Οι Εραστές – Κάρτα Νο 6

Η κάρτα των Εραστών κυβερνάται από τον Θωθ, θεό αντίστοιχο του Ερμή στο αιγυπτιακό πάνθεον

Οι Εραστές – Κάρτα Νο 6

Αστρολογικός κυβερνήτης: Δίδυμοι

Ένας νεαρός άντρας στέκεται αναποφάσιστος ανάμεσα σε δύο γυναίκες, μια νέα και όμορφη (μέλλον) και μια μεγαλύτερης ηλικίας και λιγότερο ελκυστική (κατεστημένο). Από πάνω τους, μια ουράνια οντότητα, λουσμένη στο ηλιακό φως, σημαδεύει μ' ένα χρυσό βέλος (πνευματική επιρροή) το νεαρό άντρα.

Στο κοσμικό επίπεδο, η κάρτα αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι απεικονίζει ένα ερωτικό τρίγωνο, επειδή ο νεαρός άντρας φαίνεται αναποφάσιστος και πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στις δυο γυναίκες. Ωστόσο, δεν αναφέρεται μόνο σε ερωτικές υποθέσεις, όπως υποδηλώνει η ονομασία της. Η επιλογή ενδέχεται να αφορά, για παράδειγμα, δύο αγάπες, δύο τρόπους συμπεριφοράς ή δύο διαφορετικούς τρόπους ζωής, που σε πολλές περιπτώσεις συνδέονται μεταξύ τους. Κάθε κάρτα Ταρό, όπως έχουμε πει, έχει πολλές διαφορετικές σημασίες και ερμηνεύεται ανάλογα με την προσωπική κατάσταση του ενδιαφερομένου τη δεδομένη στιγμή.

Όταν εμφανίζεται σ' ένα ρίξιμο, σημαίνει ότι ο ερωτών έχει φτάσει σ' ένα σταυροδρόμι της ζωής του όπου πρέπει ν' αποφασίσει με μεγάλη προσοχή, αφού η επιλογή του είναι πιθανό ν' αλλάξει την πορεία του πεπρωμένου του. Επιπλέον, κάθε επιλογή συνεπάγεται και απογοήτευση, διότι, επιλέγοντας τον ένα δρόμο, πρέπει να εγκαταλείψει τον άλλο.

Η πιο μεγάλης ηλικίας γυναίκα αντιπροσωπεύει μια κατάσταση γνώριμη, ασφαλή, αλλά και εξάρτησης. Προσφέρει στον ενδιαφερόμενο άνεση και προστασία, αλλά, ταυτόχρονα, τον καθηλώνει. Η νεαρή γυναίκα, απ' την άλλη, τον βοηθά ν' ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει σ' έναν άγνωστο κόσμο, πράγμα που του δημιουργεί φόβο και αμφιβολία. Πρέπει, λοιπόν, να θυσιάσει το ένα για να κερδίσει το άλλο. Από αυτό το δίλημμα τον βγάζει ο έρωτας, που εμφανίζεται ξαφνικά μέσα από ένα σύννεφο.

Κατά μια αλληγορική έννοια, η φτερωτή ύπαρξη στην κάρτα των Εραστών, ο Έρωτας, ο θεός της αγάπης, μπορεί να ξυπνήσει την Ψυχή με το άγγιγμα του βέλους του. Ίσως, πάλι, αναφέρεται στον Ερμή, τον αγγελιαφόρο των θεών. Όπως είναι γνωστό, ο Ερμής σχετίζεται με το πνεύμα. Και μ' αυτή την έννοια, ένας άλλος συμβολισμός είναι η πνευματική αφύπνιση. Σ' αυτή την περίπτωση, ενδέχεται ο ερωτών να πρέπει να επιλέξει μεταξύ λογικής και διαίσθησης ή λογικής και αισθήματος.

Οι Εραστές μπορούν να μας αποκαλύψουν ότι η αιτία πίσω από το συναισθηματικό δισταγμό, την αστάθεια ή την αναποφασιστικότητα είναι ο ταραγμένος νους μας που, καθώς ταλανίζετε από κάθε είδους συναισθήματα, αγάπη, μίσος, θλίψη ή φόβο, δε μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε καθαρά.

Η κάρτα κυβερνάται από τον Θωθ, θεό αντίστοιχο του Ερμή στο αιγυπτιακό πάνθεον, και σημειοδοτεί τη δύναμη της νόησης όπως δείχνει και ο ζωδιακός κυβερνήτης της, οι Δίδυμοι, ένα διπλό ζώδιο που αντιπροσωπεύει τη λογική έναντι του συναισθήματος.

Τα συναισθήματα πηγάζουν από φυσικά αίτια, και γι' αυτό αναστατώνουν το νου. Ο φόβος μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, η αγάπη να κάνει το ίδιο πρόσωπο να αισθάνεται θαυμάσια χωρίς κανέναν εμφανή λόγο, και το μίσος να το οδηγήσει σε απερίσκεπτες ενέργειες. Τα συναισθήματα είναι εφήμερα από τη φύση τους, ο χρόνος τα αλλάζει, τα απαλύνει, τα εξαντλεί. Η νοημοσύνη, από την άλλη, είναι απεριόριστη, και όσο πιο πολύ χρησιμοποιείται τόσο πιο δυνατή γίνεται.

Στη μάχη μεταξύ συναισθήματος και λογικής, φυσικού και νοητικού, εμείς καλούμαστε να βρούμε την ισορροπία να χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή, τη σοφία την οποία αποκτήσαμε από εμπειρίες του παρελθόντος χωρίς, όμως, ν' αγνοήσουμε τη δύναμη των συναισθημάτων μας.

Οι Εραστές εκφράζουν, επίσης, τον ανταγωνισμό μεταξύ συνείδησης και παθών ή τον ανταγωνισμό ιδεών, που αποτελεί τον ισχυρότερο κινητήριο μοχλό για τη δημιουργία, υπό τον όρο να επέρχεται συμβιβασμός με αγάπη.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ

• Η κάρτα δείχνει ελεύθερη βούληση, επιλογή, εκλογή.

• Μια σχέση ή μια κατάσταση, όχι απαραίτητα ερωτική, που έχει μεγάλη σημασία για τον ενδιαφερόμενο ο οποίος πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

• Επιλογή ανάμεσα στη δέσμευση και την ανεξαρτησία, τη λογική και το συναίσθημα, το πάθος και την ασφάλεια.

• Αναγκαστική επιλογή ανάμεσα σε δύο περιπτώσεις εξίσου ενδιαφέρουσες και ελκυστικές – απόφαση που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

• Ερωτική σχέση ή γάμο έπειτα από ένα διάστημα δοκιμασίας.

ΑΝΑΠΟΔΑ

• Η κάρτα δείχνει πειρασμούς, δοκιμασίες, αβεβαιότητα, δισταγμούς.

• Υποσχέσεις, ανεκπλήρωτες επιθυμίες, εκκρεμείς υποθέσεις, αρρωστημένη συναισθηματικότητα.

• Προειδοποίηση για τυχόν λανθασμένες αποφάσεις, ή πιθανή λανθασμένη επιλογή προσώπου ή δρόμου, ή λανθασμένη κρίση του ενδιαφερομένου.

• Φόβο απομάκρυνσης από κάποια παγιωμένη κατάσταση και πισωγύρισμα μόλις εμφανιστούν οι πρώτες δυσκολίες.

• Στασιμότητα, μαρασμό, επηρεασμό από τρίτους, κακή επιλογή, αστάθεια, αμφιβολία, ανευθυνότητα.

• Κίνδυνο διάλυσης μιας σχέσης εξαιτίας επικίνδυνων πειρασμών.

Από το βιβλίο Ταρό για όλους, Εκδόσεις Ερεχθηίδας.

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved