Θα ξεκινήσουμε με την τετράδα που δεν ντρέπεται, γιατί δεν νιώθει φόβο και δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να σκύψει το κεφαλάκι με ευλάβεια ή να μασήσει τα λόγια της!

Λέων, Δίδυμος και Κριός και Τοξότης (σύσσωμη η ομάδα της φωτιάς κι ένας Αέρας) είναι τα ζώδια που θα κρατήσουν το βλέμμα τους ψηλά και θα σε κοιτάξουν στα μάτια, χωρίς να σκεφτούν τίποτα παραπάνω. Είναι τα ζώδια που θα σπάσουν πρώτα τον πάγο (χωρίς καν να παραδεχτούν ότι υπάρχει πάγος, μιας και δεν βλέπουν τις ανθρώπινες προσεγγίσεις με τέτοια λογική). Είναι εξαιρετικά άνετοι, σε σημείο πολλές φορές να τους παρεξηγούν όταν από προθέσεις, είναι τα καλύτερα παιδιά!

Στον αντίποδα, Σκορπιός, Παρθένος, Ιχθύς και Καρκίνος (όλη η ομάδα του νερού, συν μια Γη), δεν το χουν με τις πρώτες προσεγγίσεις, είναι μαζεμένοι, επιφυλακτικοί, θα αποφύγουν το βλέμμα σου και θα σου ρίχνουν κλεφτές ματιές, όταν εσύ θα κοιτάς αλλού. Δεν τους αρέσει να πιέζουν καταστάσεις και έτσι δεν το έχουν σε καλό να κάνουν εκείνοι το πρώτο βήμα. Δεν είναι ο φόβος που τους κρατάει πίσω, αλλά μια ακαθόριστη αίσθηση άμυνας, την οποία δεν θα ρίξουν, εάν πρώτα δεν σε οικειοποιηθούν λιγάκι!

Η ενδιάμεση ομάδα, Υδροχόος, Ζυγός, Ταύρος κι Αιγόκερως, θα αντιδράσουν κατά βούληση, κέφι, ή συγκυρία. Μην περιμένεις να είναι πάντα τολμηροί ή αντιθέτως ντροπαλοί. Ο Υδροχόος για παράδειγμα, 9 φορές στις 10, μπορεί να σου φανεί ξετσίπωτος (χεχεχε), αλλά τον πιάνουν, ανά διαστήματα, φάσεις εσωστρέφειας και γίνεται αγνώριστος! Ο Αιγόκερως, θα ακολουθήσει τα βήματα του Σκορπιού και θα κρατάει "πισινές", προχωρώντας, ενώ ο Ταύρος, περισσότερο από βαρεμάρα και λιγότερο από έλλειψη θάρρους ή θράσους, θα μείνει πολλές φορές σιωπηρός, δίνοντας την εντύπωση μαζεμένου παιδιού! Ο Ζυγός, τέλος, είναι παιδί μάλαμα και δεν θέλει ούτε να βγαίνει προς τα έξω ως αγενής τύπος, αλλά η ευφυία του, δεν του επιτρέπει να είναι μουγγός!