Πλανητικό σκηνικό Αυγούστου 2015

Η αποφυγή του κορεσμού είναι το διαβατήριο της ευτυχίας μας

Πλανητικό σκηνικό Αυγούστου 2015

Αύγουστος! Για πολλούς ο ωραιότερος μήνας του χρόνου, γιατί μέσα στο καυτό καλοκαίρι του σμίγει το πιθανό με το απίθανο, απαγκιστρώνοντας το στερεότυπο.
Αυτός ο Αύγουστος αποτελεί μια ευχάριστη παρένθεση στα πολλά ερωτηματικά μας καθώς διασχίζουμε μια δύσκολη περίοδο, στην οποία πληρώνουμε αναδρομικά και επαναλαμβανόμενα.

Ο Ήλιος από τις 8 μοίρες του Λέοντα βρίσκεται στο θρόνο του και στην πιο αγαπημένη του θέση, βασιλεύοντας από εκεί έως τις 23/8 που θα περάσει στην Παρθένο.
Το τρίγωνο με τον Ουρανό και η σύνοδος με την Αφροδίτη από 13 έως 19/8, κάνει ακόμα και την πιο δυσβάστακτη κατάσταση να φαίνεται ένα μικρό εμπόδιο που το ξεπερνά με άνεση και ένας υπερήλικας. Κεραυνοβόλοι έρωτες, διασκέδαση, απόλαυση, πληρότητα, αναζωπύρωση σχέσεων, ξαφνική οικονομική τόνωση, υπερβολή και εκτόνωση, είναι από τα ελάχιστα διεγερτικά αυτού του διαστήματος.
Η σύνοδος με τον Δία από 23 έως 31/8 προσφέρει απλόχερα, κάτι που μπορεί να μας αποπροσανατολίσει από 27 έως 31/8, λόγω της αντίθεσης με τον Ποσειδώνα.

Ο Ερμής στις 17 μοίρες του Λέοντα, θα περάσει στην Παρθένο στις 8/8 και στις 28/8 στον Ζυγό.
Φουριόζος όπως πάντα αλλά σε καλή διάθεση και αυτός, θα συναντήσει την Αφροδίτη από 5 έως 9/8 και το ίδιο διάστημα θα είναι και σε φιλική συναναστροφή με τον Άρη. Επικοινωνούμε άψογα, συνεννοούμαστε άριστα, υποδεχόμαστε ευχάριστες ειδήσεις, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούμαστε κατά εκεί που ορίζουν οι στόχοι και οι μεθοδικές μας κινήσεις. Εξαιρετικό διάστημα για προγραμματισμούς πάσης φύσεως και περιεχομένου.
Από 11 έως 15/8 η αντίθεση με τον Ποσειδώνα τείνει να μας παραπλανήσει με διλλήματα και δέλεαρ, ενώ από 13 έως 19/8 το τρίγωνο με τον Πλούτωνα, μεσολαβεί καθοριστικά στο να παρθούν αποφάσεις, ρίχνοντάς μας επίμονα νερό στο πρόσωπο για να κρατηθούμε σε εγρήγορση.
Την τελική έκβαση σφραγίζει το εξάγωνο με τον Κρόνο από 24 έως 28/8, που οριστικοποιεί μια απόφαση και την καθιστά ακλόνητη, επιβραβεύοντάς μας για τη συνέπεια και την πυγμή που δείξαμε. Αυτή τη συνέπεια οφείλουμε να τη δείξουμε, σαν τη μόνη διαφυγή από την παράνοια που πλανάται γύρω μας και είναι ακούσια από μεριά μας και εκούσια από τους δημιουργούς της.

Η Αφροδίτη σε ανάδρομη φορά στον Λέοντα, θα φτάσει ξεκινώντας από το τέλος ως τη μέση του ζωδίου, στις 15 μοίρες και σαν να μη φτάνει η αναστάτωση που προκαλεί από μόνη της, γίνεται και μήλο της έριδας ανάμεσα σε Δία και Κρόνο.
Από 1 έως 11/8 χαριεντίζεται στην αγκαλιά του πληθωρικού Δία και μέσα στο κέφι της σκορπίζει τα εισπνεόμενα φίλτρα της ηδονής και της παρατεταμένης αισιοδοξίας, καθώς και της εύνοιας, σε ό,τι επιδιώκουμε. Εμείς διψασμένοι ανοίγουμε διάπλατα τα ρουθούνια αλλά παράλληλα η διαμάχη της με τον Κρόνο από 1 έως 13/8, κόβει απότομα τις παροχές και ασθμαίνοντας συνειδητοποιούμε πως τίποτα δεν μας χαρίζεται και πρέπει να τα διεκδικήσουμε με μόχθο.
Το διάστημα αυτό το παρελθόν γίνεται τόσο έντονο, που αμφιβάλλουμε αν υπήρξε ποτέ παρελθόν.
Αφού κατέβουμε και από αυτή τη τραμπάλα ζαλισμένοι και επιφυλακτικοί, έρχεται το τρίγωνο με τον Ουρανό από 11 έως 31/8 να μας υπενθυμίσει πως η ζωή είναι μια τρέλα και μόνο έτσι μπορούμε να αισθανθούμε τη λογική της. Κάνουμε λοιπόν ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι, αποδεσμευόμαστε από ό,τι μας φοβίζει και μας ανησυχεί και αφηνόμαστε σαν τα μαλλιά στο βοριαδάκι.
Από 27 έως 31/8 έρχεται και η συνάντηση με τον Άρη και με αυτή την εναλλαγή της αγκαλιάς της, δίνει άλλο σήμα προς εμάς τους κοινούς θνητούς, που ακολουθούμε τα τερτίπια της. Ο μήνας προς το τέλος του μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και συνειδητοποιήσεις, ενώ μας οδηγεί σε μια γλυκιά ένταση, μέσα από έναν διάχυτο ερωτισμό, που για κάποιους είναι πρωτόγνωρος και άκρως ελκυστικός.

Ο Άρης κάνει τα τελευταία του βήματα στον Καρκίνο έχοντας βαρεθεί να βαριέται και στις 10/8 περνάει με καυχησιάρικο ύφος στον Λέοντα.
Πριν την μετάβασή του σε μια θέση που μπορεί να εκφραστεί όπως εκείνος θέλει και μπορεί, θα έρθει σε αρμονική όψη με τον Κρόνο από 1 έως 10/8, γεγονός καθόλου αμελητέο, εφόσον είναι ένα διάστημα ευκαιριών ειδικά επαγγελματικών, τις οποίες εκμεταλλευόμαστε αμέσως, πριν ακόμα εκπνεύσουμε την βαθιά εισπνοή που πήραμε.
Η μετέπειτα πορεία του είναι σαρωτική, μέχρι την συνάντησή του με την Αφροδίτη που προαναφέρθηκε.

Ο Δίας φτάνει στο τέλος της παραμονής του στο ζώδιο του Λέοντα και στις 12/8 αφήνει τα χρυσαφικά και τα εντυπωσιακά του ρούχα, περνώντας στην Παρθένο ντυμένος κομψά, αυστηρά και μετρημένα.
Το τετράγωνο με τον Κρόνο από 1 έως 20/8 προκαλεί σε όλους αλλά περισσότερο στα σταθερά ζώδια (Σκορπιούς Ταύρους, Υδροχόους και Λέοντες) των τελευταίων ημερών, μια στυφή γεύση που δεν αποκαθίσταται εύκολα, καθώς μας ανεβάζει τους βαθμούς δυσκολίας, σε θέματα που θα έπρεπε να είναι μεταφρασμένα και ευανάγνωστα.

Ο Κρόνος με τη σειρά του σε ανάδρομη φορά στις 28 μοίρες του Σκορπιού, έρχεται ξανά στα ίσια του στις 3/8 και τα σταθερά ζώδια που προαναφέρθηκαν ορθοδρομούν και αυτά σιγά-σιγά, μην πιστεύοντας πως τελειώνει η αναμπουμπούλα που τους βρήκε. Το ότι τελικά δεν τελειώνει, δεν ακούγεται τόσο βάρβαρο στ' αυτιά τους ούτε και στα αυτιά όλων όσων έχουν πλανήτες στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων αυτών, διότι έκλεισε ένας κύκλος και τώρα ξέρουμε καλά πού πάμε και πώς βαδίζουμε, εφόσον ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Ο Ουρανός συνεχίζει ανάδρομος στις 20 μοίρες του Κριού, ο Ποσειδώνας στις 9 και 8 μοίρες των Ιχθύων και ο Πλούτωνας στις 13 μοίρες του Αιγόκερω.

Η Νέα Σελήνη στις 14/8 στην 22η μοίρα του Λέοντα προσφέρει πολύτιμη αναδιοργάνωση και συναισθηματική ανάταση, φέρνοντας πίσω και παρελθοντικές καταστάσεις, για τις οποίες λαμβάνουμε τα μέτρα μας ή αφηνόμαστε εκτός ορίων.
Το διαφορετικό έρχεται να ξεσηκώσει το μέσα μας και η επιδίωξή του προκαλεί μια μαθητική αγωνία και ένταση, σε μια στιγμή που δεν περιμέναμε το σκίρτημα.

Η Πανσέληνος στις 29/8 στην 7η μοίρα των Ιχθύων μας βρίσκει στην καλύτερη περίπτωση μαγεμένους και στην χειρότερη πλανεμένους, αλλά η αίσθηση είναι η ίδια και είναι αυτή της απόλυτης παράδοσης σε αυτό που ζήσαμε και της απόλυτης άρνησης να επανενταχτούμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Η Πανσέληνος αυτή αποτελεί μετάβαση από τη χαρά στις υποχρεώσεις μας και μας αναγκάζει να γυρίσουμε ξανά σε ένα πρόγραμμα, που πρέπει να το ακολουθήσουμε χωρίς το αναισθητικό του ηδυπαθούς καλοκαιριού.

Καλό μήνα, καλό Αύγουστο και καλή εκτόνωση από τη φαυλότητα που μας περιτριγυρίζει.

Διάβασε επίσης:

Αριθμολογία: Τα Ερωτικά και Οικονομικά του Αυγούστου

Προβλέψεις Ταρό Αυγούστου για τα 12 ζώδια

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved