Οι χρησμοί του Δεκεμβρίου για την Ελλάδα

Τι προβλέπεται για το μήνα Δεκέμβριο σχετικά με το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα;

Οι χρησμοί του Δεκεμβρίου για την Ελλάδα

«Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο.
Μη λες πως θα 'ν καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θα 'ναι το λυκόπουλο καλύτερο απ' τον λύκο.
Τότε μονάχα να χαρείς: αν θα 'ναι ο τελευταίος.»
Κ.Βάρναλης

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrology.gr καλό μήνα να έχουμε!

Φτάσαμε στον τελευταίο μήνα του 2014 και απ' όσο φαίνεται μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι το πώς θα διαφυλαχτεί η σωστή και εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Ας δούμε όμως τι διαφαίνεται να συμβεί για τον Δεκέμβριο του 2014 για την Ελλάδα.

Πολιτικές εξελίξεις: Οι εξελίξεις στον χώρο αυτόν θα είναι ραγδαίες αφού θα υπάρξει έντονο παρασκήνιο εντός των κομμάτων. Ιδιαίτερα στον χώρο της κυβέρνησης οι «πιέσεις» και οι «τριβές» θα είναι μεγάλες.

Ο υποθετικός πλανήτης της Uranian Astrology, ο Βουλκάνους, προεικονίζει αναταραχές μέσα στην κυβέρνηση η οποία βλέπει να της βάζουν ανυπέρβλητα εμπόδια οι «εταίροι» μας. Οι «προφάσεις» του τύπου πως το μνημόνιο θα παραμείνει μερικές ημέρες παραπάνω είναι τουλάχιστον χαλκευμένες. Η κυβέρνηση πηγαίνει για μια διαπραγμάτευση η οποία είναι χαμένη από χέρι αφού ο προοδευμένος Κρόνος της Ελλάδας σχηματίζει εξισώσεις που μιλούν για μια μεγάλη αποτυχία. Έχει όμως να αντιμετωπίσει και «αντάρτικα» στους κόλπους της, τα οποία κατά την γνώμη μου, θα είναι πιο σοβαρά.

Ο προοδευμένος Ερμής της Ελλάδας (πλανήτης που σχετίζεται με την επικοινωνία, τις επαφές και τα γραπτά) μας μιλά για εφημερίδες και Μ.Μ.Ε όπου αλλάζουν στάση απέναντι στην κυβέρνηση και αυτό αν μη τι άλλο είναι «ένδειξη» πως κάτι πάει ν' αλλάξει. Το Μεσουράνημα, από πρόοδο μέσω του συστήματος του Ηλιακού Τόξου (Solar Arc), σηματοδοτεί συζητήσεις οι οποίες γίνονται με το «πιστόλι στον κρόταφο» και στις οποίες θα υπάρχει έντονη αδιαλλαξία. Αυτές οι ακλόνητες πεποιθήσεις των άλλων θα φέρουν όχι μόνο δημοσκοπική καταβαράθρωση αλλά και μια περαιτέρω αποστροφή της κοινής γνώμης. Ζητήματα θα ανακύψουν με καταβολή επιδομάτων, συντάξεων ενώ είναι πολύ πιθανή η αντικατάσταση κάποιου κυβερνητικού στελέχους. Είναι πιθανόν, να επιχειρηθεί να κατασυκοφαντηθούν στελέχη της αντιπολίτευσης ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και ζητήματα υγείας κάποιου στελέχους αυτής.

Κοινωνικές εξελίξεις: ««Ζούμε στην κοινωνία των λόμπι και των χόμπι»

Αυτή η φράση του Κορνήλιου Καστοριάδη ταιριάζει γάντι για αυτόν τον μήνα, καθότι το Δεκέμβριο σε κοινωνικό επίπεδο θα έχουμε μια κοινωνία όπου θα βράζει μέσα σε μια βουβή θλίψη.

Ο προοδευμένος Άρης (δράσεις) συναντά μεσοδιαστήματα που μιλούν για επερχόμενη εργασία με σαφή διαφορετικό προσανατολισμό. Θα πρέπει να σκεφτεί όμως κανείς πως στην παρούσα φάση όπως έχουν τα πράγματα το να δουλεύει είναι «ευλογία».

Ο προοδευμένος Ουρανός, στον χάρτη της Μεταπολίτευσης, μιλά για προβλήματα υγείας που συγκλονίζουν ενώ θέμα υγείας ίσως προκύψει και σε πολιτικό πρόσωπο. Δεν αποκλείεται να έχουμε ένα μήνυμα- κραυγή από απόγνωση από άτομα ή ιδρύματα, λόγω μη επάρκειας της ορθής λειτουργίας τους. Υποδεικνύει όμως και για μια απόπειρα αρπαγής ή ακόμα και δολοφονίας με οικονομικά κίνητρα η οποία θα έρθει στην επιφάνεια από κάποιο «λάθος».

Ο κόσμος, ελέω προοδευμένου Βουλκάνους, αρχίζει να δυστροπεί και να δείχνει έμπρακτα την αντίθεση και την οργή του.

Μέσα σε όλα αυτά ο Άδμητος προειδοποιεί για καιρικά φαινόμενα αλλά και για μια κατάσταση που ολοένα πληγώνει το λαό. Η αναντιστοιχία μεταξύ των πολιτικών υποσχέσεων και της στυγνής πραγματικότητας αναγκάζει τον λαό και αναζητά λύσεις. Έτσι, κάποιες κινητοποιήσεις ίσως ξεπεράσουν τις προσδοκίες. Ζητήματα και νόμοι που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία θα απασχολήσουν αφού με αυτά και με αυτά η ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με τίτλο «το κοριτσάκι με τα σπίρτα» ίσως καταλάβουμε πως είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Εικόνες-μεταδόσεις –ειδήσεις σχετικά με τέτοια θέματα (φτώχεια-παιδιάά) θα κινητοποιήσουν απλούς ανθρώπους. Γιατί ο Έλληνας έχει φιλότιμο.

Οι διελεύσεις που φέρνουν καταλυτικά γεγονότα : «Όσα φέρνει η ώρα...»

Η περίοδος μεταξύ 6 και 15/12 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού τόσο ο Έρμης (από διέλευση) όσο και ο Άρης έρχονται σε επαφή με «δύσκολα» μεσοδιαστήματα που μιλούν για έλλειψη νηφαλιότητας, προβλήματα από την επιθετικότητα κάποιων (και σε λεκτικό επίπεδο) αλλά και για κινήσεις που δείχνουν μια προαναγγελία φορέα ή κόμματος που θα κάνει κάποιους να ανησυχήσουν. Παράλληλα, από τις 12/12 και μετά είναι αυξημένες οι πιθανότητες για «χτύπημα» σε πολιτικό στόχο. Τέλος, από τις 20/12 και μετά θα έχουμε πιθανές αποχωρήσεις από κόμματα αλλά και ένοχα πολιτικά-οικονομικά μυστικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας και προκαλούν σάλο. Ένα πολιτικό τέλος.

Μην ξεχνάτε για πληρέστερη ενημέρωση να διαβάζετε και τα Σεληνιακά φαινόμενα. Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και αγάπη!

*Η αστρολογική ανάλυση έχει γίνει με βάση το γενέθλιο χάρτη της Μεταπολίτευσης 24/7/1974 4:00 Αθήνα

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

****************************

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved