Η Πανσέληνος του Ιουλίου πραγματοποιείται στις 2/7, στις 5.20 π.μ. Είναι μια πολύ δυνατή Πανσέληνος που επηρεάζει όλα τα ζώδια, αλλά περισσότερο τα παρορμητικά (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) που έχουν τον Ήλιο κοντά στη 10η μοίρα του ζωδίου τους. Εξίσου επηρεάζονται και όσοι έχουν στο γενέθλιο χάρτη τους τον Ωροσκόπο, τη Σελήνη ή άλλους προσωπικούς πλανήτες γύρω στη 10η με 12η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

*Μάθε και εσύ που βρίσκονται οι πλανήτες στο προσωπικό σου ωροσκόπιο εντελώς δωρεάν εδώ*

Η παρουσία του Άρη στον Καρκίνο σε σύνοδο με τον Ήλιο, να βρίσκονται απέναντι από τη Σελήνη και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω δεν δείχνει να υπόσχεται τίποτα εύκολο, αντιθέτως, ο,τιδήποτε προσπαθήσουμε που αφορά τα θεμέλια και τις πηγές του ψυχικού και υλικού μας κόσμου θα τελεσφορήσει μετά από σκληρή προσπάθεια και επιμονή.

Στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου κυριαρχούν επίσης, οι πλανήτες Αφροδίτη και Δίας στον Λέοντα που "μαλακώνουν" κάπως τη σκληρή και ρεαλιστική αιγοκερίσια εικόνα. Επίσης το τρίγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα που δείχνει πλάνες, απάτες και αυταπάτες αλλά και καλλιτεχνικές εμπνεύσεις ή πνευματικές δημουργίες. Επιπλέον, στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου εμπλέκεται και ο Ερμής με τον Ουρανό με όψη τριγώνου που χρωματίζουν τις μέρες αυτές με αρκετές δόσεις ευφυίας, πρωτοτυπίας, αλλά και... παράνοιας.

Σε γενικές γραμμές, η Πανσέληνος αυτή συνοδεύεται από πολλές όψεις που δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα τα οποία θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες και θα κινούνται μεταξύ του τελειωτικού, του απόλυτου, του ευφυούς και του αισιόδιοξου.

Παρακολούθησε τη Μπέλλα Κυδωνάκη να εξηγεί στο παρακάτω video τις επιδράσεις της Πανσελήνου στα 12 ζώδια!

{youtube}peuOLt5ThSg{/youtube}