Tο 2014 ας είναι μια χρονιά αφθονίας!

Αυτή η ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ας συντροφεύσει όλους μας την καινούρια χρονιά 2014.

Tο 2014 ας είναι μια χρονιά αφθονίας!

Αυτές τις άγιες ημέρες, βρισκόμαστε σε μία συνεχή διαδικασία ανταλλαγής ευχών.
Μέσω της ευχής ο άνθρωπος προσπαθεί να μεταδώσει στο περιβάλλον του, αλλά πολλές φορές και στον ίδιο του τον εαυτό, ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να επηρεάσει και να ωφελήσει την ζωή του.
Η ΑΦΘΟΝΙΑ τόσο των υλικών όσο και ψυχικών αλλά και των πνευματικών αγαθών, αποτελεί την πιο ουσιαστική ευχή που θα μπορούσε κανείς να αιτηθεί στον Θεό.

Πώς θα μπορούσαμε όμως να υλοποιήσουμε αυτήν την ΑΦΘΟΝΙΑ στην ζωή μας;
Υπάρχει κάποιος πρακτικός τρόπος, μέσω του οποίου θα μπορούσαμε να ζήσουμε, έχοντας μία ΑΦΘΟΝΙΑ αγαθών, ανάλογη με εκείνη που παρέχει το ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ από το οποίο σύμφωνα με την Μυθολογία μας τρέφεται ο ίδιος ο Δίας, με νέκταρ και αμβροσία, μέσα το Ιδαίον Άνδρον της Κρήτης, ώσπου να μεγαλώσει;

Γιατί δεν έχουμε σήμερα αφθονία στην ζωή μας;

Η ελληνική γλώσσα μπορεί να μας αποκαλύψει την αιτία, με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο που θα μπορούσε να υπάρξει:

Για να διαθέτει κάποιος Α-ΦΘΟΝΙΑ θα πρέπει να ακολουθεί έναν τρόπο ζωής, στον οποίο προηγουμένως θα πρέπει να έχει καταφέρει να μην έχει καθόλου ΦΘΟΝΟ!
Η ίδια η λέξη Α-ΦΘΟΝΙΑ μας επισημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστεί στην ζωή μας, μόνο όταν εμείς δεν έχουμε μέσα μας ΦΘΟΝΟ.

Ο ΦΘΟΝΟΣ αποτελεί ένα πνευματικό ελάττωμα που όταν εμφανίζεται ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑ Ι ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
Για τους λόγους αυτούς ο ΦΘΟΝΟΣ είναι ίσως το χειρότερο ελάττωμα, διότι αποβαίνει καταστροφικό για τον άνθρωπο που το βιώνει και απόλυτα αρνητικό στην πορεία της ψυχικής του εξέλιξης.

Συνειδητοποιούμε λοιπόν ότι όταν η ψυχή μας είναι γεμάτη φθόνο, είναι πρακτικά αδύνατον να ελκύσουμε την πληθώρα των αγαθών, τόσο των υλικών αλλά πολύ περισσότερο και των πνευματικών που κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να επιδιώκει αν επιθυμεί να αποκτήσει η ζωή του ένα ουσιαστικό νόημα.

Αντιθέτως ο ΜΗ ΦΘΟΝΟΣ προς τους συνανθρώπους είναι αυτός που μπορεί να μας επιφέρει την έλευση της Α-ΦΘΟΝΙΑΣ στην ζωή μας και αυτό συμβαίνει διότι, ο άνθρωπος που δεν φθονεί, οφείλει να διαθέτει απαραιτήτως μία ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ που μπορεί να τον συμπαρασύρει, τόσο τον ίδιο όσο και το ευρύτερο περιβάλλον του, σε μία πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής.
Αυτή η «θετική σκέψη» μπορεί να μεταμορφώσει την ζωή μας, διότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να επιταχύνει την πνευματική μας εξέλιξη και αποτελεί μία γενικότερη πρακτική που στις μέρες μας είναι γνωστή με τον όρο "positive thinking" στο οποίο εστιάζεται ολόκληρη η σύγχρονη αντίληψη της βελτίωσης της ζωής μας.

Όταν στερούμαστε την ΑΦΘΟΝΙΑ σημαίνει ότι έχουμε μέσα μας ΦΘΟΝΟ.
Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο φθόνος είναι ένα πολύ βαρύ συναίσθημα, πολύ χειρότερο από την ζήλεια. Υπάρχουν πολλές φορές που η ζήλεια μπορεί να συνυπάρχει με την αγάπη ή ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις να λειτουργήσει εποικοδομητικά.
Ο φθόνος όμως δεν μπορεί, παρά να συνυπάρχει με το μίσος και να γεμίζει την ζωή μας με μιζέρια και δυστυχία.

Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ λοιπόν την οποία θα πρέπει με κάθε τρόπο να επιδιώξουμε, αφορά πράγματι την σημαντικότερη ευχή που μπορεί να μεταμορφώσει την ζωή μας και να της προσδώσει την πραγματική της αξία.

Αυτή η ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ας συντροφεύσει όλους μας την καινούρια χρονιά 2014.

Ας ευχηθούμε λοιπόν:

ΑΦΘΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ!
ΑΦΘΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ!
ΑΦΘΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
ΑΦΘΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

*Θέλετε να ξέρετε τι σας επιφυλάσσουν τ' άστρα για τους επόμενους 12 μήνες. Το Astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved