Πλανητικό σκηνικό Μαρτίου 2014

Απ' τα μισά του μήνα Μάρτη, στον κόσμο ετούτο είναι φορές, που πάει κανείς και δίχως χάρτη.

Πλανητικό σκηνικό Μαρτίου 2014

Άλλο ένα τριώδιο θα πραγματοποιηθεί, ειδικά κάτω από την πρώτη Νέα Σελήνη του μήνα που ενδείκνυται για φαντασμαγορικές μασκαρεμένες εμφανίσεις, οδεύοντας προς τα κούλουμα, τους πρώτους χαιρετισμούς, την εαρινή Ισημερία και τη μεγάλη γιορτή της 25ης Μαρτίου.
Όλα αυτά φιλοξενεί ο Μάρτιος κάτω από ένα πλανητικό σκηνικό με πολλές ανακατατάξεις, τις οποίες καλούμαστε να διαχειριστούμε με όση υπομονή μας απέμεινε και το γαϊτανάκι να ξετυλίγεται όλο και πιο εντυπωσιακά, χωρίς όμως να τελειώνει τον βασανιστικό του κύκλο.

Ο Ήλιος διανύει την 11η μοίρα των Ιχθύων από 1 έως 20/3 ερχόμενος με την αρμονική όψη με τον Δία από 1 έως 4/3 η οποία κορυφώνεται στις 1/3, μέρα όπου συντελείται η Νέα Σελήνη.
Το ίδιο σχεδόν διάστημα από 1 έως 7/3, σχηματίζεται και η αρμονική όψη με τον Πλούτωνα που κορυφώνεται στις 4/3.
Ακολουθεί η αρμονική όψη με τον Κρόνο από 10 έως 16/3 με κορύφωση στις 14/3.
Τα προσωπικά ευαγγέλια χαράς και αισιοδοξίας αναμειγνύονται μαζί με εκείνα των χαιρετισμών, αλλά οι καμπάνες δεν λένε να ηχήσουν χαρμόσυνα.
Ωστόσο όλο αυτό το αρμονικό συναπάντημα προτρέπει για επεκτατικές και ώριμες κινήσεις, καθώς και για υλικές και συναισθηματικές επενδύσεις.

Ο Ήλιος περνάει στον Κριό στις 20/3 στις 6.58 το απόγευμα, σηματοδοτώντας την Εαρινή ισημερία, φτάνοντας ως την 10η μοίρα του ζωδίου.
Η δυσαρμονική όψη με τον Δία από 27 έως 31/3, η σύνοδος με τον ουρανό από 29 έως 31/3 και η δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα από 29 έως 31/3, πυροδοτούν την τελευταία εβδομάδα του μήνα με πολλές εντάσεις, ανατροπές και υπερβολές.
Το φως της ημέρας που τείνει να γίνεται όλο και περισσότερο, δεν διαπερνά το εσωτερικό μας, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγουμε αυτό το διάστημα ανταγωνιστικές συμπεριφορές, που θα αναβίωναν την ηρωική φαντασία του Κόναν του Βάρβαρου.


Ο Ερμής μας φέρνει καλά νέα, εφόσον επιστρέφει σε ορθή φορά στις 1/3 στις 4.01 το απόγευμα. Καιρός να γίνουν οι σκέψεις πράξεις, να συγκεντρωθούμε και να ξαναβρούμε τα σταθερά μας βήματα.
Στην ορθή φορά του στον Υδροχόο έως τις 18/3, θα έχει ένα αρμονικό συναπάντημα με τον ανάδρομο Άρη από 11 έως 16/3 και ένα δυσαρμονικό με τον Κρόνο από 7 έως 13/3.
Η πρώτη όψη κορυφώνεται στις 14/3 και η δεύτερη στις 11/3.
Τα διαστήματα αυτά είναι σημαντικά για τις κινήσεις μας, ενώ όλα εξαρτώνται από τις σκέψεις και τις συζητήσεις που κάνουμε.
Ευτυχώς ο ρεαλισμός θα υπερτερήσει στην ωμή πραγματικότητα και ακόμα και αν δυσκολευτούμε στις δραστηριότητές μας, δεν πρέπει η σκέψη μας να μοιάζει με φυτό σε ανήλιαγο δωμάτιο.

Στις 18/3 ο Ερμής θα περάσει στους Ιχθύες σαν μια κουταλιά μέλι σε έναν ερεθισμένο λαιμό, ενώ οι όψεις που θα σχηματίσει αποκαθιστούν πλήρως κάθε ενόχληση.
Η αρμονική όψη με τον Ποσειδώνα από 20 έως 25/3 που κορυφώνεται στις 23/3 δίνει όραμα, έμπνευση και δημιουργική διάθεση, ενώ η αρμονική όψη με τον Δία από 24 έως 28/3 που κορυφώνεται στις 26/3, βοηθά στην κατάστρωση μεγαλεπήβολων σχεδίων.
Η αρμονική όψη με τον Πλούτωνα από 26 έως 29/3 που κορυφώνεται στις 28/3, μας κάνει να διεισδύουμε ουσιαστικά στα δρώμενα, ενώ ο μήνας κλείνει με την αίσθηση πως η κρίση μας ήταν αυτή που άξιζαν οι άλλοι, οι καταστάσεις και ο εαυτός μας.


Η Αφροδίτη φτιάχνει τις βαλίτσες της αναχώρησης από την παρατεταμένη διαμονή της στον Αιγόκερω και στις 6/3 βρίσκεται έξω από το κατώφλι του Υδροχόου, αφήνοντας πίσω και το αυστηρό και αγέρωχο βλέμμα της.
Το νέο βλέμμα της όμως στο ζώδιο του Υδροχόου μοιάζει με παραλλαγή του προηγούμενου, αν εξαιρέσουμε τη φιλική της προδιάθεση, που όμως υπολείπεται κατανόησης και συναισθήματος.
Ερωτευόμαστε την ιδέα του έρωτα και όχι τον ίδιο, ενώ οι κινήσεις μας έχουν σαν μόνο γνώρισμα την επιθυμία του μυαλού και όχι της καρδιάς.
Η εντελώς εγκεφαλική αυτή Αφροδίτη θα βρεθεί σε αρμονική θέση με τον ανάδρομο Άρη από τις 28 έως τις 31/3 και σε δυσαρμονική με τον Κρόνο, από 26 έως 31/3.
Οι δύο αυτές συναντήσεις θα κορυφωθούν στις 29/3 και τις τελευταίες ημέρες του μήνα θα νιώσουμε την ανάγκη να προσδιοριστούμε ξανά απέναντι σε φίλους, αγαπημένους, συνεργάτες και συμβίες.
Μια αίσθηση ψυχρότητας και απομάκρυνσης μαζί με πολλές σκέψεις και θεωρίες, θα μας οδηγήσει σε διανοητικές αντεκδικήσεις, χάνοντας χρόνο και σπαταλώντας φαιά ουσία.

Ο Άρης παραμένει στο ζώδιο του Ζυγού και από τις 2/3 γυρίζει σε ανάδρομη φορά από την 27η έως την 22η μοίρα, γεγονός που μας κάνει παθητικούς και συστολικούς, λόγω του ότι δεν μπορούμε να εκδηλωθούμε και να πράξουμε όπως θα θέλαμε.
Η καταπίεση είναι έντονη ειδικά για τους Ζυγούς, Κριούς, Αιγόκερους και Καρκίνους, γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο.
Όλες οι σχέσεις επαναπροσδιορίζονται, παρά το γεγονός πως δεν βρίσκεται σε όψεις με άλλους πλανήτες.


Ο Δίας από τον Καρκίνο θα επιστρέψει σε ευθεία φορά στις 6/3
, διανύοντας την 10η και 11η μοίρα του ζωδίου και επιτέλους μπορούμε να κινητοποιηθούμε ξανά προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς την ανάγκη να συμβουλευόμαστε διαρκώς τις εσωτερικές μας φωνές.
Πιο αυθόρμητοι και πιο παρορμητικοί αναλαμβάνουμε νέα δράση, αλλά οι λογαριασμοί δεν πρέπει να γίνονται ποτέ χωρίς τον ξενοδόχο.
Στην προκειμένη περίπτωση ο ξενοδόχος είναι ο Ουρανός, ο οποίος θα βρίσκεται όλο τον μήνα απέναντι, σε θέση βολής.
Η κόντρα μεταξύ τους επηρεάζει περισσότερο έντονα τους Ζυγούς, Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους γεννημένους στο τέλος του πρώτου και αρχές του δεύτερου δεκαήμερου.
Αυτό που θα πρέπει να προσέχουμε όλοι είναι οι ανεξέλεγκτες τάσεις ανεξαρτησίας και ελευθερίας που αισθανόμαστε, από την άποψη πως όλα μας φαίνονται λίγα, τη στιγμή που το πολύ, παραμένει απροσδιόριστο μέσα μας.


Ο Κρόνος θα κάνει και αυτός την έκπληξη και θα γυρίσει σε ανάδρομη φορά στις 2/3 από τις 23 μοίρες του Σκορπιού έως τις 22 μοίρες.
Το μήνυμα και από αυτόν τον πλανήτη είναι πως πρέπει να ξαναδούμε τα γεγονότα, να αναθεωρήσουμε και να επανατοποθετηθούμε.
Το πρόβλημα με την ανάδρομη κίνησή του είναι πως όλα τα παραπάνω γίνονται κάτω από απαισιόδοξη οπτική, μελαγχολία, αυτολύπηση, αυτομαστίγωμα και σκληρή κριτική στους άλλους.
Σκορπιοί, Ταύροι, Λέοντες και Υδροχόοι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο, προσοχή στο δηλητήριο που μπορεί να συσσωρεύσετε. Θα ήταν καλύτερα να δαγκώσετε τα απωθημένα σας, παρά να δημιουργήσετε άλλα με ένα λάθος δάγκωμα.


Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας συνεχίζουν την πορεία τους από 10 έως 12 μοίρες Κριού, 5 έως 6 μοίρες Ιχθύων και 13 μοίρες Αιγόκερω αντίστοιχα.


Η πρώτη Νέα Σελήνη
του μήνα πραγματοποιείται στις 1/3 στην 11η μοίρα των Ιχθύων δίνοντας όραμα, ευκαιρίες και προτροπές, υποκινώντας μας να αλλάξουμε κάτι στη ζωή μας προς το καλύτερο.


Η Πανσέληνος που μεσολαβεί στις 16/3 στην 26η μοίρα της Παρθένου, μας φέρνει σε ισορροπία, βάζει τη ζυγαριά στη μέση, βλέποντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας σε πλήρη αρμονία.


Η δεύτερη Νέα Σελήνη
του μήνα στις 30/3 στην 10η μοίρα του Κριού, γέρνει τη ζυγαριά προς μία και μόνο κατεύθυνση, αυτή της παρόρμησης, της ασυγκράτητης επιθυμίας για δράση, αλλά πολύ περισσότερο της απόγνωσης για απόδραση, η οποία συντελείται με σπασμωδικές, υπερβολικές και βίαιες κινήσεις.

Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε Εαρινή Ισημερία θέτει σημαντικές προτροπές για νέους στόχους και πως ο Μάρτιος ήταν, είναι και θα είναι ένας μήνας μεταβατικός που μυρίζει καλοκαίρι στις καρδιές και στην ατμόσφαιρα, τουλάχιστον σε αυτό το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της γης που κατοικούμε.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved