Ελλάδα: τα σεληνιακά φαινόμενα του Φεβρουαρίου

«Έστιν η λίαν δυσπραξία λίαν διδούσα μεταβολάς.» Ευριπίδης

Ελλάδα: τα σεληνιακά φαινόμενα του Φεβρουαρίου

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrology.gr καλώς ήρθατε στα Σεληνιακά φαινόμενα του Φεβρουαρίου 2015.

Η φράση που βλέπετε στην επικεφαλίδα ανήκει στον αρχαίο τραγικό Ευριπίδη και είναι από το έργο του «Ιφιγένεια εν Ταύροις» και σημαίνει πως «οι πολύ δύσκολες καταστάσεις φέρνουν και μεγάλες αλλαγές»! Κι αυτό ακριβώς σηματοδοτούν τα Σεληνιακά φαινόμενα του μηνός Φεβρουαρίου.

Η Νέα Σελήνη στις 20 Ιανουαρίου του 2015 και ώρα 15:15 στην μηδενική μοίρα του Υδροχόου, που σύμφωνα με το αστρολογικό σύστημα βαθμονόμησης των μοιρών (Κλειστό Κύκλωμα) που κατ' αποκλειστικότητα εφαρμόζω, σηματοδοτεί την περίοδο των «Απόλυτων αλλαγών». Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η Νέα Σελήνη είναι και super moon δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται στο κοντινότερο δυνατό σημείο σε επαφή με την Γη, τονίζοντας τη δυναμική των γεγονότων. Η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 14 μοίρες του Λέοντα στις 4 Φεβρουαρίου 2015 και θα φέρει αρκετά μεγάλα γεγονότα.

Μια πρώτη εκτίμηση – Γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα

Η Νέα Σελήνη θα είναι ιδιαίτερα δυναμική αφού θα φέρει στην επιφάνεια έντονα στοιχεία ρεβανσισμού και φανατισμού. Ίσως ένα νέο «Je suis Charlie»; Παράλληλα θα πρέπει να προσεχθούν τόσο οι θαλάσσιες όσο και οι από αέρος μεταφορές αφού, ατυχήματα και μάλιστα κάτω από «περίεργες» συνθήκες, πιθανόννα συμβούν. Ζητήματα που συνδέονται με την πίστη και τα πιστεύω κάποιων θα έρθουν στην επιφάνεια καταπατώντας κατάφορα τα οποία δικαιώματα υπάρχουν, επιβάλλοντας τα θέλω και εφαρμόζοντας την αρχή της επιβολής δια μέσω της ισχύος. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν δημοσιοποιήσεις προσωπικών δεδομένων αλλά και κλοπή ή υπεξαιρέσεις αρχείων (hacking) μέσω pc. Η απώλεια ατόμου μέσα από τον χώρο της πολιτικής ή του θεάματος ίσως προκαλέσει πλείστα ερωτηματικά. Επίσης, δεν αποκλείεται να έχουμε μαθηματικές ή γενικότερα στο χώρο των θετικών επιστήμων ανακαλύψεις. Από την άλλη η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στην 14η μοίρα του Λέοντα και σε σύνοδο με τον ευεργετικό Δία αλλά και σε όψη χιαστί με τον Πλούτωνα και αυτό μπορεί να δώσει γεγονότα δύσκολα που θα δημιουργήσουν δυναμική συμπαράστασης, αποδεικνύοντας πως η ανθρωπιά εξακολουθεί να υφίσταται. Σε πολιτικό επίπεδο κάποιες επιλογές σίγουρα θα θεωρηθούν τουλάχιστον «περίεργες» ενώ σε νομικά ζητήματα θα υπάρξουν νόμοι και αποφάσεις που θα απορρέουν μέσα από τα «ψηλά» γράμματα του Νόμου. Ξαφνικοί θάνατοι και απρόσμενα οικονομικά ζητήματα.

Η Νέα Σελήνη και η επιρροή της στην Ελλάδα

«Πρέπει να παίρνει κανείς ρίσκα. Πρέπει να επιδιώκει καταστάσεις που τον βγάζουν από τα γνωστά, τα πεπατημένα. Που τον ξεβολεύουν και τον κάνουν να νοιώθει αβέβαιος. Μόνον έτσι υπάρχουν αποτελέσματα και δημιουργία.» Μανώλης Δουκίδης

Η Νέα Σελήνη αυτή χαρακτηρίζεται από μια κατάσταση αρκετά περίεργη αφού η σύνοδος Άρη-Ποσειδώνα που εμπλέκεται στον χάρτη της αλλά και στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος (*Μεταπολίτευση) μέσα στον 9ο οίκο της χώρας (άτομα και χώρες εξ αλλοδαπής) δείχνει και την «ενορχήστρωση» κάποιων έτσι ώστε να πετύχουν το δικό τους επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα δημιουργηθούν προβλήματα με τις αγροτικές καλλιέργειες και τα ζώα (η εν λόγω κατάσταση μπορεί να συμβεί και σε παγκόσμιο επίπεδο) ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα με γυναίκες. Άτομα που δεν είναι Έλληνες ή δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα με πορείες, διαμαρτυρίες και καταστροφές αποτελώντας για την χώρα μια πηγή δοκιμασίας. Δεν σας κρύβω πως λόγω του ότι η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στον 8ο οίκο της Ελλάδας και σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ήλιο που διαθέτει στον αστρολογικό της χάρτη, προεικονίζει έναν χρηματιστηριακό-οικονομικό πόλεμο χωρίς να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο απειλές ως προς το νόμισμα ή τις ταμειακές μας ανάγκες. Το Μεσουράνημα στον αυτοτελή χάρτη της Νέας Σελήνης μας προϊδεάζει για άτομα που σχεδιάζουν κάτι κακό. Πολύ πιθανόν, μια «ζημιά» να γίνει πάνω σε μια αναμπουμπούλα, ή σε μια γιορτή.

Συγκρίνοντας τον χάρτη της Νέας Σελήνης με τον γενέθλιο της Μεταπολίτευσης θα διαπιστώσουμε πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο «ρόδινα». Το Μεσοδιάστημα Ηλίου-Σελήνης σηματοδοτεί ότι άτομα πολιτικά αποδυναμωμένα θα βγάλουν προς τα έξω τον πραγματικό τους εαυτό αφού όπως έχει πει και ο Μακιαβέλι «Ο καθένας βλέπει αυτό που φαίνεσαι. Λίγοι καταλαβαίνουν αυτό που είσαι». Αυτά λοιπόν τα άτομα θα αρχίσουν να δημιουργούν προβλήματα, αφού θα έχουν πρώτα αλλοιώσει ή ακόμα και καταστρέψει ή υπεξαιρέσει αποδεικτικά στοιχεία. Αυτό όμως θα είναι λάθος αφού θα υπάρξει τέτοια κινητοποίηση και οι «ιθύνοντες» θα οδηγηθούν να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Τώρα, αν συγκρίνουμε την Νέα Σελήνη με τον προοδευμένο χάρτη της Ελλάδας ο Ωροσκόπος σηματοδοτεί μια γνωριμία μα και αξιοποίηση των επιστημόνων (το θετικό της εξίσωσης) αλλά και αυξημένα επίπεδα ετοιμότητας τόσο του Στρατού όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας λόγω αυξημένου κινδύνου χτυπήματος ή θερμού επεισοδίου.

Η Πανσέληνος και η επιρροή της στην Ελλάδα

«Έχεις εχθρούς; Καλώς! Αυτό σημαίνει ότι έχεις ορθώσει το ανάστημά σου για κάτι, κάποτε στη ζωή σου.» Τσώρτσιλ

Η Πανσέληνος αυτή είναι δύσκολη, αφού δείχνει πως η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο της κοινής γνώμης. Προβλήματα διαφαίνονται με θεσμοθετήσεις νόμων και ακυρώσεις αυτών ενώ σε κάποιους από αυτούς θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας και συνταγματικότητας. Παράλληλα θα κινηθούν διαδικασίες για πολιτικούς (τέως και νυν) αφού όπως είχε πει και ο Κουζέν «Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του άλλου ονομάζεται δικαιοσύνη. Κάθε παραβίαση ενός, οποιουδήποτε, απ' αυτά είναι αδικία.». Στον αυτοτελή αστρολογικό χάρτη της Πανσελήνου βλέπουμε πως το «κλίμα» στρέφεται κατά της Ελλάδας από πολλούς που μέχρι πρότινος τους θεωρούσαμε συμμάχους αλλά το κοινό, ο κόσμος, η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται τι παίζει.
Το Μεσουράνημα δείχνει πως «άτομα του υποκόσμου» αναλαμβάνουν δράση και αυτό συγκρατήστε το, γιατί θα είναι μια περίοδος που ίσως και μια απαγωγή να μας απασχολήσει. Προβλήματα ίσως προκύψουν σε χώρους αποθήκευσης στέρεων καύσιμων (πχ καυσόξυλα, κάρβουνα, λιγνίτης) ενώ δεν αποκλείεται να αποκαλυφθεί και έγκλημα και τα ευρήματα να επικεντρωθούν σε υπόγεια, κελάρια κλπ.

Στον αστρολογικό χάρτη της Πανσέληνου συγκρινόμενο με τον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της χώρας τα πράγματα είναι άκρως ανησυχητικά αφού το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης μιλά για «οικονομική επίθεση», για προβλήματα με κάποια υλικά αλλά και για σημάδια οικονομικής κατάρρευσης. Το Μεσουράνημα μιλά για μια προδιάθεση να γίνουν αλλαγές. Δεν αποκλείεται να έχουμε ζητήματα με μια παράνομη σχέση και να απασχολήσει εντόνως ή να προκαλέσει φρενίτιδα μία γέννηση στον χώρο της showbiz ή της πολιτικής. Πολύ πιθανόν, κάποια υπόθεση ατόμου – απογόνου μέσα από την πολιτική να πάρει τεράστιες διαστάσεις, δημιουργώντας ίσως και σκάνδαλο. Ο Ωροσκόπος προεικονίζει μια επιτυχία σε καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά και κινήσεις από άτομα που θα δώσουν στην χώρα ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα. Σε πολιτικό επίπεδο, θα αλλάξουν αρκετά πράγματα ως προς την δομή. Μια γυναικά από τον χώρο της πολιτικής ή της δημοσιογραφίας θα κάνει μια «μεταγραφή-αλλαγή» που θα συζητηθεί. Μέσα από άτομα που έχουν τεχνογνωσία θα γίνουν διάφορες κινήσεις που θα καταφέρουν να κατευνάσουν την κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια δύσκολων πολιτικών-κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών. Έτσι, η Ελλάδα πάει να αλλάξει σελίδα μέσα από δυσκολίες αλλά ο λαός της δείχνει «εξαιρετικά κατασταλαγμένος» στο τι θέλει.

Εν κατακλείδι, από τα αστρολογικά δεδομένα που αναλύσαμε προκύπτουν δόλιες πράξεις απέναντι στην χώρα μας που συνιστούν ευθεία παραβίαση, όχι μόνο της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και μια προσπάθεια να χτυπηθεί η χώρα σε πολλά επίπεδα, δημιουργώντας πολιτικό πονοκέφαλο στους κυβερνώντες. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους στίχους του Κώστα Βάρναλη που λένε:
Ἔξω τοῦ ἀφέντη ἁρμάδα
φυλάει, μὲ μπούκα ὀρθή,
τὸ λείψανό σου, Ἑλλάδα,
μὴν ξάφνου ἀναστηθεῖ!

Αυτοί είναι οι «εταίροι» μας.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved