Ιδέες για αποκριάτικες στολές αναλόγως ζωδίου!

Πώς θα μπορούσε κάθε ζώδιο να μεταμφιεστεί, ανάλογα με τα βασικά χαρακτηριστικά του;

Ιδέες για αποκριάτικες στολές αναλόγως ζωδίου!

Οι μεταμφιέσεις των ημερών κρύβουν πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μας, που αν κάνουμε μια αναδρομή στα παιδικά μας χρόνια, θα δούμε πως ακόμα και αν αλλάζαμε στολές, μία ήταν αυτή που κρατούσε ιδιαίτερη θέση στις προτιμήσεις μας.

Μπορεί κάθε χρονιά να θέλουμε να εκφράσουμε κάτι άλλο, που δεν μοιάζει με την προηγούμενη ανάλογα με την ψυχολογία μας, αλλά δεν θα ξεφύγουμε πολύ από ένα πρότυπο, παρά μόνο σαν παραλλαγή του προτύπου μας. Πώς θα μπορούσε κάθε ζώδιο να μεταμφιεστεί, ανάλογα με τα βασικά χαρακτηριστικά του;
Ποιά απωθημένα θα μπορούσε να εκφράσει στη γιορτή της Αποκριάς, η οποία του δίνει την ευκαιρία να προβάλλει για λίγες ώρες το υποσυνείδητό του;

Στο ζωδιακό γαϊτανάκι τα 12 ζώδια στήνουν το χορό πλέκοντας τις πολύχρωμες κορδέλες του, μέχρι να το στολίσουν φαντασμαγορικά.

carnival4

Ένας Κριός είναι αυτός που θα βρίσκεται πάνω στο άρμα, ανοίγοντας την αποκριάτικη παρέλαση. Είναι αυτός που θέλει να ηγηθεί της γιορτής, να δώσει το έναυσμα της έναρξης. Φυσικά θα επιλέξει μια στολή που θα αντιπροσωπεύσει τη δυναμική του φύση και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι τα γάντια του μποξ.

Ο Ταύρος είναι ο λάτρης της Tσικνοπέμπτης, ημέρα που καταναλώνεται φαγητό και κρασί, επιλέγοντας μια ευρύχωρη μεταμφίεση που του δίνει την άνεση να ανταποκριθεί ανενόχλητος στην κραιπάλη των ημερών. Ο αισθησιασμός του όμως δεν μπορεί ποτέ να μείνει ανικανοποίητος αφήνοντας πάντα μια χαραμάδα ηδονής.

Το επικοινωνιακό μέρος αναλαμβάνει ο Δίδυμος, που προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος κρύβεται κάτω από τη μάσκα, την οποία δεν διστάζει ενίοτε και να τραβήξει για να φουντώσει τους σχολιασμούς. Η αμφίεσή του μπορεί να είναι ένας μάγος ή ένας ταχυδακτυλουργός, που έλκουν τον κόσμο και τις εντυπώσεις γύρω του.

Διαφορετικά βλέπει τις απόκριες ο Καρκίνος, που βρίσκει ευκαιρία να φορέσει κάτι που θα κρύψει την ευαισθησία του και την εσωστρεφή του τάση. Πίσω από κάθε ξεκαρδιστική στολή θα κρύβεται ένας Καρκίνος που θα ξορκίζει τους δισταγμούς του, κρύβοντας και μια πιπίλα για το φόρτε του.

Ο Λέων διασκεδάζει πολύ τις απόκριες, κάνοντας αυτό που πραγματικά ονειρεύεται. Μεταμφιέζεται για να κλέψει την παράσταση με μια στολή που έχει επάνω της το βασιλικό στίγμα, πολύ χρυσό και θεατρική λάμψη, τόση που η βασίλισσα Κλεοπάτρα θα την έκανε κόπια στις μέρες της.

Για τους Παρθένους οι απόκριες είναι πάνω από όλα θέμα καλής οργάνωσης. Ιδανικός οικοδεσπότης, επινοεί τα καλύτερα πάρτι που συνήθως κάνει σπίτι του, εκπλήσσοντας ακόμα και έναν Καρκίνο με την φιλοξενία του. Είναι ίσως η μόνη περίοδος που κλείνει τα μάτια στην ακαταστασία και στο χαμό από τα κομφετί.

carnaval1

Ο Ζυγός βρίσκει ευκαιρία να εκφράσει με ατράνταχτο άλλοθι τη φιλαρέσκειά του, επιλέγοντας μια γοητευτική και φινετσάτη εμφάνιση. Είναι ο μόνος που ξοδεύει τόσες ώρες στα μαγαζιά, ώσπου να βρει αυτό που θα εντυπωσιάσει. Η μάσκα του είναι όσο το δυνατόν πιο αποκαλυπτική μη τυχόν και δεν τον αναγνωρίσουν!

Ο Σκορπιός δεν βλέπει την ώρα να κάψει τον βασιλιά καρνάβαλο, σφραγίζοντας το τέλος του τριώδιου. Δεν αφήνει στους άλλους κανένα περιθώριο να μαντέψουν ποιος είναι, αποπνέοντας το μεγαλύτερο μυστήριο, με την αινιγματική του συμπεριφορά.

Για τους Τοξότες οι απόκριες είναι μια διαδικασία ξεφαντώματος και χαράς. Λίγο τον νοιάζει τι θα φορέσει, ενώ συνήθως συνδυάζει ότι βρει μπροστά του. Το μόνο που θέλει είναι να διασκεδάσει πειράζοντας τους άλλους με ρόπαλα και σφυρίχτρες, χωρίς να παραλείψει το φλερτ.

Οι Αιγόκεροι δεν πείθονται εύκολα από τις απόκριες και με το ζόρι πετάνε τη μάσκα της καθημερινότητας και μεταμφιέζονται σε κάτι άλλο. Αν όμως μπουν στο παιχνίδι συνειδητά, η εκκεντρική τους επιλογή θα μείνει αξέχαστη.

Ο Υδροχόος θα ψάξει μέρες ολόκληρες για την κατάλληλη αμφίεση που θα τον κάνει διαφορετικό. Σκέφτεται διαρκώς την πιο πρωτότυπη εμφάνιση και φυσικά δεν καταδέχεται να έχει υπονοούμενα. Είναι σαφής και ανατρεπτικός ακόμα και τις απόκριες, κάνοντας την καλούμπα του χαρταετού κορδόνια για τα παπούτσια του.

Για τον Ιχθύ οι απόκριες αποτελούν το χρυσό του παραμύθι. Η φαντασία του βρίσκει τον τέλειο χορηγό και είναι ικανός να ξεχαστεί μεταμφιεσμένος και μετά το τριώδιο. Το φάντασμα των αποκριών σμίγει με τη ρομαντική του φύση, δίνοντας ένα αμίμητο αποτέλεσμα και συνθέτοντας μια μαγική σχέση.

Καλή Αποκριά!

Διαβάστε επίσης:

Αποκριάτικες στολές για μικρούς μπόμπιρες

Απόκριες: Τι να ντύσετε το παιδάκι σας, ανάλογα με το ζώδιό του!

Τι να ντύσετε το παιδάκι σας για τις Αποκριές

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved