Κινέζικα ζώδια: Ποια να κάνεις παρέα και ποια να αποφεύγεις

Τα κινέζικα ζώδια αποκαλύπτουν τα μυστικά της συναστρίας

Κινέζικα ζώδια: Ποια να κάνεις παρέα και ποια να αποφεύγεις

Όπως στη δυτική, έτσι και στην κινέζικη αστρολογία, άλλα ζώδια είναι συμβατά μεταξύ τους και άλλα όχι, δηλαδή έχουν ή δεν έχουν αυτό που λέμε «καλή συναστρία».

Παρακάτω θα διαβάσεις πόσο φιλική ή... μονόχνωτη συμπεριφορά έχει κάθε ζώδιο του κινέζικου ζωδιακού, καθώς και με ποια ζώδια έχει καλύτερη επαφή ή προτιμάει να συνάψει φιλικές σχέσεις. Έτσι, θα ξέρεις ποιο ζώδιο είναι ασύμβατο με το δικό σου για να μη... χάνεις χρόνο μαζί του. Για την ακρίβεια, ακόμα κι αν συναφθούν σχέσεις μεταξύ δύο «ασύμβατων» ζωδίων, η τύχη τους ή η σχέση τους δεν προβλέπεται να ευδοκιμήσei.

Ας δούμε λοιπόν ποια κινέζικα ζώδια ταιριάζουν μεταξύ τους για να αναπτύξουν μια υγιή φιλική σχέση:

Ποντικός

Σε γενικές γραμμές φιλικός και κοινωνικός, ο Ποντικός είναι από τα πιο εξωστρεφή ζώδια. Συχνά, είναι ζωντανός και πρόσχαρος και έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο να καθησυχάζει τους άλλους. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι Ποντικοί έχουν πολλούς φίλους. Είναι καλοί συνομιλητές και συζητήσιμοι και πάντα έχουν την κατάλληλη κουβέντα να πουν για οποιοδήποτε θέμα. Στους ανθρώπους που αγαπούν, είναι εκπληκτικά υποστηρικτικοί και πιθανόν να παρεκτραπούν προκειμένου να τους υπερασπιστούν. Από την άλλη, αν αντιπαθούν κάποιον, ίσως να μην το δείξουν, δεδομένου ότι μπορεί να τους φανεί χρήσιμος κάποια μελλοντική στιγμή. Ο Ποντικός είναι ένας πιστός φίλος και θα είναι εκεί για τους φίλους του, όποτε κι όταν τον χρειαστούν.
Συμβατά ζώδια: Δράκοι και Πίθηκοι
Ασύμβατα ζώδια: Άλογα

Βούβαλος

Ο Βούβαλος δεν είναι από τα πιο κοινωνικά άτομα και έχει την τάση να μην παίρνει μέρος εύκολα σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Αντ' αυτού, προτιμά να είναι στο σπίτι, απολαμβάνοντας την ιδιωτική ζωή και την ανωνυμία του. Σε αντίθεση με τον Ποντικό, τον Πίθηκο ή τον Πετεινό, οι Βούβαλοι δεν τείνουν να έχουν μακροσκελή ατζέντα, αλλά μία μικρή με ελάχιστους και πιστούς φίλους. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ξέρουν πώς να λάμψουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά αντιπαθούν τις χαζοκουβέντες και τα κουτσομπολιά. Επειδή είναι δύσπιστοι, θα πάρουν το χρόνο τους ώστε να γνωρίσουν καλά ένα άτομο πριν αποκτήσουν μια στενότερη φιλική επαφή μαζί του.
Συμβατά ζώδια: Φίδια και Πετεινοί
Ασύμβατα ζώδια: Πρόβατα

Διάβασε επίσης: Κινέζικα ζώδια: Ο σίγουρος δρόμος για να τα κατακτήσεις

Τίγρη

Η Τίγρη, το τρίτο ζώδιο του κινεζικού ωροσκοπίου, έχει τη δυνατότητα να ξεσηκώνει ακόμη και το πιο καταθλιπτικό ή μοναχικό άτομο. Εξαιτίας αυτής της στάσης, δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει νέους φίλους. Στην πραγματικότητα, η Τίγρη χωρίς ένα φίλο είναι μίζερη και θλιβερή. Όπως και ο Δράκος, ο Πίθηκος και το Ποντίκι, νιώθει πιο άνετα να περιβάλλεται από φίλους και από την οικογένεια, παρά από απλούς γνωστούς. Ως φίλοι, οι Τίγρεις είναι εξαιρετικά ζεστά άτομα και απίστευτα γενναιόδωρα με το χρόνο, την προσοχή και τα χρήματά τους. Οι φίλοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο σπίτι μιας Τίγρης που συχνά προσφέρουν ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα αυτί, ένα μαντίλι, ανοιχτό μυαλό και... πορτοφόλι. Λίγοι φίλοι θα μπορούσαν να είναι τόσο τρυφεροί και στοργικοί, όπως η Τίγρη και ομολογουμένως αποτελεί έκπληξη.
Συμβατά ζώδια: Άλογα και Χοίροι
Ασύμβατα ζώδια: Πίθηκοι

Λαγός

Οι Λαγοί αν και αρκετά εξωστρεφείς, σίγουρα δεν είναι ηγετικές φυσιογνωμίες, ούτε κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας. Τους αρέσει περισσότερο να συμμετέχουν σε μια ομάδα ή μια λέσχη, όπου υπάρχει το παρεΐστικο κλίμα και η άνεση στην επικοινωνία. Είναι χαμηλού προφίλ άνθρωποι ίσως γι' αυτό τείνουν να είναι αρκετά επιλεκτικοί σχετικά με το ποιοι θα γίνουν φίλοι τους. Οι Λαγοί αγαπούν τους φίλους τους, τους προσφέρουν ένα ζεστό καταφύγιο και έναν ώμο για να κλάψουν και θέλουν να βρίσκονται τακτικά μαζί τους, να βγαίνουν έξω και να τα λένε.
Συμβατά ζώδια: Πρόβατα και Χοίροι
Ασύμβατα ζώδια: Πετεινοί

Δράκος

Οι Δράκοι είναι συνήθως δημοφιλείς άνθρωποι, αλλά εξαιτίας της δύσκολης προσωπικότητάς τους, συχνά συγκεντρώνουν αρνητικά σχόλια που δεν τους αξίζουν. Δεν είναι οι πιο ευαίσθητοι φίλοι ούτε και δίνουν τον ώμο τους σε όποιον έχει ανάγκη να κλάψει. Αυτοί όμως που τους γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι είναι καλόψυχοι και οι καλύτεροι σύμμαχοί τους, όταν χρειαστεί. Μόλις ο δυναμικός Δράκος προσφέρει τη φιλία του, θα είναι πιστός, παρών και δε θα λείψει ποτέ από το πλευρό του φίλου του, καθώς γι' αυτόν ένας φίλος είναι φίλος για μια ζωή. Απίστευτα ειλικρινής και αξιόπιστος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι άλλοι δεν διέπονται από τους ίδιους κώδικες ηθικής και δεοντολογίας. Γι' αυτό αν κάποιος φίλος φερθεί ανέντιμα απέναντί του, λυπάται πολύ αλλά γίνεται και πιο οξυδερκής στις μελλοντικές του σχέσεις.
Συμβατά ζώδια: Ποντικοί και Πίθηκοι
Ασύμβατα ζώδια: Σκύλοι

Διάβασε επίσης: Ποιο είναι το κινέζικο ζώδιο σου;

Φίδι

Τα Φίδια έχουν πολύ λίγους φίλους γιατί είναι εσωστρεφή συναισθηματικά και δεν ανοίγονται εύκολα. Οι φίλοι που κάνουν συνήθως διαρκούν μια ζωή, συνήθως όμως είναι μεγαλύτερης ηλικίας γιατί οι συνομήλικοί τους δυσκολεύονται να σχετιστούν μαζί τους, επειδή συχνά απομονώνονται ή είναι μυστικοπαθείς. Παρ' όλα αυτά συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις που και που γιατί τους αρέσει να κουτσομπολεύουν και να μαθαίνουν διάφορα π.χ. για ένα πρόσφατο σκάνδαλο ή για τις εξελίξεις ενός γεγονότος. Αν μαχαιρώσεις πισώπλατα ένα φίδι είναι πιθανό να μη σε συγχωρήσει ποτέ. Επιπλέον, θα πρέπει να προετοιμαστείς για τα ενδεχόμενα αντίποινα γιατί το Φίδι έχει πάντα την τελευταία λέξη.
Συμβατά ζώδια: Βούβαλοι και Πετεινοί
Ασύμβατα ζώδια: Χοίροι

Άλογο

Τα Άλογα γενικά αναζητούν τη συντροφιά των άλλων και δεν τους αρέσει να είναι μόνοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απολαμβάνουν τις δραστηριότητες μιας ομάδας και, παρά την ανταγωνιστική τους φύση, θέλουν να είναι ένα μέρος της ομάδας και όχι ο αρχηγός της. Δεν έχουν καμία δυσκολία να κάνουν φίλους και συναντιούνται ή κυκλοφορούν με διάφορα άτομα από λέσχες ή οργανώσεις στις οποίες ανήκουν.
Συμβατά ζώδια: Τίγρεις και Σκύλοι
Ασύμβατα ζώδια: Ποντικοί

Πρόβατο

Τα Πρόβατα είναι υπέροχοι οικοδεσπότες. Μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση και γενικά απολαμβάνουν κάθε παρέα. Τους αρέσει να διοργανώνουν πάρτι, αλλά δεν θέλουν να είναι συνεχώς στο προσκήνιο. Είναι κοινωνικά πλάσματα, αλλά θέλουν να γνωρίζουν πολύ το άλλο άτομο πριν προβούν σε οποιαδήποτε δέσμευση. Είναι αρκετά μυστικοπαθείς και δεν πρόκειται να μοιραστούν καμία προσωπική πληροφορία για τον εαυτό τους αν δεν ελέγξουν πρώτα «τα νερά» για να είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν πρόκειται το άλλο άτομο να αποκαλύψει οτιδήποτε τους αφορά. Ως εκ τούτου, το να γίνει κάποιος στενός φίλος του Προβάτου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και πολλοί δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν. Κατά συνέπεια, τα Πρόβατα έχουν πολλούς γνωστούς, αλλά οι φίλοι τους μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Συμβατά ζώδια: Λαγοί και Χοίροι
Ασύμβατα ζώδια: Βούβαλοι

*Βρες εδώ τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου στην Κινέζικη σε συνδυασμό με τα 12 ζώδια της Δυτικής αστρολογίας

Πίθηκος

Οι Πίθηκοι είναι κοινωνικότατοι και αξιαγάπητοι και κάνουν πολλούς φίλους. Δεδομένου ότι επιθυμούν την προσοχή, έχουν ένα μεγάλο κύκλο από φίλους και γνωστούς. Κανένα άλλο ζώδιο δεν ευχαριστιέται τόσο πολύ να επικοινωνεί, να συναναστρέφεται και να μιλάει με τους άλλους με τέτοια ευκολία, όπως ο Πίθηκος. Ως φίλος θα σε κάνει να γελάσεις, ακόμα κι όταν είσαι πολύ στενοχωρημένος και θέλεις να βάλεις τα κλάματα. Οι άνθρωποι θέλουν τους Πιθήκους γύρω τους, λόγω του χιούμορ, της ευαισθησίας και της ξεσηκωτικής τους διάθεσης.
Συμβατά ζώδια: Δράκοι και Ποντικοί
Ασύμβατα ζώδια: Τίγρεις

Διάβασε επίσης: Τι προβλέπει η Κινέζικη Αστρολογία για τα 12 ζώδια από τις 17 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου;

Πετεινός

Τα υπέρ-ευαίσθητα άτομα δεν μπορούν να γίνουν φίλοι του Πετεινού. Η συμπεριφορά του είναι κάπως αυταρχική, δεσποτική και συχνά απότομη και αποδεικνύεται δύσκολο να γίνει κάποιος φίλος του, αν δεν έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Πετεινοί τείνουν να έχουν περισσότερους γνωστούς, παρά πραγματικούς φίλους. Όμως, καθένας από τους λιγοστούς φίλους του ξέρει πόσο αξιόπιστος και ειλικρινής είναι και τιμά τη φιλία, παρά την «αλαζονεία» που συχνά βγάζει προς τα έξω.
Συμβατά ζώδια: Βούβαλοι και Φίδια
Ασύμβατα ζώδια: Λαγοί

Σκύλος

Οι Σκύλοι είναι πολύ εύκολοι στη συνύπαρξή τους με άλλους, γι' αυτό κι έχουν ένα σωρό φίλους. Είναι υποστηρικτικοί, συμπάσχουν, βοηθούν και γι' αυτό είναι εξαιρετικοί φίλοι. Δεν κρατούν κακίες ή αρνητικά συναισθήματα για όποιον δεν τους έχει σεβαστεί ή τους έχει φερθεί άδικα. Οι Σκύλοι είναι άριστοι ακροατές, ακούγοντας συχνά τον καημό ή τα παράπονα των άλλων. Εκτιμούν πολύ τους φίλους τους και να είναι πιστοί και ειλικρινείς.
Συμβατά ζώδια: Τίγρεις και Άλογα
Ασύμβατα ζώδια: Δράκοι

Χοίρος

Οι Χοίροι είναι οι πιο φιλικά ζώδια που θα μπορούσες να έχεις στο πλευρό σου. Θα σε γαλουχήσουν, θα σε φροντίσουν και θα βεβαιωθούν ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι. Σε δύσκολους καιρούς, θα αποδειχτούν βράχοι και θα σου δώσουν ακόμα και τα ρούχα τους αν τα χρειάζεσαι. Ο Χοίρος διασκεδάζει τους φίλους του και θέλει να έρχονται στο σπίτι του όσο πιο συχνά γίνεται. Του αρέσει να μαζεύει κόσμο και ακόμα και μια απλή συγκέντρωση μπορεί να εξελιχθεί σε πάρτι, χωρίς να υπάρχει γιορτή ή κάποιος άλλος ιδιαίτερος λόγος. Είναι πιστός, φιλόξενος και πολύ εγκάρδιος, πάντα πρόθυμος να ακούσει το πρόβλημα και να βοηθήσει σε οτιδήποτε.
Συμβατά ζώδια: Τίγρεις και Πρόβατα
Ασύμβατα ζώδια: Φίδια


Διάβασε τις Ετήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια της Κινέζικης αστρολογίας

*Βρες εδώ τι ζώδιο και τι στοιχείο είσαι στην Κινέζικη Αστρολογία

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved