Κόλπα για να βρεις τον Βαλεντίνο σου

Valentine's day: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη γιορτή των ερωτευμένων

Κόλπα για να βρεις τον Βαλεντίνο σου

H ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έρχεται από την αγγλοσαξονική κουλτούρα και έχει πάνω από πέντε αιώνες παράδοσης. Έχουν γραφτεί άπειρα κείμενα για το ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος ή ποιόν εναλλακτικά θα έπρεπε να γιορτάζουμε ως τον άγιο της αγάπης – αυτό, όμως, που κανένας δεν ξέρει ότι η συγκεκριμένη γιορτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μαντείες σχετικά με την αγάπη!

Και παρόλο που κι εσύ μπορεί να συγκαταλέγεσαι στους επιφυλακτικούς απέναντι στις προλήψεις και τις μαντικές τέχνες κάθε είδους, άσε τις γκρίνιες κατά μέρος και πες «ναι» σε μια διαφορετική μέθοδο πρόβλεψης του μέλλοντος! Όπως ο Blaise Pascal έγραψε: "Η καρδιά έχει τους λόγους της, τους οποίους λόγους δεν ξέρω". Μπορεί να μην πιστεύεις στις δοξασίες που θα διαβάσεις παρακάτω, αλλά δεν βλάπτει να ελέγξεις... Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να σε προτρέψουμε σε καταναλωτικές κραιπάλες!

love never fails

Ακολουθούν μερικές μαντείες και δοξασίες σχετικά με την αγάπη, οι οποίες περιβάλλουν την ημέρα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου

~ Καταρχάς την ημέρα πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τοποθέτησε ένα ματσάκι δεντρολίβανο κάτω από το μαξιλάρι σου. Λέγεται πως η μαγική δύναμη των βοτάνων θα σε κάνει να δεις το πρόσωπο του μελλοντικού εραστή σου στα όνειρά σου.

~ Εάν κόψεις ένα μήλο στη μέση και μετρήσεις τους σπόρους, μπορεί να σου υποδείξει τον αριθμό των παιδιών που θα κάνεις.

~ Το πρωί της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, το πρώτο αντρικό όνομα που θα ακούσεις (όταν για παράδειγμα ανοίξεις το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση), θα είναι το όνομα του μελλοντικού συζύγου σου. Φυσικά αυτό απευθύνεται μόνο στις γυναίκες :p

11-2-2015 birds

~ Tα πουλιά έχουν, επίσης, το δικό τους συμβολισμό για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – λογικό, αν σκεφτείς ότι παίζουν και τα ίδια κάποιο ρόλο στην όλη διαδικασία ανακάλυψης της αδελφής ψυχής. Ο μύθος λέει ότι το πρώτο πουλί που βλέπεις να πετά την ημέρα της αγάπης, θα σου πει για το μέλλοντα σύζυγό σου.

Αν λοιπόν δεις έναν κοκκινολαίμη να πετά πάνω από το κεφάλι σου, θα παντρευτείς έναν ψαρά. Αν όμως δεις ένα σπουργίτι, θα παντρευτείς έναν αγρότη ή τέλος πάντων κάποιον φτωχό, αλλά με τρυφερή καρδιά. Ονειρεύεσαι έναν εκατομμυριούχο; Καλά θα κάνεις να δεις μια καρδερίνα. Αν έχεις απωθημένο για καπετάνιο, ψάξε στον ουρανό για γλάρο. Αν πάλι ακούσεις μια κουκουβάγια ή ένα δρυοκολάπτη, στρέψε τα μάτια σου μακριά, διαφορετικά κινδυνεύεις να πιάσεις θέση στο ράφι!

~ Εάν, πάλι, έχεις δίλημμα και δεν ξέρεις ποιόν να επιλέξεις μεταξύ δύο (ή και τριών, γιατί όχι!) εραστών, γράψε τα ονόματά τους σε κομμάτια χαρτί και τοποθέτησέ τα μέσα σε μικρές μπάλες από πηλό. Ρίξε τις μπάλες σε ένα μπολ γεμάτο με νερό και περίμενε να δεις ποιά μπάλα θα επιπλεύσει πρώτη στην επιφάνεια. Το όνομα που θα διαβάσεις μέσα στη μπάλα, θα είναι το όνομα του ανθρώπου που θα πρέπει να επιλέξεις...

11-2-2015 love letters

~ Εάν σχεδιάζεις να γράψεις ένα γράμμα στο πρόσωπο που σ' ενδιαφέρει, θυμήσου να το γράψεις με μπλε μελάνι. Με την ευκαιρία, το γράψιμο μιας ερωτικής επιστολής είναι καλύτερο να γίνεται κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου, ή όταν το φεγγάρι είναι σχεδόν ολόγιομο. Επίσης, βεβαιώσου ότι δεν έχεις γράψει την ομολογία της αγάπης σου με μολύβι, επειδή τα συναισθήματα, όπως ακριβώς οι λέξεις από το μολύβι, μπορεί να εξασθενίσουν στην πάροδο του χρόνου, μέχρι που θα εξαφανιστούν εντελώς.

~ Εάν πάλι είσαι ρομαντικό κορίτσι που χρησιμοποιείς επιστολόχαρτο με floral διακόσμηση, θα πρέπει να έχει μονό αριθμό στολιδιών διακόσμησης - οι αριθμοί όπως 7 και 13 φέρνουν τύχη (το ξέρω: 13!). Επίσης, για να αποφευχθεί η κακή τύχη, δεν θα πρέπει να το στείλεις ή να το δείξεις σε κανέναν, το πας μόνη σου το γράμμα (μισή ντροπή δική σου, μισή του αποδέκτη).

Και κάτι τελευταίο...

11-2-2015 love candles

Άναψε ένα κερί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και παρακολούθησε τη φλόγα για να δεις την πορεία της ερωτικής ζωής σου.
Αν η φλόγα είναι μεγάλη και φωτεινή, μια μεγάλη αγάπη είναι γραμμένη στα άστρα για εσένα, με κάποιον που δεν ξέρεις ακόμα!
Αν η φλόγα γυρίζει, κάποιος συνωμοτεί ενάντια στη σχέση σου ή στην μελλοντική ένωσή σου. Πρόσεξε!
Αν η φλόγα πετά σπινθήρες, να αναμένεις μια παθιασμένη ερωτική σχέση.
Αν η φλόγα καίει ακανόνιστα, θα ζήσεις πολλά σκαμπανεβάσματα στη μελλοντική ερωτική ζωή σου.
Αν η φλόγα τρεμοπαίζει, ο αγαπημένος σου θα σε αφήσει. Συγνώμη γι' αυτό, αλλά έπρεπε να το γράψω!

valentines baby1302

Ανεξάρτητα από το αν πιστεύεις ή όχι σε προκαταλήψεις και σε μαντείες σχετικά με την αγάπη, το κείμενο αυτό που διαβάζεις μπορεί να αποδειχθεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Όταν τα εστιατόρια θα είναι γεμάτα και οι κινηματογράφοι υπερπλήρεις (χαμός με τις «50 αποχρώσεις του γκρι»!), μπορεί να θέλεις να μείνεις στο σπίτι και να αφιερώσεις στον εαυτό σου μια βραδιά γεμάτη με μαγικές στιγμές! Ποια καταλληλότερη στιγμή, λοιπόν, για να επιλέξεις να ακολουθήσεις τις δοξασίες ή να δοκιμάσεις τις μαντείες για το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου – της μέρας που τα συναισθήματα ρέουν και οι άνθρωποι ονειρεύονται τον τρόπο με τον οποίο θα αναζητήσουν την αγάπη...

Όπως και να έχει, ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, εύχομαι να έχεις μια υπέροχη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Διάβασε επίσης:

Πως σκέφτονται τα ζώδια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Άγιε μου Βαλεντίνε, πως θα περάσω μαζί του?

Ζώδια και έρωτας: Οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ... Ή μήπως όχι;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved