Να σου πω τον καφέ;

Η τέχνη της καφεμαντείας: Μπορεί ένα φλιτζάνι του καφέ να μας πει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στην προσωπική, κοινωνική ή επαγγελματική μας ζωή;

Να σου πω τον καφέ;

Η κατάσταση των νεύρων μου, καθώς γράφω σχετικά με την μυστικιστική ανάγνωση του ελληνικού καφέ δεν είναι η καλύτερη, καθώς για να πάρω μια πραγματική αίσθηση και να επιτευχθεί μια πειστική ερμηνεία, ήπια και προσπάθησα ανάγνωση σε αρκετές εκατοντάδες φλιτζάνια για να μπω στον ρόλο του καφεμάντη.

Όλα ξεκίνησαν όταν είδα ένα βιβλίο με τίτλο: «Η Τύχη μας στο Φλιτζάνι» και οφείλω να παραδεχτώ πως δεν πιστεύω στο «φλιτζάνι», αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ένα ολόκληρο γλωσσάριο συμβόλων που μπορεί να δώσει νόημα και απαντήσεις με μια καθημερινή δόση καφεΐνης, ε, το ξανασκέφτηκα. Η τέχνη της καφεμαντείας ήταν κάτι που μου ήταν ήδη γνωστό, καθώς είχα δεχτεί παλιότερα την σοφία ηλικιωμένων κυρίων. Αλλά ποτέ δεν είχα θεωρήσει ότι θα δοκίμαζα να την αποσυμβολίσω για τον εαυτό μου, μέχρι που βρέθηκε στα χέρια μου αυτός ο συγκεκριμένος οδηγός.

kentriki2


Πώς μπορεί ένα φλιτζάνι του καφέ να μας πει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στην προσωπική, κοινωνική ή επαγγελματική μας ζωή, θα ρωτήσουν οι σκεπτικιστές. Αυτή η μέθοδος, ονομαζόμενη καφεμαντεία στα ελληνικά, έχει ασκηθεί για αιώνες και η τελετουργία της ανάγνωσης εξαπλώθηκε στην Ευρώπη στα τέλη του 17ου αιώνα, όταν έγινε της μόδας στο Παρίσι, από όπου εξαπλώθηκε στην Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Γερμανία. Η συγγραφέας του ανωτέρω βιβλίου, η οποία χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο " Σοφία " γράφει ότι το διδάχθηκε από τον παππού της, ο οποίος το έκανε επαγγελματικά. Θεωρία της είναι, ότι το DNA του κάθε ατόμου και ως εκ τούτου η συναισθηματική, ψυχική και σωματική κατάσταση του καθενός επηρεάζει τα σχήματα που θα διαμορφωθούν. Ορισμένες εικόνες θα αποκαλύψουν απλά κάτι που ήδη γνωρίζουμε, συνειδητά ή υποσυνείδητα, ενώ άλλα σύμβολα λέγεται πως προμηνύουν γεγονότα πέρα από τις γνώσεις ή τις προσδοκίες μας.

Σήμερα, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αναζητούν απαντήσεις στα υπολείμματα του καφέ τους και τα μαθήματα για το πώς να το κάνουμε σωστά, έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Άλλωστε η δραματική ελληνική φύση είναι τόσο περίεργη για το παρόν και το μέλλον, ενώ η απόλαυση να κάνουμε τις Κασσάνδρες είναι αυτό που εξασφαλίζει πέρα από την διασκέδαση, την ανάγνωση του καφέ ως μέθοδο πρόβλεψης του μέλλοντος. Το κόλπο είναι να μην το πάρουμε πολύ στα σοβαρά, αλλά και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ότι μερικές φορές είναι ενδεικτικό και για κάτι σημαντικό. Σίγουρα ο καθένας που θα το ψάξει θα ανακαλύψει συχνά μια παράξενη πραγματικότητα.

Δοκιμάστε το και δείτε μόνοι σας:

Πρώτο βήμα!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βράσουμε το νερό στο παραδοσιακό με μακριά λαβή μπρίκι και να προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό καφέ. Όταν έχουμε προσθέσει τον καφέ, ανακατεύουμε λίγο, ώστε το νερό να μπερδευτεί με τον καφέ. Καλό θα είναι να μην προσθέσουμε ζάχαρη, έτσι ώστε τα σχήματα να δείχνουν καλύτερα και πιο ακριβή.Επίσης, το φλιτζάνι θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση λευκό ή οποιοδήποτε άλλο φωτεινό χρώμα στο εσωτερικό για να δούμε καθαρά τα στοιχεία. Είτε υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα που χρειαζόμαστε κάποια διαφώτιση σχετικά, είτε όχι, δεν έχει σημασία, γιατί ο καφές θα έχει πάντα κάτι να αποκαλύψει. Αν θέλουμε απαντήσεις σε μια συγκεκριμένη ερώτηση, θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτή, ενώ πίνουμε σε ένα χαλαρό ρυθμό. Συνολικά, είναι σημαντικό να απολαύσουμε την εμπειρία και να κρατήσουμε ένα ανοικτό μυαλό.

**Θέλεις να μάθεις τι λένε τα Άστρα για τον επόμενο χρόνο; Οι απαντήσεις είναι εδώ**

Δεύτερο βήμα!

Κατ' αρχήν, ο καφές πρέπει να πίνεται μόνο από τη μία πλευρά του φλιτζανιού. Όταν ο καφές έχει τελειώσει, το πιατάκι τοποθετείται στην κορυφή του φλιτζανιού και μια ευχή γίνεται. Με το πιατάκι να εξακολουθεί να καλύπτει την κορυφή, κρατάμε το φλιτζάνι στο ύψος του στήθους και το γυρίζουμε προς τα αριστερά τρεις φορές. Μετά από αυτό, το φλιτζάνι αναποδογυρίζεται επάνω στο πιατάκι και αφήνεται να ψυχθεί. Μερικές φορές ένα νόμισμα μπορεί να τοποθετηθεί στην κορυφή για να κάνει το φλιτζάνι να κρυώσει πιο γρήγορα και να διαλύσει τους κακούς οιωνούς. Όταν το φλιτζάνι του καφέ είναι αρκετά δροσερό μπορεί να αρχίσει η ερμηνεία των σχημάτων για μαντεία.

kentrikin 5

Τρίτο βήμα!

Η ανάγνωση του φλιτζανιού του καφέ, μας μιλά για το παρελθόν αλλά και για το μέλλον. Για τους σκοπούς της μαντείας, το φλυτζάνι χωρίζεται στην μέση. Τα σχήματα στο κάτω μέρος μιλάνε για το παρελθόν, ενώ τα σχήματα στην κορυφή για το μέλλον. Τα σχήματα που υπάρχουν στη δεξιά πλευρά ερμηνεύονται συνήθως θετικά, ενώ τα σχήματα στα αριστερά ερμηνεύονται ως ενδείξεις άσχημων γεγονότων, εχθρών, ασθενειών, προβλημάτων και παρόμοια. Σύμφωνα με μια πεποίθηση, το φλιτζάνι του καφέ μπορεί να πει το παρελθόν, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον πάνω από σαράντα ημέρες.
Στην συνέχεια εάν, κατά το στάδιο ανάγνωσης, το φλιτζάνι και το πιατάκι είναι σταθερά κολλημένα και το άτομο δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει, πιστεύεται ότι αυτό το συγκεκριμένο φλιτζάνι δεν θα πρέπει να διαβαστεί. Αυτή είναι μια περίπτωση όπου υποτίθεται ότι το άτομο που έχει πιει από το φλιτζάνι είναι τυχερό και δεν χρειάζεται να δοκιμάσει την τύχη του στην καφεμαντεία. Ομοίως, αν ένα μεγάλο κομμάτι από τα κατακάθια του καφέ μείνει στο πιατάκι όταν διαχωρίζεται από το φλιτζάνι, η ερμηνεία είναι ότι ο ιδιοκτήτης του φλιτζανιού σύντομα θα απαλλαγεί απ' όλα τα προβλήματα και την θλίψη. Σύμφωνα με μια άλλη ερμηνεία, αν στάζει καφέ πάνω στο πιατάκι, όπως το φλιτζάνι απομακρύνεται, το πρόσωπο θα ρίξει σύντομα, δάκρυα.

**Θέλεις να μάθεις για την προέλευση, τον προορισμό και την εξέλιξη της ύπαρξης σου; Οι απαντήσεις είναι εδώ**

Τέταρτο βήμα!

Μετά την ερμηνεία των σχημάτων μέσα στο φλιτζάνι, ήρθε η ώρα να ερμηνεύσουμε τα σχήματα στο πιατάκι. Το πιατάκι ερμηνεύεται γενικά ως το σπίτι του ατόμου και λέγεται ότι δίνει στοιχεία για την οικογενειακή ζωή του. Εάν υπάρχουν μεγάλες κενές περιοχές στο πιατάκι, όπου ο καφές δεν έχει αγγίξει, η ερμηνεία είναι μια αίσθηση ανακούφισης που θα βιώσει στο σπίτι του το άτομο. Εάν, ωστόσο, τα σχήματα πάνω στο πιατάκι είναι μπερδεμένα, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μια κηδεία ή ασθένειες που σχετίζονται με άτομα στο σπίτι αυτού του προσώπου.

Υπάρχει πάντως μια σημαντική παράμετρος κατά την ανάγνωση του φλιτζανιού κάποιου: στο ότι δεν μπορούμε να πούμε πράγματα που θα κάνουν ένα πρόσωπο πάρα πολύ χαρούμενο ή πολύ λυπημένο.

Ο καθένας μας μπορεί να το δοκιμάσει και αν δεν τα καταφέρνουμε,ας μην απελπιζόμαστε. Πάντα θα υπάρχει μια κυρά-Μαρία ή γειτόνισσα-μάντισσα σε απόσταση αναπνοής για να της το ζητήσει κανείς!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved