Οικολογικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις ανάλογα με το ζώδιό σου

Σκέψου «πράσινα» και κάνε ό,τι μπορείς για το Περιβάλλον

Οικολογικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις ανάλογα με το ζώδιό σου

Ας δούμε πως μπορεί κάθε ζώδιο να συμβάλει με τον τρόπο του ή να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο στην προστασία του, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Κριός

Ως Κριός σου αρέσει η ταχύτητα, οπότε αν ετοιμάζεσαι να αγοράσεις ένα νέο αυτοκίνητο, να επιλέξεις ένα πολύ αποδοτικό σε καύσιμα. Σταμάτα να πατάς στο τέρμα το γκάζι γιατί όχι μόνο εξοικονομάς χρήματα αλλά δεν εκνευρίζεις και τους άλλους οδηγούς. Μάθε κόλπα για να ελέγχεις τακτικά την πίεση των ελαστικών και την αλλαγή φίλτρων αέρα. Μπορείς, επίσης, να πρωτοπορήσεις ανάμεσα στους φίλους και γνωστούς με το να χρησιμοποιείς το ποδήλατο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς αν σε βολεύουν ή να κινείσαι με τα πόδια αν οι αποστάσεις είναι μικρές για να γυμνάζεσαι κιόλας.

Ταύρος

Λατρεύεις τη φύση και ίσως είσαι αυτός που πιο εύκολα απ' όλους μπορεί να φτιάξει κομπόστ (φυτικό λίπασμα) από οποιαδήποτε οργανική ύλη, λαχανικά, φρούτα, μαζί με χαρτί και χαρτόνι, αντί να τα στείλεις στον χώρο υγειονομικής ταφής. Αν έχεις το χώρο, φυτέψτε ένα λαχανόκηπο και αγόρασε ντόπια, βιολογικά τρόφιμα. Είναι τόσο νόστιμα που θα αρνηθείς πεισματικά να ξαναγυρίσεις στα παλιά.

Δίδυμοι

Επειδή είσαι περίεργος από τη φύση σου ψάξε να βρεις πόσο ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνεις χρησιμοποιώντας κάποιες συσκευές. Στη συνέχεια κάνε κάποιες αλλαγές όπως τις παλιές λάμπες με αυτές του φθορισμού, αποσύνδεσε τις ηλεκτρικές συσκευές σου τη νύχτα, χαμήλωσε τους θερμοστάτες σου τουλάχιστον ένα βαθμό, και χρησιμοποιήστε χλιαρό ή κρύο νερό για το πλύσιμο των ρούχων σου.

Καρκίνος

Μπορείς να κάνεις μια ομάδα με τα μέλη της οικογένειάς σου και τον στενό σου κύκλο και ο ένας να στηρίζει τον άλλο στις προσπάθειές σας. Στο σπίτι, μπορείς να συλλέξεις εσύ και οι δικοί σου ό, τι δεν χρειάζεσαι και μπορεί να ανακυκλωθεί. Κάνε ένα άτυπο διαγωνισμό με νικητή αυτόν που θα μαζέψει τα περισσότερα αντικείμενα. Όρισε μια μέρα τη βδομάδα ή το μήνα και μην αγοράζεις τίποτα ή να δίνεις τα ελάχιστα χρήματα για προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Λέων

Επειδή έχεις μέσα σου μια υπερβολή, προσπάθησε να αγοράζεις προϊόντα που είναι «χύμα». Είναι φθηνότερα γιατί κοστίζουν λιγότερο τα μεταφορικά και δεν χρεώνεται η συσκευασία. Αν μάλιστα καταναλώνεις περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, τότε γευστικά θα δεις ότι είναι πολύ καλύτερα! Να θυμάσαι, όταν ψωνίζεις να έχεις το καρότσι σου ή επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.

Παρθένος

Εσύ έχεις από τη φύση σου οικολογική συνείδηση και για αυτό ήδη μπορεί να εφαρμόζεις πολλές πρακτικές. Γίνε ο πρώτος που θα δώσει ό, τι δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει και στη συνέχεια ξεκίνα να κάνεις τις αγορές σου σε καταστήματα με ευκαιρίες και λαϊκές αγορές. Ψάξε στο ιντερνέτ για να βρεις και να παζαρέψεις χρήσιμα αντικείμενα. Επίσης κάνε έρευνα για το πώς επηρεάζουν το περιβάλλον κάποιες χημικές ουσίες που περιέχονται στα κοινά καθαριστικά του σπιτιού και βρες πως μπορείς να τα υποκαταστήσεις με άλλες φυσικές ή πιο φιλικές.

Fotolia 42381681 Subscription XXL

Ζυγός

Επειδή είσαι από τα άτομα που θέλει να συνεργάζεται με άλλους, μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα και να συζητάτε ή να «συνεδριάζετε» τακτικά και να μοιράζεστε ιδέες για το πώς μπορείτε να συμβάλλετε οικολογικά ο καθένας. Μπορείς να το κάνεις και στο χώρο της δουλειάς σου και να προκαλεί ο ένας τον άλλον να εξοικονομήσει ενέργεια και να συγκρίνετε στο τέλος την πρόοδό σας. Επίσης, έλεγξε αν τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς είναι «τεσταρισμένα σε ζώα» και άλλαξέ τα.

Σκορπιός

Ανακάλυψε τα λιγότερο τοξικά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού, αρώματα και τα καλλυντικά και έλεγξε ποια από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς είναι επιβλαβή ή όχι για τον οργανισμό. Όσο περισσότερο μπορείς να μειώσεις τους περιβαλλοντικούς ρύπους και τα δηλητήρια στη ζωή σου, τόσο καλύτερα θα νιώσεις. Γράψε επιστολές που να απαιτείς από τις εταιρείες να αλλάξουν τα συστατικά των προϊόντων τους. Μιλήστε με τους διευθυντές των τοπικών καταστημάτων, ζητώντας τους φέρνουν οικολογικά προϊόντα. Πείσε τους γύρω σου για πιο υγιείς εναλλακτικές λύσεις και μάρκες που χρησιμοποιείς.

Τοξότης

Όσο σημαντικό είναι να προσέχεις το περιβάλλον άλλο τόσο είναι να «εκπαιδεύσεις» και τους άλλους γύρω σου σχετικά με την πραγματικότητα της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης. Μπορείς να ενθαρρύνεις τα παιδιά να κάνουν επαφές με άλλα παιδιά μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και να συζητήσουν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, τη στήριξη της βιολογικής καλλιέργειας και τις εναλλακτικές λύσεις για την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα.

Αιγόκερως

Όταν αρχίσεις να υιοθετείς στη ζωή σου πιο «πράσινες» πρακτικές, πολύ γρήγορα θα αντιληφθείς το ρόλο που παίζουν οι μεγάλες εταιρείες. Μπορείς να γράψεις επιστολές διαμαρτυρίας, να απευθυνθείς στους τοπικούς άρχοντες και να συμμετέχεις σε ομάδες που θα υποστηρίζουν φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις. Θα μπορούσες να κάνεις τη δική σου επιχείρηση, με αντικείμενο οικολογικές μεθόδους παραγωγής ή διανομής προϊόντων.

Υδροχόος

Χρησιμοποίησε dimmer στο φωτισμό σου, συσκευές Ενεργειακής Κλάσης Α ή ηλιακό θερμοσίφωνα και προγραμμάτισε το θερμοστάτη. Αντικατέστησε το στεγνωτήριο με την κοινή απλώστρα και το air condition με τον ανεμιστήρα. Αν μπορείς δημιούργησε μια ομάδα που θα φροντίζει να φυτεύει δέντρα ή να μοιράζεται μια συγκεκριμένη διαδρομή με ένα μεταφορικό μέσο. Μίλησε για την ομάδα σου στο διαδίκτυο και μοιράσου εμπειρίες για το πώς να ζεις απλά και αρμονικά.

Ιχθύες

Αναζήτησε τρόπους για την εξοικονόμηση νερού στο σπίτι και τον κήπο σου. Μείωσε τη ροή στο καζανάκι και τοποθέτησε αυτόματο σύστημα ποτίσματος. Βάλε ρυθμιζόμενο τηλέφωνο στη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα για να γίνει μια πιο ορθολογική χρήση. Πείσε την οικογένειά σου για να μειώσει το χρόνο που δαπανά στο ντους. Να είσαι βέβαιος ότι το πλυντήριο είναι γεμάτο πριν το χρησιμοποιήσεις. Αν το νερό της βρύσης περιέχει ορυκτά ή χημικά, επένδυσε σε ένα καλό φίλτρο, αντί να αγοράζεις εμφιαλωμένο νερό.

Διάβασε επίσης:

Ποιο ζώδιο είναι eco friendly και ποιο θέλει ακόμα δουλίτσα;

Τα 12 ζώδια ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved