Φενγκ Σούι: Χελώνα, σύμβολο μακροζωίας, καλής υγείας και προστασίας

Χάρη στην αντοχή της στο χρόνο είναι σύμβολο μακροζωίας.

Φενγκ Σούι: Χελώνα, σύμβολο μακροζωίας, καλής υγείας και προστασίας

Η χελώνα είναι ένα από τα τέσσερα ουράνια ζώα – φύλακες των τεσσάρων κατευθύνσεων. Αντιπροσωπεύει το χειμώνα και στοιχείο της είναι το νερό.

Χάρη στην αντοχή της στο χρόνο είναι σύμβολο μακροζωίας. Στον Ταοϊσμό όλες οι μεγάλες χελώνες αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η σύνδεση της με τη πρωταρχική Μητέρα και τη Γαία τις προσθέτει θηλυκές ιδιότητες, όπως είναι η φροντίδα και η προστασία. Όπως είναι λοιπόν φυσικό, προστατεύει το σπίτι από τις διαρρήξεις και τα πισώπλατα μαχαιρώματα στο χώρο της εργασίας.

Η χελώνα στο σπίτι φέρνει μακροζωία και προστατεύει την οικογένεια από αρρώστιες. Θα πρέπει να τοποθετηθεί στην κατεύθυνση όπου αντιστοιχεί στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη.

Μια ξύλινη χελώνα, τοποθετείτε με το κεφάλι της στραμμένο στην ανατολή ή νοτιοανατολικά. Μια πέτρινη χελώνα, θα πρέπει να αντικρίζει τη νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Μια πήλινη, κεραμική ή πορσελάνινη χελώνα, πρέπει να βλέπει βορρά, ενώ η μπρούτζινη ή σιδερένια χελώνα ν' αντικρίζει δύση.

Πολλοί σύμβουλοι του Φενγκ Σούι υποστηρίζουν ότι, το καβούκι της χελώνας, διώχνει τις στοιχειωμένες παρουσίες και το κακό. Το κρέμασμα των οικιακών συσκευών (κατσαρόλες, τηγάνια) στην κουζίνα λειτουργεί με την ίδια αρχή.

Οι πολλές κολώνες ή οι γωνίες που είναι οξείες και προεξέχουν μέσα σ' ένα σπίτι μπορεί να είναι βλαβερές. Το κοίλο μέρος του καβουκιού της χελώνας κρεμιέται απέναντι από αυτές τις άβολες γωνίες με σκοπό να μετριάσει την αρνητική τους επίδραση.

Εδώ και χιλιάδες, οι σοφοί Κινέζοι επέλεξαν τρία ζώα, γνωστά για τη μακροζωία τους, και παρατήρησαν προσεκτικά τη συμπεριφορά τους. Ξεκινώντας από τις παρατηρήσεις αυτές επινόησαν εσωτερικές ασκήσεις για το καθένα από αυτά.

Η άσκηση της χελώνας

Η άσκηση της χελώνας έχει σκοπό να μας δυναμώσει, να μας χαλαρώσει και, τέλος, να διεγείρει όλο μας το νευρικό σύστημα. Μειώνει την πείνα στα άτομα που τρώνε από νευρικότητα.

Η άσκηση γίνεται σε όρθια ή καθιστή στάση.

1. Κατεβάστε το πηγούνι προς το θώρακα, εκτείνοντας την κορυφή του κεφαλιού προς τα πάνω. Ταυτόχρονα εισπνεύστε αργά. Θα αισθανθείτε ένα τράβηγμα του λαιμού προς τα πάνω και οι ώμοι σας θα πέσουν προς τα κάτω.

2. Κατεβάστε το κεφάλι σας αργά προς τα πίσω, σαν να θέλετε το πίσω μέρος του κρανίου σας να ακουμπήσει στο λαιμό σας. Εκπνεύστε αργά. Το πηγούνι θα «κοιτάζει» προς τα πάνω και ο λαιμός σας θα είναι ελαφρώς τεντωμένος. Οι ώμοι σας πρέπει να είναι ανασηκωμένοι, σαν να θέλετε να ακουμπήσουν στα αυτιά.

Επαναλάβετε την άσκηση δώδεκα φορές.

Τα δύο αυτά μέρη μιας συνεχούς κίνησης, μιμούνται τις κινήσεις της χελώνας καθώς αυτή βγάζει και ξαναβάζει το κεφάλι της στο καβούκι της.

Για την εκτέλεση της άσκησης δεν πρέπει να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια, παρά μόνο στην αρχή ίσως, μέχρι να τη μάθετε καλά.

Η καλύτερη ώρα για την άσκηση της χελώνας είναι το πρωί όταν ξυπνάτε και το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε την άσκηση αυτή κάθε φορά που αισθάνεστε κάποια ενόχληση ή δυσκαμψία στον αυχένα, στους ώμους ή στον πάνω μέρος της πλάτης.

Απαιτούνται, συνήθως τρεις μήνες για να μάθει κανείς καλά αυτή τη βασική εσωτερική άσκηση. Εκείνο πάντως, που πρέπει να ξέρετε είναι, ό,τι η αυτό-θεραπεία, φυσικό αποτέλεσμα της τακτικής εφαρμογής αυτής της άσκησης είναι εγγυημένη.

Διαβάστε επίσης:

Φενγκ Σούι: Άλογο, το σύμβολο της επιτυχίας

Φενγκ Σούι: Ο πετεινός διώχνει τα κακά πνεύματα

Δράκος, ο κουβαλητής του νερού της τύχης

Φέρτε θετική ενέργεια στο σπίτι σας και ευτυχία στη ζωή σας

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved