Ημέρα της Μητέρας! Σε ευχαριστώ μαμά!

Όσα ''ευχαριστώ΄΄ και να της πεις, θα είναι λίγα. Όσα ''σ' αγαπώ'' νιώθεις ότι θέλεις να αρθρώσεις, πες τα, δείξε τα, κάνε τη να τα καταλάβει.

Ημέρα της Μητέρας!  Σε ευχαριστώ μαμά!

Όσα ''ευχαριστώ΄΄ και να της πεις, θα είναι λίγα. Όσα ''σ' αγαπώ'' νιώθεις ότι θέλεις να αρθρώσεις, πες τα, δείξε τα, κάνε τη να τα καταλάβει. Κι ας μην τα πεις τα λόγια ποτέ, εκείνη θα ξέρει, θα λάμπει η ψυχή της.

Η μητέρα, δεν θα πάψει ποτέ να έχει την μεγαλύτερη καρδιά, την μεγαλύτερη ανησυχία, τις περισσότερες αντοχές. Όχι μόνο για εσένα, αλλά για όλους. Τόσους κι άλλους πόσους χωράει στην καρδιά και στο μυαλό της.

Ακόμα κι όταν τα λόγια ευγνωμοσύνης σου βγαίνουν δύσκολα, κάθε μέρα, κάθε λεπτό, αισθάνεσαι ασφαλής, αισθάνεσαι αγαπημένος, διότι εκείνη υπάρχει για να τροφοδοτεί την ύπαρξη σου με γενναίες δόσεις από την ίδια την δική της ύπαρξη.

Κι αν το ενδιαφέρον κι η αγάπη της σου πέφτει καμιά φορά σα βάρος στο στήθος, κλείσε τα μάτια και σκέψου τις επόμενες στιγμές χωρίς εκείνην στη ζωή σου. Η καρδιά σου σφίγγεται, δάκρυα γεμίζουν τα μάτια σου και διώχνεις τη σκέψη φτύνοντας τον κόρφο σου. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί αυτό το πλάσμα, είναι Θείο Δώρο για εσένα, για κάθε παιδί, για κάθε ύπαρξη που χρειάζεται αγάπη για να αναστηθεί, φροντίδα για να ανθίσει.

Η μάνα είναι το χωνευτήρι που φιλτράρει όλα τα συναισθήματα, τις αντιγνωμίες, τις όμορφες και τις άσχημες στιγμές και επιστρέφει στην οικογένεια πράξεις αγάπης και ευχές-φυλαχτό. Και τις χαρές και τις πίκρες, τις δέχεται με την ίδια αξιοπρέπεια και βάζει πάντα τις πλάτες της για να μείνει όρθιο το οικοδόμημα της οικογένειας.

Ανέβασε το ''ευχαριστώ'' από την καρδιά στο κεφάλι, άσε τα χείλη σου να το πουν. Σε ευχαριστώ μητέρα, γιατί υπάρχεις. Γιατί η ύπαρξη σου μου δίνει χαρά, κι ας μην το δείχνω κάθε μέρα, κάθε μέρα που σε θεωρώ δεδομένη, κάθε μέρα, που δεν θα ήταν η ίδια χωρίς εσένα.

Σε ευχαριστώ μαμά!

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2

.................................

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved