μπορεί να σημαίνει αιώνια αγάπη, αιώνια ζωή, ή ακόμη και αιώνια αναγέννηση.

Φιόγκος

5e69db312490de8bba084d9766e31300


Μπορεί να το εκλαμβάνεις σαν ένα ασήμαντο είδος διακόσμησης, αλλά υπάρχει συχνά ένας πολύ όμορφος συμβολισμός πίσω από αυτό το σχέδιο. Έχεις ποτέ ακούσει για ανθρώπους οι οποίοι δένουν ένα κορδόνι/κλωστή γύρω από το δάχτυλό τους, για να θυμηθούν κάτι; Έτσι και το τατουάζ του φιόγκου μπορεί σίγουρα να φορεθεί ως ένα σύμβολο ανάμνησης/μνήμης, αν προσπαθείς να θυμηθείς ένα άτομο που αγαπούσες και έχασες, ή αν προσπαθείς να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου να κρατήσει ορισμένες ιδιότητες, όπως πίστη και ελπίδα.

Βέλος

c702c36ace4ba00ddaa87c5656ac0bd2


Ένα βέλος δείχνει την προστασία και την άμυνα, και αν υπάρχουν δυο που δείχνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις είναι ένα σύμβολο πολέμου. Δύο σταυρωμένα βέλη είναι ένα σύμβολο φιλίας. Ένα τατουάζ βέλος επίσης συμβολίζει την ανάγκη ουσιαστικής κατεύθυνσης ή να βρεις το σωστό δρόμο στη ζωή. Εάν τραβιέται πίσω στο τόξο, αυτό σημαίνει ότι η ζωή σου σε παρασέρνει με τις προκλήσεις, αλλά εσύ επικρατείς.

Πικραλίδα

9f2328bdc2277d581ce3772f0533d8da


Η πικραλίδα είναι ένα ειδικό λουλούδι και η διακριτική, αιθέρια όψη του, το καθιστά ακαταμάχητο για τα παιδιά. Επί το πλείστον, θεωρείται ένα σύμβολο της νεολαίας και της χαράς, ενώ αντιπροσωπεύει επίσης την ομορφιά της ζωής και την ανάπτυξη. Όταν οι άνθρωποι φυσούν τους σπόρους του «κλέφτη» (πικραλίδα), κάνουν μια ευχή, κι έτσι συνδέεται και με την επιθυμία που γίνεται πραγματικότητα.

Διάβασε επίσης: Tα αγόρια του Ζωδιακού και τα τατουάζ τους

Κατέβασε τώρα το application του astrology, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved