Ο Μάγος – Κάρτα Νο 1

Αυτή η κάρτα, απεικονίζει μια αρσενική φιγούρα - τον Μάγο - να κρατά μια Ράβδο στο δεξί του χέρι το οποίο είναι σηκωμένο προς τον ουρανό

Ο Μάγος – Κάρτα Νο 1

Αστρολογικός κυβερνήτης: Ερμής

Αυτή η κάρτα, απεικονίζει μια αρσενική φιγούρα - τον Μάγο - να κρατά μια Ράβδο στο δεξί του χέρι το οποίο είναι σηκωμένο προς τον ουρανό (πνευματικό επίπεδο) και με το αριστερό του χέρι να δείχνει κάτω (υλικό επίπεδο). Με αυτό τον τρόπο, δείχνει τους δύο δρόμους που είναι ανοιχτοί για τους μαθητές των μαγικών δυνάμεων.

Μπροστά από το Μάγο υπάρχει ένας τριγωνικός βωμός επάνω στον οποίο είναι τοποθετημένα τα υπόλοιπα τρία σύμβολα της Μικρής Αρκάνα: το σπαθί, το δισκοπότηρο (κούπα) και ο δίσκος (πεντάκτινο). Είναι τα εργαλεία της τέχνης του Μάγου, τα οποία αντιστοιχούν στις 4 σειρές του Ταρώ.

Η Ράβδος (το μπαστούνι )συμβολίζει την επίκληση των μαγικών δυνάμεων που θα κατέβουν από τον ουρανό. Το σπαθί αντιπροσωπεύει το χειρισμό και την κατεύθυνση αυτής της δύναμης. Το δισκοπότηρο (κούπα) συμβολίζει το φυσικό (το σώμα) και το πνευματικό (την ρέουσα δύναμη), το ελιξίριο της ζωής. Ο δίσκος αντιστοιχεί στον Άσσο πεντάκτινο σημειωδοτώντας τα πνευματικά και υλικά πλούτη.

Ο Μάγος δείχνει τη δύναμη της αληθινής μαγείας, την ικανότητα να προξενήσεις και να επηρεάσεις γεγονότα.

Για να αναπτύξετε τις μαγικές δυνάμεις πρέπει να μάθετε να σκέφτεστε καθαρά. Αρχικά θα πρέπει να μάθετε να διαχωρίζετε τη σκέψη σας από τα συναισθήματά σας και να καταλάβετε πως η σκέψη, αν και αόρατη, είναι μια μέγιστη δύναμη.

Πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να σκεφτούν καθαρά καθώς αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι ικανοί να ακούσουν όλες τις απόψεις και να αντιληφθούν τη λογική με την οποία πράττουν οι άνθρωποι.

Οι σκέψεις μας αντανακλούν το είδος του ανθρώπου που είμαστε και το είδος του ανθρώπου που θα γίνουμε. Το καθετί ξεκινάει από μία σκέψη. Συναισθήματα και αισθήματα ακολουθούν τη σκέψη με καλά ή κακά αποτελέσματα σύμφωνα με το αν η σκέψη η οποία προηγήθηκε ήταν δημιουργική η καταστροφική.

H καθαρή σκέψη χρειάζεται τη δύναμη της ανάλυσης και της ψυχρής κρίσης, η οποία είναι ανεξάρτητη από κάθε συναίσθημα.

Όταν κανείς μαθαίνει να σκέπτεται καθαρά και να αναλύει τα ευρήματα του, το επόμενο βήμα είναι να σκέφτεται δημιουργικά και να εφαρμόζει τις λογικές δυνάμεις στο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Εάν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά μπορούμε και να ενεργούμε με απλό και ευθύ τρόπο. Αν η διάνοιά μας είναι συγκεχυμένη, τότε οι λέξεις και οι πράξεις μας γίνονται πολύ μπερδεμένες με αποτέλεσμα να χειροτερεύει το πρόβλημά μας. Γι' αυτό πρέπει να εξασκήσουμε το μυαλό μας να χειρίζεται τα προβλήματα σας. Αν εφαρμόσουμε τη διανόηση μας συνήθως θα ανακαλύψουμε ότι τα περισσότερα από τα προβλήματά μας οφείλονται στις πράξεις μας. Ίσως μέχρι τώρα να μην έχουμε χρησιμοποιήσει τη σωστή μέθοδο, να μην έχουμε κάνει αρκετή προσπάθεια ή να έχουμε επιτρέψει σε άλλους να σχηματίσουν γνώμη και να σκεφτούν αντί για μας. Συνεπώς εμείς οι ίδιοι κάνουμε λάθη και δημιουργούμε προβλήματα στον εαυτό μας.

Τα λάθη όμως είναι πάντα εκεί για να μαθαίνουμε από αυτά. Έτσι μερικές φορές είναι λάθος να προσπαθούμε να αποτρέψουμε φίλους και αγαπημένους από ορισμένες εμπειρίες. Αυτοί μπορεί να χρειάζονται αυτές τις εμπειρίες για τη δική τους εξέλιξη.

Καθένας από εμάς έχει διαφορετικά μαθήματα να πάρει αυτή τη ζωή και έτσι θα βιώσει διαφορετικές εμπειρίες

Ο αληθινός Μάγος το καταλαβαίνει αυτό. Καταλαβαίνει την αναγκαιότητα του να περάσουμε ορισμένες δυσκολίες. Ξέρει ότι τα πράγματα δεν συμβαίνουν τυχαία και μάταια. Αυτό, γιατί εκτός από τον Ερμή και ο πλανήτης Ουρανός (μεταλλάκτης) σχετίζεται με αυτήν την κάρτα. Ο Ουρανός έχει τη δύναμη να μεταλλάσσει το κακό σε καλό. Αυτή τη δύναμη, ο Μάγος, τη βάζει στο αμώνι και τη δουλεύει μέχρι να γίνει ουράνια δύναμη.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ

• Η εμφάνιση του Μάγου σε ένα μαντικό ρίξιμο, αναφέρεται στη νοητική κατάσταση του ερωτώντος.

• Αν αυτή η κάρτα πέσει όρθια δείχνει ότι τα πάντα είναι καλά, ότι ο ερωτών είναι έτοιμος να δεχθεί τα αναγκαία μαθήματα που πρέπει να πάρει. Επίσης, δείχνει πως μπορεί να ελέγξει τη νοητική του δύναμη.

• Είναι μια αυθεντία με ανεξάντλητες προοπτικές, ένας πειστικός τύπος που απορρίπτει κάθε ξένη υποβολή.

• Είναι μια κάρτα που συμβολίζει κάποιον που έχει δύναμη, θέληση ικανότητα , διπλωματία, πρωτοβουλία, προσαρμοστικότητα, πειθώ αυτοκυριαρχία αυτονομία και επιτυγχάνει αυτό που επιδιώκει.

• Ακόμα δείχνει πρόοδο, μάθηση, δράση ικανότητα επιλογής, ένα δημιουργικό ξεκίνημα ή μια καινούργια σταδιοδρομία και ευκαιρίες για νέες περιπέτειες.

• Μπορεί να δείχνει τον νομομαθή, τον δικηγόρο, τον παρουσιαστή, τον διαφημιστή, τον έμπορο, τον πωλητή, τον τεχνίτη που χρησιμοποιεί τα χέρια του, άρα μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει με δική του επέμβαση.

ΑΝΑΠΟΔΑ

• Δείχνει ότι ο νους είναι σε αναβρασμό και δεν μπορεί να δει τα προβλήματα στην αληθινή τους διάσταση. Υπονοεί κατάχρηση απόκρυφων δυνάμεων, πονηριά, απάτη, ψέμα, ισχυρογνωμοσύνη ανάμειξη στις υποθέσεις των άλλων, απουσία μέτρου, τυχοδιωκτισμό, εκμετάλλευση της ανθρώπινης ευπιστίας.

• Έχει δυσκολία προσαρμογής στις αλλαγές λόγω αδυναμίας θέλησης αδράνειας, απάθειας, φόβου, έλλειψη θάρρους , αυτοπεποίθησης και αναποφασιστικότητας.

• Επίδραση του Ερμή τόσο προς το κακό όσο και προς το καλό.

Περισσότερες πληροφορίες στο βιβλίο Ταρό για Όλους, εκδόσεις Ερεχθηίδας

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved