Δες στα φύλλα του τσαγιού τι σου επιφυλάσσει το μέλλον

Όλο και περισσοτεροι στρέφονται, αν και καθυστερημένα, στην τεϊομαντεία

Δες στα φύλλα του τσαγιού τι σου επιφυλάσσει το μέλλον

Η τεϊομαντεία είναι αρχαία Κινέζικη τέχνη που προβλέπει το μέλλον με την ανάγνωση των φύλλων του τσαγιού, ανάλογα με τη θέση τους στο φλιτζάνι και το σχήμα που διαμορφώνουν. Δεν είναι τόσο δημοφιλής, όσο η καφεμαντεία ή το διάβασμα των Ταρώ, ωστόσο, έχει κι αυτή τους «οπαδούς» της.

Πώς λειτουργεί;

Όπως όλες οι συναφείς μαντικές τέχνες, έτσι και τη τεϊομαντεία βασίζεται στην έννοια της «κατευθυνόμενης ενέργειας». Όταν εστιάζουμε στο τσάι, τα φύλλα γίνονται ενεργειακοί αγωγοί που μπορούν να αντανακλούν τις εμπειρίες μας - συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που δεν έχουν ακόμη συμβεί. Με το που συγκεντρωνόμαστε και κάνουμε την ερώτηση που μας ενδιαφέρει, τα φύλλα «λαμβάνουν το μήνυμα» και αποκαλύπτουν την απάντηση μέσω των σχημάτων που παίρνουν και το πώς «κάθονται» στο φλιτζάνι.

Πώς να ξεκινήσετε

Για να διαβάσετε τα φύλλα τσαγιού, πρέπει πρώτα να φτιάξετε... ένα φλιτζάνι τσάι (εννοείται όχι φακελάκι). Προτιμήστε το εσωτερικό του φλιτζανιού να είναι λευκό ή ανοιχτόχρωμο, ώστε να δείτε καλύτερα τις διαμορφώσεις των φύλλων. Στο ζεστό νερό, ρίξτε τα φύλλα έχετε επιλέξει, τα οποία πρέπει να είναι πολύ λεπτοκομμένα, ώστε να διαβάζονται. Ενώ το νερό κρυώνει, κλείστε τα μάτια σας, συγκεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε να ρωτήσετε και ξεκινήστε να πίνετε το τσάι σας, για να μεταφέρετε ενέργειά σας στα φύλλα.

Πώς θα κάνετε την ερμηνεία των φύλλων του τσαγιού

Στην αρχή, η διαδικασία ερμηνείας μπορεί να σας φανεί λίγο δύσκολη, αλλά μην ανησυχείτε. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι τεϊομάντες έχουν παρατηρήσει και καταγράψει συγκεκριμένα σχήματα και διαμορφώσεις. Πάνω από 150 κλασικά σύμβολα αναλύονται λεπτομερώς σε διάφορα βιβλία που κυκλοφορούν στην αγορά, οπότε μπορείτε τα προμηθευτείτε κάποιο από αυτά για να σας βοηθήσει..

Γενικά, υπάρχουν πέντε είδη συμβόλων: ζώα, μυθικά όντα, αντικείμενα, γράμματα και αριθμοί. Μερικές φορές, μάλιστα, είναι προφανής η ερμηνεία τους. Πχ Τα φτερά ενός πουλιού σημαίνουν απελευθέρωση ή ένα επιτυχημένο ταξίδι. Ένας σταυρός, ένα μπλοκάρισμα ή πρόβλημα που θα εμφανιστεί ξαφνικά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δε χρειάζεται να ερμηνεύετε το κάθε τι, παρά μόνο στους σχηματισμούς που σχετίζονται με την ερώτηση.

Τι σημαίνει κάθε τμήμα του φλιτζανιού;

Το φλιτζάνι χωρίζεται σε τρία τμήματα: Το χείλος που συμβολίζει το παρόν, τις πλευρές που αναφέρονται στο εγγύς μέλλον και τον πάτο που δηλώνει το μακρινό μέλλον. Χρησιμοποιούνται σαν χρονοδιάγραμμα (πόσο σύντομα θα συμβεί το γεγονός), τη σχέση μεταξύ δύο ατόμων ή την ένταση (τα φύλλα στο χείλος, για παράδειγμα, προμηνύουν ένα σημαντικό γεγονός που θα αλλάξει σύντομα τη ζωή του ερωτώντα). Το χρονικό εύρος της πρόβλεψης κυμαίνεται από 28 μέρες έως και 4 μήνες. Άλλοι το χωρίζουν σε 9 τμήματα, ξεκινώντας από τη λαβή και πηγαίνοντας αριστερόστροφα.

Η λαβή του φλιτζανιού είναι πολύ σημαντική γιατί με την αφή συγκεντρώνεται η ενέργεια και μεταφέρεται στο φλιτζάνι. Συμβολίζει τον ερωτώντα, οπότε τα φύλλα του τσαγιού κοντά στη λαβή δείχνουν τα γεγονότα που τον αφορούν άμεσα, ενώ τα φύλλα ακριβώς απέναντι από τη λαβή εξωτερικά ζητήματα και επιρροές.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved