Συναρπαστικό και απρόβλεπτο το 7ο αστρολογικό magazino του astrology.gr!

Ο ανάδρομος Ερμής έκανε το θαύμα του και «μεταμόρφωσε» τον Κώστα Χαρδαβέλλα σε Νάσο Γουμενίδη!

Συναρπαστικό και απρόβλεπτο το 7ο αστρολογικό magazino του astrology.gr!

Λόγοι ανωτέρας βίας δεν επέτρεψαν στον πολύπειρο «Ρεπόρτερ» να παρευρεθεί στο 7ο αστρολογικό magazino του astrology.gr, πιστεύουμε ωστόσο ότι το κοινό αποζημιώθηκε από τον ουσιαστικό και ζωντανό διάλογο ανάμεσα στον Νάσο Γουμενίδη και τον Γιάννη Ριζόπουλο.

Η μάλλον... καταιγιστική ροή της εκπομπής ξεκίνησε με την αναφορά στα κατορθώματα αλλά και τα προς χρήση πλεονεκτήματα του ανάδρομου Ερμή, ο οποίος βάζοντας «τρικλοποδιές» στις νέες επιλογές, μας καλεί να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις, όπου δει και ιδίως στο παρελθόν. Έτσι ενεργοποιούνται λύσεις που είτε παρέμεναν ανενεργές στο συρτάρι, είτε φέρουν τον τίτλο των δοκιμασμένων. Παράλληλα, ο καθένας από εμάς καλείται να ξετυλίξει προς τα πίσω το νήμα της ύπαρξης του συμπληρώνοντας τα κενά ή αντικαθιστώντας κάποιους σπασμένους κρίκους.

Πολύ γρήγορα η συζήτηση πήρε κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα, με τον Ζυγό Νάσο Γουμενίδη να μοιάζει απελευθερωμένος από την «ετικέτα» του life style και να τοποθετείται εμφατικά γύρω από τα προβλήματα της εποχής μας.
Κατακεραύνωσε τις νοοτροπίες που μας οδήγησαν μέχρι εδώ και πρότεινε ως ουσιαστική και μόνη λύση την «έξοδο» μας από το τούνελ της αναξιοκρατίας, του ωχαδελφισμού, των εύκολων λύσεων και όσων μαστίζουν γενικότερα τους Νεοέλληνες.

Από την πλευρά του ο Γ Ριζόπουλος επεσήμανε τις αστρολογικές διαστάσεις της κρίσης, τονίζοντας την ανάγκη να ανασύρουμε τα θετικότερα στοιχεία της ανθρώπινης υπόστασης μας, δρομολογώντας συνάμα λύσεις και επιλογές που το επίσημο κράτος αδυνατεί ή δεν θέλει να προσφέρει. Η Αυτοδιαχείριση και ο Ανθρωπισμός είναι τα δύο κεφαλαία «Α», με τα οποία καλούμαστε να πορευτούμε στο επόμενο διάστημα.

Αμφότεροι πάντως, συμφώνησαν πως αν δεν αλλάξουμε προσωπικά, είναι μάταιο να ευχόμαστε οποιαδήποτε αρεστή λύση στην κοινωνία και την πολιτική. Αυτό εξ άλλου διατείνεται και η Αστρολογία, να βελτιώνουμε τον εαυτό μας και κατ' επέκταση οτιδήποτε «καθρεφτίζεται» από αυτόν στις σχέσεις μας και συνολικά την κοινωνία.

Τέθηκε επίσης το ζήτημα της «συλλογικής ενοχής», η οποία προωθείται μετά... μανίας από τους λειτουργούς του συστήματος που μας οδήγησε στην κρίση. Το να νοιώθουμε ένοχοι ή συνένοχοι σίγουρα βολεύει τους πρωταρχικούς υπεύθυνους αφού με αυτόν τον τρόπο καταστέλλεται μεγάλο μέρος της οργής μας. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν κι εκείνοι που ως «οργισμένοι έφηβοι» αρνούνται να φορτωθούν ευθύνες που θεωρούν πως δεν είναι δικές τους, υιοθετώντας τελικά ακραίες θέσεις.

Και η παράλληλη ανάπτυξη αυτών των δύο τάσεων είναι εκείνη που τελικά μπορεί να τροφοδοτήσει έναν ακόμη «Εθνικό διχασμό», αφού για την Ελλάδα, τα αστρο-ιστορικά ανάλογα της σημερινής κρίσης είναι η Κατοχή και τα όσα περιέβαλαν την Μικρασιατική εκστρατεία, έγιναν δηλαδή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτήν.
Η πολύ κρίσιμη περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας μια πραγματική και όχι προσχηματική «Εθνική Ενότητα» είναι ο μόνος δρόμος για να αποφύγουμε τα χειρότερα, ανοίγει τον φετινό Αύγουστο και κλείνει τον Δεκέμβριο του 2014. Από αυτήν την άποψη δεν έχει νόημα να συζητάμε για το ποιός θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές αλλά για το κατά πόσο είμαστε και είναι (οι πολιτικοί) έτοιμοι να κινηθούν σε μια κατεύθυνση ομοψυχίας. Δύσκολο το στοίχημα από τη στιγμή που ξένα κέντρα στηρίζουν τα δικά τους συμφέροντα στο χάσιμο του...

Το επόμενο θέμα ήταν το σκάνδαλο κατασκοπίας που ξέσπασε ύστερα από την «συνειδησιακή κρίση» του πρώην στελέχους της NSA, του Edward Snowden.
Αγνώστου ζωδίου (είναι γεννημένος στο μεταίχμιο Διδύμων-Καρκίνου, στις 21/6/1983) αλλά με μια Σελήνη στο Σκορπιό να χρωματίζει την ιδιότητα του κατασκόπου, χαρακτηρίζεται ακόμη από ένα εξαιρετικά περίπλοκο σύστημα πλανητικών όψεων ανάμεσα στον Ήλιο, την Δήμητρα, τον Ποσειδώνα, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα.

Πάντως, με τον Δία... χορηγό, να περνά δηλαδή πάνω από τον Ήλιο του, ο «ήρωας» ή «προδότης» ανάλογα με το πως το βλέπει ο καθείς, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα προς τις αποκαλύψεις, βοηθώντας μας να συνειδητοποιήσουμε αυτό που ήδη κυκλοφορεί... ευρέως. Ότι δηλαδή μας παρακολουθούν ανελλιπώς, στο όνομα της Δημοκρατίας φυσικά!

Με εξαιρετικά πλούσιο τον άξονα Διδύμων-Τοξότη (έχει 4-5 πλανήτες εκεί μεταξύ των οποίων ο Άρης και ο Ερμής), ο Snowden φαίνεται πως ακολούθησε τα κελεύσματα της ελευθερίας του λόγου που υπερασπίζονται και τα δύο ζώδια, με το μέλλον του να κρίνεται εξαιρετικά ανασφαλές. Γιατί ναι μεν στην παρούσα φάση έχει την στήριξη του Δία, ο έτερος πόλος των επιρροών που δέχεται όμως φέρει την υπογραφή του Κρόνου (έχει τετράγωνο με τον Ήλιο στο Ηλιακό τόξο) και από αυτήν την άποψη αν δεν συμβιβαστεί σε μια μεσοβέζικη λύση, δύσκολα θα «καθαρίσει».

Η συζήτηση έκλεισε με μια αναφορά στον Άγιο Υάκινθο, τον αντίστοιχο «Βαλεντίνο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του οποίου η μνήμη εορτάζεται στις 3 Ιουλίου. Ο Υάκινθος βέβαια εκτός από άγιος των αγνών αισθημάτων, προϋπήρξε στην αρχαία παράδοση ως θεός της γονιμότητας. Και στην εποχή μας κάθε χρόνο διοργανώνεται μια τριήμερη γιορτή στα Ανώγεια της Κρήτης, τα Υακίνθεια, με σκοπό να τιμηθούν αμφότερες οι πλευρές του, η Χριστιανική και η Αρχαιοελληνική (οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου).
Όσο για τη διαφορά μεταξύ Υάκινθου και Βαλεντίνου, όπως δήλωσε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, «με τον Υάκινθο δεν κόβουμε ένα τριαντάφυλλο για να το προσφέρουμε σε όποιον/α αγαπάμε αλλά οδηγούμε το χέρι του προς το τριαντάφυλλο, χωρίς να το κόψουμε»
Χρόνια πολλά λοιπόν στους ερωτευμένους!

Δείτε το magazino στο video που ακολουθεί!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved