Άλλαξε την ψυχολογία σου παίζοντας με τα χρώματα

Το ζώδιό σου έχει συγκεκριμένα χρώματα που συνδέεται.

Άλλαξε την ψυχολογία σου παίζοντας με τα χρώματα

Στις διάφορες δημοσιεύσεις του διαδικτύου, αλλά και στις δικές μου αστρολογικές προβλέψεις, το χρώμα της ημέρας βασίζεται κατά κύριο λόγο στις ενέργειες του Ήλιου, της Σελήνης και των πλανητών. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το χρώμα είναι μια έννοια που όλοι σχετιζόμαστε, είτε είσαι διατεθειμένος να ακολουθήσεις το ζώδιο της Σελήνης και τις πλανητικές όψεις, είτε όχι.

Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι ίσως αυτό που φοράς, από το υψηλής ραπτικής ρούχο μέχρι το καθημερινό ντύσιμο και τα ρούχα για το γυμναστήριο, επηρεάζει το πώς αισθάνεσαι. Ο καθένας μας μεταδίδει στον κόσμο το μήνυμα του, μέσα από το ύφος και το χρώμα! Θα μπορούσε η επιλογή σου στο κόκκινο, το μοβ, το μπλε να διαμορφώνει τη μέρα σου, τον τρόπο που οι άλλοι σχετίζονται μαζί σου ακόμη και την αποτελεσματικότητα των αλληλεπιδράσεών σου.

Το ζώδιο σου έχει συγκεκριμένα χρώματα.

Τα κόκκινα και τα άλλα ζεστά χρώματα σου ταιριάζουν περισσότερο αν ανήκεις στα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης), ενώ οι μπλε και πιο δροσερές αποχρώσεις, αν ανήκεις στα ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες). Αν είσαι ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) έχεις συγγένεια με τα πράσινα και τα καφέ, ενώ εάν το στοιχείο του ζωδίου σου είναι ο Αέρας (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) προτιμάς πιο φωτεινές αποχρώσεις και μεταλλικά χρώματα. Αυτό είναι μόνο ένας γενικός οδηγός και σημείο εκκίνησης, φυσικά.

30-4-14 aspro

Θα έχεις ακούσει π.χ. ότι αν είσαι Κριός, το κόκκινο ταιριάζει στην προσωπικότητά σου. Ομοίως, εάν είσαι ένας Υδροχόος, μπορείς να επιλέγεις συχνά το τουρκουάζ. Αυτά είναι τα χρώματα που μεγεθύνουν τα χαρακτηριστικά του ζώδιου σου. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που τα χρώματα αυτά υποτιμούν ορισμένα χαρακτηριστικά σου ή προβάλλουν ένα διαφορετικό γνώρισμα, κάτι που βέβαια μπορεί να είναι επιθυμητό.

Για να σου εξηγήσω, θα σου πω ότι αν είσαι Λέων μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καφέ χρώμα για να αναδείξεις την πρακτική σου πλευρά, ενώ αν είσαι Παρθένος μπορείς να προσπαθήσεις να προσθέσεις λίγο μωβ για την τόνωση της δημιουργικότητας και της πνευματικότητας σου. Επίσης, εάν το ζώδιο σου είναι Ταύρος, πέρα από τα χρώματα του στοιχείου σου (πράσινα και καφέ), η Αφροδίτη, κυβερνήτης σου, συνδέεται επίσης με το ροζ. Θα μπορούσες να το σκεφτείς πιο σφαιρικά και να δεις ότι παρ' όλο, ας πούμε, που το κίτρινο διεγείρει το μυαλό ενός Δίδυμου, υπάρχουν φορές που ωφελείται από την κατευναστική επίδραση του μπλε, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την εστίαση και την επικοινωνία.

Παρακάτω θα δεις μια εξερεύνηση των χρωμάτων και των συσχετισμών για να τη χρησιμοποιήσεις ως οδηγό, σε συνδυασμό με ό, τι ξέρεις για το δικό σου ζώδιο. Ίσως μπορέσει να σε βοηθήσει να αυξήσεις αυτό που επιθυμείς να εκπέμπεις κάθε μέρα και νύχτα.

30-4-2014 kokkino

ΚΟΚΚΙΝΟ

Το χρώμα του Κριού και του Άρη, το κόκκινο σχετίζεται με την δύναμη και την κυριαρχία. Φοράς το κόκκινο αν θέλεις να γίνεις αντιληπτός και να διεκδικήσεις. Εξίσου ισχυρά συναισθήματα, όπως θυμός και πάθος, μπορεί να εκπροσωπηθούν από το κόκκινο, αλλά και να υποκινήσουν. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αφήσεις το κόκκινο αν προσπαθείς να έχεις μια χαμηλών τόνων ημέρα ή θέλεις να αποφύγεις μια σύγκρουση. Αν λοιπόν είσαι Λέων, Τοξότης και Κριός ή Σκορπιός που κυβερνιέται από τον Άρη, είσαι πιο στενά συνδεδεμένος με τις αποχρώσεις, από το βατόμουρο μέχρι το πορτοκαλί, σε όλο το φάσμα των κόκκινων. Όταν έρθει η σειρά σου να γίνεις πρωτοποριακός, να αναλάβεις ή να πάρεις την αναγνώριση που σου αξίζει, ανεξάρτητα από το ζώδιό σου, φόρεσε κάτι σε κόκκινο χρώμα! Το κόκκινο πάντως είναι ένα καλό χρώμα να το δοκιμάσεις, όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Κριό ή όταν ο Άρης κάνει θετικές όψεις.

ΚΙΤΡΙΝΟ

Ξαδελφάκι του κόκκινου, το κίτρινο μπορεί να φαίνεται έντονο, αλλά στην πραγματικότητα είναι στενά συνδεδεμένο με το ζώδιο του Δίδυμου. Το χρώμα της διάνοιας και της επίλυσης των προβλημάτων, το κίτρινο είναι αποτελεσματικό για τη μάθηση, τη μελέτη και το γράψιμο. Φορώντας το, σε κάνει επίσης να φαίνεσαι πιο προσιτός, κι αν ανήκεις στον τομέα πωλήσεων ή διαπραγμάτευσης συμφωνιών, μπορείς να σφραγίσεις ή να καταλήξεις σε μια συμφωνία. Λιγότερο επιθετικό από το κόκκινο, αλλά με μια υγιή δόση αισιοδοξίας, το κίτρινο συμβάλει στη δημιουργία μιας θετικής διάθεσης. Το κίτρινο ενδείκνυται σε όλα τα ζώδια: απαλό κίτρινο αν είσαι ζώδιο του Αέρα, σε τόνους του χρυσού αν είσαι ζώδιο της Γης, ηλιόλουστο κίτρινο εάν είσαι ζώδιο της Φωτιάς και για να συμπληρώσεις το μπλε και το πράσινο, εάν είσαι ζώδιο του Νερού. Φόρεσε κίτρινο, όταν ο Ήλιος, η Σελήνη ή ο Ερμής είναι στους Διδύμους και ενεργούν με άλλους πλανήτες.

ΜΠΛΕ
Το μπλε είναι ένα χρώμα εύκολο και αρεστό σε πολλούς, λόγω της ηρεμιστικής φύσης του. Το μπλε θυμίζει κάτι δροσερό και δεν είναι τυχαίο που σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά των ζωδίων του Νερού, συμπεριλαμβανομένης της εμπιστοσύνης, της ειλικρίνειας και της σταθερότητας. Το μπλε μπορεί επίσης να είναι της υψηλής τεχνολογίας και στις πιο ηλεκτρίκ αποχρώσεις του αντανακλά τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου. Ενώ τα φωτεινότερα μπλε αντανακλούν μια φρέσκια προσέγγιση, το σκούρο μπλε δείχνει την πίστη, παραγωγικότητα και πράγματα που μπορούμε να βασιστούμε. Φορώντας μπλε μάλιστα μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις και να πας με τη ροή. Αν ανήκεις σε ζώδια της Φωτιάς, μπορείς να φορέσει τα μπλε για να μετριάσεις τα ισχυρά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σου, ενώ εάν είσαι ζώδιο του Αέρα μπορείς με τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις να πετύχεις την ισορροπία και την πνευματική συνεκτικότητα. Το μπλε διεγείρει επίσης την επικοινωνία και ενθαρρύνει τόσο την ακρόαση, όσο και την αυτοέκφραση. Φόρεσε λοιπόν μπλε χρώμα όταν η Σελήνη βρίσκεται σε ζώδια του νερού ή στον Υδροχόο.

30-4-2014 MESAASA

ΜΩΒ

Το χρώμα της μαγείας και του μυστηρίου, το μοβ είναι πιο στενά συνδεδεμένο με τα ζώδια της Φωτιάς, ιδιαίτερα τον Λέων και τον Τοξότη. Φοριέται από βασιλείς και ιερείς και αντιπροσωπεύει την πνευματική και επίγεια εξουσία. Συγγενικό χρώμα τόσο του κόκκινου όσο και του μπλε, το μοβ έχει την "γροθιά" του κόκκινου και την "άνεση" του μπλε. Έτσι το μοβ μπορεί να σε βοηθήσει να μετριάσεις οποιαδήποτε συγκρουσιακή κατάσταση και να σου προσδώσει έναν αέρα ηρεμίας. Εάν είσαι Τοξότης, είναι ιδανικό για σένα γιατί οι η σοφία και η γνώση αντανακλώνται στο μωβ. Φόρεσε μοβ χρώμα για να δείξεις ότι είσαι αληθινός με τον εαυτό σου και να έχεις κατά νου ότι οι άλλοι μπορούν να σε δουν ως εξωτικό ή μυστηριώδες άτομο. Αν ανήκεις σε ζώδιο της Γης, που ομολογώ είσαι λιγότερο από όλους συνδεδεμένος με το μοβ, μπορείς αν θέλεις να το δοκιμάσεις για να αναδείξεις τη δημιουργικότητα και να αυξήσεις την πίστη σε αυτό που οι πέντε αισθήσεις σου δεν μπορούν να εξηγήσουν. Φόρεσε μοβ όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Λέοντα ή Τοξότη φυσικά!

ΚΑΦΕ

Ένα χρώμα που θεωρείται ότι είναι ουδέτερο και γήινο και ο καλύτερος φίλος των ζωδίων της Γης. Μπορείς να φορέσεις καφέ για να ενθαρρύνεις μια παραγωγική μέρα. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη πλευρά στο καφέ, αυτή που αντανακλά το αισθησιακό. Φόρεσε λοιπόν καφέ για να ενεργοποιήσεις τις αισθήσεις της όσφρησης, της αφής και της γεύσης. Εάν είσαι Παρθένος, Αιγόκερως και Ταύρος σου ταιριάζει το φυσικό καφέ, εάν είσαι ζώδιο του Νερού βρίσκεις την άνεση και την ισορροπία σε αποχρώσεις του κακάο, της σοκολάτας και της τερακότα, ενώ σαν ζώδιο της Φωτιάς μπορείς να εγκρίνεις τα καφέ - κόκκινα. Εάν πάλι ανήκεις σε ζώδιο του Αέρα μπορείς να πειραματιστείς με το καφέ ως μια επιρροή γείωσης. Φόρεσε πάντως καφέ, όταν θέλεις να πετύχεις κάτι ή να πάρεις πίσω τα βασικά. Εάν ο Κρόνος είναι ενεργός από όψεις ή η Σελήνη είναι σε ζώδιο της γης, το καφέ μπορεί να είναι μια καλή επιλογή χρώματος για την ημέρα.

ΛΕΥΚΟ

Το λευκό αντιπροσωπεύει την σαφήνεια, την φρεσκάδα και την αθωότητα. Σου ταιριάζει αν ανήκεις σε ζώδιο του αέρα και αν είσαι Καρκίνος. Συνδέεται με την ανώτερη συνειδητότητα και χρησιμοποιείται για να απεικονίσει αγγέλους και αγίους, καθώς επίσης και σύννεφα, αστέρια και άλλα «ουράνια » στοιχεία. Αν φοράς λευκό προβάλλεις μια ευάλωτη μεν, αλλά καθαρή εικόνα και δίνεις στους άλλους μια αίσθηση ασφάλειας. Φόρεσε λευκό κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης για ένα νέο ξεκίνημα. Το λευκό είναι επίσης το παραδοσιακό χρώμα της Πανσελήνου και μπορείς να το συνδυάσεις με ασήμι ή χρυσό για καλή τύχη.

30-4-2014 roz

ΡΟΖ

Το ροζ είναι το χρώμα της Αφροδίτης και συμβολίζει τη φιλία και την αγάπη, άρα είναι λογικό να σε ευεργετεί αν είσαι Ταύρος και Ζυγός, καθώς η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης σου. Ένα περιβάλλον σε χρώμα ροζ, ελαχιστοποιεί τα ισχυρά συναισθήματα, όπως την αντιπαλότητα ή την κατάθλιψη. Το ροζ μπορεί επίσης να προβάλλει τη σεξουαλικότητα, τη θηλυκότητα και δίνει μια αίσθηση διασκέδασης. Εάν θέλεις να προσελκύσεις νέες σχέσεις, να το χρώμα σου! Στόλισε τον εαυτό σου με ροζ, τις ημέρες που η Σελήνη είναι στο Ζυγό ή στον Ταύρο, όταν η Αφροδίτη είναι ενεργή στο ζωδιακό κύκλο, και την Παρασκευή, την παραδοσιακή ημέρα της Αφροδίτης στην εβδομάδα.

Αν θέλεις να δεις το δικό σου αστρολογικό χάρτη και τις θέσεις του Ήλιου, της Σελήνης και των άλλων πλανητών σου, πάτησε εδώ.



Σχετικά άρθρα

Θεωρία των Χρωμάτων: Ποιό είναι το αγαπημένο μας χρώμα και τι σημαίνει;

Ντυθείτε κατάλληλα και αλλάξτε τη διάθεσή σας!

Κατέβασε τώρα το application του astrology, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved