Ο Αϊ Βασίλης στα 12 ζώδια

Πώς θα ήταν ο Άγιος Βασίλης άραγε, αν άνηκε σε κάποιο ζώδιο;

Ο Αϊ Βασίλης στα 12 ζώδια

Ο Αϊ Βασίλης μας συνοδεύει από τα παιδικά μας χρόνια και κάθε Δεκέμβρη αρχίζει να φιγουράρει στους αφελείς ορόφους της καθημερινής μας πραγματικότητας.

Το φαντασιακό της ύπαρξής του μας προτρέπει να φτιάξουμε τις δώδεκα μορφές του, βγαλμένες μέσα από το μύθο και την πραγματικότητα των ζωδίων.

Ο ΚΡΙΟΣ Αγιοβασίλης

aries

Φοράει κόκκινη στολή παίρνοντας την πρωτοβουλία, διεγείροντας τα συναισθήματα των άλλων, αυτοσυστήνεται ανεπιφύλακτα και στοιχηματίζει συνεχώς, πως θα διατηρήσει ακούραστα το ρόλο του. Φουριόζος και σαματατζής, έρχεται νωρίς-νωρίς, μια χρονιά μάλιστα βιαζόταν τόσο, που μοίρασε τα δώρα του των Φώτων.

Ο ΤΑΥΡΟΣ Αγιοβασίλης

taurus

Περνάει πολλές ώρες διαβάζοντας τα αμέτρητα γράμματα και η σιλουέτα του πλαταίνει. Είναι χοντρός με μεγάλη κοιλιά, φροντίζοντας να ανανεώνει το περιεχόμενό της με λιχουδιές, Πιστός και αφοσιωμένος στο σκοπό του, σαν το βουλοκέρι στο χαρτί, έχει μόνον μια απαίτηση: Το φίλεμα πάνω στο τραπέζι.

Ο ΔΙΔΥΜΟΣ Αγιοβασίλης

gemini

Αγαπημένος Άγιος των εμπόρων, αφού προμηθεύεται αναρίθμητα δώρα κάθε χρόνο. Ακόμα και σε περιόδους παγκόσμιας κρίσης, μπορεί να επικοινωνεί και να συναλλάσσεται με ευελιξία. Ο μόνος που καταφέρνει να μην πληρώνει πανάκριβα τις κρεμμύδες για γούρια και φυσικά ο μόνος που μπορεί να έρθει και μέσα από το pc μας.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ Αγιοβασίλης

cancer_copy

Ο οικογενειακός Άγιος Βασίλης. Θυμάται όλες μας τις επιθυμίες από τότε που είμαστε μωρά. Μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του κόσμου η Coca Cola, τον χρησιμοποίησε στη διαφήμισή της το 1899 μέσα από τα σκίτσα του Haddon Hubbard που και αυτός ήταν Καρκίνος. Η διείσδυσή του στη μάζα ήταν τόσο επιτυχής, όσο και η πιπίλα σε ένα νεογέννητο.

Ο ΛΕΩΝ Αγιοβασίλης

leo

Αν τον χειροκροτήσουμε, τα διαδοχικά encore θα κάνουν το δωμάτιό μας να μοιάζει με το Νησί των Θαυμάτων. Η περίφημη βασιλόπιτα που κόβεται προς τιμήν του, παίρνει το όνομά του. Επιβλητικός και μεγαλόψυχος κρατά τον τεράστιο σάκο του και δεν τον νοιάζει, αν ο εορταστικός στολισμός γίνεται με καραβάκι ή δέντρο, αρκεί και τα δύο να λάμπουν.

Ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ Αγιοβασίλης

virgo_copy

Ο οικολόγος Άγιος Βασίλης είναι ο μόνος που τα δώρα του φέρουν την Ecolabel. Τον συνοδεύει πάντα ένα έλκηθρο με ελάφια ή τάρανδους ενώ φημίζεται για την ακρίβεια και τη συνέπειά του στα μέρη που πρόκειται να επισκεφτεί. Αναγκάζει όλους να διατηρούν ένα πεντακάθαρο περιβάλλον, αφού για να εναποθέσει τα δώρα του η καμινάδα θα πρέπει να μην έχει στάχτη .

Ο ΖΥΓΟΣ Αγιοβασίλης

libra

Πάντα γλυκομίλητος, κτυπά και ξανακτυπά την πόρτα μέχρι να του ανοίξουμε. Αν όμως τύχει και δεν τον ακούσουμε, μπορεί να ξεροσταλιάζει για ώρες πάνω στο δίλημμα του: «Να μπω ή να μη μπω;» Η καλλιτεχνική του αποτύπωση έγινε το 1881 από τον Γερμανό σκιτσογράφο Thomas Nast, που και ο ίδιος ήταν Ζυγός και από τότε η μορφή του παρέμεινε, με ελάχιστες μετατροπές. Η πελώρια σωματική διάπλαση σχετίζεται απόλυτα με την αφθονία, όπως το μελομακάρονο με το μέλι.

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ Αγιοβασίλης

scorpio_copy

Ο ρετρό Αϊ Βασίλης που, σε συνδυασμό με τα κόκκινα ρούχα του, φέρνει στο νου μας αυθεντικές και στιλάτες εποχές του vintage. Είναι ικανός να εμφανιστεί και με φθαρμένη φορεσιά, αρκεί να αναβιώσει παλιές καλές εποχές και να συγκινήσει τη μνήμη μας. Ο μαγνητισμός του αναδύεται από κάθε ενέργειά του, ενώ σκοπός του είναι να μας βάλει να ψαχουλέψουμε το παρελθόν.

Ο ΤΟΞΟΤΗΣ Αγιοβασίλης

sagittarius

Χο χο χο! Είναι ο αγαπημένος όλων των παιδιών, αφού ποτέ δεν φέρνει μόνον ένα δώρο. Αν μάλιστα το σπίτι μας είναι φωταγωγημένο έρχεται και ξανάρχεται. Τον συναντάμε συνεχώς χαμογελαστό και αισιόδοξο. Συλλογίζεται και αφουγκράζεται τις ευχές, φιλοσοφώντας με τον εαυτό του, ενώ ταξιδεύει ακούραστος, συμπιέζοντας στη ζώνη του τα προβλήματα και ξορκίζοντάς τα με ρόδια.

Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Αγιοβασίλης

capricorn

Ακολουθεί αυστηρά το πρωτόκολλο και τα δώρα του έχουν πάντα ISO. Η Λευκή γενειάδα δηλώνει τα χρόνια του, αλλά ο Κρόνος – Χρόνος τα παγώνει στο ανεξάντλητο χιόνι της Φινλανδίας όπου κατοικεί, διατηρώντας τον σαν τον πιο διαχρονικό εκκεντρικό παππούλη, που δε χρειάστηκε τις κοινές αισθητικές επεμβάσεις του star system.

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ Αγιοβασίλης

aquarius

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν μπαίνει από την καμινάδα... Είναι αποδεκτός παγκοσμίως, δεν έχει σύνορα, θρησκεία, ούτε διακρίσεις. Διαθέτει ευρύ πνεύμα και στις τεράστιες μπότες του αναπαύεται ο αλτρουισμός του. Ακόμα όμως αναρωτιόμαστε, αν προμήθευσε και τα δώρα στους τρεις Μάγους.

Ο ΙΧΘΥΣ Αγιοβασίλης

pices

Έρχεται πάντα, όταν κοιμόμαστε, γλιστρώντας μέσα από τα όνειρα μας. Δημιούργησε σύγχυση με την καθολική του ερμηνεία ως Άγιος Νικόλαος - Santa Clause και με την Ελληνική διασκευή που έγινε super διαχρονικό hit με τίτλο Άγιος Βασίλειος, που με τη σειρά του είναι κάποιος άλλος, αλλά το παραμύθι παραμένει πάντα γοητευτικό και επίτηδες ανερμήνευτο.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved