Φενγκ Σούι: Ο πετεινός διώχνει τα κακά πνεύματα

Οι Ταοιστές πιστεύουν ότι όλες οι αρνητικές Yin δυνάμεις και τα κακά πνεύματα φεύγουν κυνηγημένα με το λάλημα του πετεινού

Φενγκ Σούι: Ο πετεινός διώχνει τα κακά πνεύματα

Κάθε πλάσμα που τρέχει, έρπει, κολυμπάει ή πετάει έχει ένα σκοπό σε αυτή τη ζωή και είναι έκφραση της Δημιουργικής Πηγής. Είτε είναι φανταστικό (δράκος ή φοίνικας) ή πραγματικό, είναι μια πηγή ενεργοποιού δύναμης. Είναι ένα ενεργειακό πρότυπο σε υποσυνείδητο και ασυνείδητο επίπεδο που προσφέρει τις ικανότητες που το χαρακτηρίζουν.

Οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που διαθέτει κάθε ζώο υπάρχουν επίσης στο ενεργειακό σύστημα κάθε ανθρώπου και είναι μια πλευρά της δικής του ανθρώπινης φύσης. Έτσι η αρχέτυπη μορφή του ζώου μπορεί να εκφραστεί ανθρώπινα.

Όποιος συνδέεται με αυτή την πηγή δύναμης, μπορεί να αντλήσει τις χαρακτηριστικές του ιδιότητες. Για παράδειγμα το κύριο χαρακτηριστικό του λιονταριού είναι η «δύναμη», της χελώνας η «μακροζωία» του φιδιού η ικανότητα «μεταμόρφωσης», ο σκύλος είναι φύλακας.

Η χρήση των προστατευτικών συμβόλων επειρεάζουν την υγεία μας τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική, την μακροζωία και διασφαλίζουν την προσωπική μας ευημερία.

Ο πετεινός

Με την ενέργεια των ζωντανών ζώων συνδυάζεται και η συμβολική αναπαράσταση της δύναμης τους η οποία χρησιμοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις.

Ο πετεινός κατέχει ιδιαίτερη θέση στο βασίλειο των πτηνών, πράγμα που του προσδίδει ξεχωριστή ιδιότητα στην εργασία του Φενγκ Σούι.

Όταν ο κόκορας λαλεί την αυγή, τότε ξεπροβάλει το πρώτο φως της ημέρας. Οι Ταοιστές πιστεύουν ότι όλες οι αρνητικές Yin δυνάμεις και τα κακά πνεύματα φεύγουν κυνηγημένα. Με το κάλεσμα του πετεινού, το Yang αρχίζει και ανυψώνεται. Είναι η αναγγελία προς τις σκοτεινές δυνάμεις, ότι ήρθε η ώρα να γυρίσουν από εκεί που ανήκουν.

Εάν βάλετε ένα πετεινό στο σπίτι σας και τον τοποθετήσετε σωστά, οι αναστατώσεις που προκαλούνται από αυτές τις δυνάμεις θα είναι ελεγχόμενες.

Αν μπροστά από το σπίτι σας υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ με τεντωμένα σύρματα αυτό το σχήμα είναι ικανό να δημιουργήσει προβλήματα στο σπίτι.

Ένας δάσκαλος του Φενγκ Σούι ο Δρ.Wu έχει θεραπεύσει πολλές φορές ολόκληρες οικογένειες από αρθριτικά και άλλα προβλήματα αρθρώσεων, τοποθετώντας ένα πετεινό από πορσελάνη στο εσωτερικό του σπιτιού τους.

Η ενέργεια αλλάζει με τον τρόπο της αρχής των όμοιων πραγμάτων. Το σύμβολο της κολώνας με τα τεντωμένα σύρματα μοιάζει με κάμπια ή σαρανταποδαρούσα, έντομα που είναι ανάλογα της ανθρώπινης σπονδυλικής στήλης και της θωρακικής κοιλότητας.

Εφόσον οι πετεινοί τρώνε τις σαρανταποδαρούσες, τοποθετώντας ένα αγαλματίδιο ενός κόκορα στο παράθυρο, του οποίου το ράμφος να στοχεύει προς την ενοχλητική στήλη με τα σύρματα, θα προκληθεί ένα ρεύμα ελεγχόμενης ενέργειας.

Οι πετεινοί είναι επίσης καλοί για σπίτια με ταβάνια που έχουν δοκάρια ή έχουν στύλους ή κολόνες. Αυτά τα δοκάρια και οι κολόνες δίνουν την εντύπωση ότι το σπίτι είναι χωρισμένο σε πολλά κομμάτια, πράγμα που υποσυνείδητα προκαλεί πόνους στο σώμα.

Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε ένα πορσελάνινο πετεινό για να φροντίσει αυτό το πρόβλημα. Σιγουρευτείτε μόνο ότι ο πετεινός έχει λειρί και δεν είναι κότα και ότι το ράμφος του σημαδεύει το προβληματικό σημείο και όχι τα πλευρά ή η ουρά του.

Χρειάζεται μόνον ένας πετεινός γιατί οι πολλοί θα προκαλέσουν κοκορομαχία. Αν έχετε γεννηθεί τη χρονιά του Λαγού, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε πετεινό στο σπίτι σας, διότι αυτά τα δύο σύμβολα έρχονται σε σύγκρουση. Σε αυτή την περίπτωση τοποθετήστε καθρέπτες ή κρύσταλλα για να εκτραπεί η ανεπιθύμητη ενέργεια εκεί από όπου ξεκίνησε.

Διαβάστε επίσης:

Δράκος, ο κουβαλητής του νερού της τύχης

Φέρτε θετική ενέργεια στο σπίτι σας και ευτυχία στη ζωή σας

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved