Η ευεργετική επίδραση των φυτών στο Φενγκ Σούι του σπιτιού

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τις δυνάμεις του φυσικού κόσμου στο σπίτι ή στο γραφείο σας

Η ευεργετική επίδραση των φυτών στο Φενγκ Σούι του σπιτιού

Η δύναμη των φυτών είναι ζωτικής σημασίας και παίζει σπουδαίο ρόλο στο Φενγκ Σούι ενός χώρου. Καταλαβαίνοντας τη συμβολή των φυτών σε ένα χώρο μπορούμε να αλλάξουμε οριστικά τη συμπεριφορά του.

Το πράσινο όπως ξέρουμε συμβολίζει τη γαλήνη. Έχοντας άφθονη πρασινάδα στην αυλή και πράσινα φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού αυτό συμβάλει κατά πολύ στην ηρεμία των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι.

Το πράσινο χρώμα έχει σχέση με τα μάτια και το συκώτι, τα οποία σύμφωνα με την Κινέζικη ιατρική, όταν καθαριστούν, μπορούν να γίνουν πηγή ειρηνικών συναισθημάτων.

Όταν υπάρχουν στον περιβάλλον σας πολλά πράσινα φυτά και τα κοιτάτε, θα αναζωογονηθεί η λειτουργία του συκωτιού και θα αυξηθεί η αίσθηση της ευεξίας.

Τα μεγάλα φυτά με πλατιά και παχιά φύλλα βοηθούν στην καθαριότητα του περιβάλλοντος ενός δωματίου γιατί απελευθερώνουν οξυγόνο. Αποφύγετε τα μικρά φυτά και λουλούδια. Για τη συγκέντρωση του Τσι καλύτερα είναι τα μεγάλα φυτά. Θα σας φέρουν χρήμα, ιδίως αν τοποθετηθούν στο κατάλληλο σημείο του σπιτιού.

Μέσα στο σπίτι έχουμε φυτά και όχι δέντρα. Ένα δέντρο και ιδίως όταν είναι μεγάλο, μπορεί να είναι αρκετά κυριαρχικό. Ο ψυχολογικός παράγοντας που προέρχεται από αυτό, μπορεί να μεταφερθεί στα μέλη της οικογένειας και έτσι να καταρρεύσουν.

Στο χειρότερο σημείο του σπιτιού σας βάλτε έναν κάκτο. Ο κάκτος θεωρείται ο βασιλιάς των φυτών. Τοποθετήστε τον σε μια σκοτεινή γωνία με ελάχιστη ροή αέρα και θα ρυθμίσει την ενέργεια του περιβάλλοντος. Τα αγκάθια του επίσης βοηθάνε στην απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας.

Κάποιοι θεωρούν ό,τι οι συνθέσεις από κινέζικα μπαμπού είναι τυχερές. Αν αγοράσετε ή σας κάνουν δώρο μπαμπού, θα πρέπει πάντα να τα έχετε πάνω στο τραπέζι και ποτέ στο πάτωμα.

Αντιθέτως, τα μπουκέτα από ηλίανθους πρέπει να είναι τοποθετημένα στο πάτωμα αντικρίζοντας το σημείο που ανατέλλει η ήλιος.

Τα ζωντανά φυτά είναι πάντα προτιμότερα από τα κομμένα λουλούδια. Μην τοποθετείτε ποτέ στο σπίτι σας τεράστια μπουκέτα, γιατί τα κομμένα λουλούδια απορροφούν πολύ οξυγόνο, και αυτό θα έχει επίπτωση σε εσάς. Γι' αυτό το λόγο μην βάζετε ποτέ λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα σας.

Τα αποξηραμένα λουλούδια και οι απομιμήσεις τους από μετάξι, χαρτί ή τα πλαστικά δεν είναι κατάλληλα για την κρεβατοκάμαρα. Τα τεχνητά φυτά είναι αποδεκτά μόνο σ' ένα γραφείο.

Να θυμάστε ό,τι το πράσινο φέρνει ειρήνη και ηρεμία. Ο δάσκαλος Δρ Wu, όταν φτιάχνει το Φενγκ Σούι στο σπίτι μιας οικογένειας που υπάρχουν τσακωμοί, το πρώτο πράγμα που ρωτάει είναι, ποιος θυμώνει περισσότερο, ο σύζυγος ή η σύζυγος. Ορισμένες φορές μπορεί να είναι και οι δύο.

Όταν τελικά έχει καθοριστεί ο υποκινητής των τσακωμών γνωρίζει σε ποια πλευρά του σπιτιού πρέπει να τοποθετήσει πολλά φυτά.

Προσανατολίζει τον εαυτό βγαίνοντας έξω από το σπίτι σαν «νότος». Για τους άντρες, τα φυτά τοποθετούνται στην αριστερή πλευρά του σπιτιού «ανατολή», και για τις γυναίκες στη δεξιά πλευρά «δύση». Αυτή η μέθοδος φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα. Το πράσινο σταματά όντως τη διαμάχη.

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τις δυνάμεις του φυσικού κόσμου στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Πρόκειται για έναν από τους πιο απλούς και βασικούς τρόπους του Φενγκ Σούι για να αλλάξετε την ενέργεια του χώρου σας και να ζείτε ειρηνικά σε αυτόν.

Διαβάστε επίσης:

Φενγκ Σούι: Άλογο, το σύμβολο της επιτυχίας

Φενγκ Σούι: Ο πετεινός διώχνει τα κακά πνεύματα

Δράκος, ο κουβαλητής του νερού της τύχης

Φέρτε θετική ενέργεια στο σπίτι σας και ευτυχία στη ζωή σας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved