Πλανητικό σκηνικό Φεβρουαρίου 2014

Φεβρουάριος 2014 – Αλκοόλ η βροχή και μεθάω, την ψυχή μου στα λάθη ξεσπάω

Πλανητικό σκηνικό Φεβρουαρίου 2014

Ο δεύτερος μήνας του χρόνου μπαίνει με το πρωτογενές πλεόνασμα που αναγγέλλει η κυβέρνηση και με το πρωτοφανές έλλειμμα, που αισθανόμαστε όλοι οι υπόλοιποι.
Ακόμα και η γιορτή των ερωτευμένων δεν προκαλεί πλέον σφοδρή επιθυμία ούτε καν διάθεση για πικρόχολα σχόλια.

Πώς άλλωστε θα μπορούσε, με την Αφροδίτη που συνδέεται με την ερωτική και την οικονομική μας ζωή σε τόσο υπαινικτικές όψεις με Δία, Ουρανό και Πλούτωνα, που ακόμα και αν τείνουν να ξεθυμάνουν αυτόν τον μήνα από συναισθηματικής πλευράς, παραμένει η άλλη η ξεθωριασμένη, που έχει το χρώμα του χρήματος.

Ας ξεκινήσουμε την πλανητική περιγραφή του μήνα με κάποιους από εμάς να αισθανόμαστε περισσότερο το βάρος ή την ελαφρότητα των κινήσεων των πλανητών.

Ο Ήλιος θα κινείται στον Υδροχόο από 1 έως 18/2 που στις 8.00 το βράδυ θα περάσει στους Ιχθύες.

Ως τότε επαναστατικές σκέψεις και συμπεριφορές καθώς και κοινωνικές και ανθρωπιστικές ευαισθησίες βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ιδιαίτερα κάτω από το αρμονικό τρίγωνο με τον Άρη από 8 έως 18/2 η οποία κορυφώνεται στις 15/2.

Αυτό σημαίνει ιδιαίτερα για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων του αέρα και της φωτιάς, πως αν θέλεις δράση διάβαινε και ριζικό περπάτει, δηλαδή το διάστημα αυτό μετράει τόλμη, αποφασιστικότητα, πρωτοβουλία και αντοχή, που βρίσκονται σε υψηλές βαθμίδες κατάταξης και θα πρέπει να κινητοποιηθούν προς όφελος του καθενός.

Το τετράγωνο με τον Κρόνο από 4 έως 18/2 που κορυφώνεται στις 12/2 θέτει από τη μία ρεαλιστικές βάσεις, από την άλλη πιέζει αφόρητα για λήψη αποφάσεων ειδικά τους γεννημένους στο 2ο και 3ο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων.

Στις 18/2 ο Ήλιος περνάει στους Ιχθύες και το σκηνικό αλλάζει καθώς ντύνεται ανθισμένη αμυγδαλιά που βιάζεται να ανθίσει.

Η σύνοδος με τον Ποσειδώνα από 19 έως 28/2 δίνει τόνο θαλπωρής που βυθίζει σε λήθαργο ειδικά τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του νερού και της γης. Ωραιοποιημένες καταστάσεις καραδοκούν κινδύνους, καθώς από 22 έως 28/2 το τρίγωνο με τον Δία ενισχύει την αίσθηση της επέκτασης και της εύνοιας.
Ωστόσο αν καταφέρουμε να στραφούμε εσωτερικά και δούμε την αλήθεια μας κατάματα, μπορούμε ίσως να αποφύγουμε το ναρκοπέδιο του εξαπατημένου άλλοθι.

Ο Ερμής θα βρίσκεται στους Ιχθύες από 1 έως 6/2 που θα γυρίσει σε ανάδρομη φορά στις 11.44 το βράδυ και θα διανύσει την 29η έως την 18η μοίρα του Υδροχόου.

Επανέρχεται σε ευθεία φορά στις 1/3 στις 4.00 το απόγευμα συμπεριλαμβανομένης και της στάσης του, γι αυτό όσες κινήσεις και αποφάσεις χρειάζεται να μπουν στην κατάψυξη, η απόψυξη θα πρέπει να αρχίσει από την ώρα αυτή και μετά.

Η σύνοδος με τον Ποσειδώνα από 1 έως 12/2 κυβερνήτη του ζωδίου που βρίσκεται ο Ερμής είναι πανίσχυρη και ενώ μας αποδυναμώνει λογικά, μας ενισχύει διαισθητικά.
Ωστόσο στις μέρες που η όψη ισχύει με την ανάδρομη κίνησή του, κάθε βήμα προς νέα ξεκινήματα θα πέσει στο κενό.

Ανακινούμε μόνο παλιές υποθέσεις, δεν λαμβάνουμε αποφάσεις και ασχολούμαστε με καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες, ειδικά οι γεννημένοι στις πρώτες ημέρες των ζωδίων του νερού και της γης. Διέξοδος στην τέχνη και σβάρνα τις παραστάσεις!

Η σύνοδος με τον Ήλιο που ακολουθεί από 13 έως 18/2 και γίνεται και πάλι στο ζώδιο του Υδροχόου αφήνει το ελεύθερο στο πνεύμα να μας καθοδηγεί, ειδικά τους γεννημένους στο 3ο δεκαήμερο των ζωδίων του αέρα και της φωτιάς, αλλά σκοντάφτουμε στην πολλή θεωρία με αποτέλεσμα την απραξία. Εξακολουθούμε να μην παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις ενώ τυχόν ατυχίες με ηλεκτρονικά μέσα είναι στο πρόγραμμα.

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε ευθεία πλέον φορά, βαδίζει αγέρωχη και επιβλητική αισθανόμενη ακόμα πιο άβολα με τις δυσαρμονικές όψεις που σχηματίζει.
Η αντίθεση με τον Δία, το τετράγωνο με τον Ουρανό και η σύνοδος με τον Πλούτωνα από 1 έως 15/2 κόβει σαν ξυράφι τα συναισθήματα, ενώ τη μέρα των ερωτευμένων επικηρύσσονται όποιοι καταφέρουν να την βιώσουν εξ ολοκλήρου ευχάριστα.

Δύσκολο διάστημα ειδικά για τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων, με συναισθηματικές αναταράξεις και καθοριστικές αποφάσεις.
Η συνέχεια εξίσου δραματουργική με το τετράγωνο με τον Άρη από 18 έως 28/2 να δημιουργεί ψυχρότητα στις σχέσεις, προσπαθώντας να συντηρήσουμε τη συντροφικότητα, μέσα από μια επεισοδιακές διαβουλεύσεις του παίρνω – δίνω.

Ακόμα περισσότερο αισθητό αυτό το αλισβερίσι, για τους γεννημένους στο 3ο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων.

O Άρης θα κινείται από την 23η έως την 27η μοίρα του Ζυγού, αυξάνοντας την ένταση, αλλά και την εποικοδομητική δραστηριότητα στους γεννημένους στο 3ο δεκαήμερο των παρορμητικών. Παρόλα αυτά ο καθώς πρέπει Άρης στο ζώδιο του Ζυγού, θα προσπαθήσει να είναι ευγενικός και διαλλακτικός, προκαλώντας αντιφάσεις, διλλήματα και συχνές αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές.

Ο Δίας σε ανάδρομη κίνηση στο ζώδιο του Καρκίνου πηγαινοέρχεται από την 12η στην 10η μοίρα του σε δυσαρμονικές όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα όλο τον μήνα, οι οποίες κορυφώνονται στις 16/2 και στις 1 και 2/2 αντίστοιχα.

Ο σχηματισμός αυτός που ισχύει εδώ και μήνες, ευθύνεται για την υπάρχουσα οικονομική, πολιτική, τρομοκρατική και μεταμορφωτική περίοδο αλλαγών που βιώνουμε και για το γεγονός πως τα όρια έχουν ξεπεραστεί πάρα πολύ.

Για άλλη μια φορά η κοινωνική ανισότητα θα υποταχθεί στο δόγμα των εντεταλμένων ταλιμπάν, που με τόσο φόβο και δειλία αποδεχόμαστε, μια και δεν μπορούμε να σώσουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας.

Σε προσωπικό επίπεδο οι γεννημένοι στις πρώτες ημέρες του δεύτερου δεκαήμερου των παρορμητικών ζωδίων, αν νομίζουν πως τα έχουν δει όλα, ας κάνουν υπομονή γι αυτά που έπονται και πάνω απ όλα ψυχραιμία και σύνεση.

Ο Κρόνος θα κινείται στις 22 έως 23 μοίρες του Σκορπιού, υφαίνοντας τη σοφία του και διοχετεύοντας ρεαλισμό ειδικά στους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων.

Ο Ουρανός στην 9η και 10η μοίρα του Κριού εξάπτει τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου και στις αρχές του δεύτερου των παρορμητικών ζωδίων, φέρνοντας αιφνίδιες ανατροπές.

Ο Ποσειδώνας στην 4η μοίρα των Ιχθύων διατηρεί σε μια φαινομενική απάθεια τους γεννημένους στις πρώτες ημέρες των μεταβλητών ζωδίων.

Ο Πλούτωνας στην 12η και 13η μοίρα του Αιγόκερω υπενθυμίζει την ισχύ του στους γεννημένους στις πρώτες μέρες του δεύτερου δεκαήμερου των παρορμητικών.

Η Πανσέληνος του μήνα στις 15/2 στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα και συγκεκριμένα στην 27η μοίρα του Λέοντα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εφόσον συμμετέχει ο Ερμής σε αντίθεση, Ο Άρης σε εξάγωνο ιδιομοιρίας και ο Κρόνος σε τετράγωνο.

Λαμβάνοντας υπ όψιν και την ισχύ των δυσαρμονικών όψεων μεταξύ Αφροδίτης, Δία, Ουρανού και Πλούτωνα, αυτή η Πανσέληνος πυροδοτεί πολλά και ποικίλα θέματα, με πρωταρχική ανάγκη την αναγνώριση των καθηκόντων μας απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους, αλλά και τη διαμόρφωση μιας συναισθηματικής, συλλογικής και ψυχαγωγικής καθημερινότητας.

Η Νέα Σελήνη την 1/3 στην 11η μοίρα των Ιχθύων σε τρίγωνο ιδιομοιρίας με τον Δία, σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα, επιβεβαιώνει πως στο τέλος του μήνα, η ανάγκη για αναδίπλωση και ταύτιση με τον ανώτερο εαυτό μας, είναι επιτακτική.

Ο Άγιος Φεβρουάριος και ο Άγιος Βαλεντίνος φαίνεται πως αυτό το μήνα δεν θα μπορέσουν να αγιάσουν τις καρδιές μας, αλλά το μικρό μας καλοκαίρι αξίζει να το ευλογούμε πάντα.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved