Μερικά ζώδια δεν σταματούν λεπτό να αναρωτιούνται: «Τα έχω κάνει όλα σωστά;» «Έχω ξεχάσει τίποτα;», «Είναι όλα οκ;»… Αυτή η εσωτερική τους αγωνία, είναι που τους ωθεί να θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, όλα όσα περνούν από το χέρι τους και μερικές φορές τους κάνει να φαίνονται και υπερβολικοί στα μάτια των άλλων.

Ο Καρκίνος, μπλέκει σε έναν αέναο εσωτερικό διάλογο, θέτει ερωτήματα στον εαυτό του και γυρεύει να δει αν όλα μπορούν να γίνουν όπως τα έχει σχεδιάσει. Ο Παρθένος μερικές φορές, νιώθει μια τρομερή ανασφάλεια, ψάχνοντας να δει αν μπορεί να φέρει τα πράγματα στα μέτρα του.

Ο Σκορπιός κι ο Αιγόκερως από την άλλη, ενώ δεν είναι ζώδια που αισθάνονται ανασφάλεια, παρόλα αυτά, μπορούν να στήσουν το εαυτό τους στον τοίχο και να και να τον πυροβολούν χωρίς έλεος, απλά και μόνο για να βεβαιωθούν ότι έτσι θα αποφύγουν τυχόν λάθη.

Τα τέσσερα αυτά ζώδια, έχουν την τάση να τα βάζουν με τον εαυτό τους όταν κάτι πάει στραβά. Θα μπορούσαμε εδώ να κολλήσουμε και τον Ιχθύ, ή ακόμα και τον Ταύρο, αλλά ιδιαίτερα ο Ταύρος, δεν μπαίνει στην ψυχοφθόρο διαδικασία της προσωπικής αμφισβήτησης όταν είναι να κάνει κάτι, απλά και μόνο γιατί είναι προσηλωμένος σε αυτό που κάνει 100%, ώστε δεν έχει χώρο στο μυαλό του, να κάτσει να ‘’σαμποτάρει’’ τον εαυτό του με αρνητικές σκέψεις.

Δεν είναι κακό αυτό που κάνουν οι τέσσερις φίλοι μας: αισθάνονται υπερβολικά υπεύθυνοι για κάθε τους πράξη και έχουν την τάση να αναλαμβάνουν την ευθύνη πρώτα οι ίδιοι, πριν την αποδώσουν σε τρίτα πρόσωπα για ότι πάει (αν πάει) στραβά!