Εκμεταλλευτείτε τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σας για να χάσετε τα περιττά κιλά των εορτών

Τρικς για κάθε ζώδιο για την απώλεια των περιττών κιλών

Εκμεταλλευτείτε τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σας για να χάσετε τα περιττά κιλά των εορτών

Όλοι κατά την περίοδο των Γιορτών υποκύπτουμε στους γαστριμαργικούς πειρασμούς με αποτέλεσμα να παίρνουμε κάποια κιλά. Αλλά και θα φάμε και θα πιούμε και δε χρειάζεται να έχουμε τύψεις και ενοχές αν το παρακάνουμε λίγο, άλλωστε έχουμε όλο το χρονικό περιθώριο μπροστά μας να χάσουμε τα επιπλέον 2-3 κιλά που πήραμε και να επανέλθουμε στη γραμμή μας.

Μην πανικοβάλλεστε λοιπόν γιατί κι εδώ η αστρολογία παρέχει κάποιες λύσεις, ώστε να επιτύχετε το στόχο σας γρήγορα και εύκολα. Απλά θα εκμεταλλευτείτε τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σας, εφαρμόζοντας κάποια τρικς και μαζί με μια μικρή αποτοξίνωση και προσεγμένη διατροφή σίγουρα θα τα καταφέρετε.

Κριός
Για τους Κριούς όλα ξεκινούν από το κεφάλι. Εξαιτίας της έντονης και ανταγωνιστικής προσωπικότητάς τους ίσως είναι προτιμότερο να ξεκινήσουν ένα μίνι πρόγραμμα με κάποιον άλλον, φίλο ή συγγενή τους, ώστε να έχουν το επιπλέον κίνητρο να τα καταφέρουν και να... τερματίσουν πρώτοι. Αντί να κοιτούν το πόσα κιλά πρέπει να χάσουν, θα είναι καλύτερα να εστιάσουν στο να επαινούν τον εαυτό τους, αν χάσουν έστω και 500 γραμμάρια, προσφέροντας του ένα μικρό κέρασμα, ώστε να ξεγελάσουν την αίσθηση του περιορισμού που τους εκνευρίζει.

Ταύρος
Ο Ταύρος είναι γνωστό ότι απολαμβάνει το καλό φαγητό, χαλαρώνοντας σε μια άνετη ατμόσφαιρα κι εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί πρέπει να βρει το κατάλληλο κίνητρο για να πείσει τον εαυτό του να εγκαταλείψει τα πεντανόστιμα φαγητά και να ξεκινήσει διατροφή και άσκηση. Επειδή επίσης του αρέσει και η μουσική ίσως είναι καλό να τη συνδυάσει με κάποιες ασκήσεις. Όσο πιο έντονος ο ρυθμός τόσο το καλύτερο. Επίσης να αναλάβει κάποια επιπλέον εργασία ώστε να μην έχει το χρόνο να κάτσει και το φαγητό του να είναι γρήγορο και λιτό. Το Σάββατο ή καλύτερα την Κυριακή μπορεί να ανταμείψει τον εαυτό του με ένα καλό γεύμα.

Δίδυμοι
Οι Δίδυμοι βρίσκονται συνεχώς είτε σε σωματική είτε σε νοητική διέγερση, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να παχύνουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι απίθανο να πάρουν κιλά γιατί λόγω της συνεχούς τους κίνησης παραλείπουν γεύματα ή τρώνε ακατάστατες ώρες. Για να καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους και να μην βαρεθούν χρειάζονται διαφορετικό πρόγραμμα άσκησης κάθε μέρα που δε θα είναι στατικό όπως πχ ποδήλατο ή διάδρομο και ίσως να εμπλουτίσουν τα πιάτα τους με νέες χαμηλών θερμίδων γεύσεις ή τρόπους μαγειρέματος που θα εξάπτουν την περιέργειά τους.

Καρκίνος
Και για τους Καρκίνους που είναι λάτρεις του καλού φαγητού ίσως είναι δύσκολη η απώλεια βάρους. Εδώ όμως υπάρχει ένα πλεονέκτημα: λατρεύουν τα σπιτικά, μαγειρεμένα φαγητά κι όχι τα junk foods. Μπορούν λοιπόν να προμηθευτούν φρέσκα υλικά και να ετοιμάζουν εύκολα και υγιεινά γεύματα στο σπίτι χωρίς να σπαταλούν αρκετό χρόνο. Επίσης επειδή το γυμναστήριο τους φαίνεται κάπως απόμακρο και ξένο, εφόσον είναι σπιτόγατοι μπορούν να αγοράσουν ένα- δύο όργανα μικρά και βολικά και να αφιερώσουν μισή ώρα από το χρόνο τους για να ασκηθούν.

Λέων
Οι Λέοντες απολαμβάνουν το καλό φαγητό και μάλιστα τις gourmet γεύσεις σαν ένα είδος πολυτέλειας που μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους αλλά θέλουν να τραβάνε και την προσοχή με την εμφάνισή τους. Εδώ μια φωτογραφία του πως θέλουν να είναι ίσως κάνει θαύματα γιατί κοιτώντας τη τους δίνει τη δύναμη να ξεκινήσουν και να συνεχίσουν μέχρι να τα καταφέρουν. Επίσης και γι αυτούς είναι καλό να γυμνάζονται ή να ξεκινούν δίαιτα με παρέα ως μέσο ανταγωνισμού. Το καλύτερο είναι ένα πρόγραμμα άσκησης και διατροφής που ενισχύει το καρδιαγγειακό τους σύστημα.

Παρθένος
Δεν θα βρείτε πολλούς Παρθένους να ψάχνονται να χάσουν περιττά κιλά γιατί απλούστατα σπάνια παρασύρονται και αφήνονται σε γευστικούς πειρασμούς. Πάντα υπολογίζουν το τι θα φάνε και πόσο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι καμιά φορά, ως άνθρωποι κι αυτοί, δε ξεφεύγουν. Ίσως λοιπόν το μόνο που χρειάζονται είναι να επανέλθουν στο πρόγραμμά τους, τηρώντας το ευλαβικά ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα βάζουν υπενθύμιση στο κινητό τους να σταματούν τη δουλειά για να φάνε το μεσημεριανό ή το δεκατιανό τους που θα έχουν ετοιμάσει αποβραδίς και θα έχουν μαζί τους σε ταπεράκι. Καλό θα ήταν πάντως να αποφεύγουν λαχανικά ή φρούτα που επιβαρύνουν την πέψη.

Ζυγός
Ως άλλα παιδιά της Αφροδίτης, η... στρογγυλάδα και οι τάσεις για περιττά κιλά τους συντροφεύει αλλά ευτυχώς, επειδή λειτουργούν αρκετά ναρκισσιστικά τα καμπανάκια χτυπούν μόλις αρχίζουν και ξεφεύγουν. Επειδή τείνουν, δε, να βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες να αποφύγουν ή βαριούνται το γυμναστήριο ίσως είναι καλό να αποκτήσουν έναν προσωπικό γυμναστή που θα ασχολείται μαζί τους. Επίσης για να μην το αναβάλλουν καλό είναι να βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους ή τη δουλειά τους για να πηγαίνουν κατευθείαν. Στη δική τους περίπτωση θα ήταν ταιριαστό να ξεκινήσουν χορό για να υπάρχει και το καλλιτεχνικό πάτημα.

Σκορπιός
Τα περισσότερα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο απολαμβάνουν τα πικάντικα φαγητά ενώ είναι λάτρεις της σοκολάτας και των λιχουδιών. Παρόλα αυτά επειδή αν βάλουν στο νου τους να χάσουν κιλά θα το κάνουν, ακόμα κι αν σημαίνει ότι θα βρεθούν πολύ κοντά στο να λιμοκτονήσουν καλό είναι να το αποφύγουν. Μπορούν όμως να ελέγχουν και το τι και πότε θα φάνε. Αν και είναι δύσκολοι σε πειραματισμούς μπορούν να δοκιμάσουν να έχουν για κύριο γεύμα κάποιο πιάτο λίγων θερμίδων πχ της Ιαπωνικής ή Κινέζικης κουζίνας ή το πιπέρι καγιέν και το ταμπάσκο σε ψητά κρεατικά και ψάρια και να εντάξουν ένα είδος γιόγκα στο πρόγραμμά τους έστω μια φορά τη βδομάδα.

Τοξότης
Σπάνια ένας Τοξότης θα ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης κι αν αναγκαστεί να το κάνει το πιο πιθανό είναι να μην το τηρήσει. Ίσως λοιπόν το καλύτερο απ' όλα είναι να εγκαταλείψουν το κλασικό αλάτι από τη διατροφή τους, αντικαθιστώντας το με αλάτι Ιμαλάιων που είναι το πιο υγιεινό και να ξεκινήσουν το περπάτημα για μια ώρα κάθε μέρα ή κάποια πολεμική τέχνη που φέρει και μια φιλοσοφία, με την προϋπόθεση πάντα να μην γυρνούν σπίτι τους ή να σταματούν στο δρόμο για να φάνε κάτι. Επειδή είναι λάτρεις και του κρέατος, ίσως είναι καλό να κάνουν ένα σωστό συνδυασμό πιάτων πχ κρέας με σαλάτα εποχής και όχι πατάτες τηγανιτές.

Αιγόκερως
Ο αυτοέλεγχος και η επίτευξη στόχων για ένα Αιγόκερω είναι παιχνιδάκι καθώς μεν απολαμβάνει τα καλά γεύματα αλλά αν δει ό, τι το παρακάνει θα τα κόψει μαχαίρι. Είναι από εκείνους που θα πάνε στο γυμναστήριο ή θα ξεκινήσουν διατροφή έχοντας στο νου τους ότι σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πρέπει να είναι έτσι και να το πετύχουν. Επειδή όμως είναι ανασφαλείς και δεν έχουν σωστή εικόνα για τον εαυτό τους, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί να μην το παρακάνουν με αυστηρές ή εξαντλητικές δίαιτες και ασκήσει και να συμβουλευτούν ένα διατροφολόγο ή γυμναστή ακόμα κι αν θέλουν να χάσουν έστω και 3 κιλά.

Υδροχόος
Εδώ έχουμε να κάνουμε με κατεξοχήν αντιφατικά και αντιδραστικά άτομα, οπότε αν κάποιος τους πει ότι έχουν παχύνει ή ότι πρέπει να ξεκινήσουν δίαιτα σίγουρα θα εφαρμόσουν το εντελώς αντίθετο και θα φτάσουν στα άκρα. Το παν λοιπόν είναι να φτάσουν μόνοι τους σε αυτό το σημείο και σίγουρα αν τυχόν μπουν σε αυτή τη διαδικασία δεν θα εφαρμόσουν κανένα πρόγραμμα διατροφής ή άσκησης που έχουν κι όλοι οι άλλοι. Επίσης ενδείκνυνται οι πειραματισμοί στην κουζίνα τόσο σε υλικά όσο και σε τρόπους προετοιμασίας γευμάτων. Και στους Υδροχόους αρέσει η ασιατική κουζίνα και είναι καλό να την δοκιμάσουν κάνοντας κάποιες δικές τους υγιεινές αλλά γευστικές αλλαγές. Τρικ είναι να βρουν ένα νέο ενδιαφέρον που θα σπαταλούν αρκετό χρόνο και φαιά ουσία, οπότε ρίχνοντας το βάρος σε αυτό δεν θα σκεφτούν καν το φαγητό.

Ιχθύες
Εδώ έχουμε τους λάτρες των εκλεπτυσμένων γεύσεων που λόγω του στυλ τους σπάνια βρίσκονται στη θέση να πρέπει να χάσουν κιλά. Η μόνη περίπτωση να ξεφύγουν είτε σε φαγητό είτε σε ποτό είναι όταν αισθάνονται απογοήτευση ή θέλουν να βρουν παρηγοριά. Περισσότερο λοιπόν έχουν ανάγκη από μια σύντομη περίοδο αποτοξίνωσης τριών- τεσσάρων ημερών και να επανενεργοποιήσουν το μεταβολισμό τους με κάποιο smoothie ή ρόφημα από λαχανικά και φρούτα, να απόσχουν παντελώς από το αλκοόλ και αν αντέχουν οικονομικά να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα γίογκα, pilates, tai chi ή κολύμπι για περισσότερη ευλυγισία και ευεξία.

Σχετικά άρθρα:

Ζώδια: Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών γρήγορα και αποτελεσματικά

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved