Ζώδια Κινέζικης Αστρολογίας: Ο Ποντικός

Στο Ζώδιο του Ποντικού ανήκουν όσοι γεννήθηκαν τις χρονιές: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Ζώδια Κινέζικης Αστρολογίας: Ο Ποντικός

Γενικά στοιχεία

Είναι το Πρώτο Ζώδιο και το κινέζικο όνομά του είναι SHU.

Η *ώρα που ανήκει είναι: 23:00 -00: 59 πμ

Ο μήνας: Δεκέμβριος

Στη Δυτική Αστρολογία αντιστοιχεί: στον Τοξότη

*Σε κάθε ζώδιο αντιστοιχεί ένα δίωρο της ημέρας που στην ουσία, σύμφωνα με τη Δυτική αστρολογία, θα λέγαμε ότι δηλώνει και τον ωροσκόπο του ατόμου

Στην Κίνα, ο Ποντικός ή Αρουραίος είναι ένα σεβαστό πρόσωπο, θαρραλέο, με πολύ καλό επιχειρηματικό μυαλό. Θεωρείται τιμή να γεννηθεί κάποιος κατά το έτος του Αρουραίου και ιδιαίτερο προνόμιο.

Διάβασε επίσης: Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

Χαρακτηριστικά του Ζωδίου

Ξέρουν ακριβώς το πού θα βρεθεί η λύση και μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Χρησιμοποιούν την ενστικτώδη αίσθηση της παρατήρησης για να βοηθήσουν σε περιόδους που χρειάζεται και είναι από τα πιο ικανά από όλα τα ζώδια να επιβιώσουν σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Αυτό το ζώδιο καθορίζει πολλά ταλέντα, καθώς και άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να μην είναι τόσο άξια αναφοράς. Αγαπούν τη ζωή, είναι ιδιαίτερα ενεργητικοί και βρίσκονται σε ψυχική και σωματική διέγερση. Μπορούν να είναι ήρεμοι και διορατικοί, όμως μερικές φορές ο εγκέφαλός τους βρίσκεται σε μια διανοητική ανησυχία. Σπαταλούν αρκετό χρόνο στο να σκέφτονται κάτι που θεωρούν δελεαστικό, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν στο τέλος ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν. Οι Ποντικοί διαθέτουν ένα από τα καλύτερα μυαλά. Έχουν οξύνοια, έμφυτη περιέργεια και ζωντανή φαντασία.

Είναι το πρώτο ζώδιο στη σειρά του Ζωδιακού κύκλου της Κινέζικης Αστρολογίας, δείχνοντας ότι οι άνθρωποι που ανήκουν σ' αυτό αποπνέουν μεγάλες ηγετικές ικανότητες και είναι καλοί στο να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους. Δεν τους πειράζει να πάρουν μεγάλες ευθύνες και θα αποδείξουν την ισχυρή τους παρουσία η οποία χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού από τους υπόλοιπους. Για εκείνους που έχουν γεννηθεί στο συγκεκριμένο ζώδιο, το μεγαλύτερό τους κίνητρο είναι το κοινωνικό status και η χρηματική τους ικανοποίηση.

Χαρακτηριστικά των Ποντικών ανάλογα με το στοιχείο τους

Μέταλλο

Αυτοπεποίθηση, εργατικότητα, χρηστικότητα, επίλυση προβλήματος, προτιμά να εργάζεται μόνος του, δυσκολία έκφρασης των θετικών του στοιχείων.

Ξύλο

Εραστής της ελευθερίας, με φαντασία, υψηλές αξίες και λίγους στενούς φίλους.

Νερό

Εσωστρεφής, δημιουργικός, περιπετειώδης μέχρι να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο, συστηματικός, πιστεύει στη δικαιοσύνη.

Φωτιά

Καλόκαρδος, επιθετικός, δε νοιάζεται για τις αρνητικές συνέπειες που ακολουθούν άμα χάσει την ψυχραιμία του. Με τον έλεγχο πιστεύει ότι θα αποκτήσει περισσότερους φίλους.

Γη

Υλιστής, σκληρά εργαζόμενος, μισεί τη ρουτίνα της ζωής. Δεν παραδίνεται, όταν χάσει μία μάχη και στο τέλος θα οδηγηθεί στην επιτυχία.

Διάσημοι Ποντικοί

Al Gore, Alyssa Milano, Andrew Lloyd Webber, Antonio Banderas, Avril Lavigne, Ayrton Sienna, Ben Affleck, Billy Crystal, Buddy Holly, Burt Reynolds, Busta Rhymes, Cameron Diaz, Carmen Electra, Cat Stevens, Charlotte Brontë, Clark Gable, Daryl Hannah, David Carradine, Dennis Hopper, Donna Karan, Donna Summer, Doris Day, Eminem, Eugene Ionesco, Gene Kelly, George Bush Sr., George Washington, Gerard Depardieu, Geri Halliwell, Greta Scacchi, Gwyneth Paltrow, Hugh Grant, James Baldwin, Jean-Claude Van Damme, Jenny McCarthy, Jeremy Irons, Jill Ireland, John F. Kennedy Jr., Kenneth Branagh, Kris Kristifferson, Kristin Scott Thomas, Lauren Bacall, Lee Marvin, Liam Gallagher, Margaret Mitchell, Marlon Brando, Mata Hari, Maurice Chevalier, Michaelangelo Antonioni, Mikhail Barishnykov, Nastassja Kinski, Nathaniel Hawthorne, Olivia Newton-John, Oscar de la Renta, Πρίγκιπας Καρόλος, Πρίγκιπας Χάρι, Richard Nixon, Roy Orbison, Sarah Vaughan, Scarlett Johansson, Sean Penn, Shaquille O'Neal, Shirley Bassey, Sidney Lumet, Sidney Poitier, Spencer Tracy, T.S. Eliot, Tchaikovsky, Thomas Hardy, Truman Capote, Ursula Andress, Vanessa Paradis, Vanessa Redgrave, William Shakespeare, Wolfgang Amadeus Mozart, Yannick Noah, Yves St Laurent

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved