Πανσέληνος Αυγούστου: Πώς επηρεάζει τα 12 ζώδια;

Στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στον Υδροχόο, η αντίδραση επιβάλλεται: Θα ανατρέψει καταστάσεις που έχουν στοιχειώσει μέσα μας...

Πανσέληνος Αυγούστου: Πώς επηρεάζει τα 12 ζώδια;

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 10/8 στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα και συγκεκριμένα στην 19η μοίρα του Υδροχόου.

Καυτή από όλες τις απόψεις η Πανσέληνος αυτή, με τον Κρόνο να συμμετέχει δυσαρμονικά και τον Ερμή να βρίσκεται σε δυσαρμονικές όψεις με Σελήνη και Κρόνο. Το δροσερό αεράκι της ανακούφισης έρχεται από τις αρμονικές όψεις του Ουρανού, γεγονός που λειτουργεί σαν καθαρό νερό πάνω στο ανυπόφορο αλάτι και την άμμο.

Η αίσθηση του περιορισμού, της εσωστρέφειας, της παραίτησης, της πίεσης και των απαισιόδοξων σκέψεων, μπορεί να υπερνικηθεί μέσα από την αντίδραση, η οποία επιβάλλεται σε αυτή την Πανσέληνο. Αντίδραση χωρίς ανταγωνισμούς και διαμάχες αλλά με καλή και ώριμη πρόθεση, μπορεί να ανατρέψει καταστάσεις που έχουν στοιχειώσει μέσα μας.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ

Είσαι από αυτούς που αισθάνονται την πίεση σαν κινητήριο δύναμη, προσπαθώντας να λειτουργήσεις με ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Η κοινωνική σου ζωή σε αυτή την Πανσέληνο μοιάζει με σενάριο οσκαρικών βλέψεων, ενώ φίλοι και γνωστοί πρωταγωνιστούν στη ζωή σου. Το ζόρι σου είναι οικονομικό, καθώς αυτός ο τομέας δεν παλεύεται εύκολα και απαιτεί έντονο στοχασμό. Κατά τα άλλα, η αναστάτωση που βιώνεις μπορεί να σου φωτίσει διεξοδικά μονοπάτια παίρνοντας το ρίσκο σου, γεγονός που λόγω της φύσης σου θεωρείται κίνηση ελκυστική.

ΤΑΥΡΟΣ

Δύσκολη αυτή η Πανσέληνος για τη συναισθηματική σου ισορροπία, καθώς βλέπεις ξαφνικά και αναπάντεχα να γκρεμίζονται τα οχυρά σου. Επαγγελματικές ανησυχίες έρχονται στο προσκήνιο αλλά και οικογενειακά θέματα δεν σε αφήνουν να χαρείς το καλοκαίρι σου. Ο Κρόνος απέναντί σου και η δυσαρμονική συμμετοχή του σε εξαναγκάζει σε κινήσεις και αποφάσεις, τελεσίδικης μορφής. Νιώθεις εγκλωβισμένος και καλείσαι να καταγράψεις αντιξοότητες, τη στιγμή που η αιώρα λικνίζεται προκλητικά μπροστά σου. Κατανόηση δεν υπάρχει γι αυτό φρόντισε να έχεις γερά νύχια για να ξυστείς μόνος σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έχεις πολλές πιθανότητες να καταφέρεις έστω τα μισά από όσα επιδιώκεις και συγχρόνως να είσαι ευχαριστημένος γι' αυτό το κατόρθωμα. Επίσης έχεις το προνόμιο να διεκδικείς όταν οι άλλοι γύρω σου παραιτούνται. Ο κυβερνήτης σου Ερμής σε καθοριστικές όψεις, σου δίνει τη δυνατότητα να ελιχθείς και να επικοινωνήσεις τις απόψεις και τα θέλω σου με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το φρένο μπαίνει σε εργασιακά ζητήματα που σε τσιμπάνε σαν σμήνος κουνουπιών, προκαλώντας δυσάρεστους ερεθισμούς. Να θυμάσαι πως αν ο τολμών έχει πολλές πιθανότητες να νικήσει, ο εύστροφος νους νικάει πάντα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό καθώς αυτή η Πανσέληνος βγάζει στην επιφάνεια τις οικονομικές σου ανασφάλειες. Αν έχεις πάει διακοπές αντί για αναμνήσεις φέρνεις στο νου οικονομικούς απολογισμούς και αν πρόκειται να πας είσαι συνοφρυωμένος και διστακτικός. Η λέξεις εφορία και φόρος γίνονται φαντάσματα που σε κυνηγούν παντού με αποτέλεσμα να μελαγχολείς ακόμα και στη θέα ενός παρφέ παγωτού. Από την άλλη ο Κρόνος σε βιάζει κυριολεκτικά να σταθεροποιήσεις τα συναισθήματά σου, που μοιάζουν έρμαια των μελτεμιών. Οργανώσου και μην παραδίνεσαι σε αρνητικές σκέψεις.

ΛΕΩΝ

Βιώνεις μια τεράστια αντίφαση που σε οδηγεί συχνά σε λάθος συμπεριφορές, αλαζονικές τάσεις και αλλοπρόσαλλες κινήσεις. Οι σχέσεις σου δοκιμάζονται με αιφνίδιο τρόπο, το ίδιο και οι συνεργασίες σου και ενώ προσπαθείς να ακολουθήσεις τη χαρά σου, ο φόβος δεν σε αφήνει. Σκέφτεσαι ανάποδα για να πράξεις ορθά, αλλά αυτό δεν σου βγαίνει πάντα με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται ανασφάλειες του παρελθόντος. Αυτή η Πανσέληνος σε καλεί να βουτήξεις βαθιά στα νερά στων σχέσεων και των επιθυμιών σου, γι αυτό φρόντισε να κολυμπήσεις όσο πιο καλά μπορείς και μην είσαι ακατάδεκτος στα σωσίβια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το μυαλό σου παίρνει περίεργες στροφές τη στιγμή που ο κυβερνήτης σου Ερμής φροντίζει να λαδώνει επαρκώς τον άξονά τους. Αυτός ο άξονας περιστρέφεται κυρίως γύρω από θέματα δουλειάς που μέσα στον πιο καυτό μήνα του καλοκαιριού σε αναγκάζει να αισθάνεσαι σαν σκλάβος. Δεν μπορείς να χαρείς τίποτα και ο Κρόνος ανακόπτει και την επικοινωνία σου, καθώς άλλα αισθάνεσαι και άλλα λες, σαν να θέλεις να εκδικηθείς για όσα δεν σου πάνε όπως τα θέλεις. Η ψυχολογία σου δεν είναι καλή γι αυτό θα ήταν προτιμότερο να αποφύγεις αντιπαραθέσεις και κινήσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

ΖΥΓΟΣ

Είσαι άξιος χειροκροτήματος που ενώ οι περισσότεροι συζητούν για τα προβλήματά τους εσύ ψάχνεις απεγνωσμένα για τους λίγους αισιόδοξους, που διεκδικούν ένα μερίδιο χαράς μέσα από τις δυσκολίες τους. Γίνεσαι περιζήτητος και έλκεις τους άλλους όπως η λάμπα την πεταλούδα. Κάνεις νέες γνωριμίες, αφήνεσαι στο φλερτ, ανανεώνεις τις σχέσεις σου και έχεις μια αγκαλιά για όλους. Παραμερίζεις τα δικά σου προβλήματα αναπτερώνοντας το ηθικό των άλλων και το δικό σου. Δεν επιτρέπεις στην οικονομική πίεση που αισθάνεσαι να σε καταβάλλει και εν κατακλείδι πες μας που βρίσκεσαι να σε ακολουθήσουμε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η δυσκολία σου να εκφραστείς αλλά και τα προβλήματα σε οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον καθιστούν τις μέρες γύρω από αυτή την Πανσέληνο επιεικώς ανυπόφορες για την ψυχολογία σου. Βρίσκεσαι στα Τάρταρα ακόμα και αν καταφέρνεις κάποιες στιγμές να αποδράσεις. Χρειάζεσαι κάλυψη, κατανόηση και αποδοχή. Έχεις πάψει να αιτείσαι γιατί αντιλαμβάνεσαι πως ο δρόμος σου είναι μοναχικός. Δεν σε ενδιαφέρει να αντιδράσεις γιατί φοβάσαι πως δεν γνωρίζεις τον κατάλληλο τρόπο. Μην ανακινήσεις κανένα θέμα, αλλά οφείλεις να κάνεις έναν ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ανήκεις στους λιγοστούς που όταν οι άλλοι ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν, εσύ ψάχνεις για το κοντινότερο πανηγύρι για να εκτονωθείς. Συσφίγγεις σχέσεις με συγγενείς, γείτονες, γνωστούς και ανθρώπους της καθημερινότητάς σου, ενώ παράλληλα σχεδιάζεις τι καινούργιο θα εμπλουτίσει το άμεσο μέλλον σου. Η ανάγκη σου για μάθηση και εμπειρία εστιάζει τη σκέψη σου που παρόλη την εξωστρέφειά της, γίνεται πολύ ιδιωτική και απομονώνεται εύκολα. Το πρόβλημα είναι πως η Πανσέληνος αυτή κρύβει παρασκήνιο, υπενθυμίζοντάς σου πως το παρελθόν δεν είναι ακόμα παρελθόν για σένα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αναρωτιέσαι αν θα σταματήσει το σύμπαν να ασχολείται μόνο μαζί σου και αν μπορείς να χαλαρώσεις χωρίς να γίνει έπειτα σεισμός και καταποντισμός. Έχεις δίκιο να αισθάνεσαι βάρος εφόσον η Πανσέληνος αυτή σου θυμίζει τις οικονομικές και συναισθηματικές οφειλές σου, που δυστυχώς δεν επιδέχονται και τροποποίηση. Ο κυβερνήτης σου Κρόνος έχει βαλθεί να σε πειθαρχήσει αλύπητα, ενώ δεν βρίσκεις αποκούμπι ούτε στο φιλικό σου περιβάλλον. Η παραίτηση που αισθάνεσαι πρέπει να μετατραπεί σε θέληση. Προχώρα μόνο με σταθερά και σίγουρα βήματα, αλλιώς μείνε στάσιμος μέχρι να μπορέσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Βλέπεις τις ατέλειωτες θεωρίες σου να αιφνιδιάζουν προκαλώντας αίσθηση, με τον κυβερνήτη σου Ουρανό να μοιράζει προτροπές. Από τη μία αισθάνεσαι πως μπορείς να τα κάνεις όλα και από την άλλη ο Κρόνος εμποδίζει το δρόμο σου. Σκέφτεσαι διαρκώς τις προσωπικές σου ανάγκες και με ποιον τρόπο θα τις καλύψεις, ενώ παράλληλα οι συντροφικές σου σχέσεις χρειάζονται το μπαχαρικό τους για να γίνουν πιο εύγεστες. Τα συναισθήματά σου είναι έξαλλα γι' αυτό οι ανατροπές είναι σίγουρες. Προσπάθησε μόνο να κρατήσεις ισορροπίες ώστε να μη βγεις χαμένος σε κάτι που αξίζει να κερδίσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Τι να πεις και τι να ομολογήσεις κάτω από το φως ενός τέτοιου φεγγαριού, που φέρνει στη θύμηση παλιές όμορφες στιγμές και σε κάνει ρομαντικό και νοσταλγικό, λιώνοντας σαν παγωτό. Αφοσιώνεσαι σε ανθρώπους και καταστάσεις κρατώντας όμως κρυμμένα μυστικά που δεν τολμάς να εκφράσεις. Δείχνεις κάτι άλλο από αυτό που αισθάνεσαι και δεν τολμάς να κυνηγήσεις τις επιθυμίες σου. Δεν σου λείπει η πρόθεση αλλά τα φτερά, που δυστυχώς ούτε δανεικά δεν σε ικανοποιούν. Η εύθραυστη ψυχολογία σου σε κρατάει μακριά από τα όνειρά σου, αλλά τουλάχιστον είσαι προφυλαγμένος στο δικό σου καταφύγιο.

Διάβασε επίσης:

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, από τον Κώστα Λεφάκη

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι λένε τ' άστρα για σένα τους επόμενους 12 μήνες; Τότε πάτησε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved