Πλανητικό σκηνικό Μαρτίου 2015

Άν κάνει ο Μάρτης δυο νερά, κι ο Απρίλης άλλο ένα, χαρά σε εκείνον το ζευγά που 'χει πολλά σπαρμένα.

Πλανητικό σκηνικό Μαρτίου 2015

Ο Μάρτιος είναι προπομπός σημαντικών εξελίξεων σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο, φιλοξενώντας την πρώτη έκλειψη του χρόνου, δίνοντας την πάσα για την επόμενη του Απριλίου, με θεαματικές εξελίξεις.
Μέσα από τις ανθισμένες αμυγδαλιές του προσπαθούμε να διακρίνουμε την ελπίδα της άνοιξης, που χάνεται ενίοτε στην αντάρτικη παγωνιά του.
Ωστόσο αυτό που μένει είναι η ανακάλυψη του δικού μας ερημονησιού, που όπως λέει και ο Ελύτης μας, αν το βρούμε, όλα τα άλλα είναι καπνός...

Ο Ήλιος στους Ιχθύες από τις 10 μοίρες του ζωδίου σκορπάει τη συμπόνια και την ευαισθησία απ άκρη σε άκρη ενώ παράλληλα η συναισθηματική μας ευπάθεια κάνει ότι μπορεί για να διεγερθεί.
Η σύνοδος με τον Ποσειδώνα από 1 έως 4/3 μας κάνει να ψάχνουμε αφηρημένα και ανεστίαστα και θα είμαστε τυχεροί αν συναντηθούμε με τον στόχο μας, αλλιώς μπορεί να καταφύγουμε σε αποδράσεις, που σκοπό έχουν μόνο να μας απομακρύνουν από αυτόν.
Το εξάγωνο με τον Πλούτωνα από 3 έως 9/3 συσσωρεύει πολύ παρασκήνιο και το διάστημα αυτό κανείς δεν δηλώνει τις αληθινές του προθέσεις, ακόμα και αν ισχυρίζεται διακαώς πως το κάνει.
Στις 21/3 μόλις 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο Ήλιος περνάει στον Κριό διανύοντας έως και την 11η μοίρα του ζωδίου, προλαβαίνοντας να έρθει σε αρμονικές όψεις με τον Κρόνο και τον Δία από 21 έως 29/3 και από 28 έως 31/3 αντίστοιχα.
Οι αβρότητες και οι φιλοφρονήσεις δίνουν και παίρνουν, ενώ ο ενθουσιασμός που νιώθουμε εμπνέεται και από το βλέμμα θαυμασμού του Κρόνου που προτρέπει για νέα δυναμικά ξεκινήματα, μπαίνοντας και εγγυητής.

Ο Ερμής από τον Υδροχόο έως τις 12/3 θα βρεθεί σε εξάγωνο με τον Ουρανό και σε αντίθεση με τον Δία από 1 έως 5/3, διευκολύνοντας την αποχαυνωμένη διάθεση της συνόδου Ήλιου – Ποσειδώνα και δίνοντάς μας έναυσμα να δημιουργήσουμε και να αφοσιωθούμε σε ένα σκοπό, ένα όραμα και ένα ιδανικό. Μέρες που επικρατεί κάθε ασυνήθιστη και εκκεντρική επιλογή.
Στις 13/3 ο Ερμής περνάει στους Ιχθύες και η γενικότερη ποιητική μας έκφραση γίνεται αξιοσημείωτη. Ωστόσο το τετράγωνο με τον Κρόνο και η σύνοδος με τον Ποσειδώνα από 13 έως 20/3 κάνουν το διάστημα αυτό αρκετά αντιφατικό, εφόσον η κρίση μας μπλοκάρεται και το μυαλό θολώνει. Καθόλου κατάλληλο διάστημα για λήψη αποφάσεων.
Το εξάγωνο με τον Πλούτωνα από 20 έως 25/3 στρέφει τις συζητήσεις και τις συναναστροφές σε βαθύτερες προσεγγίσεις, μπαίνοντας βαθιά στα θέματα που μας απασχολούν, επιδιώκοντας ριζικές λύσεις και αποφάσεις.

Η Αφροδίτη στον Κριό έως τις 16/3 ξεσηκώνει τα συναισθήματά μας με απερίσκεπτο τρόπο, απαιτούμε και διεκδικούμε χωρίς να μπαίνουμε στη θέση του άλλου, ενώ η σύνοδος με τον Άρη, το τρίγωνο με τον Δία, η σύνοδος με τον Ουρανό και το τετράγωνο με τον Πλούτωνα από 1 έως 8/3 είναι ο παράδεισος και η κόλαση των συναισθηματικών μας επιδιώξεων.
Συνυπολογίζοντας την έντονη πλανητική επίδραση και άλλων όψεων, το διάστημα αυτό γίνεται ανεξέλεγκτο. Υπερβολή, παρόρμηση, ένταση, πάθος, έντονες διεκδικήσεις, μεταβολές διάθεσης, αντιφατικά μηνύματα, ρήξεις και απομάκρυνση είναι μερικά από τα βέλη αυτού του διαστήματος.
Στις 17/3 η Αφροδίτη περνάει στον Ταύρο λειτουργώντας με ένστικτο επιβίωσης και επικράτησης, καθώς και αναζήτηση επιβεβαιώσεων και συμβολαίων που υπόσχονται ασφάλεια και σταθερότητα.
Το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα από 21 έως 27/3 τονίζει την ανάγκη μας για ρομαντικές περιπλανήσεις ενώ είναι πολύ επιβοηθητικό για καλλιτέχνες δίνοντας έμπνευση και οραματισμό.
Το τετράγωνο με τον Δία από 24 έως 31/3 έρχεται να δώσει μεγαλύτερη σημασία σε καταστάσεις που δεν είχαμε υπολογίσει σωστά το μέγεθός τους.

Ο Άρης θα κινείται στο αγαπημένο του περιβάλλον του Κριού και από θέση απόλυτης ισχύος, διαφεντεύει όλο τον μήνα την αίσθηση της ανεξαρτησίας, του ανταγωνισμού και της άμεσης αντίδρασης.
Το τρίγωνο με τον Κρόνο από 1 έως 4/3 θεμελιώνει και εγκαθιδρύει τις προσπάθειες και τα σχέδιά μας, ενώ είναι ιδανικό διάστημα να δράσουμε για ένα στόχο.
Το τρίγωνο με τον Δία από 5 έως 16/3 συμπίπτει με τη σύνοδο με τον Ουρανό και το τετράγωνο με τον Πλούτωνα από 3 έως 19/3 δίνοντας μας ατσάλινη θέληση, γρήγορη ανάρρωση από τυχόν ασθένειες ή εγχειρήσεις, αντοχή, δύναμη και κουράγια.
Η εσωτερική μας ένταση στρέφεται προς τα έξω σαν ασυγκράτητος χείμαρρος, ενώ καμιά αβρότητα, διπλωματική προσπάθεια και υπεκφυγή δεν μπορεί να σταθεί αυτό το διάστημα. Η απέχθεια για τη ρουτίνα και η συνεχής μας έξαψη, μας οδηγούν και σε λυτρωτικές αλλά και σε απελπισμένες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση ωφελούμαστε γιατί πετάμε από μέσα μας κάθε τι που μας καταπιέζει και αδειάζουμε το χώρο μας από τοξικά συναισθήματα, αποβάλλοντας εύκολα και το θυμό που προηγείται.

Ο Δίας συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Λέοντα στο πρώτο μισό του δεύτερου δεκαήμερου του ζωδίου, ενώ το θεαματικό τρίγωνο με τον Ουρανό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ με κορύφωση από 1 έως 9/3.

Ο Κρόνος συνεχίζει την πορεία του στις πρώτες 4 μοίρες του Τοξότη, αλλά στις 13/3 στις 5.03 το απόγευμα κοντοστέκεται για να γυρίσει σε ανάδρομη φορά, στην οποία θα μπει οριστικά στις 15/3 την ίδια ώρα.
Όλα έχουν την τάση να δοκιμάζονται περισσότερο πλέον, να αμφισβητούνται και να φιλοσοφούνται, ενώ τα βήματά μας γίνονται διστακτικά ακόμα και αν φαίνονται σίγουρα και βιαστικά. Η εξωτερική μας συμπεριφορά προσπαθεί να συγκαλύψει εκείνο που θέλουμε να αγνοήσουμε με κάθε τρόπο.
Το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα γίνεται ακόμα πιο αποπνικτικό από τις 15/3 και μετά για Ιχθύες, Παρθένους, Δίδυμους και Τοξότες των πρώτων ημερών που νιώθουν μετέωροι και χωρίς ζώνες ασφαλείας σε μια διαρκή συνειδησιακή πτώση.

Ο Ουρανός από τις 14 και 15 μοίρες του Κριού κρατάει πρωταγωνιστική θέση, το ίδιο και ο Ποσειδώνας από τις 7 και 8 μοίρες των Ιχθύων, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Ο Πλούτωνας θα παραμείνει κολλημένος στις 15 μοίρες του Αιγόκερω, συνεχίζοντας την κόντρα του με τον Ουρανό που έχει κουράσει τόσο που πλέον μοιάζει να μην έχει άλλον αντίκτυπο.

Η Πανσέληνος του μήνα στις 5/3 στην15η μοίρα της Παρθένου σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα δείχνει την ισχυρή της επιρροή σε θέματα επιβολής και χειραγώγησης, που η παράλληλη σύνοδος Αφροδίτης – Άρη – Ουρανού στον Κριό σε τρίγωνο με τον Δία βοηθάει στο να μηδενίσουν όλα αν χρειαστεί, οδεύοντας σε εντελώς νέες διαμορφώσεις για ότι μας απασχολεί. Η αντίθεση Ερμή – Δία, επιβεβαιώνει απλά πως είμαστε πανέτοιμοι για ριζικές αλλαγές και αναθεωρήσεις.

Η Νέα Σελήνη στις 20/3 στην τελευταία μοίρα των Ιχθύων συνοδεία της Ηλιακής ολικής έκλειψης, είναι καθοριστική για τις αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο, ενώ το τρίγωνο με τον Κρόνο διαβεβαιώνει πως η πειθαρχία είναι το ζητούμενο σε όλα.
Οι παράλληλες επιρροές του τριγώνου Δία – Ουρανού, της συνόδου Ερμή – Ποσειδώνα και του ακριβέστατου τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα, είναι ενδεικτικές για τους χειρισμούς και την έκφραση των ιδεών μας, που τείνουν να βασίζονται στη στην ενσυναίσθηση, αλλά να εκφράζονται με αντιπαλότητα, που δεν μπορεί να χαλιναγωγηθεί.

{youtube}OJYm06NUhbM{/youtube}

Διάβασε επίσης:

Αριθμολογία: Τα ερωτικά και οικονομικά του Μαρτίου

Ελλάδα: Τα σεληνιακά φαινόμενα του Μαρτίου

Προβλέψεις Ταρό Μαρτίου για τα 12 ζώδια

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved