H Κρίση – κάρτα Νο 20

Η κάρτα αυτή αντιπροσωπεύει τη θεία κρίση για τις πράξεις μας και προβλέπει τα αποτελέσματα

H Κρίση – κάρτα Νο 20

Αστρολογικός κυβερνήτης: Πλούτωνας

Στην κάρτα απεικονίζεται ένα πνεύμα που στέκεται πάνω σε μια ημισέληνο –μια νέα αρχή– κρατώντας μια σάλπιγγα. Από τη σάλπιγγα κρέμεται ένα λευκό λάβαρο μ' έναν ισόπλευρο σταυρό στη μέση, που συμβολίζει την ένωση των αντιθέτων. Ο ήχος της καλεί έναν άντρα, μια γυναίκα κι ένα παιδί να σηκωθούν και να βγουν από τον τάφο τους. Οι μορφές είναι γυμνές, επειδή δε χρειάζονται πλέον ενδύματα, αφού έχουν αναγεννηθεί πνευματικά, έχουν αποτινάξει καθετί λανθασμένο κι έχουν ξυπνήσει απ' την αδράνεια. Κοιτάζουν το πνεύμα και είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή.

Το μυστικό αυτό δεν αναφέρεται τόσο στην κρίση του ανθρώπου, ή στην προσωπική μας κρίση για μια συγκεκριμένη κατάσταση, όσο στην εκτίμηση του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η εξέλιξή μας και το οποίο χρειάζεται κάποια αλλαγή προκειμένου να εξελιχθούμε περαιτέρω. Αντιπροσωπεύει τη θεία κρίση για τις πράξεις μας και προβλέπει τα αποτελέσματα τα οποία θ' ακολουθήσουν την αιτία.

Ορισμένοι από εμάς δεν είμαστε διόλου ικανοί να κρίνουμε τον εαυτό μας, τις δυνατότητες, το χαρακτήρα και τα ταλέντα μας. Υπάρχουν εκατομμύρια δυστυχισμένοι άνθρωποι που επιθυμούν να βελτιώσουν την τύχη τους, αλλά δεν κάνουν καμία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση επειδή φοβούνται μήπως αποτύχουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν περιμένουν τη θεία κρίση, αλλά ζυγίζουν μόνοι τους τον εαυτό τους στη ζυγαριά, τον βρίσκουν ελλιπή και ανίκανο, και τον καταδικάζουν εκ των προτέρων σε αποτυχία.

Τη θεία κρίση δεν πρέπει να τη φοβόμαστε, διότι, εκτός από τιμωρία, μπορεί να φέρει μεγάλη ανταμοιβή και ευτυχία. Είναι μια κάρτα υποσχέσεων, αλλά και προειδοποίησης. Εμείς πρέπει να κάνουμε την προσπάθειά μας ανεξάρτητα από τη θεία κρίση που θα παίξει το δικό της ρόλο, ώστε να μη βρεθούμε ένοχοι λόγω αδράνειας και απραξίας – σ' αυτή την περίπτωση, καταδικάζουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας αντί να επιτρέψουμε στα γεγονότα και στο πεπρωμένο να γίνουν οι δικαστές μας. Είναι ανόητο και άσκοπο, λοιπόν, να επιβαρύνουμε τον εαυτό μας με ανούσια έργα, αντίθετα, ακόμα κι αν δεν έχουμε φίλους να μας στηρίζουν, πρέπει να βρούμε μέσα μας τη δύναμη και ν' αγωνιστούμε μόνοι μας για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στη ζωή. Αρκεί, βέβαια, να ξέρουμε τι θέλουμε και να μην ξεχνάμε πως θα δρέψουμε ό,τι σπείραμε. Ως εκ τούτου, ο σκοπός μας πρέπει να είναι σωστός και δίκαιος, χωρίς εγωκεντρικά κίνητρα.

Η ίδια δύναμη που έχει δημιουργήσει το σύμπαν έχει δημιουργήσει κι εμάς. Είναι ο αληθινός κριτής, αυτός που ανταμείβει ή τιμωρεί σκοπούς και πράξεις. Το θεϊκό ζύγισμα γίνεται όχι μόνο στην τελική κρίση –το θάνατο–, αλλά και σε άλλες καθοριστικές στιγμές της γήινης ζωής. Αυτές τις περιστάσεις συμβολίζει η συγκεκριμένη κάρτα.

Στη ζωή μας υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες κρινόμαστε και οι οποίες ακολουθούνται από πολύ μεγάλες αλλαγές, σαν να είμαστε σ' ένα τρένο το οποίο ξαφνικά εκτροχιάζεται ή παίρνει μιαν άλλη κατεύθυνση. Ο καινούργιος δρόμος μπορεί να είναι είτε πιο εύκολος είτε πιο δύσκολος – εξαρτάται από το αν το αποτέλεσμα της κρίσης είναι θετικό ή αρνητικό για μας.

Σε κάθε εμπειρία μας πρέπει να εξασκούμε την κρίση μας. Όταν αποφασίζουμε ότι θα κάνουμε ή δε θα κάνουμε κάτι, ή ότι για μας είναι σωστό να γίνει αυτό και όχι το άλλο, συχνά κρύβουμε τα αληθινά μας κίνητρα, που συνήθως είναι εγωιστικά, και πείθουμε τον εαυτό μας ότι εμφορούμαστε από υψηλά κίνητρα. Ο νόμος της κρίσης, όμως, αφορά μόνο τους λόγους για τους οποίους προβαίνουμε σε κάποια πράξη και όχι την ίδια την πράξη.

Αρκετοί έχουμε βιώσει την εμπειρία ενός πλήγματος το οποίο μας φάνηκε βαρύ και άδικο, και αναρωτιόμαστε γιατί έπρεπε να συμβεί σ' εμάς. Αναρωτιόμαστε, επίσης, γιατί ορισμένοι άνθρωποι υποφέρουν από φοβερές αναπηρίες και σοβαρά προβλήματα, ενώ κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν όλα τα καλά του κόσμου. Όταν δεν υπάρχει φαινομενική εξήγηση, πρέπει να υποθέσουμε ότι πίσω από αυτές τις καταστάσεις κρύβεται μια καρμική αιτία και ότι σήμερα πληρώνουμε το τίμημα για κάτι που έγινε στο παρελθόν, σε κάποια προηγούμενη ενσάρκωση.

Αν βέβαια δεν την αποδεχόμαστε την μετενσάρκωση, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει μόνο μία γήινη ζωή, δε θα καταλάβουμε ποτέ τα μυστήρια αυτού του Θριάμβου.

Η συγκεκριμένη κάρτα δείχνει ότι ο ενδιαφερόμενος έχει φτάσει σ' ένα κρίσιμο σημείο της ζωής του, πράγμα που δεν αφορά μόνο την παρούσα ζωή, αλλά έχει σχέση και με το κάρμα του παρελθόντος, με το τι έχει κερδίσει –καλό ή κακό– από προηγούμενες μετενσαρκώσεις

Η Κρίση, λοιπόν, σηματοδοτεί τέτοιες περιόδους απόδοσης λογαριασμού αλλά, ακόμα κι αν η ετυμηγορία της είναι εναντίον μας, μόλις καταβάλουμε το πλήρες τίμημα, θα φτάσουμε στο σημείο όπου θα συναντήσουμε ευλογίες τις οποίες δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.

Με τη γνώση έρχεται και η δύναμη που χρειάζεται κανείς για να τα βγάλει πέρα, να κατανοήσει και ν' αντιμετωπίσει τις δοκιμασίες της ζωής, και φυσικά να επιβιώσει. Γι' αυτό δεν πρέπει να στενοχωριέται και να ανησυχεί για το τι μπορεί να συμβεί. Άλλωστε, τα χειρότερα πράγματα που σκεφτόμαστε συνήθως δε συμβαίνουν ποτέ. Ωστόσο, ακόμα κι αν στο δρόμο μας συναντήσουμε δυσκολίες, θα είμαστε σε θέση να τις αντιμετωπίσουμε επειδή η θεία κρίση είναι δίκαιη και, αντίθετα με την κρίση του ανθρώπου, διαπνέεται από ευσπλαχνία. Σ' ένα μαντικό ρίξιμο, η Κρίση δείχνει μια φάση της ζωής όπου ένα ζήτημα έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, αλλά, μόλις ξεπεραστεί, θα συμβούν σημαντικές αλλαγές.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

  • Η κάρτα, που συνδέεται με τον καρμικό νόμο, δείχνει την ολοκλήρωση ενός καρμικού κύκλου και την απονομή ανταμοιβών ή ποινών, ανάλογα με τις πράξεις του ερωτώντα.
  • Περίοδο κατάλληλη για ενδοσκόπηση και απολογισμό. Ένα κεφάλαιο κλείνει κι ένα καινούργιο ανοίγει.
  • Συμφιλίωση, ανανέωση σχέσεων, μια νέα γνωριμία ή ένα νέο γάμο. Αλλαγή απόψεων και αντιλήψεων, που θα έχει θετική επίδραση στις αποφάσεις του ατόμου. Επανεξέταση της ζωής του, έπειτα από ένα ξαφνικό συμβάν.
  • Ικανότητα μαντική, προφητική, πρόγνωσης του μέλλοντος. Τάση προς τις τέχνες και τα γράμματα.
  • Ίαση, αποκατάσταση της σωματικής και πνευματικής υγείας. Απαλλαγή από αδικίες τις οποίες έχει υποστεί ο συμβουλευόμενος. Αναγνώριση, δημοσιότητα, διαφήμιση.

ΑΝΑΠΟΔΑ

  • Πικρία για χαμένες ευκαιρίες και λανθασμένες επιλογές.
  • Επιπτώσεις ενός σφάλματος, αποτυχία, προσωρινή φήμη.
  • Υλική απώλεια, απογοήτευση, χωρισμό, φόβο θανάτου.
  • Προσκόλληση στο παρελθόν, εμμονή με μια σχέση που ουσιαστικά έχει τελειώσει, άρνηση σύναψης νέας σχέσης, λόγω της ανάμνησης κάποιου από το παρελθόν.
  • Διαζύγιο ή τέλος συνεργασίας.
  • Υπερδιέγερση φυσική ή τεχνητή, μέθη, έλλειψη ορίων. Προσοχή στην υγεία.

Περισσότερα στο βιβλίο Ταρό για όλους - Εκδόσεις Ερεχθηίδας

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved