Τι ζώδιο είσαι στο Αιγυπτιακό ωροσκόπιο;

Βρες το Αιγυπτιακό ζώδιό σου από την ημερομηνία γέννησής σου

Τι ζώδιο είσαι στο Αιγυπτιακό ωροσκόπιο;

Όπως το Δυτικό, έτσι και το Αιγυπτιακό Ωροσκόπιο αποτελείται από 12 ζώδια, τα οποία αντιστοιχούν σε συγκεκριμένους θεούς και θεές, καθώς οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι επηρέαζαν κάθε πτυχή της ζωής τους. Έτσι, ο χαρακτήρας ενός ατόμου, η ζωή και η επιτυχία του διέπεται από τις συγκεκριμένες επιρροές της θεότητας που ήταν κυρίαρχη κατά περίοδο στην οποία γεννήθηκαν.

Όμως, παρότι χρησιμοποιούσαν τους ίδιους αστερισμούς, δεν τους ερμήνευαν με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, το έτος τους ήταν χωρισμένο σε 36 δεκαήμερα και αν και κάθε ζώδιο-θεότητα περιλάμβανε όπως και τώρα 30 μέρες, θα δούμε παρακάτω ότι ήταν «σπαστά» καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πολύ αργότερα, κατά την Ελληνιστική περίοδο και τις επιδράσεις που δέχτηκαν οι Αιγύπτιοι από τους Έλληνες, προσάρμοσαν κατά κάποιο τρόπο την αστρολογία τους στην Δυτική και τα ζώδιά τους-θεοί αποδόθηκαν και στα κλασικά ζώδια όπως τα ξέρουμε.

Παρακάτω θα βρεις τόσο το παραδοσιακό όσο και το προσαρμοσμένο στη δυτική αστρολογία ζώδιό σου και την ερμηνεία του κατά το Αιγυπτιακό Ωροσκόπιο.

*Έχε κατά νου ότι μπορεί να διαφέρουν αρκετά οι ερμηνείες τους ή ότι έχουν προστεθεί ή αφαιρεθεί κάποια.

Τα Παραδοσιακά Αιγυπτιακά Ζώδια

Sati

Σάτις ή Νείλος (1 - 7 Ιανουάριου, 19 - 28 Ιουνίου, 1 - 7 Σεπτέμβριου, 18 - 26 Νοέμβριου)

Η Σάτις ή Σατέτ συνδέεται με τις πλημμύρες του Νείλου.
Αν γεννήθηκες κάτω από την επιρροή της Σάτις είσαι ευαίσθητος/η και διαισθητικός/η, λατρεύεις τα πάντα να είναι καθαρά και εναρμονισμένα με τη φύση. Είσαι υπεύθυνος/η για τον πλούτο και την ευημερία των ανθρώπων γύρω σου. Έχεις ισχυρές φιλοδοξίες, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός/η και πρακτικός/η για να πετύχεις τους στόχους σου. Έχεις την τάση να υποστηρίζεις εκείνους που αδικούνται.
Ιερό ζώο: Αντιλόπη
Ταιριάζεις με: Άμμων Ρα, Σετ (Σεθ)
Χρώμα: Λευκό

Amon ra

Άμμων Ρα (8 - 21 Ιανουαρίου, 1 - 11 Φεβρουαρίου)

Ο Άμμων Ρα είναι ο θεός της δημιουργίας.
Αν γεννήθηκες κάτω από αυτό το ζώδιο είσαι γενναιόδωρος/η, με αυτοπεποίθηση και έλεγχο, που εμπνέει τους ανθρώπους που κι έχουν πίστη σε σένα και θα σου δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου και αποπνέεις χάρη και ευτυχία. Οι σκέψεις σας είναι τόσο στοχαστικές όσο και πνευματικές. Είσαι πολύ χρήσιμος/η, επιτυχής και γενναιόδωρος/η.
Ιερό ζώο: Κριάρι (επίσης αποδίδεται το λιοντάρι και ο ταύρος)
Ταιριάζεις με: Σάτι και Ώρο
Χρώμα: Κόκκινο (Επίσης αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε)

mut

Μουτ (22 – 31 Ιανουαρίου, 8 – 22 Σεπτεμβρίου)

Είναι η σύζυγος του Άμμων - Ρα.
Αν γεννήθηκες κάτω από αυτό το ζώδιο ενθαρρύνεσαι να κοιτάξεις πέρα από την ερωτική έκφραση και να αποκτήσεις βαθύτερη γνώση της σεξουαλικής δυναμικής αλλά και να συνδέσεις αρμονικά την αρσενική και τη θηλυκή σου πλευρά. Οι προκλήσεις και οι δοκιμασίες της ζωής σου δίνουν τη δυνατότητα να εξελιχθείς σε πνευματικό επίπεδο. Μάλλον είσαι υπερπροστατευτικός/η με τα άτομα που αγαπάς.
Ιερό ζώο: Λευκός γύπας, αγελάδα, γάτα
Ταιριάζεις με: Άμμων Ρα, Θωθ
Χρώμα: Λευκό

geb

Γκεμπ ή Σεμπ ή Κεμπ (12 - 29 Φεβρουαρίου, 20 - 31Αυγούστου)

Είναι ο Θεός της γης και σύμφωνα με το μύθο ήταν παντρεμένος με τη Νουτ, τη θεά του ουρανού.
Είσαι προσανατολισμένος/η, ή θα εργαστείς για το κοινό καλό. Έχεις πολύ γερή μνήμη, σωστή συμπεριφορά και καλούς τρόπους. Είσαι ευαίσθητος/η, ταπεινόφρων, οξύνους, με συναρπαστική προσωπικότητα. Σου ταιριάζει η διδασκαλία, η συγγραφή, η διοίκηση και η παροχή συμβουλών.
Ιερό ζώο: Χήνα
Ταιριάζεις με: Σετ (Σεθ), Ώρο
Χρώμα: Πράσινο, Καφέ, Γη Αποχρώσεις

Osiris

Όσιρις (1 έως 10 Μαρ, 27 Νοεμ.- 18 Δεκ.)

Ο Όσιρις είναι ο θεός του Κάτω Κόσμου.
Αν γεννήθηκες κάτω από αυτή την θεότητα εκφράζεις την αρχή της ατομικότητας. Είσαι πολύ γενναιόδωρος/η, αλλά μπορεί να είσαι ανυπόμονος/η, εάν συναντήσεις στο δρόμο σου αναποφασιστικότητα ή καθυστερήσεις. Σου αρέσουν οι προκλήσεις και οι αντιξοότητες γιατί δοκιμάζεις τις δυνάμεις σου αλλά μερικές φορές εμπιστεύεσαι λάθος ανθρώπους που κοιτούν μόνο το δικό τους συμφέρον.
Ιερό ζώο: Ταύρος, Φοίνικας (πουλί)
Ταιριάζεις με: Ίσις, Θωθ
Χρώμα: Μαύρο, Πράσινο, Λευκό

Isis

Ίσις (11 έως 31 Μαρ, Οκτώβριος 18 έως 29, 19 έως 31 Δεκ)

Σύζυγος του Όσιρι και το σύμβολο της μητρικής αγάπης.
Είσαι πολύ εργατικός/η και βρίσκεις λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Έχεις την τάση να είσαι πολύ απαιτητικός/η στην προσωπική και ερωτική σου ζωή καθώς και την εργασία σου. Αποφασιστικός/η και επίμονος/η, είσαι ένας τρομερός αντίπαλος σε όποιον σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σου και πολύ προστατευτικός/η με τους αγαπημένους σου. Πάντως είσαι καλοπροαίρετος/η και ευγενής και θέλεις να υπάρχει ένα αρμονικό πνεύμα μεταξύ όλων. Όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο επιθυμητός/η γίνεσαι.
Ιερό ζώο: Κριάρι
Ταιριάζεις με: Θωθ, Όσιρι
Χρώμα: Κόκκινο, πορτοκαλί, χρυσό

Thoth

Θωθ (1 - 19 Απρ., 8 - 17 Νοεμ.)

O Θωθ είναι ο θεός της εκπαίδευσης, της μάθησης, των τεχνών και της αστρολογίας.
Είσαι από τη φύση σου καλός/η διαμεσολαβητής/α, διπλωμάτης, με εξαίρετη μνήμη, Επιπλέον, είσαι πολύ αξιόπιστος/η, ενθουσιώδης και έχεις επιχειρηματικό πνεύμα. Ο εγωισμός και η έπαρση είναι στοιχεία που απεχθάνεσαι ενώ η ακεραιότητα και το θάρρος είναι λέξεις-κλειδιά σου. Έχεις ισχυρή την αίσθηση του σωστού και του λάθους και των ηθικών αξιών και σου αρέσουν τα άτομα που είναι ειλικρινή και αναλαμβάνουν νέες προκλήσεις.
Ιερό ζώο: Πελαργός, μπαμπουίνους
Ταιριάζεις με: Μπαστέτ, Ίσιδα
Χρώμα: Γαλάζιο

Horus

Ώρος (20 Απρ. - 7 Μαΐου, 12 -19 Αυγ.)

Ώρος είναι ο θεός του ουρανού και των άστρων.
Έχεις μια έμφυτη ικανότητα να θριαμβεύσεις, ξεπερνώντας διάφορες αντιξοότητες αλλά δεν ξεχνάς ή αγνοείς κάθε μικρή ή μεγάλη αδικία που θα σου γίνει. Έχεις πολύ ισχυρή θέληση και είσαι αποφασισμένος/η να επιτύχεις τους στόχους σου σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Μαθαίνεις γρήγορα, είσαι ευφυής, σε γοητεύει το άγνωστο και τα διάφορα μυστήρια της ζωής. Έχεις έντονη αλλά γοητευτική προσωπικότητα, με τάση να οδηγείς, αντί να ακολουθείς και είσαι πάντα πρόθυμος/η να ασκήσεις εξουσία και επιρροή στους ανθρώπους.
Ιερό ζώο: Γεράκι, αρκούδα, λιοντάρι
Ταιριάζεις με: Μπαστέτ, Γκεμπ
Χρώμα: Κόκκινο

Anubis

Ανούβις (8 - 27 Μαΐου, 29 Ιούν. - 13 Ιούλ.)

Ο Ανούβις είναι θεματοφύλακας του Κάτω Κόσμου και θεός των νεκρών.
Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο είσαι εσωστρεφής και μοναχικός/η παρατηρητικός/η και οξυδερκής, πολύ συναισθηματικός/η και ευαίσθητος/η. Είσαι πολύ έξυπνος/η, διορατικός/η, με ενδιαφέρον στους άλλους, από διανοητικής και ψυχολογικής πλευράς. Έχει ένα έμφυτο πάθος για την εξερεύνηση του αγνώστου, τον αποκρυφισμό και την αθάνατη πλευρά του σύμπαντος. Η συμπεριφορά σου ίσως είναι απρόβλεπτη και μερικές φορές είναι λίγο ανησυχητική ή ανεξιχνίαστη στους άλλους. Είσαι παθιασμένος/η και υποστηρικτικός/η αλλά και λίγο επίμονος/η, με συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.
Ιερό ζώο: Τσακάλι, Σκύλος
Ταιριάζεις με: Μπαστέτ, Ίσιδα
Χρώμα: Μαύρο

Set

Σετ ή Σεθ (28 Μαΐου - 18 Ιουν., 28 Σεπτ. - 2 Οκτ.)

Ο Σεθ είναι ο θεός του χάους.
Είσαι πολύ φιλόδοξος/η, με ανυπότακτο πνεύμα και δεν τα πας καλά με τους περιορισμούς. Αναζητάς συνεχώς την αλλαγή στη ζωή σου και ψάχνεις αυτό που θα σε κάνει να σπάσεις το φράγμα της μοναξιάς σου. Πρέπει να αναζητάς τις πολλές περιπέτειες που θα σου επιτρέψουν να ισχυροποιήσεις την εσωτερική σου δύναμη. Έχεις την τάση να διορθώνεις τα λάθη σου το συντομότερο δυνατό και πάντα να μαθαίνεις από αυτά. Ψάχνεις συνεχώς καινούργιες γνώσεις και έχεις διορατικότητα. Καλείσαι να φωτίσεις το δρόμο και να οδηγήσεις στο άγνωστο και ανεξερεύνητο. Είσαι τελειομανής και μπορεί κατά καιρούς να θυμώνεις πολύ εύκολα.
Ιερό ζώο: το «Ορισμός των ζώων»
Ταιριάζεις με: Γκεμπ, Σάτις (Νείλος)
Χρώμα: Χρυσοκαφέ (της άμμου)

Bastet

Γουατζέτ (Μπαστέτ, Μπαστ) ( 14 – 28 Ιουλ., 23 - 27 Σεπ., 3 - 17 Οκτ)

Η Γουατζέτ γνωστή κι ως Μπαστέτ ή Μπαστ είναι η θεά - γάτα της ευχαρίστησης.
Είσαι πολύ παρατηρητικός/η και επιλέγεις φίλους και γνωστούς με σύνεση. Είσαι οξυδερκής και μελετητής της ανθρώπινης συμπεριφοράς, διαισθητικός/η, ευγενής, με λεπτότητα και ήρεμος/η. Αναζητάς την ισορροπία και την αρμονία σε κάθε πτυχή της ζωής. Ως σύντροφος είσαι πιστός/η και προστατευτικός/η και από τη στιγμή που θα βρεις την αγάπη σου τείνεις να αφιερώνεις τον εαυτό σου πλήρως. Η γνώση του απόκρυφου, του μυστηριώδους και του ανεξήγητου σε προσελκύει. Είσαι σχεδόν μάντης κι έχεις μεγάλη διορατικότητα σε όλα τα είδη των επιχειρηματικών σχεδίων και επαγγέλματα. Έχεις συχνά ανησυχία και περιέργεια για το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον
Ιερό ζώο: Η Γάτα
Ταιριάζεις με: Σέκμετ, Ώρο
Χρώμα: κόκκινο, πράσινο και μπλε

Sekhmet

Σεκμέτ (29 Ιουλ - 11 Αυγ., 30 Οκτ. - 7 Νοέμ.)

Η Σεκμέτ είναι η θεά του πολέμου και της εκδίκησης.
Αν γεννήθηκες κάτω από αυτό το ζώδιο έχεις υψηλές προσδοκίες κι απ' τον εαυτό σου και απ' τους άλλους. Είσαι περήφανος/η και στωικός/η, αλλά σπάνια κάθεσαι ήσυχος/η κι αν μη τι άλλο είσαι άνθρωπος των άκρων. Ή είσαι εντελώς ενάρετος/η ή πολύ δαιμόνιος/α και πονηρός/η. Επιθυμείς την τάξη και το χάος και μπορεί να είσαι τη μια στιγμή το πιο γενναιόδωρο και καλό πλάσμα του κόσμου και την επόμενη το πιο μοχθηρό, συμφεροντολογικό και εκδικητικό. Έχεις μια ισχυρή έκτη αίσθηση και το αλάθητο ένστικτό σου καθοδηγεί τις ενέργειές σου είτε είναι καλές, είτε κακές. Έχεις εμμονή στο να εξουσιάζεις και να είσαι στην κορυφή, είσαι πολύ παρατηρητικός/η με τα άτομα γύρω σου, έχεις έντονο χαρακτήρα, χάρη και ομορφιά.
Ιερό ζώο: Το Λιοντάρι
Ταιριάζεις με: Μπαστέτ, Γκεμπ
Χρώμα: Κόκκινο

**Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ**

Ζώδια Προσαρμοσμένα στη Δυτική αστρολογία

Θωθ (Αύγουστος 29 - Σεπτέμβριος 27)
Ο Θωθ είναι ο θεός της σοφίας και της μάθησης. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο έχουν διανοητικές ικανότητες, κριτική σκέψη και ειδικεύονται στην επίλυση προβλημάτων. Είναι όμως λίγο ανυπόμονοι.

Ώρος (Σεπτέμβριος 28 - Οκτώβρης 27)
Ο Ώρος είναι ο θεός του ουρανού. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι θαρραλέοι, ριψοκίνδυνοι, τολμηροί και αποφασιστικοί. Είναι επίσης πεισματάρηδες αλλά μερικές φορές δεν προχωρούν σε πράξεις.

Γουατζέτ (Μπαστέτ, Μπαστ) (Οκτώβριος 28-Νοέμβριος 26)
Η Γουατζέτ είναι η θεά της βασιλικής κόμπρας. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι ορθολογιστές, επιφυλακτικοί, ευσυνείδητοι, δογματικοί, και έχουν μια τάση προς την απαισιοδοξία και την καχυποψία.

Σεκμέτ (Νοέμβριος 27 - Δεκέμβριος 26)
Η Σεκμέτ είναι η θεά του πολέμου. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι αισιόδοξοι και με φαντασία. Έχουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και ικανοτήτων, είναι ανθεκτικοί, με φλογερό ταμπεραμέντο.

Σφίγγα (Δεκέμβρης 27 - Ιανουάριος 25)
Η Σφίγγα είναι ο θεματοφύλακας. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι λογικοί, ευπροσάρμοστοι και εξαιρετικά πειθαρχημένοι. Συνήθως είναι πολλοί σοβαροί πίσω από τη φαινομενικά ανάλαφρη εικόνα τους.

Σου (Ιανουάριος 26 - Φεβρουάριος 24)
Ο Σου είναι ο θεός του αέρα. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι δημιουργικοί και ευσυνείδητοι. Ενώ είναι συνήθως επιτυχείς, πάντα φοβούνται την αποτυχία κι αυτό συχνά τους κάνει να διστάζουν.

Ίσις (Φεβρουάριος 25 - Μάρτιος 26)
Η Ίσις είναι η θεά της πειθαρχίας. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι απλοί, σίγουροι και ιδεαλιστές. Συχνά όμως χάνονται στις σκέψεις τους.

Όσιρις (Μάρτιος 27-Απρίλιος 25)
Ο Όσιρις είναι ο θεός του Κάτω Κόσμου. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο έντονες συναισθηματικές εξάρσεις και συχνά εξαιτίας τους παρεξηγούνται από τους άλλους. Είναι πρωτοπόροι, έξυπνοι, αλλά αποφεύγουν τις ευθύνες.

Άμμων Ρα (Απρίλιος 26 - Μάιος 25)
Ο Άμμων Ρα είναι ο θεός της δημιουργίας. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι ισχυρογνώμονες, γενναίοι και σοφοί. Γίνονται καλοί ηγέτες, αλλά μπορεί να είναι αρκετά ανεκτικοί.

Χάθορ (Μάης 26 - Ιούνιος 24)
Η Χάθορ είναι η θεά του έρωτα. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι συναισθηματικοί, εξωστρεφείς και γοητευτικοί. Είναι όμως επιρρεπείς σε ακραία συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

Φοίνικας (Ιούνιος 25 έως Ιούλιος 24)
Ο Φοίνικας είναι το πουλί της ζωής και της ανάστασης. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο έχουν πολλές δυνατότητες, είναι αισιόδοξοι και ευέλικτοι. Αλλά μπορεί να ονειροβατούν και είναι πολύ εσωστρεφείς.

Ανούβις (Ιούλιος 25 - Αύγουστος 28)
Ο Ανούβις είναι ο θεματοφύλακας του Κάτω Κόσμου. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο έχουν αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και μεγάλη ικανότητα ελέγχου. Είναι πολύ σταθεροί χαρακτήρες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved