Νέα Σελήνη και Πανσέληνος Αυγούστου: Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο

Η "σωτηρία" θα έρθει μόνο αν υπάρξει σύνεση και λογική

Νέα Σελήνη και Πανσέληνος Αυγούστου: Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο

«Στη νηπιακή ηλικία των κοινωνιών, οι αρχηγοί του κράτους δημιουργούν τους θεσμούς. Αργότερα, οι θεσμοί δημιουργούν τους αρχηγούς» Montesquieu.

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες καλώς ήρθατε στα Σεληνιακά φαινόμενα του μηνός Αυγούστου. Η παραπάνω φράση αντικατοπτρίζει πλήρως την περιρρέουσα κατάσταση στην Ελλάδα. Μια Ελλάδα «διχασμένη» μα κυρίως μια Ελλάδα χωρίς όραμα. Δυστυχώς όμως όπως λέει και ο στοχαστής Δημήτρης Καμπούρογλου «όλοι βρίζουν τη θάλασσα ενώ φταίει ο άνεμος».

Η Νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί στις 14 Αυγούστου 2015 στην 21η μοίρα του Λέοντα με τον Δία επάνω στον απλανή αστέρα Regulus. Η δε Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου 2015 στην 6η μοίρα του άξονα Παρθένου - Ιχθύων με εμπλοκή Ποσειδώνα και Δία.

Μια πρώτη εκτίμηση –Γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα

Η Νέα Σελήνη ουσιαστικά είναι «ιδιαίτερη» αφού γίνεται κατ' αρχήν με το «καλημέρα» της εισόδου (11/8) του επεκτατικού Δία στο ζώδιο της παραδοσιακής του αδυναμίας, την Παρθένο. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως εξής: Η «σωτηρία» θα μπορούσε να έρθει μόνο εάν υπάρξει σύνεση και λογική. Κάτι που όμως σπανίζει στις μέρες μας. Η Νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί στην 21η μοίρα του Λέοντα δηλαδή σε μοίρα που φέρει ιδιότητες του ζωδίου του Τοξότη και, σε συνδυασμό με το απομακρυσμένο άλλα εν ενεργεία τετράγωνο με τον Κρόνο στον Σκορπιό, θα πρέπει να περιμένουμε γεγονότα τα οποία είναι εμποτισμένα με θρησκευτικό φανατισμό και μένος. Διπλωματικές αποστολές, πρεσβείες, εκκλησίες, σύμβολα πίστεως και εθνικά σύμβολα (πχ σημαίες) θα κινδυνέψουν, ενώ οτιδήποτε ξεκινήσει τώρα θα πάρει διαστάσεις. Παράλληλα, θα μας απασχολήσουν ζητήματα που σχετίζονται με την Ανώτερη Εκπαίδευση αλλά και με την τυφλή και απαρέγκλιτη εφαρμογή και τήρηση νόμων που μάλλον θα είναι σε ευθεία αντίθεση με την κοινή λογική.

Από την άλλη, η Πανσέληνος πραγματοποιείται στην 6η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων δείχνοντας προφανώς τις «ανάγκες» που θα δημιουργηθούν από την Νέα Σελήνη που θα προηγηθεί. Έτσι, η παροχή υπηρεσιών και οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ένα σενάριο που θα παίξει πολύ μέσα στον Αύγουστο. Ίσως, όμως προκαλέσει και κλυδωνισμούς στις «αγορές» αφού η εμπλοκή τόσο του Δία όσο και του Ποσειδώνα θα φέρει μικρά «φουσκώματα» στις μετοχές και στους γενικούς δείκτες των χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο, δημιουργώντας πολλές φορές μια «επίπλαστη» εικόνα πως κάτι αλλάζει. Ιατρικές ανακαλύψεις αλλά και κυκλοφορίες έργων ή πνευματικών συγγραμμάτων θα δημιουργήσουν ενδεχομένως έναν μικρό ή μεγάλο σάλο.


Ας δούμε όμως πως θα επηρεάσουν την Ελλάδα αυτά τα δυο σεληνιακά φαινόμενα:


Η Νέα Σελήνη και η επιρροή της στην Ελλάδα

«Θάνατος και ζωή είναι προσδιορισμένα. Πλούτη και τιμές εξαρτώνται απ' τη μοίρα» Κομφούκιος

Μελετώντας τον αυτοτελή αστρολογικό χάρτη της Νέας Σελήνης με συντεταγμένες Αθήνας βλέπουμε πως ο Ωροσκόπος είναι επάνω στον ιδιαίτερα κακεργέτη απλανή αστέρα Facies γεγονός που προεικονίζει ακραίες αντιδράσεις και γεγονότα. Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης συναντά τον Κρόνο Υποθετικό αλλά και το μεσοδιάστημα Πλούτωνα/ Άδη, δείχνοντας πως οι πράξεις τρίτων θα μας οδηγήσουν στην ανάγκη να επιβληθούν αυστηροί έλεγχοι. Οι έλεγχοι αυτοί θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα και θα εγείρουν ενστάσεις μα και αντιδράσεις. Το Μεσουράνημα της Νέας Σελήνης είναι σε επαφή με τον άξονα Κρόνου / Άδη και σηματοδοτεί καταστάσεις οικονομικής υποτονικότητας άλλα και κοινωνικής φτώχειας. Επιπρόσθετα, το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης μιλά για μια ξαφνική επιβράδυνση αλλά και πολιτική ρήξη.

Συγκρίνοντας τον αστρολογικό χάρτη της Νέας Σελήνης με το γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας (*Μεταπολίτευσης) ο Ωροσκόπος προδιαθέτει για συζητήσεις επί συζητήσεων αλλά και για κινήσεις εντυπωσιασμού. Το μεσοδιάστημα Ηλίου / Σελήνης δείχνει αφενός ότι μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης έχει απωλέσει την ελπίδα της και αφετέρου ότι μερίδα του κόσμου θα ενισχύσει την δυναμική κομμάτων εκτός του μνημονιακού, πλέον, τόξου και μάλιστα σε ποσοστό που δεν θα αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Η κυβέρνηση προτού ρίξει αυλαία θα επιχειρήσει να πετάξει μπόλικα... δυναμιτάκια και κροτίδες ελπίδας. Δεν αποκλείεται να δοθεί το «πράσινο» φως για την έναρξη μιας «μίνι» προεκλογικής περιόδου.

Η σύγκριση του αστρολογικού χάρτη της Νέας Σελήνης με το προοδευμένο ωροσκόπιο της Ελλάδας δείχνει την προσπάθεια κάποιων «ένθεων» να εκμεταλλευτούν τον πόνο του κόσμου και την ανάγκη του να πιστέψει κάπου. Το μεσοδιάστημα Ηλίου / Σελήνης προεικονίζει προβλήματα με ομάδες εργασίας στον Δημόσιο Τομέα αλλά και κατακραυγή. Επίσης, σε κυβερνητικό επίπεδο κάποιες γυναίκες ίσως τελικά αποδειχτούν πολύ "μοιραίες". Το Μεσουράνημα προδιαγράφει περίεργες καταστάσεις με δημοσίους υπαλλήλους ενώ η συμμετοχή του πάνω στους προοδευμένους άξονες της Ελλάδας Πλούτωνα/Κρόνου Υποθετικού και Κρόνου Υποθετικού/Απόλλωνα τελικά θα δημιουργήσει καταστάσεις μέσα από τις οποίες η Ελλάδα θα οδηγηθεί να συναντήσει το καρμικό της πεπρωμένο.

Διάβασε επίσης: Αστρολογική εκτίμηση Αυγούστου για την Ελλάδα

Ας δούμε όμως τι θα φέρει η Πανσέληνος για την Ελλάδα

Η Πανσέληνος και η επιρροή της στην Ελλάδα

«Θέλει κανείς να ξαναμοιραστεί η τράπουλα όταν είναι σε μειονεκτική θέση, μπας και πάρει καλό φύλλο. Δεν το κάνεις αυτό όταν έχεις τέσσερις άσσους.» Μαν. Δουκίδης

Στην Νέα Σελήνη ο Ωροσκόπος αυτής ήταν επάνω στον κακεργέτη απλανή αστέρα Facies. Στον αυτοτελή αστρολογικό χάρτη της Πανσελήνου με συντεταγμένες Αθήνας το Μεσουράνημα πέφτει επάνω στον Facies. Ως εκ τούτου, οι δράσεις μας ως χώρα θα δημιουργήσουν τουλάχιστον στην περιοχή των Βαλκανίων ένα κλίμα αναμπουμπούλας. Παράλληλα, ο Ωροσκόπος προεικονίζει τη δημιουργία αποσχιστικών τάσεων στην πολιτική σκηνή αφού εμπλέκεται ο άξονας Μεσουρανήματος / Κρόνου Υποθετικού και μιλά για αποσύρσεις, απομακρύνσεις από την ομάδα μα και για άτομα που ακολουθούν κάποιους που έχουν ηγετικές τάσεις. Το μεσοδιάστημα Ηλίου/ Σελήνης μιλά για πολιτικά συνέδρια και συζητήσεις αλλά και για έντονο πολιτικό θεατρινισμό. Το Μεσουράνημα υποδηλώνει πως θα υπάρξουν παρατυπίες, απροσεξίες και κολλήματα σε διαγωνισμούς και αναθέσεις.

Ο αστρολογικός χάρτης της Πανσελήνου συγκρινόμενος με το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδος (Μεταπολίτευσης) έχει αρκετά αμφίσημα μηνύματα. Το Μεσουράνημα μιλά για την περίοδο μεγάλων αλλαγών με διάφορες εξάρσεις της τύχης αλλά και για στόχους που έχουν τεθεί αλλά τελικά δεν θα επιτευχθουν. Το μεσοδιάστημα Ηλίου / Σελήνης πέφτει επάνω στα γενέθλια μεσοδιαστήματα Αδμήτου /Βουλκάνους και Βορείου Δεσμού /Αδη αντίστοιχα που δείχνει αφενός απροθυμία κάποιων να τηρήσουν τα «συμφωνηθέντα» και αφετέρου ότι η χώρα θα δεχτεί μια δεύτερη πολιτικό-οικονομική επίθεση.

Η σύγκριση του αστρολογικού χάρτη της Πανσελήνου με το προοδευμένο ωροσκόπιο της Μεταπολίτευσης δεν αφήνει ουδεμία αμφιβολία πως τα πράγματα δυσχεραίνουν σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Το Μεσουράνημα μιλά για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα ενώ ο Ωροσκόπος λόγω της εμπλοκής του Ποσειδώνα υποδεικνύει μυστικές διεργασίες, παιχνίδια κατασκόπων και μια δυσφήμιση.

Έτσι, ο Αύγουστος θα είναι ένας μεταβατικός μήνας που δεν θα φαίνεται η αλήθεια πίσω από κάποιες καταστάσεις ενώ ο Σεπτέμβριος αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμος τόσο από αστρολογικής πλευράς, λόγω των εκλείψεων, όσο και από πολιτικής άποψης, λόγω των εξελίξεων.

Διάβασε επίσης: Νέα Σελήνη Αυγούστου 2015 στον Λέοντα - Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved