Το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων

Η στιγμή της Γέννησης του Χριστού μέσα στις καρδιές μας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός που σηματοδοτεί την εξελικτική πορεία της ζωής κάθε ανθρώπου

Το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα αποτελούν για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, την ομορφότερη εποχή ολόκληρου του χρόνου, την οποία και προσμένουμε πάντοτε με μεγάλη χαρά και εορταστική διάθεση.
Η εικόνα του στολισμένου Χριστουγεννιάτικου δέντρου, η ιδιαίτερη διακόσμηση τόσο των εσωτερικών, όσο και των εξωτερικών χώρων, ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα του, τα εξαιρετικά εορταστικά εδέσματα που συνοδεύουν οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης, συντελούν στο να περιμένουμε αυτήν την μοναδική γιορτή με ιδιαίτερη ανυπομονησία.

Η γιορτή των Χριστουγέννων ωστόσο, είναι κάτι πολύ περισσότερο από όλα αυτά!

Η στιγμή της Γέννησης του Χριστού μέσα στις καρδιές μας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός που σηματοδοτεί την εξελικτική πορεία της ζωής κάθε ανθρώπου, ένα γεγονός το οποίο θα πρέπει πάση θυσία και με κάθε τρόπο να επιδιώξουμε.

Ποιο είναι αυτό όμως το βαθύτερο νόημα της γιορτής των Χριστουγέννων;
Τί σημαίνουν στην πραγματικότητα τα Χριστούγεννα για εμάς;

Την απάντηση μας την δίνει η Ελληνική γλώσσα, στην οποία η έννοια της γέννησης φαίνεται να παράγεται μέσω δύο τελείως διαφορετικών ρημάτων, τα οποία αν εξετάσουμε την σημασία τους, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τα σημαντικά γεγονότα τα οποία υποκρύπτονται μέσα από αυτά.

Διαπιστώνουμε λοιπό ότι υπάρχουν λοιπόν δύο «γεννήσεις»:
Η «ΓΕΝΕΣΙΣ» και η «ΓΕΝΕΣΙΣ»
Στην πρώτη περίπτωση, η «ΓΕΝΕΣΙΣ» προέρχεται από το ρήμα «ΓΙΓΝΟΜΑΙ».
Στην δεύτερη περίπτωση, η «ΓΕΝΝΗΣΙΣ» προέρχεται από το ρήμα «ΓΙΓΝΩΣΚΩ».

Οι εξηγήσεις που δίνει το λεξικό Δημητράκου είναι οι εξής:
ΓΙΓΝΟΜΑΙ = Ἔρχομαι εἰς νέα κατάστασιν ὑπάρξεως. (Ἐπὶ προσώπων: γεννῶμαι. Ἐπί πράγματος: παράγομαι. Ἐπί συμβάντων: συμβαίνω.)
ΓΙΓΝΩΣΚΩ = Ἀρχίζω νὰ ἐννοῶ, διακρίνω, καταλαμβάνω, σημειῶ, μανθάνω. Γνωρίζω ἐξεύρω. Παρὰ πεζοῖς, παρατηρῶ καὶ οὕτω σχηματίζω κρίσιν περὶ τινὸς πράγματος, κρίνω ἢ νομίζω οὕτω καὶ οὕτω.

Διαπιστώνουμε επομένως ότι η πρώτη γένεση, δεν είναι αρκετή από μόνη της να μας ολοκληρώσει σαν ανθρώπους, ούτε να μας εξηγήσει τον σκοπό της ζωής μας, διότι αφορά μόνο την δυνατότητα γένεσης του φυσικού μας, υλικού και ορατού σώματος, η οποία πραγματοποιείται μάλιστα χωρίς την δική μας θέληση.
Θα πρέπει επομένως, προκειμένου να ολοκληρωθούμε σαν άνθρωποι, δηλαδή να γνωρίσουμε και να εκπληρώσουμε τον σκοπό της ζωής μας, να προχωρήσουμε, αυτήν την φορά με την δική μας βούληση και να πραγματοποιήσουμε αυτήν την δεύτερη γέννηση.
Διότι μόνο τότε, δια της εφαρμογής του ρήματος ΓΙΓΝΩΣΚΩ θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε και να εννοούμε τον πραγματικό νόημα της ζωής μας, αφού αποκτούμε πλέον πρόσβαση στον αόρατο πνευματικό κόσμο που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε ανώτερες Φιλοσοφικές έννοιες.

Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε κατανοήσει ότι η πρώτη ΓΕΝΕΣΙΣ αφορά την γένεση του φυσικού σώματος, κάθε ανθρώπου που γεννιέται. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η λέξη ΓΕΝΕΘΛΙΑ που αφορά ακριβώς το γεγονός της ανάμνησης της ημέρας που γεννηθήκαμε γράφεται με ένα Ν.

Η λέξη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ όμως γράφεται με δύο Ν.
Η Γέννηση του Χριστού επομένως, αφορά αυτήν την δεύτερη μυστηριακή γέννηση, η οποία επέρχεται μόνο στον άνθρωπο εκείνο, που μέσω της προσωπικής του προσπάθειας οδηγείται να καταφέρει να προσεγγίσει και να γνωρίσει την πραγματική ουσία του εαυτού του, να εφαρμόσει δηλαδή την εντολή «ΓΝΩΘΙΣΑΥΤΟΝ»
Διότι το «ΓΝΩΘΙ» είναι η προστακτική έγκλιση του ρήματος «ΓΙΓΝΩΣΚΩ», από το οποίο παράγεται όπως είδαμε η λέξη της δεύτερης ΓΕΝΝΗΣΗΣ.

Με άλλα λόγια, μέσω αυτής της δεύτερης ΓΕΝΝΗΣΗΣ, γεγονός που σηματοδοτεί η γιορτή των Χριστουγέννων, και η διδασκαλία του Χριστού, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις που θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να γνωρίσουμε δηλαδή ποιος είναι πραγματικός λόγος ύπαρξης αυτού του ανθρώπου που μέσω της πρώτης γένεσης εμφανίστηκε και ζει επάνω στον πλανήτη Γη.
Ακριβώς αυτή είναι η εξελικτική διαδικασία που υποκρύπτεται στην έννοια του «ΓΙΓΝΩΣΚΩ» και δικαιολογεί τον λόγο ύπαρξης της δεύτερης γέννησης.

Η Ελληνική γλώσσα φαίνεται να γνωρίζει ότι η τελειοποίηση του ανθρώπου συντελείται όταν ολοκληρωθούν αυτές οι δύο, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους γεννήσεις.
Είναι γνωστό ότι το αρχαίο ελληνικό σύστημα αρίθμησης, συνδέει το κάθε γράμμα του αλφαβήτου με έναν αριθμό, έτσι ώστε όταν μετατρέψουμε τα γράμματα οποιασδήποτε λέξης σε αριθμούς, το άθροισμά τους να εμφανίζει έναν αριθμό που ονομάζεται λεξάριθμος και εκφράζει την μαθηματική ποιοτικά αυτής της λέξης.

Αν λοιπόν αναζητήσουμε τους λεξάριθμους των δύο λέξεων που μας ενδιαφέρουν, ΓΕΝΕΣΙΣ και ΓΕΝΝΗΣΙΣ μας περιμένει μία μεγάλη έκπληξη που μπορεί να μας βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό να ανακαλύψουμε και να συνειδητοποιήσουμε τον λόγο που πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουμε σε αυτήν την δεύτερη γέννηση.

ΓΕΝΕΣΙΣ = Γ=3 + Ε=5 + Ν=50 + Ε=5 + Σ=200 + Ι=10 + Σ=200 = 473
ΓΕΝΝΗΣΙΣ = Γ=3 + Ε=5 + Ν=50 + Ν=50 + Η=8 + Σ=200 + Ι=10 + Σ=200 = 526

ΓΕΝΕΣΙΣ + ΓΕΝΝΗΣΙΣ = 473 + 526 = 999

Μέσω της λεξαριθμικής ανάλυσης διαπιστώνουμε εάν προσθέσουμε την ποιοτική αξία των δύο γεννήσεων, (473 + 526) προκύπτει ο εξαιρετικής σημασίας αριθμός 999.
Ο αριθμός 999 μας υποδηλώνει την τελείωση του ανθρώπου που κατάφερε να προχωρήσει και να ολοκληρώσει, παράλληλα με την πρώτη του φυσική του γέννηση και την δεύτερη μυστηριακή γέννηση του Χριστού στην καρδιά του!
Ο αριθμός 999 είναι ο μεγαλύτερος τριψήφιος αριθμός, που αποτελεί ταυτοχρόνως το τέλος των τριψήφιων αριθμών. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος που κατορθώσει να πραγματοποιήσει την δεύτερη γέννηση, είναι πλέον έτοιμος να αλλάξει επίπεδο και μέσω του 1000 να εισέλθει επιτυχώς στην κατηγορία των τετραψήφιων αριθμών ή σε έναν κόσμο τεσσάρων διαστάσεων.

Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων, η δυνατότητα της γέννηση του μικρού Χριστούλη μέσα στην καρδιά μας, μέσα στο είναι μας.
Μία γέννηση που μπορεί να μεταμορφώσει την ζωή μας, υπό την προϋπόθεση της γνώσης του εαυτού μας.
Δηλαδή να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς να ελέγχουμε τα μίση τα πάθη μας, τις πάσης φύσεως κακίες, ώστε να καταστούμε τελικά καλύτεροι άνθρωποι, αντάξιοι του ονόματός μας.

ΚΑΛΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλους του ανθρώπους και ιδιαιτέρως, σε κάθε έναν αναγνώστη του astrology.gr ξεχωριστά!

Δες εδώ: Καρμική ανάλυση ωροσκοπίου από το e-shop του Astrology.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved