Πες μου τι ζώδιο είσαι, να σου πω ποιο μπαχαρικό θα σε απογειώσει!

Μέχρι σήμερα, έχουν έναν εξέχοντα ρόλο στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πες μου τι ζώδιο είσαι, να σου πω ποιο μπαχαρικό θα σε απογειώσει!

Οι αρχαίοι πρόγονοί μας τα χρησιμοποιούσαν ως φάρμακα ή ως μυρωδικά και η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα, έχουν έναν εξέχοντα ρόλο στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο λόγος για τα μπαχαρικά τα οποία νοστιμεύουν καθημερινά τα ροφήματα και τα φαγητά σας και την ίδια ώρα, μπορούν να κάνουν θαύματα για την υγεία και την… λίμπιντό σας!
Και επειδή κάθε ζώδιο είναι ξεχωριστό και έχει διαφορετικές ανάγκες, υπάρχουν συγκεκριμένα καρυκεύματα που ταιριάζουν στο καθένα. Όμως, υπάρχει ένα καρύκευμα το οποίο πρέπει να είναι «must» στη διατροφή όλων των ζωδιών χειμώνα και καλοκαίρι. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η κανέλα!

Ας δούμε αναλυτικά τα μπαχαρικά που ταιριάζουν σε κάθε ζώδιο:

Για τους Κριούς το κατάλληλο μπαχαρικό είναι ο κουρκουμάς καθώς ταιριάζει στην φλογερή τους ιδιοσυγκρασία.
Οι Ταύροι αξίζει να βάλουν στη ζωή τους την κανέλα αλλά και το τζίντζερ. Άλλωστε οι περισσότεροι λατρεύουν τα πικάντικα πιάτα.
Όσον αφορά στους Δίδυμους, το κατάλληλο καρύκευμα είναι το μπούκοβο, ενώ για τους Καρκίνους προτείνουμε τον μυρωδάτο βασιλικό. Ναι, η συναισθηματική σας φύση θα το εκτιμήσει πολύ!
Η κανέλα είναι το κατάλληλο μπαχαρικό και για τα Λιοντάρια, αλλά για τους Παρθένους το καλύτερο καρύκευμα είναι το κάρυ το οποίο είναι ιδανικό για την ευμετάβλητη τους φύση.
Ο κολιάνδος είναι το μπαχαρικό για τους Ζυγούς. Εξάλλου, οι διουρητικές του ιδιότητες αποτελούν ελιξίριο για τα ευαίσθητα νεφρά τους.
Για τους Σκορπιούς το μαγικό δεντρολίβανο είναι ιδανικό από κάθε άποψη, αφού όχι μόνο είναι διεγερτικό αλλά τονώνει και την σεξουαλική διάθεση, ενώ το μπαχαρικό για τους Τοξότες είναι το Κύμινο.
Οι Αιγόκεροι καλό θα ήταν να ψάξουν να βρουν κάρδαμο και οι Υδροχόοι το Τσίλι, το μπαχαρικό που παράγεται από τις καυτερές πιπεριές και ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία τους.
Τέλος, προτείνουμε πιπεράκι και κανέλα για τους Ιχθύες!

Κανέλα η θαυματουργή

Και επειδή η κανέλα μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας, αξίζει να αναφερθούμε αναλυτικά στις ευεργετικές της ιδιότητες, τις οποίες μπορείτε να προσφέρετε και εσείς στον οργανισμό σας με τις κάψουλες Κανέλας Extra από τη Superfoods.

kanela superfoods

Το Κιννάμωμον η Κασσία, που ονομάζεται επίσης Κινεζική Κασσία ή Κινεζική κανέλα, είναι ένα αειθαλές δέντρο που προέρχεται από τη νότια Κίνα και καλλιεργείται ευρέως εκεί, αλλά και στη νότια και ανατολική Ασία. Η Κινεζική Κασσία θεωρείται ένα από τα 50 θεμελιώδη βότανα στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική, ενώ είναι ένα φυτό γνωστό από την «αρχαία» Ανατολή ως θεραπευτικό για τη σεξουαλική ανικανότητα και συναντιέται στις περισσότερες αφροδισιακές συνταγές.

Κανέλα κατά του Διαβήτη
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε σχέση με τη συμπληρωματική χρήση της στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη.
Πράγματι, η κανέλα έρευνες έδειξαν ότι η κανέλα μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό της γλυκόζης. Παράλληλα, βρέθηκε ότι έχει ιδιότητες που μιμούνται τη δράση της ινσουλίνης και μελετάται το δραστικό συστατικό της για χρήση αντικατάστασης της ινσουλίνης.

Εμπλουτίζει την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού
Την ίδια ώρα, όμως, εμπλουτίζει την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και χάρη στα συστατικά της μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο, βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και μειώνει τα συμπτώματα πόνων της εμμήνου ρύσης.

Σε όποιο ζώδιο και αν ανήκετε, δοκιμάστε να βάλετε στην καθημερινότητά σας τη «μαγική» κανέλα και δεν θα χάσετε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved