Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Ιουλίου

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια από 29 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2014.

Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Ιουλίου

Όπως έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα άρθρα μας, το έτος, όπως και ο μήνας, για τους Κινέζους ξενικά με την εκάστοτε Νέα Σελήνη. Η Νέα Σελήνη έγινε 27/6, 11:08 ώρα Ελλάδας.

ΠΟΝΤΙΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Κάθε μέρα που περνάει εξελίσσεσαι, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις γι' αυτό θα πρέπει να αποβάλεις κάθε σου ανασφάλεια για το μέλλον. Όποια κι αν είναι η έκβαση κάποιων πραγμάτων, είτε θετική είτε αρνητική, συνέχισε να προχωράς μπροστά. Μην εγκαταλείπεις τις προσπάθειές σου κι αν καμιά φορά δειλιάζεις, σκέψου ότι πολλοί βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από σένα. Σαφώς θα μπορούσες να βρίσκεσαι σε πολύ καλύτερη θέση αλλά αν το κυνηγήσεις με όλες σου τις δυνάμεις θα βρεις λύσεις. Πρέπει να αρχίσεις να πιστεύεις ότι όλα θα γίνουν καλύτερα από εδώ και πέρα.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Είναι πολύ πιθανό να εκνευριστείς με το σύντροφό σου γιατί έχεις κάνει ήδη κάποια συζήτηση για ένα προσωπικό του θέμα και παρ' όλο το χρόνο που αφιέρωσες να το κουβεντιάσετε και να το ξανακουβεντιάσατε, επέλεξε να σε αγνοήσει. Τώρα που το θέμα επανέρχεται μην πεις την κλασική φράση «στα έλεγα εγώ» αλλά ρώτησέ τον αν προτίθεται να πάρει τη γνώμη σου στα σοβαρά. Δεν είναι καθόλου εγωιστική η συμπεριφορά σου αλλά έτσι ίσως γλυτώσεις μελλοντικές παρεξηγήσεις που θα προκαλούσαν κι άλλο πρόβλημα στη σχέση σου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Οι συζητήσεις σχετικά με κάποιες άμεσες αλλαγές προχωρούν καλά και ανυπομονείς να αναλάβεις δράση, σκέψου όμως ότι αν κινηθείς τώρα, θα περιπλέξεις τα πράγματα που ήδη είναι πολύ ρευστά. Περίμενε γιατί εντός των ημερών θα υπάρξουν κάποιες ενδείξεις για ενδιαφέρουσες προοπτικές που θα σε πείσουν ότι άξιζε η αναμονή. Η τελική επιλογή είναι δική σου αλλά καλό θα ήταν να συμβαδίσεις με την εμπειρία σας και τις ικανότητές σου. Μην επηρεάζεσαι από τους άλλους.

OIKONOMIKA: Μην αφήνεις το μυαλό σου να ξεφεύγει και να ονειρεύεσαι διάφορα που είναι έξω από τα οικονομικά σου όρια. Ίσως αξίζει ο κόπος να ρισκάρεις να κάνεις κάποια από αυτά τα όνειρα πράξη αλλά το μυστικό είναι να μπορείς να τα διακρίνεις κι όχι να κινείσαι χωρίς να έχεις επαφή με την πραγματικότητα γιατί τελικά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να βάλεις τον εαυτό σου σε περιπέτειες.


ΒΟΥΒΑΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Η ζωή μπορεί μερικές φορές να είναι πραγματικά σκληρή και απαιτητική γι' αυτό αν αισθάνεσαι ότι έχεις χάσει το στόχο ή τα κίνητρά σου, κάτι είναι πολύ πιθανό αυτό το μήνα, πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα, προκειμένου να αφήσεις το σώμα σου να ξεκουραστεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Το συναισθηματικό στρες συσσωρεύεται και πρέπει κάπως να το εκτονώνεις γιατί μπορεί να παρουσιάσεις διάφορα προβλήματα υγείας. Ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, να προσπαθήσεις να διατηρήσεις την ηρεμία σου γιατί αν πανικοβάλλεσαι θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Έχεις την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο άτομο που θέλεις σε καταλαβαίνει και έχετε κοινές επιθυμίες ή στόχους. Παρ' όλα αυτά μην ξενοιάζεις γιατί η πραγματικότητα μπορεί να είναι τελείως διαφορετική. Πριν λοιπόν κάνει την όποια κίνησή σου, ερεύνησε κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο γιατί είναι πιθανό να είναι η δική σου προσδοκία. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αισθανθείς απογοήτευση αν πέσεις έξω. Αντιμετώπισέ το σαν μάθημα ζωής και προχώρησε παρακάτω αλλά όχι αμέσως, άφησε να περάσει λίγος χρόνος.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Μην αφήσεις κάποιες διαφωνίες ή εντάσεις να σταθούν εμπόδιο στο να μιλήσεις για θέματα που θεωρείς σημαντικά στην εργασία σου. Ενδεχομένως να μην ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνει μια τέτοια κουβέντα γιατί το κλίμα ήταν τεταμένο. Τώρα όμως τα πράγματα θα ηρεμήσουν κι ο προϊστάμενος ή οι συνεργάτες σου θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση απέναντί σου και θα ασχοληθούν σοβαρά με τις απόψεις σου. Πολύ πιθανόν να ανοίξει ένας κύκλος αλλεπάλληλων συναντήσεων, προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς αλλά μεταξύ σας θα υπάρχει θετική στάση και ανοικτό πνεύμα.

OIKONOMIKA: Όσο κι αν οργανώνεις τα οικονομικά σου το μόνο που καταφέρνεις είναι να μπλέκεσαι περισσότερο γιατί ανάλογα με την περίσταση αυτό που σου φαίνεται πρακτικό και σωστό τη μία, την άλλη μπορεί να δείχνει περιττό ή παράλογο. Πρέπει να έχεις μια ευελιξία για να αναθεωρήσεις μερικά από τα σχέδια που έχεις κάνει γιατί λογικό είναι κάποια να είναι ρεαλιστικά και κάποια άλλα πολύ φιλόδοξα και χρειάζεται να τα διαγράψεις εντελώς από το μυαλό σου.


ΤΙΓΡΗ

ΓΕΝΙΚΑ: Μην αφήνεις ασήμαντες καταστάσεις που προκαλούνται από άλλους ή προσωπικές σου αντιπάθειες να επηρεάζουν τη συναισθηματική σου σταθερότητα. Για να το καταφέρεις ίσως πρέπει να βρεις την πραγματική αιτία που τα προκαλεί ή να φέρεις τον εαυτό σου στη θέση τους για να τους κατανοήσεις καλύτερα. Λαμβάνοντας υπόψη σου ότι η παρατεταμένη συναισθηματική πίεση μπορεί να προκαλέσει θέματα υγείας σε ένα άτομο, η συνειδητοποίηση και η κατάλληλη δράση είναι το μυστικό για να τα καταφέρεις.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Ίσως αυτό το μήνα να σε πιάσει το πείσμα σου αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μπορούν να αλλάζουν διάφορα στη ζωή σου και η σχέση σου να μείνει ανεπηρέαστη. Σταμάτησε αυτή την συμπεριφορά και μην κάνεις του κεφαλιού σου. Σκέψου ότι δεν γίνεται να βάζεις το εγώ σου και τις επιθυμίες σου πάνω από τα συναισθήματα του συντρόφου σου, γιατί έτσι οδηγείστε στο τέλος. Για να το αποφύγεις κάντε μια συζήτηση για την ανάγκη σου να αλλάξουν κάποια πράγματα που θεωρείς ότι πλέον δε σε καλύπτουν.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Οι εντάσεις που προκαλούν ορισμένα άτομα στην εργασία σου δεν είναι κάτι καινούργιο για σένα αλλά πια έχεις μάθει ότι οφείλονται στο ότι χρειάζονται χώρο και χρόνο για να προσαρμοστούν σε κάποια νέα δεδομένα ή να σκεφτούν τι πρέπει να κάνουν. Αν, παρ' όλα αυτά, οι πράξεις τους αρχίσουν να προκαλούν προβλήματα, τόσο σε εσένα όσο και στην εξέλιξη των πραγμάτων τότε θα πρέπει να γίνεις πιο αυστηρός/η και να βάλεις κάποια όρια. Εστίασε στους στόχους σου, παρά στα εμπόδια που πιθανόν να παρουσιαστούν και θα δεις ότι όλα θα πάνε προς το καλύτερο.

OIKONOMIKA: Πρόσεχε τις απόψεις ή τις συμβουλές κάποιων γύρω σου γιατί πολύ πιθανό το μόνο που τους νοιάζει είναι το δικό τους όφελος. Μόλις συνειδητοποιήσεις τα κίνητρά τους, όλα θα αλλάξουν και θα μπορέσεις να τα δεις από άλλη οπτική γωνία. Θα διαπιστώσεις επιπλέον ότι κάποιες ιδέες σου ή εναλλακτικές που έκανες πράξη, θα αποδειχτούν πιο συμφέρουσες και κερδοφόρες.


ΛΑΓΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Δεν χρειάζεται να ικανοποιείς κάθε απαίτηση των ατόμων στη δουλειά ή στο σπίτι σου γιατί μετά νιώθεις μεγάλη πίεση. Καλό είναι να το ξεκόψεις σιγά- σιγά χωρίς να χάνεις χρόνο σε πολλές αναλύσεις. Ίσως αρχικά φανείς σκληρός/η, αλλά σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι τα συναισθήματα των άλλων θα αλλάξουν, οπότε μη φοβάσαι. Δε χρειάζεται να γίνεις αντιπαθής αλλά μέχρι εκεί και αν δεις ότι ξεφεύγει η κατάσταση άλλαξε θέμα με διπλωματικό τρόπο. Σύντομα θα ξεκαθαριστούν όλα, αλλά όχι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Συνήθως, ακόμα κι αν διαφέρουν οι απόψεις σας, συζητάς κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει με το αγαπημένο σου πρόσωπο. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό δείχνει μια απροθυμία να σε ακούσει ή εξαιτίας κάποιου προσωπικού του θέματος που έχει συμβεί το οποίο δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί, το να μιλήσεις μαζί του είναι σχεδόν αδύνατο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις, δίνοντάς του χρόνο να ηρεμήσει. Αν τον πιέσεις τώρα, δεν θα καταφέρεις τίποτα και η κατάσταση μεταξύ σας θα γίνει χειρότερη.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Ίσως τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενες, ωστόσο καλό θα ήταν να μην τα βάλεις με τον εαυτό σου και να σταματήσεις να αγχώνεσαι. Έτσι κι αλλιώς υπό τις παρούσες συνθήκες και αυτή την εποχή δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Περίμενε να δεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα γιατί είναι πολύ πιθανό να κάνεις μια αλλαγή των προτεραιοτήτων σου. Μιας και δεν έχεις κάτι σημαντικό να χάσεις, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να ρισκάρεις να κάνεις μια ιδέα σου πραγματικότητα που σε άλλη περίπτωση δεν θα το έκανες.

OIKONOMIKA: Ορισμένες αλλαγές είναι απαραίτητες, εάν θέλεις να διατηρήσεις το οικονομικό σου επίπεδο. Ωστόσο, προβληματίζεσαι και για το τι ακριβώς θα κάνεις και το πώς θα το ανακοινώσεις στα άτομα που βασίζονται πάνω σου. Ο χρόνος είναι με το μέρος σου όμως γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να μη βιαστείς και να ψάξεις για λύσεις ή να εκμεταλλευτείς κάποιες ευκαιρίες που μπορεί να εμφανιστούν στο δρόμο σου. Θα ήταν καλύτερα να κινηθείς πάντως προς το τέλος του μήνα.


ΔΡΑΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Μην ψάχνεις να βρεις διακριτικό τρόπο να εξηγήσεις κάποιο πρόβλημά σου στο ταίρι σου ή στα μέλη της οικογένειάς σου. Ίσως έχεις δίλημμα γιατί δεν θέλουν να αντικρίσουν κατάματα ορισμένα γεγονότα, οπότε θα ακούσουν αυτό που τους βολεύει και θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία να διορθώσεις σημαντικά λάθη ή παρεξηγήσεις. Από την άλλη, αν δεν πεις τίποτα πιθανόν μελλοντικά να μην καταφέρεις να αποτρέψεις σοβαρά μπλεξίματα. Το καλύτερο είναι να τους μιλήσεις γιατί έτσι τους δίνεις μια ευκαιρία να σου συμπαρασταθούν και να σε βοηθήσουν.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Μια διαφωνία με τον σύντροφό σου πιθανόν να οδηγήσει σε μια πολύ σοβαρή και κατατοπιστική συζήτηση για τη σχέση σας. Αν θέλεις λοιπόν να μάθεις το τι κρύβεται, μην εκνευριστείς ούτε να βιάσεις τα πράγματα γιατί μόνο έτσι θα αποκαλυφθούν και κάποια συναισθήματά του. Το πιο πιθανό είναι να απογοητευτείς ή να μη σου αρέσουν και να τον πιέσεις για συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά μην το παρακάνεις γιατί δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Καλά θα κάνει να μην πας κόντρα σε ορισμένα άτομα που είναι επίμονα γιατί σύντομα θα χρειαστείς την υποστήριξή τους. Ωστόσο, επειδή θα υπάρξουν αλλαγές, θα διαπιστώσεις ότι η κρίση σου είναι τελείως λανθασμένη. Εκείνοι που θεωρούσες ότι είναι σταθεροί και αξιόπιστοι δεν έχουν καμία καινοτόμα ιδέα ενώ κάποιοι άλλοι που δεν τους πολυεμπιστευόσουν, εξαιτίας του ενθουσιασμού και ίσως της ανεμελιάς τους, «γεννούν» συνεχώς καινούργια πράγματα. Σκέψου πως μπορείς να συνδυάσεις τις ιδιότητες των μεν και των δε προς όφελος όλων.

OIKONOMIKA: Ορισμένα άτομα ίσως προσπαθήσουν να σε πείσουν να κάνεις κάτι που θεωρούν ότι υπόσχεται μελλοντικά κέρδη ή κάτι συμφέρον και επιμένουν να συμφωνήσεις. Μη βιαστείς να αρνηθείς μόνο και μόνο από αντίδραση γιατί ενδεχομένως να είναι όντως πολύ καλή ευκαιρία. Ψάξε το λίγο παραπάνω και μελέτησε, αν υπάρχουν προοπτικές.


ΦΙΔΙ

ΓΕΝΙΚΑ: Ο μήνας σου ξεκινά με ένα αίσθημα αβεβαιότητας που σου δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις. Όσο κι αν φαίνεται ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη, να πάρεις αποφάσεις μόνο αν είσαι απόλυτα σίγουρος/η για μια κατάσταση γιατί είναι πολύ πιθανό τα δεδομένα να μεταβληθούν ριζικά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, μην αφήσεις τον παρορμητισμό σου να σε οδηγήσει σε μια κίνηση, εφόσον έχεις αρκετές αμφιβολίες. Επίσης, ίσως χρειαστεί να διακόψεις ή να αλλάξεις ορισμένες μακροχρόνιες συνήθειες στην καθημερινότητά σου που επηρεάζουν τόσο εσένα όσο και εκείνους που είναι κοντά σου. Σίγουρα πάντως δε θα είναι εύκολο να το καταφέρεις και θα χρειαστείς χρόνο να υιοθετήσεις ένα καινούργιο τρόπο ζωής.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Καμιά φορά ο χρόνος σου είναι περιορισμένος ή έχεις άλλα προβλήματα να επιλύσεις και δεν ασχολείσαι με κάποια θέματα της σχέσης ή της οικογένειάς σου. Όμως αυτό το μήνα θα συνειδητοποιήσεις ότι ορισμένα από αυτά είναι αρκετά σημαντικά και απαιτούν την προσοχή και την συμβολή σου. Ενδεχομένως να χρειαστεί να παρέμβεις αμέσως και να αναλάβεις δράση κι όχι να περιμένεις την εξέλιξή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πιο πιθανό είναι να λυθούν με μια απλή συζήτηση και τίποτα παραπάνω.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Ένας συνεργάτης ή ο προϊστάμενός σου είναι πολύ πιθανό να κάνει κάποιο λάθος. Αν είχες διαφωνήσει στο παρελθόν μαζί του για αυτή του την κίνηση ή είχες εκφράσει τις ανησυχίες σου, τώρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω από το σταθείς και να παρακολουθήσεις τις εξελίξεις, όσο κι αν σε στενοχωρεί. Συνέχισε να παραμένεις κοντά του, ελπίζοντας ότι σύντομα θα συνειδητοποιήσει το σφάλμα και θα στραφεί σε σένα ζητώντας τη βοήθειά σου.

OIKONOMIKA: Συζήτησε με κάποια κοντινά σου άτομα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά μην προτρέξεις να τους προσφέρεις οικονομική βοήθεια ή υποσχέσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος παρεξηγήσεων. Καλύτερα να κάτσετε μαζί να αναλύσετε την κατάσταση και στη συνέχεια να κάνετε μια λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Εμπιστέψου τη διαίσθησή σου γιατί, αν και δεν είσαι σε θέση να δικαιολογήσεις τις απόψεις σου, κατά βάθος γνωρίζεις ότι έχεις δίκιο.


ΑΛΟΓΟ

ΓΕΝΙΚΑ: Ο μήνας δεν ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για σένα και, παρ' όλο που είναι η χρονιά σου, πολλά είναι αυτά που πρέπει να διευθετήσεις ή να αλλάξεις, προκειμένου να αρχίσεις να καρπώνεσαι τους κόπους των προσπαθειών σου. Προσπάθησε να μην αφήνεις την αγχώδη φύση σου να σε καταβάλει και κάθε εμπόδιο που βρίσκεται στο δρόμο σου να το αντιμετωπίζεις σαν εμπειρία που πρέπει να αποκτήσεις. Ίσως κάποια θέματα κυκλοφορικού του αίματος ή των άκρων σου να σε προβληματίσουν και να χρειαστεί να βελτιώσεις τη διατροφή σου, ιδιαίτερα να είσαι υπέρβαρος/η. Μην ξεχνάς να πίνεις αρκετά υγρά και προπαντός νερό.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Εξαιτίας κάποιων δηλώσεων του αγαπημένου σου προσώπου ίσως είσαι αρκετά προσεκτικός/η σε ό, τι λες, ιδιαίτερα αν βλέπεις ότι η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη. Αλλά επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, καλό θα ήταν να κάνετε μια συζήτηση για το πώς νιώθει και να δώσεις προσοχή στα λεγόμενά του γιατί η συναισθηματική του κατάσταση πιθανόν να είναι επηρεασμένη από κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, άσχετο με τη σχέση. Δώσε του λίγο χρόνο να ηρεμήσει.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Θέλεις να παρέμβεις σε μια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να λειτουργήσεις συμβιβαστικά αλλά καλό θα ήταν να διατηρήσεις την αντικειμενικότητά σου, κάτι που θα είναι αρκετά δύσκολο κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, επειδή έχεις μια ανασφάλεια εξαιτίας κάποιων ξαφνικών και περίπλοκων γεγονότων που αναδιαμορφώνουν την προσωπική σου ζωή και τα επαγγελματικά σου. Λόγω του ότι απαιτούν από σένα κάποιου είδους δέσμευση, παλεύεις με τα δικά σου άγχη. Ευτυχώς όλα αυτά θα περάσουν σύντομα, ωστόσο να προσέχεις γιατί ορισμένα μπορεί να μην είναι τόσο απλά όσο φαίνονται και να κρύβουν πίσω τους προβλήματα.

OIKONOMIKA: Κάποια πρόσφατα γεγονότα φαίνεται ότι σε ανάγκασαν να κάνεις αλλαγές ή να πάρεις πρωτοβουλίες για μια οικονομική κίνηση αλλά τα αποτελέσματα αργούν και είσαι αρκετά ανήσυχος/η. Ενδεχομένως να σου προτείνουν μια υποστήριξη που όμως δε θέλεις να την δεχτείς γιατί δεν έχεις εμπιστοσύνη. Διατήρησε την υπομονή σου γιατί κάποια πράγματα που θα συμβούν στο τέλος του μήνα θα σε ανακουφίσουν και θα δεις ότι αγχωνόσουν τσάμπα.


ΠΡΟΒΑΤΟ

ΓΕΝΙΚΑ: Αυτό το μήνα θα διαπιστώσεις ότι τις απαντήσεις που έψαχνες τις είχες στα χέρια σου αλλά επειδή ήταν πολύ απλές ή εσύ κοιτούσες αλλού, δεν μπορούσες να τις δεις. Πάντως πριν προβείς σε συγκεκριμένες αλλαγές θα πρέπει να κατανοήσεις τις συνθήκες γύρω σου και τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν στους δικούς σου ανθρώπους και να μη βιαστείς να κάνεις οτιδήποτε, αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος/η. Χρειάζεσαι ψυχραιμία και υπομονή για να ξεπεράσεις το όποιο εμπόδιο παρουσιαστεί στο δρόμο σου. Μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα θα σου παρουσιαστούν αρκετές ευκαιρίες που καλό είναι, πριν βιαστείς να τις αποδεχτείς, να τις εξετάσεις καλά.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Είναι πιθανό στη σχέση σου να παρουσιαστούν κάποιες μικροδιαφωνίες που καλό θα ήταν να τις χειριστείς με εξυπνάδα και χαλαρή διάθεση γιατί μόνο έτσι θα καταφέρεις να επαναφέρεις το ήρεμο κλίμα. Ακόμα κι αν καμιά φορά νιώθεις ότι πιέζεσαι να ανοίξεις το στόμα σου, φρόντισε να μην πεις παραπάνω απ' όσα πρέπει. Ανέβαλλε κάθε επίμαχη συζήτηση ή στρέψε την αλλού αν δεις ότι η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Μη βιαστείς να δράσεις εξαιτίας κάποιου γεγονότος, αντίθετα καλό θα ήταν να τηρήσεις μια πιο μετριοπαθή στάση ή να παραμείνεις αδρανής. Μπορεί να μην είναι εύκολο εξαιτίας της φύσης σου, εντούτοις πρέπει να αποκτήσεις την ικανότητα να διακρίνεις πότε είναι καλύτερο να κινηθείς και πότε να παραμείνεις στη θέση σου και αξίζει να το προσπαθήσεις. Παραμέρισε τα όποια συναισθήματα σου δημιουργούνται γιατί αυτό που θα αντιμετωπίσεις τις επόμενες βδομάδες θα είναι πολύ πιο σημαντικό και θα χρειαστείς όλη σου την ενέργεια.

OIKONOMIKA: Αισθάνεσαι λίγο ριγμένος/η από μια πρόσφατη συμφωνία αλλά δεν ήσουν σε θέση να τη διαπραγματευτείς περισσότερο ή να την αποφύγεις τελείως. Ενδεχομένως κάποιος στενός σου φίλος ή κοντινός σου άνθρωπος να σου δώσεις κάποιες συμβουλές ή έξυπνες λύσεις για να τη διαχειριστείς. Έχε πίστη και εξέτασε και την πιο μικρή λεπτομέρεια μήπως εντοπίσεις κάποια ασάφειες στους όρους ή τις προϋποθέσεις.


ΠΙΘΗΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Είναι ζωτικής σημασίας να λάβεις σοβαρά υπόψη τα σημάδια γύρω σου και να καταλάβεις τι προσπαθούν να σου πουν. Αν επιλέξεις να αγνοήσεις κάποια προειδοποίηση ή κάνεις πως δεν την καταλαβαίνεις, μόνο και μόνο για να τελειώσεις αυτό που έχεις ξεκινήσει, τότε να ξέρεις ότι δε θα γλυτώσεις τα προβλήματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον. Ακριβώς λοιπόν επειδή θα υπάρξουν συνέπειες, φρόντισε να έχεις επίγνωση των πάντων και μην λειτουργήσεις επιπόλαια. Να είσαι σε εγρήγορση αλλά να έχεις και τον απαιτούμενο αυτοέλεγχο.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Κάποιες απαιτήσεις του αγαπημένου σου προσώπου σου φαίνονται υπερβολικές ή άστοχες αλλά χρειάζεται αρκετός χρόνος και πολλές μάχες για να τον πείσεις ότι είναι λάθος και είναι πολύ πιθανό να μην έχεις τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μόλις το αντιληφθείς, μάλλον θα σταματήσεις να επιμένεις και θα τον αφήσεις να κάνει ό, τι σκέφτεται και θέλει. Αυτή η συμπεριφορά σου θα επιφέρει ηρεμία και σε σένα και στη σχέση. Σίγουρα πάντως δεν είναι και ό, τι καλύτερο.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Μέχρι πρότινος ήσουν σίγουρος/η για το τι ήθελες και τι έπρεπε να κάνεις για να το πετύχεις. Ωστόσο είτε από σωματική κούραση είναι από κάποιες απρόσμενες αλλαγές θα αναγκαστείς να επανεξετάσεις τα περισσότερα από αυτά που είχες στο μυαλό σου. Μην αγχώνεσαι γιατί θα σου δοθεί η ευκαιρία εξαιτίας όλως αυτών να εφαρμόσεις ιδέες ή να κάνεις επαφές που θα είναι αρκετά χρήσιμες και ενδιαφέρουσες. Έχε όμως κατά νου ότι μπορεί να κρύβεται και κάποια παγίδα για αυτό αξιολόγησε προσεκτικά τα δεδομένα και εμπιστέψου το ένστικτό σου.

OIKONOMIKA: Πρόσφατα ίσως είχες αμφιβολίες σχετικές με διατήρηση της οικονομικής σου κατάστασης αλλά τώρα θα αρχίσουν σταδιακά να φαίνονται εξελίξεις που θα σε καθησυχάσουν. Ενδεχομένως όμως να χρειαστεί να κάνεις έναν απολογισμό και να επαναξιολογήσεις κάποιες ανάγκες σου που όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα δεν είναι και τόσο σημαντικές ή μπορούν να καλυφθούν με άλλο τρόπο.


ΠΕΤΕΙΝΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Αυτό που ίσως σε απασχολήσει αυτό το μήνα είναι η σωματική κούραση που νιώθεις και η έλλειψη διάθεσης να κάνεις οτιδήποτε απαιτεί χρόνο και επιπλέον κόπο. Είναι μάλλον λογικό όμως γιατί ο χειμώνας σου ήταν αρκετά έντονος σε δράση γι' αυτό το μόνο που μπορείς να σκεφτείς αυτή τη στιγμή είναι οι διακοπές σου. Παρ' όλα αυτά, καλό θα ήταν, αν συνεχίσεις να αισθάνεσαι μια ατονία ή αδυναμία να πάρεις κάποια συμπληρώματα διατροφής ή βιταμίνες για να ενισχυθεί ο οργανισμός σου. Ίσως σου έρθει η επιθυμία να κάνεις κάποια αλλαγή στην εμφάνισή σου για να γίνει πιο νεανική.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Ένα άτομο που σε ενδιαφέρει, ίσως σε πιέσει συναισθηματικά να του δώσεις απαντήσεις ή κατά κάποιο τρόπο να προχωρήσεις σε μια δέσμευση κι αυτό θα σε κάνει να αισθανθείς ενοχές ή θα σε βάλει σε δίλημμα. Όσο πιο σύντομα το αντιληφθείς αυτό, τόσο πιο καλά θα νιώσεις κι ίσως εκνευριστείς κιόλας γιατί θα το θεωρήσεις ένα κόλπο του για να ασχοληθείς περισσότερο μαζί του και να τραβήξει την προσοχή σου. Οπότε, πρόσεξε μην πέσεις στην παγίδα των τύψεων και κάνε αυτό που θέλει η καρδιά σου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Οι αλλαγές στην καθημερινή σου ζωή είναι τόσες πολλές που σου προκαλούν σύγχυση, καθώς έχουν κατά κάποιο τρόπο διαταράξει το πρόγραμμά σου και πολλά από αυτά που έκανες πλέον δεν μπορείς. Αυτή τη στιγμή αναζητάς τη σταθερότητα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις και μια διάθεση να ρισκάρεις, έστω και εκ του ασφαλούς, για να δεις τι σου ετοιμάζει το μέλλον. Πειραματίσου με διάφορα που θα εμφανιστούν στο δρόμο σου μέχρι κάποια στιγμή να καταλήξεις σε αυτό που είναι το καλύτερο για σένα, αλλά πάντα έχε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας.

OIKONOMIKA: Πολύ πιθανόν να σου έγινε μια προσφορά αλλά εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί στη ζωή σου τελευταία είσαι σκεπτικός/η για το κατά πόσο τελικά είναι σωστό να την αποδεχτείς ή δεν κρύβει κάποια παγίδα, για αυτό δεν μπορείς με ευκολία να την αποδεχτείς. Όσο περνούν όμως οι μέρες θα διαπιστώνεις ότι τελικά δεν ισχύει τίποτα από αυτά που είχες στο μυαλό σου, οπότε δε θα καθυστερήσεις να πεις το «ναι». Παρ' όλα αυτά έχε και ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που κάτι δεν πάει όπως το υπολόγιζες.

ΣΚΥΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Αν πιστεύεις ότι κάποιος είναι λάθος θα του το πεις χωρίς δισταγμό. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτού του μήνα, θα δεις ότι κάποια άτομα είναι αρκετά ευαίσθητα κι ενδεχομένως να το πάρουν στραβά, οπότε όσο κι αν μπαίνεις στον πειρασμό, δεν είναι σωστό να τους το πεις. Ακόμα κι αν θεωρείς ότι η στάση σου δείχνει αδιαφορία, σύντομα θα καταλάβεις ότι αντιμετωπίζουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο και αν παρέμβεις θα το μετανιώσεις. Γι' αυτό απασχολήσου με κάτι άλλο μέχρι να βελτιωθεί η διάθεσή τους και θυμήσου ότι δεν γίνεται να λύνεις τα προβλήματα όλων των ανθρώπων, όσο κι αν νοιάζεσαι.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Όλοι έχουν σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους, απλά τα δικά σου είναι λίγο πιο σοβαρά και μπερδεμένα από το συνηθισμένο. Το πρόβλημα αυτού του μήνα είναι πως θα ξεμπερδέψεις και θα επαναφέρεις την αρμονία και τη σταθερότητα, χωρίς να προκαλέσεις φασαρία ή εντάσεις. Προσπάθησε να μην δεις τα πράγματα εγωιστικά γιατί έτσι θα θολώσει η κρίση σου και θα χάσεις τον αντικειμενισμό σου. Κάνε ένα βήμα πίσω και περίμενε να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση. Μετά μπορείς να κάνεις μια ώριμη κουβέντα με το ταίρι σου και να βρείτε την αιτία της αναταραχής.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Κάποια πρόσφατα γεγονότα σε έκαναν να αναρωτηθείς για την κατάσταση των επαγγελματικών σου κι ίσως είναι η αιτία αλλεπάλληλων συζητήσεων με άτομα που σου προσφέρουν λύσεις, βελτιώσεις ή νέες προοπτικές. Πιθανόν να υπάρχουν όμως πρακτικά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν, προκειμένου να προχωρήσεις σε κάτι καινούργιο. Να έχεις ευελιξία και να προσπαθήσεις να παρακάμψεις κανονισμούς που δε σου αρέσουν. Μην αφήσεις τα συναισθήματά σου να μπουν εμπόδιο και γίνε ανταγωνιστικός/η, χωρίς όμως να ξεφεύγεις από το στόχο σου.

OIKONOMIKA: Δεν είναι εύκολη η επίλυση ενός οικονομικού σου θέματος, όμως μπορείς να βρεις μια μέση ή πιο συμβιβαστική που θα επιφέρει τουλάχιστον την ισορροπία. Ό, τι κι αν αποφασίσεις, αντιμετώπισέ το ως προσωρινό και μη σταματήσεις να ψάχνεις μια πιο συμφέρουσα λύση. Εν τω μεταξύ, κάνε ένα προϋπολογισμό εσόδων - εξόδων και να είσαι προετοιμασμένος/η για κάποιες περικοπές μικροποσών που είναι περιττά.


ΧΟΙΡΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Αποφεύγεις να συζητήσεις ορισμένα θέματα, γιατί έχεις κουραστεί να λες τα ίδια και τα ίδια και σου είναι πλέον μονότονα. Ωστόσο, κάποια γεγονότα σου αποδεικνύουν ότι τελικά είναι αναπόφευκτα και δεν μπορείς να τα παρακάμψεις. Όσο κι αν βαριέσαι, πιθανόν να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα καλά. Να έχεις τόλμη και θάρρος να κατανοήσεις στάσεις και συμπεριφορές κι όλα θα γίνουν πιο εύκολα για σένα. Απλά, μην αφήνεις να σε μπλοκάρει ο φόβος του τι θα εμφανιστεί μπροστά σου μετά απ' όλα αυτά. Η άγνοια είναι χειρότερη.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Δεν έχεις κανένα πρόβλημα να παίρνεις σκληρές αποφάσεις στη δουλειά σου αλλά όταν έχεις να κάνεις με ζητήματα καρδιάς, εκεί τα χάνεις. Μια πιθανή σύγκρουση ή μικρή κρίση με το σύντροφό σου θα σε αναστατώσει και δεν θα ξέρεις τι να κάνεις γιατί εν μέρει και οι δυο δεν είστε πρόθυμοι να κάνετε έναν ειλικρινή διάλογο, εξαιτίας της προσωπικής σας υπερηφάνειας. Άφησε την κατάσταση ως έχει και σκέψου θετικά ότι τα πράγματα θα φτιάξουν. Αρκεί να έχεις πίστη και ελπίδα, δύο βασικά στοιχεία της ζωής στα οποία πρέπει να εστιάζεις.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: Μόλις κατανοήσεις γιατί κάποιοι συνάδελφοι ή συνεργάτες σου δεν πανηγυρίζουν για τις πρόσφατες εξελίξεις, όλα θα μπουν στη θέση τους. Όχι μόνο θα καταλάβεις γιατί διαφωνούν και επιμένουν στη θέση τους αλλά θα υποχωρήσεις κι εσύ και θα αρχίσεις να βλέπεις τη δική τους οπτική. Ίσως δε θέλεις να εκφράσεις την άποψή σου, γιατί, ενώ νιώθεις ότι κάποια θέματα πρέπει να συζητηθούν, φοβάσαι ότι θα ανοίξεις ένα νέο κύκλο διαφωνιών και εντάσεων. Όμως ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει η κουβέντα, γι' αυτό να είσαι εποικοδομητικός/η αλλά και προετοιμασμένος/η για να δεχτείς κριτική.

OIKONOMIKA: Κάποια ευχάριστα γεγονότα που θα συμβούν είτε θα είναι απρόσμενα, είτε το αποτέλεσμα των προσπαθειών σου. Ό, τι κι αν είναι, λίγη σημασία έχει γιατί μετά από τόσο καιρό υπομονής και σκληρής δουλειάς σου αξίζει. Ωστόσο, αντί να το γιορτάζεις, προβληματίζεσαι μήπως τυχόν ενέχουν περιορισμούς ή όρους που θα εμφανιστούν στην πορεία. Σταμάτα να σκέφτεσαι έτσι γιατί αυτός ο μήνας είναι πολύ ευνοϊκός για τα οικονομικά σου, αρκεί να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Επίσης, καλό θα είναι να περιορίσεις τη γενναιοδωρία σου και για μια φορά να βάλεις τον εαυτό σου πάνω από όλους και όλα γιατί μόνο έτσι θα βγάλεις τα «χρωστούμενα» των προηγούμενων ετών.

Διάβασε επίσης:

-Γνωρίστε την Κινέζικη Αστρολογία

-Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

Περισσότερες Μηνιαίες Προβλέψεις του Astrology.gr εδώ

* Θέλεις να μάθεις τι λένε τ' άστρα για σένα τους επόμενους 12 μήνες; Τότε πάτησε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved