Η αρχαία τέχνη της χειρομαντείας

Ο πλανήτης Ερμής και τα ζώδια των Διδύμων και του Τοξότη συνδέονται άμεσα με τους συμβολισμούς και την ερμηνεία των γραμμών του χεριού

Η αρχαία τέχνη της χειρομαντείας

Αστρολογικά, ο πλανήτης Ερμής και τα ζώδια των Διδύμων και του Τοξότη συνδέονται άμεσα με τους συμβολισμούς και την ερμηνεία των γραμμών του χεριού. Ειδικότερα, ο κυβερνήτης των Διδύμων, ο Ερμής, που κυβερνάει τα χέρια, δεν μπορεί παρά να είναι ο άμεσα σχετιζόμενος με την τέχνη της Χειρομαντίας.

Όσοι βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα και να την προσπεράσετε αδιάφορα, να σας επισημάνω, ότι είναι μια τεχνική που έχει βαθιές ρίζες και στους Έλληνες και η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι Έλληνες την δανείστηκαν από τους Αιγύπτιους και της έδωσαν μια νέα λάμψη, ενώ ο Όμηρος είχε γράψει ένα εγχειρίδιο, ειδικά για τις γραμμές του χεριού. Όσοι δεν γνωρίζουν, να αναφέρω ότι ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης και ο Σωκράτης ήταν γνώστες της τεχνικής.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την Ιστορία και να μελετήσουν εκ βαθέων την Χειρομαντεία υπάρχει ένα δωρεάν e-book εδώ.

Ο Αναξαγόρας μαζί με τους Χειρομάντες, υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος είναι ανώτερος από το βασίλειο των ζώων, λόγω του ό,τι έχει τα χέρια του, από την άποψη ότι η ιδιαίτερη σοφία του κάθε ανθρώπου και η τύχη του εξαρτάται από τον ιδιόμορφο χαρακτήρα του, που είναι καταγεγραμμένος στις γραμμές και στα όρη των χεριών του.

Έχουν λοιπόν ανακαλύψει και καταγράψει ένα μεγάλο αριθμό ποικίλων γεγονότων που συνδέονται με το ανθρώπινο χέρι. Αυτά τα γεγονότα μπορούμε και εμείς οι ίδιοι, μετά από προσεκτική εξερεύνηση και εφαρμογή της μεθόδου, να αποφασίσουμε αν θα δεχθούμε την εξήγηση της θεωρίας τους ή όχι.

FotoliaComp 43997120 zZ8DlXqH7bwmJTAWnBeZeSCRg9wu7tbx

Εδώ λοιπόν, θα σας παραπέμψω σε μια σειρά από παλιότερα μου άρθρα σε σχέση με την Χειρομαντεία.

-Χειρομαντεία και Αστρολογία - Οι τύποι των χεριών

-Αστρολογία και Χειρομαντεία-Οι γραμμές των χεριών

-Αστρολογία και Χειρομαντεία-Τα Όρη

-Χειρομαντεία-Οι Φάλαγγες και τα Σημάδια της Τύχης

FotoliaComp 36507718 5CbMZlQShYZQFCxOB0DdgWMCajz5cYMY2

Ο Χαρακτήρας καθορίζει το χέρι.

Ο άνθρωπος δεν είναι σοφός γιατί έχει τα χέρια, προς Θεού, αλλά είναι σοφός γιατί έχει τα χέρια με τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σοφία. Ένας άνθρωπος δεν είναι ποιητής, μουσικός, ρήτορας ή μηχανικός ως αποτέλεσμα από τα ειδικά χαρακτηριστικά ή τους συνδυασμούς των γραμμών στα χέρια του. Ένας άνθρωπος, όμως, όντας ένας ξεχωριστός χαρακτήρας που κατέχει ορισμένες ιδιότητες, έχει χέρια που αποκαλύπτουν αυτόν το χαρακτήρα και είναι προσαρμοσμένα στο να κάνουν χρήση αυτό των ιδιοτήτων.

Η ψυχή είναι ο πραγματικός άνθρωπος και το σώμα είναι η εκδήλωση του υλικού του ανθρώπου. Το σώμα μας, είναι όπως τα ρούχα μας για το πνεύμα μας και έχει αναπτυχθεί, έτσι ώστε μέσα σε αυτό να προστατεύεται και να κατοικεί.

FotoliaComp 46232219 6ywbrEpDO3rXZvciwGlV6GfwhDjgxPZt

Είναι αλήθεια ότι το σώμα μπορεί να αλλάξει από εξωτερικές δυνάμεις. Μπορεί να τραυματιστεί, να φθαρεί, να παραμορφωθεί ή να περιοριστεί. Και τότε, πέρα από την ιατρική παρέμβαση, μπορεί να επιδιορθωθεί ή να θεραπευθεί, μέσα από τις πνευματικές και ζωτικές δυνάμεις που υπάρχουν σε αυτό και να καθορίσουν το σχήμα της κατοίκησης που θα το συντηρεί.

Η ψυχή λοιπόν, βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη της σάρκας του σώματος. Κάθε περίγραμμα και σχήμα- όχι το αποτέλεσμα κάποιου τραυματισμού ή ατυχήματος- είναι το αποτέλεσμα του χαρακτήρα και της ανάπτυξης του εσωτερικού μας εαυτού. Το χρώμα και το περίγραμμα του μάγουλου, η υφή και η λάμψη των μαλλιών, το βάθος και το φως του ματιού, κάθε έκφραση του προσώπου αντιστοιχεί στα χαρακτηριστικά της ψυχής μας.

FotoliaComp 22730583 wo6eZVXma5CkOo5oaoVijY16Q20Shc0T

Το σώμα είναι μια αποκάλυψη, αν θέλετε, του ανθρώπου και του αρχείου της ζωής του. Όλη η ζωή του καθενός, είναι ενσαρκωμένες επιθυμίες, σκέψεις και πράξεις σε σαρκικές γραμμώσεις με ποιότητα και μορφή, με χρώμα και έκφραση. Όλα, ακόμη και οι παθήσεις είναι γραμμένα στο σώμα σαν ένα βιβλίο ζωής. Το βιβλίο είναι σαφές, ακριβέστατο και στην ώρα του. Οι σελίδες είναι ανοιχτές. Ο γραφικός χαρακτήρας ευδιάκριτος. Το μελάνι ανεξίτηλο. Μένει μόνο, ο αναγνώστης να θέλει να το διαβάσει ...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved