Πανσέληνος Οκτωβρίου και Σεληνιακή έκλειψη στον Κριό: Πώς επηρεάζει τα 12 ζώδια;

«Οι Σειρήνες έχουν ένα όπλο πιο φοβερό και από το τραγούδι τους: Tη σιωπή τους»

Πανσέληνος Οκτωβρίου και Σεληνιακή έκλειψη στον Κριό: Πώς επηρεάζει τα 12 ζώδια;

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στις 8/10 στις 1.50 το μεσημέρι στον άξονα Κριού – Ζυγού και συγκεκριμένα στην 15η μοίρα του Κριού.
Η Ολική έκλειψη Σελήνης που τη συνοδεύει καθώς και ένα σμήνος πλανητικών σχηματισμών, στοχεύουν στη διέγερση του συναισθήματος, δυσκολεύοντας όμως την ψυχραιμία και την τήρηση των ισορροπιών.

Η συμμετοχή των Δία, Ουρανού και Πλούτωνα δηλώνουν ανατροπές με υπερβολικό και χειριστικό τρόπο, ενώ τα γεγονότα περνάνε ραγδαία από μπροστά μας, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να αφομοιώσουμε ούτε τα μηνύματα αλλά ούτε και τα δρώμενα.
Η λογική είναι απούσα, αφήνοντάς μας στο έλεος της παρόρμησης και του αντισυμβατικού αυθορμητισμού.

Επηρεάζονται άμεσα Κριοί, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Καρκίνοι, γεννημένοι στο μέσο του δεύτερου δεκαήμερου ενώ και οι υπόλοιποι καλό θα ήταν να μην αναμασούν μια αυτοπεποίθηση, που τελικά καταλήγει να μοιάζει με αδυναμία.
Η έκλειψη αυτή έχει ακριβώς το νόημα της φράσης του Franz Kafka: «Οι Σειρήνες έχουν ένα όπλο πιο φοβερό και από το τραγούδι τους: Tη σιωπή τους».

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ

Από όπου και αν σε πιάσει κανείς σε αυτή την έκλειψη, θα αισθανθεί να καίγεται από τη φωτιά σου χωρίς να ψάχνεις και νερό να τη σβήσεις. Αντίθετα ορμάς σαν ταλιμπάν που αυτοπυρπολείται για να δηλώσει τα πιστεύω του, πάσχοντας από ανεξέλεγκτο συναισθηματικό παροξυσμό. Έχεις πολλές προτροπές να ακολουθήσεις και αρκετή εύνοια με το μέρος σου, το θέμα είναι να βρεις μια στιγμή να ξαποστάσεις την παρόρμησή σου. Αν το καταφέρεις, μόνο τότε θα είσαι σίγουρος/η πως αυτά που επιθυμούσες τόσο να πετάξεις, έχουν αντικαταστήσει επαρκώς αυτά που έχεις κρατήσει και το αντίθετο.

ΤΑΥΡΟΣ

Το μόνο που σε νοιάζει είναι πώς θα καρφώσεις το αιχμηρό σου κέρατο στο σώμα του βασανιστή ταυρομάχου σου. Αφηνιάζεις τις μέρες γύρω από την έκλειψη και γίνεσαι ιδιαίτερα νευρικός, εκδικητικός και καχύποπτος. Ανακινείς παλιά απωθημένα και έχεις την τάση να ενεργήσεις υπόγεια και παρασκηνιακά. Το γεγονός πως δεν νιώθεις ασφάλεια και αισθάνεσαι διαρκώς εκτεθειμένος/η σε κάνει να επιλέγεις λάθος τρόπους προφύλαξης. Μην διογκώνεις το παραμικρό και προσπάθησε να βρεις τρόπους να κατευνάσεις τις εμμονές σου. Μη σε νοιάζει τι θα κάνεις στους άλλους, αλλά πώς θα προστατέψεις τον εαυτό σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είσαι ανοιχτός/η σε κάθε είδους πρόκληση ενώ η κοινωνική σου ζωή μοιάζει με ημέρα επισκεπτηρίου σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Ο κυβερνήτης σου Ερμής σε ανάδρομη πορεία δεν βοηθά να κατασταλάξεις κάπου αλλά η υπερδιέγερση που αισθάνεσαι επιζητά να διοχετευτεί οπουδήποτε. Η Αφροδίτη στον φιλικό Ζυγό φέρνει στη ζωή σου νέες γνωριμίες και ευκαιρίες που διαμορφώνουν την καθημερινότητά σου, ενώ οι σχέσεις με φίλους και συνοδοιπόρους σε μια ομάδα, μπορεί να ανατραπούν σε μια μόνο στιγμή. Ηρεμία δεν βρίσκεις πουθενά, εκμεταλλεύσου τουλάχιστον τις μέρες για να κάνεις κάτι εποικοδομητικό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δύσκολη η οποιαδήποτε μετάβαση πλην όμως αναγκαία, εφόσον η σεληνιακή έκλειψη σε κάνει για άλλη μια φορά να βλέπεις τις αδυναμίες σου κατάματα και όσο και αν θέλεις να δικαιολογηθείς στους άλλους, ο εαυτός σου είναι αμείλικτος, κοιτάζοντάς σε περιφρονητικά. Επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα πρωταγωνιστούν, αλλά εσύ δεν πρέπει να γίνεις κομπάρσος. Η αγωνία, η απογοήτευση, τα διλλήματα και η εσωτερική σου αναστάτωση γενικότερα, δεν θα πρέπει να σε οδηγήσουν σε λάθος επιλογές. Πάρε πρωτοβουλίες και άφησε το καινούργιο να μπει στη ζωή σου, όμορφα, ανενόχλητα και χωρίς σπασμωδικές υποδοχές.

ΛΕΩΝ

Όλα καλά και όλα ωραία με το χαμόγελο της ικανοποίησης στο πρόσωπό σου να διαβεβαιώνει πως αισθάνεσαι πλήρης και ικανός/η για όλα. Η αλήθεια είναι πως είσαι φουλαρισμένος/η με καύσιμα των καλύτερων προδιαγραφών και έχεις προοπτικές ανάπτυξης μεγάλων ταχυτήτων ειδικά σε θέματα σπουδών, πνευματικών αναζητήσεων και επαφών. Η έκλειψη όμως καταδεικνύει πάντα τα υπέρ και τα κατά γι' αυτό θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα, ειδικά σε ό, τι αφορά τους δημιουργικούς σου ορίζοντες. Διεκδίκησε και κάνε παιχνίδι, φρόντισε όμως να μην παίζεις εξοντωτικά για τα νεύρα των άλλων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Έχε τα μάτια σου τέσσερα σε ό, τι αφορά σε οικονομικές υποθέσεις που εμπλέκονται τρίτοι καθώς και σε φορολογικά και κληρονομικά ζητήματα σε αυτή την έκλειψη. Ενδέχεται να προκύψουν θέματα που θα πρέπει να αξιολογήσεις σωστά, πράγμα δύσκολο με την ανάδρομη φορά του κυβερνήτη σου Ερμή. Ωστόσο αν στραφείς εσωτερικά και όχι εξωτερικά και δεις τα πράγματα με σύνεση και όχι με παρόρμηση, θα καταφέρεις να κάνεις ωφέλιμες κινήσεις για τον εαυτό σου, που δεν θα σε εκθέσουν και στα μάτια των άλλων. Μην επενδύσεις σε κανένα και σε τίποτα, παρά μόνο στις δικές σου δυνάμεις.

ΖΥΓΟΣ

Οι ψυχολογικές μεταπτώσεις δεν είναι τίποτα μπροστά στο συναισθηματικό διχασμό που αισθάνεσαι. Προσπαθείς να εκφραστείς γλυκά, ήρεμα, ευγενικά, αλλά το επαναστατικό σύνδρομο στέρησης, ανατρέπει την αρμονική σου προδιάθεση. Σχέσεις και συνεργασίες ζητάνε συμπυκνωμένη μορφή, ενώ οι πολλές απαιτήσεις και τα τελεσίγραφα, σε οδηγούν σε νέες βάσεις. Έχεις την ευκαιρία να δρομολογήσεις τις σχέσεις σου όπως τις ονειρεύεσαι, πρόσεχε όμως όσες πάνε στην αντίθετη κατεύθυνση να μη χρεώσουν τα λάθη σε σένα. Ακόμα και αν δε σε νοιάζει, φρόντισε να είσαι ώριμος/η και μη δίνεις λαβές να υπεκφεύγουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ανακατατάξεις στα εργασιακά θέματα φέρνει αυτή η έκλειψη, ψάχνοντας αν έχεις δική σου δουλειά κάποιο έμπιστο άτομο ή αν ψάχνεις για δουλειά να τη βρεις ξαφνικά στο δρόμο σου. Ωστόσο η ψυχολογία σου δεν είναι η καλύτερη, γιατί νιώθοντας εγκλωβισμένος/η, δυσχεραίνεις την επικοινωνία σου. Επειδή έχεις την τάση να εκτιμάς τα υπάρχοντα αλλά να αυθαδιάζεις για όσα σου λείπουν, δίνεις μια δογματική εικόνα που δεν βοηθάει την ομαλή έκβαση των περιστάσεων. Προσπάθησε να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, επινοώντας μεθόδους που θα σε απαλλάξουν από το βάρος της πίεσης, του άγχους και των υποχρεώσεων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Προετοιμάσου για υπερπαραγωγές που αφορούν την αισθηματική σου ζωή. Άλλοι φεύγουν, άλλοι έρχονται, άλλους ακολουθείς, άλλους διώχνεις με μια συμπεριφορά που ορίζουν Δίας και Ουρανός σε απόλυτα προτρεπτικές θέσεις. Η συναισθηματική ένταση είναι στο κόκκινο, ενώ παράλληλα η τύχη σου δουλεύει ακόμα και όταν κοιμάσαι. Δημιουργικά σχέδια βρίσκουν στόχο και εξαπλώνονται, δίνοντάς σου χαρά, ενώ η συνεχής σου δραστηριότητα αποφέρει καρπούς. Ασυγκράτητος/η καθώς είσαι, ρισκάρεις συνεχώς και τολμάς να διεκδικείς όσα και όσους, σου προκαλούν χαρά και ευεξία. Γύρνα σελίδα αλλά μη βιαστείς να γυρίσεις και την επόμενη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η κατάσταση στο σπίτι σου γίνεται εκρηκτική έχοντας συσσωρεύσει πολλά τα οποία ήρθε η ώρα να βγουν προς τα έξω. Αλλαγές μέσα σε αυτό, ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση του χώρου, ακόμα και μετακόμιση, μπαίνουν στα μακρόπνοα σχέδιά σου. Συνδιαλλαγές για ακίνητη περιουσία είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν, ενώ και στην επαγγελματική σου ζωή το έδαφος κινείται κάτω από τα πόδια σου για να σε μετατοπίσει ευχάριστα. Διώξε το απαισιόδοξο και περιφρονητικό ύφος και καταδέξου να χαμογελάσεις. Μην μπερδεύεις τον εκκεντρικό και οξυδερκή εαυτό σου με τον παρακμιακό επαναστάτη μέσα σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Καταφέρνεις να μετουσιώσεις την ένταση αυτής της έκλειψης σε εποικοδομητική δράση, μέσα από μια σειρά στοχευμένων επικοινωνιακών κινήσεων. Εστιάζεσαι στις επαφές και στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων προκειμένου να προωθήσεις τα σχέδιά σου, τα οποία είναι παρασκευασμένα ώριμα και με μεγάλη περισυλλογή. Δεν βάζεις τίποτα παραπάνω από τις επιδιώξεις σου, κάνοντας κινήσεις στρατηγικής. Άκουσε τι έχουν να σου πουν και οι άλλοι και συμβουλέψου φίλους και ανθρώπους που εκτιμάς. Βάλε πλώρη προς το λιμάνι των ονείρων σου και κράτα το πηδάλιο γερά χωρίς ανούσιες δοκιμές με τις ξέρες.

ΙΧΘΥΕΣ

Θα πρέπει να συγκρατηθείς όχι μόνο σε αυτή την έκλειψη αλλά μακροπρόθεσμα σε ό, τι αφορά σπατάλες, υλικές επιθυμίες και μανία απόκτησης αγαθών. Κοίτα ειλικρινά μέσα σου και εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις τις βασικές σου ελλείψεις που είναι συναισθηματικές, παύοντας να τις καλύπτεις στις βιτρίνες των καταστημάτων. Πέραν αυτού ρύθμισε τα οικονομικά σου διότι αναμένονται ανακατατάξεις στο εισόδημά σου. Η ευαισθησία σου γιγαντώνεται και αν δεν μπορείς να προσφέρεις θα πιεστείς αφόρητα. Αν έχεις ξόδεψε με μέτρο, αν δεν έχεις, μην ξοδεύεις τον εαυτό σου. Αυτό είναι το μήνυμα.

Διάβασε επίσης:

Κώστας Λεφάκης: Πανσέληνος & Σεληνιακή Έκλειψη εγκαινιάζουν μια νέα εποχή

Καυτά ραντεβού με Πανσέληνο στον Κριό

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι λένε τ' άστρα για σένα τους επόμενους 12 μήνες; Τότε πάτησε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved