Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 3/2 έως 7/2

Οι σωτήρες

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 3/2 έως 7/2

Έλα σε μας για να σωθείς. Να μια φράση που ακούγεται συχνά μέσα στην δυστυχία σου. Εκεί που τα ποδοπατημένα όνειρά σου για μια καλύτερη ζωή εξαγοράζονται από τα funds των απατεώνων.

Κι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει για όσο ταυτίζεις το «καλύτερη» με τον υλικό πλούτο. Όταν δηλαδή ο Δίας και ο Ποσειδώνας σου φυλακίζονται στην ύλη κι εσύ χάνεις το όραμά σου.

Το ξέρω, με νιώθεις αλλά πότε επιτέλους θα σπάσεις τις αλυσίδες σου;

Γιατί είναι διαχρονική αλλά και πολύ φρέσκια η αίσθηση σου ότι ο πλούτος συνδέεται ευθέως με την διαφθορά των ηθών. Το «ελληνικό όνειρό» σου να γίνεις «Ευρωπαίος» ξέφτισε γρήγορα μα δεν είναι η πρώτη φορά. «Έλα με μας και θα έχεις του κόσμου τα καλά» έλεγαν οι Οθωμανοί, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Εγγλέζοι, οι Αμερικάνοι και ο κάθε επίδοξος κατακτητής σου. Κι εσύ φούσκωνες από περηφάνια μαθαίνοντας από το σχολείο για τα «όχι» σου, μα δυστυχώς υπήρξαν και μπόλικα «ναι» που κρύφτηκαν από τα μάτια σου, όχι για να μην ντραπείς αλλά για να μην συνειδητοποιήσεις ότι όλοι αυτοί που ενέδωσαν στον «εχθρό», συνέχισαν και συνεχίζουν να ζουν σε βάρος σου.

Αλήθεια τι απέγιναν οι συνεργάτες των Ναζί επί Κατοχής; Μήπως ένα μέρος τους κατέλαβε υψηλούς θώκους και σου κουνούσε το δάκτυλο;
Τι απέγιναν οι μαυραγορίτες που πλούτισαν από την δική σου πείνα;
Μήπως κατέλαβαν κι αυτοί ευυπόληπτες θέσεις στην περιβόητη «κοινωνία των αγορών»;
Μήπως η λαμπρή επιστημοσύνη των εξελιγμένων κοινωνιών σου ποτίστηκε κι ανδρώθηκε με το αίμα των ανθρώπινων πειραματόζωων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Και για να έρθουμε στο σήμερα πόσοι αλήθεια πλούτισαν από την κρίση και στο «παίζουν» αγανακτισμένοι επαναστάτες ή έχουν το θράσος να σου ζητάνε και τα ρέστα για τα όσα τράβηξες και θα τραβήξεις;
Πόσοι σου μιλούν για μια «ανάπτυξη» με όρους σκλαβοπάζαρου; Το χούι βλέπεις δεν χάνεται...

Πρόσεξε λοιπόν καλά με ποιους συγχρωτίζεσαι και ποιους χειροκροτείς γιατί κάποιος που σε προσεταιρίζεται «για μια καλύτερη ζωή», μπορεί να μην εννοεί αυτό που εννοείς κι εσύ αλλά κυρίως την άνεση του να σε εκμεταλλεύεται, χωρίς να πρέπει να δώσει λόγο για το παρελθόν και τα κρίματα του. Η απλά να εννοεί μια Πόρσε μεγαλύτερων κυβικών.

Και ξέρεις, η Πόρσε από το ψωμί έχει μια κάποια απόσταση...

Τελικά όμως εκείνο που πρέπει να σε ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα είναι το ότι δεν υπάρχει καλύτερη ζωή χωρίς Παιδεία και Πολιτισμό.
Αυτά είναι τα βασικά εχέγγυα για να έχεις μια πραγματικά ελεύθερη συνείδηση και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι εξουσιαστές που... σέβονται τον εαυτό τους αυτά «πειράζουν» πρώτα, φέρνοντας ως «θέσφατο» το δικό τους μοντέλο ανάπτυξης, τις δικές τους ανάξιες αξίες.

Το ψέμα τους κόντρα στο ψέμα των προηγούμενων, μα σε κάθε περίπτωση ο σκοπός τους είναι να χάσεις την επαφή σου με όλα εκείνα που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη και πάντα γόνιμη κληρονομιά σου. Να απεμπολήσεις τα πνευματικά σου δικαιώματα για να «σωθείς». Κι αλίμονο κουβαλάς τόσα που μπροστά τους κάθε σύγχρονη επινόηση μοιάζει με καρικατούρα.

Το Σωκρατικό «δαιμόνιο» σε στοιχειώνει αιώνες τώρα και τίποτα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει.

Όμως η Παιδεία σου, προϊόντος του χρόνου, έγινε ολοένα και πιο απομακρυσμένη από την ουσία της. Συνδέθηκε ευθέως με την παραγωγή κι έγινε σχεδόν κανόνας να διαμαρτύρεσαι «μα με τόσα πτυχία και να μην βρίσκω δουλειά;»

Παρασύρθηκες και άρχισες να πιστεύεις ότι τα πτυχία και οι γνώσεις μεταφράζονται μόνο σε χρήμα. Σπουδάζεις για να «τα παίρνεις» και δυστυχώς δεν πρόκειται για σχήμα λόγου. Μίζες και ξεπουλήματα συγκροτούν την «επιτυχημένη» ύπαρξή σου. Αυτός είναι ο πραγματικός «νόμος των αγορών». Κι έφτασες να θεωρείς μια «συστημική» Παιδεία, χωρίς ηθικά ερείσματα ως κάτι φυσιολογικό, αν όχι επιβεβλημένο.

Όμως, όπως έλεγαν και κάποιοι παλιότεροι που είδαν και πέρασαν πολλά, δεν κόπιασες στα θρανία για να πλουτίσεις αλλά για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να μάθεις να ξεχωρίζεις την αλήθεια από το ψέμα.

Ξαναβρές λοιπόν τον εαυτό σου κι ύστερα παρατήρησε με προσοχή όλους εκείνους τους επίδοξους σωτήρες σου, που κραδαίνουν ενώπιόν σου τα τριάντα αργύρια της προδοσίας. Ανθρωπάκια που το παίζουν Θεοί.

Όμως, πριν από 2000 χρόνια ένας παράξενος τύπος σου μίλησε για την Βασιλεία των Ουρανών κι αυτή είναι η μόνη αυθεντική σωτηρία σου γιατί δεν εξαγοράζεται. Στα χνάρια της να πορευτείς λοιπόν...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved