Η Πανσέληνος σε κάνει πιο γόνιμη

Σύλληψη με οδηγό το φεγγάρι: πώς η Σελήνη μπορεί να ισορροπήσει τις ορμόνες σου και να σε κάνει πιο γόνιμη!

Η Πανσέληνος σε κάνει πιο γόνιμη

Μερικές φορές εμείς οι γυναίκες, αναγκαζόμαστε να κάνουμε τρελά πράγματα. Πράγματα που οι άντρες, ποτέ δεν θα καταλάβουν. Τι εννοώ; Θα σου εξηγήσω αμέσως.

Ο ήλιος έπεσε πριν από λίγο και έχω μόλις μπει στο υπνοδωμάτιο μου για να το τσεκάρω. Ένα χαμόγελο ικανοποίησης αχνοφαίνεται στα χείλη μου, καθώς είναι σκοτεινό σαν τον βυθό του ωκεανού. Υπάρχει βέβαια μόνο μια μικρή υποψία φωτός που προέρχεται από τη σχισμή κάτω από την πόρτα, η οποία θα πρέπει να διορθωθεί αμέσως με μια πετσέτα.
Πήγα να αγοράσω μερικές κουρτίνες συσκότισης (σκούρες πολύ) σήμερα, αλλά όλες αυτές που είχαν ήταν πολύ κοντές. Γι' αυτό πρέπει να περιμένω και να παραγγείλω online. Αλλά δεν μπορώ να περιμένω άλλη μια νύχτα. Πρέπει να έχω απόλυτο σκοτάδι και θα πρέπει να το έχω τώρα!

Γιατί έχω ξαφνικά εμμονή με τον ύπνο στο απόλυτο σκοτάδι;

Η εξήγηση ακούει στο όνομα Lunaception, δηλαδή σύλληψη με οδηγό το φεγγάρι ή το πώς η Σελήνη μπορεί να ισορροπήσει τις ορμόνες σου και να σε κάνει πιο γόνιμη.
Συμπτωματικά το βιβλίο Lunaception, της Louise Lacey, ήρθε στα χέρια μου και σαν περίεργο ον που είμαι το οποίο καταβροχθίζει οτιδήποτε μη συνηθισμένο, με έβαλε σε σκέψεις και μετέπειτα σε πράξεις. Η ιδέα του βιβλίου βασίζεται στο ότι η έμμηνος ρύση των γυναικών έχει παραδοσιακά ταυτιστεί με τις φάσεις της Σελήνης. Σύμφωνα με την Lacey, θα πρέπει να υπάρχει εμμηνορρησία με τη νέα Σελήνη και ωορρηξία όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο.

Ο Σεληνιακός και ο εμμηνορροϊκός κύκλος είναι πραγματικά πολύ στενά συνδεδεμένοι. Στην πραγματικότητα, οι λέξεις «moon» και «έμμηνα» συνδέονται μεταξύ τους και ετυμολογικά! Μια ακόμη πιο προφανής σύνδεση είναι ότι και οι δύο κύκλοι (του φεγγαριού και των εμμήνων) διαρκούν περίπου 28 μέρες... και αυτό δεν είναι απλώς μια σύμπτωση!

28-1-2015 mesaaa

Αυτό που θέλω να σου δείξω εδώ είναι ότι ένα θεμελιώδες μέρος της ορμονικής ισορροπίας είναι κρυμμένο σε μια κατανόηση των φυσικών ρυθμών του σεληνιακού κύκλου. Επίσης, ότι ο σεληνιακός κύκλος έχει αντίκτυπο στις φυσικές λειτουργίες του σώματός σου και ότι μπορείς να βοηθήσεις στην εξισορρόπηση των ορμονών και να αυξήσεις τη γονιμότητα σου με φυσικό τρόπο. Απλώς πρέπει να εφαρμόσεις μερικές απλές αρχές στην καθημερινή ζωή σου, .

Καταρχάς όλα ξεκινούν με την επίφυση. Ο μικρός, κωνοειδής αδένας έχει πολλές λειτουργίες, με πιο γνωστή, την έκκριση της ορμόνης μελατονίνης. Η μελατονίνη συνήθως αναφέρεται ως η «ορμόνη του ύπνου» και είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στα ερεθίσματα του φωτός και του σκοταδιού. Υπό συνθήκες φωτός, η μελατονίνη είναι χαμηλή και το σώμα σου διεγείρεται να είναι ξύπνιο, ενώ υπό συνθήκες σκοταδιού, η μελατονίνη αυξάνεται και αισθάνεσαι υπνηλία. Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται, στο ότι η μελατονίνη επηρεάζει άμεσα τις ορμόνες των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, των κύριων δηλαδή ορμονών που καθορίζουν το γυναικείο έμμηνο κύκλο. Με απλά λόγια: τα υψηλά επίπεδα της μελατονίνης θα προκαλέσουν χαμηλά επίπεδα των ορμονών αυτών, ενώ τα χαμηλά επίπεδα της μελατονίνης θα προκαλέσουν υψηλότερα επίπεδα των ορμονών.

Αλλά περίμενε, θα μου πεις, πώς το εφαρμόζω στην πράξη;

Θέλω να σκεφτείς εν ολίγοις το έξης:

Πανσέληνος = περισσότερο φως = χαμηλή μελατονίνη = υψηλό επίπεδο ορμονών = ωορρηξία
Νέα Σελήνη = σκοτάδι = υψηλή μελατονίνη = χαμηλό επίπεδο ορμονών = εμμηνόρροια

Οπότε, εάν προσπαθείς να συλλάβεις ή σκέφτεσαι να το κάνεις στο μέλλον, θα σε εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό να εργαστείς ενεργά για την εξεύρεση ισορροπίας των ορμονών σου. Ίσως είναι η ώρα να τιμήσεις απλά τους φυσικούς ρυθμούς του φωτός και του σκοταδιού στην καθημερινή ζωή σου.

Διάβασε επίσης: Ο έμμηνος κύκλος σου μπορεί να σου δείξει το μέλλον σου

28-1-2015 mesaaaa

Πως;

Πρώτον, προσπάθησε να δημιουργήσεις μια ρουτίνα όταν πηγαίνεις για ύπνο και φρόντισε να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Δεύτερον, πρέπει να κόψεις το πολύ τεχνητό φως κατά τη διάρκεια των σκοτεινών ωρών, ειδικά κατά τον ύπνο. Χρησιμοποίησε κουρτίνες συσκότισης, απενεργοποίησε τον υπολογιστή αν τον έχεις στο δωμάτιο σου και αγόρασε ένα μη φωτιζόμενο ξυπνητήρι.

Τρίτον, στις μέρες γύρω από την Πανσέληνο, κοιμήσου με λίγο φως στο δωμάτιό σου (ή απλά άνοιξε τις κουρτίνες συσκότισης).

Αυτές οι μικρές αλλαγές θα κάνουν μια μεγάλη διαφορά στην επίφυσή σου και θα σε βοηθήσουν να ρυθμίσεις την ποσότητα μελατονίνης, ώστε να υπάρχει σωστή ισορροπία των ορμονών σου. Όταν ο έμμηνος κύκλος συντονιστεί με το ρυθμό του φεγγαριού, η αύξηση της γονιμότητας θα έρθει φυσικά!

Πάντως έχω κάνει τις προετοιμασίες μου στην εξισορρόπηση των ορμονών και ανυπομονώ να δω εάν θα επιτύχει το πείραμα με το φως και το σκοτάδι. Εσύ αλήθεια τι λες; Θα δοκιμάσεις τη θεωρία (lunaception) της Lacey;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved