Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 5/5 έως 9/5

Πόλεμος φαντασμάτων

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 5/5 έως 9/5

Ο Άρης, σέρνοντας τους πολέμους του, δεσπόζει στον ορίζοντα των συμβάντων σου, όλων εκείνων δηλαδή που μπορείς να αντιληφθείς και να βιώσεις, παίρνοντας την δική σου θέση.
Γιατί υπάρχουν και τα άλλα που δεν βλέπεις και καλό είναι να το θυμάσαι αυτό.

Γύρω από την φωτιά που έχει ανάψει, μυσταγωγούν ο Ήλιος η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας. Σε ταξιδεύουν με ιστορίες για ηρωικές πράξεις, έρωτες και οράματα και για μια ακόμη φορά, οι σπίθες του ουρανού κατεβαίνουν στη γη και
καθρεφτίζονται στην ύπαρξή σου: Ένας «ιερός σκοπός» γεννήθηκε μες στο μυαλό σου και είσαι πια ένας σταυροφόρος!

Για μια ακόμη φορά πρέπει να παλέψεις με θεούς και δαίμονες για να κερδίσεις τα δικά σου Ιεροσόλυμα. Κι όπως συμβαίνει σε κάθε μονόπλευρη αντίληψη της Ιστορίας, ο εχθρός είναι κακός και δόλιος.

Πριν βιαστείς όμως να αρματωθείς, θέλω να σταθείς για μια στιγμή και να αναλογιστείς: Μήπως τελικά αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός σου;

Υπερασπίζεσαι το δίκιο και την αλήθεια, πιστεύοντας ότι πράττεις το σωστό. Όμως ενώ παιανίζεις το εμβατήριο της νίκης σου, δεν καταλαβαίνεις ότι κάποιοι μπορεί να σε χρησιμοποιούν. Να σε βάζουν μπροστά για να βγάλεις το φίδι από την τρύπα, εξυπηρετώντας άριστα τα συμφέροντά τους.

Γιατί αυτό το έργο το έχεις δει να παίζεται πολλές φορές στην μακραίωνη Ιστορία σου, έγινες πολλές φορές τροφή για τα σκυλιά του πολέμου αλλά εσύ δείχνεις να μην βλέπεις παρά μόνον την πρόσκαιρη νίκη σου. Πανηγυρίζεις γι’ αυτήν, αλλά στην πραγματικότητα είσαι ο μεγάλος ηττημένος.
Δεν βλέπεις το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες σου κι όσο δεν το βλέπεις θα είσαι στην καλύτερη περίπτωση ένας προδομένος ήρωας και στην χειρότερη ένας ξεπουλημένος.

Δες πως έχουν τα πράγματα:

Πολέμησες και νίκησες τους Τούρκους για να σου κάτσουν στον σβέρκο οι κοτσαμπάσηδες, παλιοί και σύγχρονοι.
Πολέμησες τους Γερμανούς κατακτητές, που περιορίστηκαν στις πόλεις σου, για να γίνεις γκασταρμπάιτερ στις φάμπρικές τους και να σου αγοράζουν σήμερα την περιουσία σου για ένα κομμάτι ψωμί.
Πολέμησες και νίκησες τον αδελφό σου για να γίνεις βούτυρο στο ψωμί των υπερδυνάμεων.
Πολέμησες και νίκησες την φτώχια σου για να σε έχουν σήμερα αλυσοδεμένο με δάνεια και χρέη.
Πολέμησες στους δρόμους για τα δικαιώματά σου και νίκησες για να φουσκώσουν οι κοιλιές των «σωτήρων» σου και να κάνουν πλιάτσικο οι μιζαδόροι.

Φαίνεται πως κάτι σου λείπει, γιατί αλλιώς δεν θα είχες φτάσει σε αυτό το χάλι μετά από τόσες «νίκες».

Τι έγιναν αλήθεια οι καρποί της νίκης σου;
Τι απέγιναν ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φρανς του Γιάννη Νεγρεπόντη;
Έχεις μάθει να πολεμάς μόνον αυτό που φαίνεται, ξεχνώντας ότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Κι έτσι οι νίκες σου έγιναν το φάντασμα της ήττας σου.

Σε χρησιμοποίησαν επανειλημμένα ξένες και εγχώριες δυνάμεις, πολιτικοί, κομματάρχες και μεγαλοπαράγοντες, που ακολουθώντας πιστά το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε» σε φανάτισαν να πολεμάς με τον διπλανό σου για να πλουτίσουν ή απλά για «να κάνουν το κομμάτι τους».
Και κάθε φορά που άνοιγες τα κεφάλια των «εχθρών» σου, εσύ, ως γνήσιο τέκνο της αγέλης, θριαμβολογούσες για την νίκη σου κι ας μην κέρδισες ποτέ κάτι πέρα από τα εύσημα της «μαγκιάς» σου.
Έγινες μπράβος των συμφερόντων και μάλιστα αμισθί.

Σε χρησιμοποίησε επανειλημμένα ο κακός εαυτός σου, που τυφλωμένος από το πάθος του προσπέρασε τις αρετές που τον γαλούχησαν και βούτηξε τα βέλη του στο φαρμάκι, το κακόβουλο ψέμα και τις πλεκτάνες.

Σκέψου τα όλα αυτά πριν οργιστείς, πριν χωρίσεις, πριν εξαπολύσεις την πύρινη ρομφαία σου εναντίον δικαίων και αδίκων.

Κι εδώ είναι που για μια ακόμη φορά θα μετρήσει η πνευματικότητά σου. Γιατί πέρα από τον εξευγενισμό των ενστίκτων σου και την διπλωματική οδό, έχεις τον τρόπο να κρίνεις και να διαβείς το κατώφλι του ορίζοντα των γεγονότων σου για να βρεις τι κρύβεται πίσω από τις έντεχνα καλλιεργούμενες έχθρες.

Πίσω από κάθε μικρό ή μεγάλο πόλεμο υπάρχει μια αιτία, που συνήθως σκιάζεται από την προπαγάνδα. Βρες την αληθινή γιατί και στην καθημερινότητά σου περιστοιχίζεσαι από Γκαιμπελίσκους.

Όπως είπε κι ο Ηράκλειτος «πόλεμος πατήρ πάντων». Αν όμως ο πόλεμος δεν είναι πραγματικά δικός σου, τότε και τα παιδιά του θα είναι νόθα.

Σίγουρα σε συλλογικό επίπεδο οι δυνατότητές σου είναι σχετικά περιορισμένες, αφού οι λυσσασμένες αγέλες των φανατικών καταργούν την λογική σου. Καν’ το όμως σε προσωπικό, πάλεψε κι αγωνίσου για τις αξίες σου. Για την αγάπη σου, για την συνειδητότητά σου, για την ελευθερία σου, ξέροντας πια ότι ο πραγματικός εχθρός σου είναι ο κρυμμένος εχθρός. Γύρω σου αλλά και μέσα σου.

Αυτός είναι ο πρώτος δικός σου πόλεμος, για την αλήθεια σου και μόνον.

Απέναντι σε όλα τα στραβά και τα πλαστά που σε ταλαιπωρούν, στην άγνοια, την βλακεία και την προκατάληψη, στο δόλιο παρασκήνιο. Απέναντι στον εμφύλιο σπαραγμό του μεγαλείου και της μικρότητάς σου, κόντρα στα άρρωστα πάθη σου και τον κακό εαυτό σου.

Βρες ξανά την αθωότητά σου, περπάτησε στην δική σου «Οδό Ονείρων»

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved