Ο Τρελός Νο 0 ή ΧΧΙΙ

Μία ανθρώπινη ύπαρξη, ντυμένη με τα παρδαλά χρώματα του Τρελού, συμβολίζει την πνευματική κατάσταση κάποιου που δεν γνωρίζει τίποτα ή εφαρμόζει λανθασμένα αυτά που γνωρίζει.

Ο Τρελός Νο 0 ή ΧΧΙΙ

Αστρολογικό στοιχείο: Αέρας

Αυτή η κάρτα απεικονίζει έναν νεαρό άντρα ντυμένο με πολύχρωμα ενδύματα, ο οποίος μεταφέρει στον ώμο του ένα μικρό δισάκι πάνω σε ένα ραβδί. Το βλέμμα του έχει την αθωότητα της νεότητας. Στο μέτωπο του έχει μικρά κερατάκια σαν της κατσίκας, όπως ένα νεαρό ζωάκι που μπαίνει στην ζωή από ένστικτο. Δεν προσέχει τον μικρό σκύλο, ο οποίος φαίνεται να προσπαθεί απεγνωσμένα να τον προσγειώσει και να τον προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που βρίσκεται μπροστά του, γιατί παρακολουθεί μαγεμένος μια πολύχρωμη πεταλούδα. Ένας ήλιος αχνοφέγγει στον ορίζοντα. Ο αχαλίνωτος νεαρός τελικά πηδάει από την άκρη της αβύσσου, όπου ένας κροκόδειλος τον περιμένει με ανοιχτά σαγόνια και το ταξίδι του αρχίζει.

Η θέση του Τρελού στη Μεγάλη Αρκάνα του Ταρό, μπορεί να είναι είτε στην αρχή, ως νούμερο 0, ή στο τέλος ως νούμερο 22 ενώ σε ορισμένα Ταρό δεν φέρει καθόλου αρίθμηση. Σαν νούμερο 0, η κάρτα αντιπροσωπεύει έναν άνθρωπο όπως γεννιέται, που δεν γνωρίζει τίποτα και έχει πολλά να μάθει. Έναν άνθρωπο που είναι ικανός για κάθε λάθος ή ανοησία. Σαν νούμερο 22, αντιπροσωπεύει ένα πρόσωπο στο τέλος της ζωής του, όπου θα έπρεπε να έχει αποκτήσει εμπειρία και σοφία.

Μία ανθρώπινη ύπαρξη, ντυμένη με τα παρδαλά χρώματα του Τρελού, συμβολίζει την πνευματική κατάσταση κάποιου που δεν γνωρίζει τίποτα ή εφαρμόζει λανθασμένα αυτά που γνωρίζει. Περπατά χαρούμενα μπροστά από ένα γκρεμό με το πρόσωπο γυρισμένο στον Ήλιο. Ορισμένα Ταρό απεικονίζουν έναν κροκόδειλο με ανοιχτά σαγόνια που περιμένει στον Τρελό να πέσει από τον γκρεμό μέσα στο ανοιχτό του στόμα. Στα πόδια του Τρελού, ο μικρός σκύλος προσπαθεί αν τραβήξει την προσοχή του και να τον γυρίσει πίσω.

Καθένας από εμάς που δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό το σύμπαν διοικείται από μία σειρά απλών, αλλά δίκαιων νόμων, είναι ο Τρελός με το μικρό δισάκι που περιέχει τα υπάρχοντά του, τα οποία είναι το άθροισμα όλων των προηγούμενων εμπειριών του, που είναι πάρα πολύ λίγες. Ο σκύλος αντιπροσωπεύει τις διάφορες όψεις της Σελήνης - την προαίσθηση ή την διαίσθηση, η οποία ενεργεί σαν μία προειδοποίηση μόνο αν την προσέξεις στην ώρα της. Ο κροκόδειλος συμβολίζει την αρχεία Αιγυπτιακή θεότητα, τον Σεμπέκ – το σκοτάδι – που είναι καταστροφικός θεός της διάνοιας. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τη Θεία Πρόνοια, αλλά καθώς ο Τρελός έχει αποτύχει να δει τι βρίσκεται στα πόδια του, επειδή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις διανοητικές του ικανότητες και τη διαίσθησή του, είναι πράγματι Τρελός.

Παρ' όλα αυτά, αν μάθει τα μαθήματα που πρέπει εκείνος να μάθει, αν διώξει το φόβο (κροκόδειλος) και την άγνοια (άβυσσος), αν χρησιμοποιήσει τη διαίσθησή του (σκύλος) και τα ταλέντα του (δισάκι), τότε γίνεται ο Μάγος που δεν τον ενδιαφέρουν τα υλικά θέματα. Με τα μάτια και τη σκέψη εστιασμένες στον τελικό σκοπό (Ήλιος), αυτό το οποίο είναι Θείο, θα περπατάει με εμπιστοσύνη προς τον στόχο με τη σοφία και όχι την τρέλα στις φτέρνες του.

Ρίξε τα Ταρό - Προσωπικές, άμεσες απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ

• Ένα καινούργιο κεφάλαιο αρχίζει, ένα ταξίδι , ένας νέος κύκλος εμπειριών που απαιτεί να πέσουμε πρόθυμα στο άγνωστο. Είναι ο κατάλληλος χρόνος για αλλαγή.

• Αναπάντεχες ευκαιρίες εμφανίζονται που για να αποδώσουν πρέπει να πάρουμε ένα ρίσκο και να επιμείνουμε.

• Εμπιστοσύνη στην ζωή και στην τύχη ακόμα και αν τα πράγματα φαίνονται θλιβερά.

• Οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται με τρόπο ασυνήθιστο, μη συμβατικό, προκλητικό για το κατεστημένο.

ΑΝΑΠΟΔΑ

• Το άτομο λειτουργεί με το ένστικτο, τις ορέξεις και τα πάθη του. Είναι ανεύθυνο, ανίκανο να αντιδράσει στην επιρροή των άλλων, δεν αναγνωρίζει τις αδικίες που διέπραξε και δεν αισθάνεται τύψεις συνειδήσεως. Ζει στην ανισορροπία, την παραφροσύνη, την δουλεία.

• Δεν είναι επιδεκτικός μαθήσεως.

• Μια λανθασμένη επιλογή δημιουργεί προβλήματα.

• Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται αντιμετωπίζονται χωρίς φρόνηση, με φόβο ή αδιαφορία

• Απιστία και αστάθεια στις σχέσεις δημιουργούν ανατροπές.

• Επαναστατικότητα, προκλητικότητα και αντικοινωνικότητα οδηγούν στο περιθώριο.

• Αυτή η κάρτα προειδοποιεί για κάποιο σφάλμα που πρόκειται να γίνει.

Μεγαλύτερη ανάλυση για την κάρτα του Τρελού στο βιβλίο «Ταρό για όλους» Εκδόσεις Ερεχθηίδας

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved