Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/5 έως 27/5

Ένας Άρης με απαιτήσεις

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/5 έως 27/5

Τις ημέρες που έρχονται, συνοδεύοντας την ύπαρξή σου, θα ακούσεις και θα διαβάσεις πολλά «μη». Πρόσεξε το ένα, μην κάνεις το άλλο... Θα πάθεις ατύχημα, θα υποστείς ζημιές... Αυτή είναι η συνήθης επωδός κάθε όψης ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο, που αυτήν την φορά ταξιδεύουν αντικριστά, ο ένας στους Διδύμους κι ο άλλος στον Τοξότη. Ανάμεσά τους στέκει ο Χείρωνας, πρόθυμος να βάλει την δική του πινελιά στην καθημερινότητά σου.

Και ναι, υπάρχουν εν δυνάμει κίνδυνοι αλλά οι περισσότεροι από δαύτους είναι προϊόν της δικής σου άγνοιας, που βαδίζει χέρι-χέρι με τον φόβο σου. Λες, δεν μπορεί κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν οι ειδικοί κι έτσι σφίγγεσαι και κλείνεσαι, προσδοκώντας να αποφύγεις τα χειρότερα. Σκέψου όμως ότι έτσι θα χάσεις και τα καλύτερα. Σκέψου κι ότι κάποιοι «ειδικοί», δεν είναι και τόσο τελικά...

Γιατί κάθε πλανητικός σχηματισμός αφήνει το δημιουργικό στίγμα του αρκεί να το θες κι εσύ.

Κατ’ αρχήν λοιπόν, σου προτείνω να διώξεις από το μυαλό σου όλες αυτές τις απαγορεύσεις, που δεν σου προσθέτουν παρά μόνον άγχος και κάνουν την ζωή σου να μοιάζει με φυλακή. Με ένα στρατόπεδο, όπου οι «παλιοί» κάνουν τα πάντα για να σε «ψαρώσουν», αφού έτσι εξασφαλίζουν την βολή και την κυριαρχία τους.

Πάμε τώρα στο προκείμενο...

Ένα από τα «μυστικά» της κοινής δράσης του Κρόνου και του Άρη είναι η επιτυχημένη σύνθεση –η ζύμωση- των «πρέπει» και των «θέλω» σου, κάτι που παραπέμπει στην γνώση των ορίων σου. Έτσι φτιάχνονται και οι κανόνες.

Αμφότεροι οι πλανήτες σε καλούν να συμβιβαστείς με την αλήθεια σου αλλά και με τις αλήθειες των άλλων. Αν δεν δράσεις, αυτές οι αλήθειες θα εξακολουθήσουν να κρύβονται, αναστέλλοντας την εξέλιξη σου. Αν δεν δράσεις, δεν θα μάθεις. Αν δεν συγκρουστείς, δεν θα βελτιωθείς.
Κοίταξε μόνον να αποφύγεις τις ακραίες αντιδράσεις, γιατί αυτές είναι που θα επιβεβαιώσουν τις δυσοίωνες προβλέψεις. Να δράσεις με βάση τις πνευματικές κατακτήσεις και το υγιές ένστικτο σου κι όχι για να βγάλεις τα απωθημένα σου.

Μπορεί πάλι να πέσεις σε «ντουβάρια» ή να βιώσεις την ορμή των απολίτιστων, πριν όμως «τα πάρεις στο κρανίο», σκέψου ότι όλοι αυτοί είναι άνθρωποι που πιθανότατα δεν αγαπούν καν τον εαυτό τους και δεν έχουν άλλο τρόπο να σου δείξουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους. Δεν βρίσκουν άλλο τρόπο να διαχειριστούν τις αντιφάσεις τους και άγονται και φέρονται. Πότε Άρης, πότε Κρόνος αλλά ποτέ και οι δύο μαζί.
Κι εδώ γίνεται φανερό ότι εσύ είσαι που μπορείς να αλλάξεις το παιχνίδι, εφαρμόζοντας μια στρατηγική και προτείνοντας κάποιους λειτουργικούς κανόνες.

Ο κανόνας είναι μια κοινή παραδοχή, ένας συμβιβασμός που έχει προκύψει ύστερα από αλλεπάλληλες συγκρούσεις και συνθέσεις. Όλοι μας μεγαλώνουμε με κανόνες που έχουν διπλό σκοπό. Την ατομική ασφάλεια μας αλλά και την συνοχή του συστήματος που υπηρετούμε.

Και σίγουρα, οι κανόνες χρειάζονται, δεν γίνεται να πετάξεις τον Κρόνο από την ζωή σου, αναφέρομαι όμως πρωτίστως στους δικούς σου κανόνες κι όχι σε αυτούς που σου επιβάλλουν. Αυτοί συνθέτουν τον παλαιό νόμο, με τον οποίο γαλουχήθηκες, ενώ οι δικοί σου τον νέο, που είναι απόρροια της γνώσης και της εμπειρίας σου.
Ο εξελιγμένος Κρόνος σου σε θέλει διοικητή κι όχι υποτακτικό. Κι αν ψάχνεσαι κι αναρωτιέσαι τι στο καλό είναι αυτό που καλείσαι να διοικήσεις, ξεκίνα από τον εαυτό σου.

Φαντάσου πως κτίζεις το οικοδόμημα σου κι έχεις να ορίσεις ένα πλήθος από κτιστάδες και κάθε λογής τεχνικούς. Βασίζεσαι στις ικανότητες τους, στις ειδικές γνώσεις τους αλλά αν δεν έχεις ξεκάθαρο στο μυαλό σου τι είναι αυτό που θέλεις, αν δεν έχεις σχέδιο, το οικοδόμημα σου θα βγει στην καλύτερη περίπτωση κακότεχνο, ενώ στην χειρότερη θα στοιχειώσει σαν το γεφύρι της Άρτας.

Όταν πρόκειται λοιπόν για την ζωή σου, εσύ είσαι που θα κτίσεις τους κανόνες, όχι οι άλλοι, διαφορετικά θα ζεις μια ζωή ξένη και εκτεθειμένη σε προσβολές. Γιατί το σύμπαν όσο σε βοηθά όταν είσαι αληθινός, άλλο τόσο σου φέρνει εμπόδια όταν ξεστρατίζεις από την αλήθεια σου. Στην πραγματικότητα αυτή είναι η πηγή των δεινών σου, το «συμφέρον» ψέμα που ζεις. Σκέψου... είναι το ίδιο να υποκινείσαι από την αγάπη, την δημιουργικότητα και το όραμα σου, με το να γίνεσαι ένας μισθοφόρος; Είναι το ίδιο να υπερασπίζεσαι την αλήθεια σου, με το να συντηρείς ένα «κατά συνθήκη» ψεύδος;

Κι αν δεν ξέρεις τι θέλεις, να το μάθεις. Αν δεν ξέρεις το πότε θα χιμήξεις μπροστά και πότε θα κάνεις πίσω, η εμπειρία και οι γνώσεις σου θα σου δώσουν το μέτρο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο του εξελιγμένου Κρόνου σου.

Στην παρούσα φάση υπάρχει όμως κι ένα επιπλέον μπόνους. Πρόσεξε, γράφω μπόνους κι όχι πρόβλημα γιατί έτσι θέλω να σκέφτεσαι. Το πνεύμα σου είναι εκείνο που θα ορίσει και θα κατευθύνει τις εξελίξεις, αυτή είναι η δύναμή σου και σε αυτήν να ποντάρεις, ακόμη κι αν προς στιγμή σε καταβάλει ένα συναισθηματικό σοκ, που όμοιό του δεν έχεις ξανανιώσει..

Σου γράφω για τον Χείρωνα, την Μνήμη που σε καθιστά αθάνατο στις συνειδήσεις.

Φαντάσου πως σκάβοντας βρίσκεις ένα σφραγισμένο πιθάρι. Μέσα του είναι γραμμένη η Ιστορία που δεν ξέρεις και περιβάλλεται από την αύρα των προγόνων σου, από τις καλές και τις κακές τους στιγμές. Τα πρόσωπα έφυγαν μα οι πράξεις και οι επιλογές τους παραμένουν, χαραγμένες στο μονοπάτι που κι εσύ βαδίζεις σήμερα. Ζουν ακόμη μέσα σου και τώρα το μαθαίνεις, βλέπεις πια ξεκάθαρα ότι όσο κι αν νομίζεις ότι ωρίμασες, σπάζοντας σιδερένιες αλυσίδες, έχεις ακόμη ένα καθήκον απέναντι στον εαυτό σου: Να κατανοήσεις τις άδηλες πτυχές της εξέλιξής σου, ξεκινώντας από τις πιο δραματικές.

Ποιος πόλεμος σε γέννησε; Ποια βία σε βύζαξε; Ποια παλιά «βεντέτα» ρημάζει ακόμη την προσωπική σου ζωή;

Ναι, βουτώντας στο παρελθόν δεν αποκλείεται να εγκλωβιστείς παρέα με φαντάσματα, που για πρώτη φορά σου συστήνονται αλλά μην το πάρεις στραβά. Εσένα περίμεναν για να λυτρωθούν και να αποκαλύψουν την αλήθεια τους. Βγάλε τα λοιπόν στο φως, λύτρωσε τα από την σκλαβιά τους, που σκλαβώνει κι εσένα.

Ναι, «έχεις πακέτο» και το πιθανότερο είναι να κατακλυστείς από δυνατές μνήμες, ποιος είπε όμως ότι το παρελθόν σου έχει μόνον αρνητικά;
Γιατί μέσα στο ποτάμι της οργής που εκβάλει στο παρόν σου, πάλλεται μια κατακόκκινη καρδιά που τρέφεται από πράξεις ηρωικές και το μεγαλείο της αυταπάρνησης.

Δεν ήσουν εσύ που σκαρφάλωσες στα τείχη για να σώσεις ένα τσούρμο από παιδιά. Δεν ήσουν εσύ που θυσιάστηκες για να προστατέψεις τον φίλο σου, το ταίρι σου.
Δεν ήσουν εσύ που υπεράσπισες πνευματικές και ηθικές αξίες.

Μα είσαι εσύ που μέσα του αναπλάθονται όλα τα ιερά και τα όσια των προγόνων σου.

Το δίπολο Άρη-Χείρωνα σου βάζει ένα πιο δύσκολο στοίχημα, αφού ζούσες χωριστά από το ταραγμένο παρελθόν σου και τώρα πρέπει να φιλιώσεις μαζί του, να το φέρεις ξανά στο προσκήνιο με όλη την δύναμη που κουβαλά.
Αν όμως τα καταφέρεις, τότε θα σε βοηθήσει να μπολιάσεις τους κανόνες σου με το συναίσθημα, που ο Κρόνος πάντα έχει την τάση να υποτιμά. Θα σε βοηθήσει να εμψυχώσεις και να εμψυχωθείς μέσα από μια δυνατή αγκαλιά. Να ανακαλύψεις ξανά κρυμμένους θησαυρούς, δημιουργικές αρχές και αξίες που θάφτηκαν στην λήθη από την επέλαση της ανάγκης και του συμφέροντος. Να φτιάξεις ζωντανούς κανόνες, ψηλαφίζοντας την σπουδαία κληρονομιά σου. Να χειραφετηθείς οριστικά από την οργή που κληρονόμησες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved