Τα δώρα που δεν πρέπει να προσφέρεις

Οι προλήψεις που υπάρχουν για κάποια συγκεκριμένα δώρα

Τα δώρα που δεν πρέπει να προσφέρεις

Καταρχάς να σου ξεκαθαρίσω τι καθορίζεται ως πρόληψη: είναι οι πεποιθήσεις ή αντιλήψεις, για κάτι που απλά πιστεύουμε χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη και που δίνουν μια δυσοίωνη σημασία σ' ένα συγκεκριμένο πράγμα, γεγονός, συμβάν ή διαδικασία.

Στην έρευνά μου λοιπόν ανακάλυψα, ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προλήψεις σχετικά με τα δώρα. Πολλές από αυτές, έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά και όσο περνά ο καιρός οι ερμηνείες τους αλλάζουν, ως εκ τούτου, υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές.

Στην καρδιά αυτής της εορταστικής περιόδους των Χριστουγέννων, σίγουρα είσαι σε αναζήτηση του κατάλληλου δώρου για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, φίλους και γνωστούς. Ρίχνοντας μια ματιά παρακάτω θα βρεις έναν πολύτιμο "οδηγό δεισιδαιμονιών" ή αλλιώς προλήψεων, που μπορεί να σε βοηθήσουν να αποφύγεις να κάνεις ένα λάθος δώρο. Άλλωστε, πάντα η ανταλλαγή δώρων αποτελούσε ένα διάλογο οικειότητας για την επικοινωνία συναισθημάτων και αξιών.

mesaaaa24

Το να δώσεις δώρο σε κάποιον, βασίζεται στην ανάγκη σου να προωθήσεις τη φήμη ότι είσαι καλός και γενναιόδωρος άνθρωπος και αυτό το κάνεις για να πιέσεις τον παραλήπτη να ανταποκριθεί θετικά, οπότε είναι ωφέλιμο να έχεις κατά νου τα έξης:

1) Όταν δίνεις σαν δώρο ένα πορτοφόλι, κουμπαρά, τσάντα ή οτιδήποτε έχει ως στόχο να «κρατήσει» χρήματα, θα πρέπει από πριν να έχεις βάλεις χρήματα, ώστε το πρόσωπο να έχει καλή τύχη. Με την τοποθέτηση χρημάτων σε ένα πορτοφόλι ή μια τσάντα που δίνεις ως δώρο, θα εξασφαλίσεις ότι το πορτοφόλι του, ποτέ δεν θα είναι άδειο από χρήματα.

2) Εάν πάλι επιλέξεις να δώσεις ένα χρηματικό ποσό ή μετρητά θα πρέπει πάντα να αποτελείται από μονούς (περιττούς) αριθμούς όπως 5,11, 51,101 κ.λπ.

3) Εάν ο/η σύντροφος σου, σου δώσει ένα μαχαίρι ως δώρο, αυτό σημαίνει ότι η αγάπη σας θα τελειώσει σύντομα. Το ίδιο ισχύει και για ένα φίλο/η, καθώς μετά η φιλία σας θα τείνει να διαλυθεί. Η εξήγηση βρίσκεται στο ό,τι οποιουδήποτε είδους αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια, ψαλίδια, βελόνες, καρφίτσες, κλπ., σύμφωνα με τους αρχαίους Κινέζους, κόβουν την ανθρώπινη αύρα στα δύο και σύμφωνα με τους αρχαίους Σλάβους, προκαλούν τον χωρισμό. Για να αποφευχθεί η κακή τύχη στη σχέση, ο παραλήπτης του δώρου θα πρέπει να σου δώσει ένα κέρμα, με την έννοια ότι σε έχει «πληρώσει».

4) Στην περίπτωση που πας στο σπίτι ενός νέου ιδιοκτήτη, αυτές τις ημέρες, μαζί με το δώρο σου πρόσφερέ του ψωμί και αλάτι, για να του ευχηθείς ότι αυτό το σπίτι δεν θα μάθει ποτέ στην πείνα και ότι τα ντουλάπια του θα είναι πάντα γεμάτα. Από την άλλη, μπορείς να προτιμήσεις κρασί για να του δηλώσεις πολλά χρόνια να τον βρουν στο σπίτι του και το να απολαύσει τη γλυκύτητα της ζωής.

5) Από την άλλη, το να δώσεις ως δώρο έναν καθρέφτη σε οποιοδήποτε μορφή, καλό είναι να αποφεύγεται. Χαρίζουμε κάτι ως δώρο υποτίθεται για να διαρκέσει μια ζωή και λόγω της αστάθειας του καθρέφτη και την συνακόλουθη κακή τύχη αν σπάσει, πολλοί αισθάνονται ότι αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για δώρο.

mesaaaarere24

6) Καλό είναι επίσης να αποφεύγεις να δωρίζεις κεριά, κάτι το οποίο είναι αρκετά συνηθισμένο, ειδικά στα Χριστούγεννα και στο Νέο Έτος, γιατί σύμφωνα με τις δοξασίες των αρχαίων, προμηνύει την κηδεία ενός στενού προσώπου σου.

7) Είναι γνωστό ότι όλες οι γυναίκες αγαπούν τα μαργαριτάρια, αλλά τα μαργαριτάρια σε παλιές προλήψεις, προοιωνίζουν πολύ στενοχώρια και δάκρυα για τις γυναίκες παραλήπτριες, από το άτομο που τους τα χάρισε.

8) Εάν πάλι σκέπτεσαι να δωρίσεις ένα ρολόι, να σε ενημερώσω ότι σύμφωνα με κάποια δεισιδαιμονία, ένα ρολόι δείχνει τον χρόνο που έχει απομείνει μέχρι το θάνατο και αυτό είναι μια υπενθύμιση του γεγονότος αυτού.

9) Πολύ ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι τα κατοικίδια ζώα δεν μπορείς να τα χαρίσεις σαν δώρο, παρά μόνο να τα πουλήσεις. Μπορείς να πληρώσεις μια συμβολική τιμή ενός μικρού νομίσματος, αλλά θα πρέπει να καταβληθεί. Διαφορετικά, θα μαλώσεις με τον άνθρωπο που το προσφέρεις και το ζώο θα πεθάνει σύντομα.

10) Αν ανήκεις στο γυναίκειο φύλο, δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγεις να δωρίσεις στον σύζυγο σου εσώρουχα και κάλτσες, όταν αναρωτιέσαι τι να επιλέξεις. Συμφωνώ ότι ένα τέτοιο δώρο δεν είναι πάρα πολύ ακριβό και σίγουρα είναι πολύ χρήσιμο, όμως σύμφωνα με τις αρχαίες δεισιδαιμονίες, το να του δώσεις κάλτσες προμηνύει την πρόωρη έξοδο του από το σπίτι και τα δώρα των σλιπ /μπόξερ, ότι σύντομα θα σε απατήσει. Στην ίδια λογική κινείται και αν σκεφτείς να χαρίσεις σε κάποιον ένα ζευγάρι παπούτσια ως δώρο Χριστουγέννων, καθώς αυτό θα ωθήσει τελικά τον παραλήπτη, με τα πόδια μακριά από εσένα.

Είναι στην δική σου δικαιοδοσία να κανείς ό, τι θέλεις με αυτές τις ιστορίες κακής ή καλής τύχης, που περιστρέφονται γύρω από το δώρο που δίνεις. Άλλωστε, οι προλήψεις έχουν όση δύναμη, εσύ θα τους δώσεις!

Διάβασε επίσης

Πρωτότυπες προτάσεις χριστουγεννιάτικων δώρων για κάθε ζώδιο!

Κατέβασε τώρα το application του astrology, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved