Back to School: Πώς αντιδρά η κάθε μαμά όταν το παιδί της πηγαίνει για πρώτη μέρα σχολείο!

Η αντίδραση της κάθε μητέρας στην σπουδαία αυτή στιγμή του παιδιού της!

Back to School: Πώς αντιδρά η κάθε μαμά όταν το παιδί της πηγαίνει για πρώτη μέρα σχολείο!

Η πρώτη μέρα ενός παιδιού στο σχολείο είναι ένα άκρως σημαντικό γεγονός για κάθε μανούλα. Αγωνία, χαρά και συγκίνηση είναι -συνήθως- μερικά μόνο από τα συναισθήματα που μια μαμά αισθάνεται όταν ετοιμάζεται να φορέσει για πρώτη φορά τη σχολική τσάντα στο μικρό της αγγελούδι.

Δεν είναι, όμως όλες οι μαμάδες ίδιες και η καθεμιά βλέπει διαφορετικά το νέο ξεκίνημα του μικρού της. Όπως πάντα, τα ζώδια μας βοηθούν να ρίξουμε «φως» και σε αυτό το θέμα!

Ας δούμε, λοιπόν, την αντίδραση της κάθε μαμάς στην ομολογουμένως σπουδαία αυτή στιγμή!

Φοβού τη μαμά Κριό!
Πρώτη μέρα στο σχολείο για το τέκνο της κι η μαμά Κριός δεν θα ανεχτεί κανένα σχόλιο τύπου: «Μαμά, θέλω να μείνω σπίτι». Αυτή η γυναίκα θέλει το παιδί της να είναι ανεξάρτητο, όπως ακριβώς και εκείνη. Τι κι αν βάλει τα κλάματα ο γιος της; Εκείνη θα τον χώσει με το ζόρι στο σχολικό διότι το δικό της παιδί, δεν θα γίνει κακομαθημένο.

Ταύρος και η κατάσταση πριν φτάσει το σχολικό είναι... ζεν
Με τόση υπομονή, η μαμά Ταύρος θα αποχαιρετήσει το παιδί της για την πρώτη μέρα στο σχολείο με απίστευτη ευκολία. Παγουρίνο, ταπεράκι, φρουτάκια και υγιεινά σνακ βρίσκονται μες στη σχολική τσάντα και το μικρό της είναι έτοιμο να φύγει από το σπίτι χωρίς γκρίνια. Άλλωστε, η μανούλα του πέρασε όλο το Καλοκαίρι μιλώντας του για το πόσο ωραία θα περάσει στο σχολείο. Για να δούμε, τι θα γίνει τη δεύτερη μέρα...

Μαμά Δίδυμε, αποφάσισε επιτέλους!
Από τη μία, δε θέλει να δεχθεί και να πιστέψει το γεγονός ότι το παιδάκι της μεγάλωσε και θα πάει σχολείο και από την άλλη χαίρεται, που επιτέλους θα έχει λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο στο σπίτι! Αυτή είναι η μαμά Δίδυμος και το πιο πιθανό είναι ότι θα αφήσει το μικρό της στην πόρτα του σχολείου, γελώντας και... κλαίγοντας ταυτόχρονα!

Πρώτη μέρα σχολείο και... κορόμηλο το μάτι για την Καρκίνο
Η μητέρα Καρκίνος βούρκωνε για τη μέρα αυτή προτού ακόμη φτάσει και τώρα που είναι γεγονός, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Είναι ευαίσθητη και ευσυγκίνητη, καλό είναι όμως να κρύψει τα υπερβολικά -σε κάποιες περιπτώσεις- συναισθήματά της, αν δεν θέλει να δει το παιδάκι της να οδύρεται πριν μπει στο σχολικό!

Η περήφανη μαμά Λιονταρίνα
Η άκρως προστατευτική μαμά Λιονταρίνα δεν θα αφήσει στιγμή το χεράκι του μικρού της, μέχρι να βεβαιωθεί ότι βρίσκεται ασφαλές μες στην τάξη. Μόλις βγει από τη σχολική αίθουσα θα μιλήσει -φυσικά- με καμάρι για το παιδί της, σε σημείο που θα κάνει τις άλλες μαμάδες να θέλουν να «εξαφανιστούν». Είναι μια περήφανη μαμά και δεν μπορεί να το κρύψει.

Η μαμά Παρθένος δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη
Αν δεν είναι όλα στην εντέλεια, το παιδί της αγχωτικής και άκρως οργανωτικής μαμάς Παρθένου δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι. Από την τσάντα, μέχρι το δοχείο φαγητού και τη κασετίνα. Όλα πρέπει να βρίσκονται σε μια σειρά για να πάει το παιδάκι της για πρώτη φορά σχολείο! Αν δε κάτι την βγάλει εκτός προγράμματος, ενδέχεται να πάθει μια μικρή υστερία. Μακάρι να φτάσει στην ώρα του το σχολικό!

ΤΙ σχολείο, τι... καλλιστεία για τη μαμά Ζυγό
Με κυβερνήτη την Αφροδίτη, η μαμά Ζυγός θα περάσει περισσότερη ώρα καλλωπίζοντας το παιδί της για το σχολείο, παρά ετοιμάζοντας τη σχολική του τσάντα. Δεν έχει άγχος για την πρώτη μέρα του παιδιού στο σχολείο, αλλά εύχεται να είναι αρκετά κοινωνικό και να αποκτήσει πολλούς φίλους, από την πρώτη κιόλας ημέρα (όπως και εκείνη, φυσικά).

Σκορπιός και η φάση είναι... δράμα
Η πρώτη μέρα στο σχολείο για την οικογένεια της μαμάς Σκορπιού θα είναι λίγο δραματική. Αγωνία, άγχος, συγκίνηση, μελαγχολία. Όλα αυτά αισθάνεται ταυτόχρονα η μητέρα Σκορπιός και κυρίως, πανικοβάλλεται που δεν θα μπορεί να έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο για το παιδί της, το οποίο μεγάλωσε και «ανοίγει» τα φτερά του. Τι να κάνουμε! C'est la vie.

Μαμά Τοξότης και... χαρά στο φουλ
Πιο διασκεδαστική μητέρα από εκείνη που ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη δεν θα βρείτε. Θα πάει το παιδί της στο σχολείο μες στην τρελή χαρά, αφού πρώτα παίξει λίγο μαζί του και κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να το δει να χαμογελάει (σε σημείο που ίσως στείλει το μικρό... ζαλισμένο στο σχολείο).

Όλα σε τάξη με τη μαμά Αιγοκερίνα
Το παιδί που θα σηκώσει το χέρι του για να απαντήσει στην ερώτηση της δασκάλας τα πρώτα πέντε λεπτά του πρώτου μαθήματος, της πρώτης ημέρας στο σχολείο, έχει πιθανότατα μαμά Αιγοκερίνα! Αυτό το παιδάκι γνωρίζει ήδη από τις αρχές του Καλοκαιριού τα πάντα για το σχολείο και το πιο πιθανό είναι ότι έχει διαβάσει τις πρώτες σελίδες των βιβλίων από κάθε μάθημα. Τι να κάνουμε; Έχει οργανωτική μανούλα και το έχει προετοιμάσει καλά.

Με τη μαμά Υδροχόο όλα είναι χαλαρά
Είναι απίστευτα cool, ακόμη και τη στιγμή που αφήνει το παιδάκι της για πρώτη φορά στο σχολείο. Κάποιοι ίσως την πουν αδιάφορη και την κατηγορήσουν ότι είναι γενικά... «αλλού», όμως, η αλήθεια είναι πως η μαμά Υδροχόος τα έχει όλα υπό έλεγχο, απλά το κάνει με τον δικό της, χαλαρό τρόπο.

Η μαμά Ιχθύς θα πήγαινε ξανά σχολείο
Μερικά δάκρυα ίσως κυλήσουν από τα ματάκια της μαμάς Ιχθύ, όταν δει το καμάρι της να φεύγει με την τσαντούλα του από το σπίτι. Έχει μια εμμονή με το παιδί της και δεν θέλει να το αφήσει με τίποτα από την αγκαλιά της. Αν μπορούσε, μάλιστα, θα πήγαινε κι εκείνη ξανά σχολείο για να το έχει δίπλα της κάθε λεπτό. Μητέρα Ιχθύ, βγες από τον φανταστικό σου κόσμο και άσε το μικρό σου ψαράκι να «κολυμπήσει» ελεύθερο!

Σε όποιο ζώδιο κι αν ανήκετε, ευχόμαστε μια όμορφη σχολική χρονιά για εσάς και τα μικρά σας! Και μην ξεχνάτε, να εξοπλιστείτε με ψυχραιμία!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved