Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 9/12 έως 13/12

Προς την λεωφόρο των θαυμάτων

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 9/12 έως 13/12

Στέκεις σε στενωπό και τα χέρια σου είναι δεμένα με άρρηκτα δεσμά. Τα ονοματίζεις Κρόνο, μα η αλήθεια είναι πως φέρουν κι άλλες σφραγίδες. Ο Πλούτωνας κι ο Χείρωνας γίνονται κι αυτοί δεσμοφύλακές σου στην έρημο της θλίψης σου.

Είναι σκληρό να συνειδητοποιείς μια πραγματικότητα που δεν σου αρέσει αλλά όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις.
Όμως, αν η μοίρα κυριαρχεί επάνω σου, είναι γιατί εσύ της έδωσες τέτοια εξουσία.

Αντικρίζοντας σε, πρόσωπο με πρόσωπο, μπορώ να σου πω ότι σε εμπιστεύομαι. Ξέρω τις πνευματικές δυνατότητες σου, όπως τις ξέρεις κι εσύ.
Εδώ όμως δεν έχεις να παλέψεις μόνον με τις δικές σου αδυναμίες και ακρότητες. Η ψυχική κληρονομιά του είδους σου είναι βαριά και σε ακολουθεί. Η ίδια η ζωή δεν σε αφήνει να ξεχάσεις. Η αγέλη σε θέλει υπάκουο μέλος της κι εκεί μετρούν μόνον οι πολεμικές δεξιότητες σου. Εκεί κατασπαράζεις ή κατασπαράζεσαι και από την στιγμή που παραδίνεσαι σε αυτήν, η ανώτερη φύση σου παίρνει το δρόμο της εξορίας.

Στην σύγχρονη κοινωνία σου το έγκλημα είναι καταδικαστέο και η βαρβαρότητα του παλιού καιρού εξόριστη -υποτίθεται- στα Τάρταρα της νομοθεσίας σου. Όμως η ανάγκη να έχεις αυστηρούς νόμους προδίδει την ευάλωτη φύση σου. Και τελικά, η κάθε είδους «μαφία» νικιέται αλλά είναι πάντα εδώ. Το «κακό» νικιέται αλλά βασιλεύει σε κάθε γωνιά του κόσμου σου, αφού υπάρχει ακόμη μέσα σου.
.
Οι μνήμες του πολέμου σε έκαναν να αποζητάς την ειρήνη με κάθε κόστος. Κι έχεις δίκιο.
Βλέπεις όμως ότι το μονοπάτι της άμεσης ή έμμεσης βίας υπάρχει ακόμη χαραγμένο στην ανθρώπινη ψυχή σου. Κι αν εσύ ελέγχεις τις σκοτεινές παρορμήσεις σου, άλλοι δεν μπορούν.

Σου έχω γράψει πάλι για τον Κρόνο και τον Πλούτωνα. Για τα αδιέξοδα ή τετελεσμένα που δημιουργούν και συχνά σε θλίβουν ή σε φέρνουν σε απόγνωση. Για την υποταγή, τον τρόμο, την χειραγώγηση και τους εκβιασμούς που παίρνουν σάρκα και οστά κάτω από την κηδεμονία τους. Για την σκοτεινή τους πλευρά, που δεν είναι παρά οι δικοί σου, σκληροτράχηλοι δογματισμοί που πνίγουν την αλήθεια αλλά και τα άγρια ένστικτα που ο πολιτισμός σου σε έκανε να πιστέψεις ότι θάφτηκαν για πάντα.

Έκανες τα πάντα για να νικήσεις τους υπαρξιακούς σου φόβους, μα αυτοί επιμένουν να σε ακολουθούν σαν βυθισμένο παγόβουνο που απλώνεται κάτω από την επιφάνεια των έργων σου. Τι πήγε λάθος;

Σου γράφω λοιπόν ότι ενώ η φύση σου είναι πολυσύνθετη κι είσαι παιδί των αντιθέτων, εσύ παρασύρεσαι κι επιμένεις να την λειτουργείς ως μονοδιάστατη. Μήπως έχεις τυφλωθεί από την λαγνεία του απόλυτου και λες διαρκώς «ή εγώ ή αυτοί»; Μήπως εκεί που θα μπορούσες να φτιάξεις γέφυρες, σκάβεις χαρακώματα;

Μήπως η εφήμερη ευτυχία σου είναι κτισμένη πάνω στον πόνο και την εκμετάλλευση εκατομμυρίων συνανθρώπων σου;

Ακόμη και σήμερα τα όποια αγαθά σου και η καλοπέραση σου στοιχειώνονται από τους σύγχρονους σκλάβους που για ένα κομμάτι ψωμί –συχνά ούτε καν γι’ αυτό- βασανίζονται, λιμοκτονούν και πεθαίνουν σε φάμπρικες που αρέσκεσαι να αγνοείς.
Η δουλεία πέθανε, ζήτω η δουλεία...

Το είχες σχεδόν ξεχάσει, μέχρι που οι δυνάστες κτύπησαν και την δική σου πόρτα.

Σου έχω γράψει και για τον Χείρωνα, που το σλόγκαν του είναι «ότι θυμάσαι παραμένει αθάνατο». Κι εσύ παλεύεις για να βρεις την άκρη του νήματος στις μνήμες και τους θρύλους που συνοδεύουν την ύπαρξή σου. Πας πίσω στο χρόνο και ξεθάβεις, αυτή είναι η Ιθάκη σου που πρέπει να βρεις, για να νοιώσεις πραγματικά άτρωτος.

Αλλά ας γίνει το ιστορικό σου διδαχή κι όχι έρεισμα για κάποια άγρια ρεβάνς. Να φτιάξεις το μέλλον σου ξαναγνωρίζοντας το παρελθόν σου. Και τελικά να δεις τα πράγματα με καθαρή ματιά, προσπερνώντας την προπαγάνδα των εξουσιαστών σου, που έχουν κάθε λόγο να σε χειραγωγούν με ψέματα ή μισές αλήθειες.

Το ισχυρό Εγώ σου φοβάται ακόμη, γι αυτό εξακολουθεί να κτίζει κάστρα και πολιτείες, αφήνοντας έξω τους «ξένους», τους παρείσακτους, τους «άπιστους».
Αν ήταν πραγματικά άτρωτο, όπως το επιθυμείς, δεν θα έμπαινες στην διαδικασία να αποδεικνύεις την ισχύ σου ελέγχοντας τους άλλους ή ακόμη χειρότερα πατώντας επί πτωμάτων.
Αγαπώντας μόνον τους «δικούς σου», σκοτώνεις την Αγάπη.

Όμως ο Κρόνος, ο Πλούτωνας κι ο Χείρωνας έχουν και την φωτεινή τους πλευρά, που καθρεφτίζεται στον ψυχισμό σου, αναδεικνύοντας το μεγαλείο σου.

Σε τιμούν η δομημένη σκέψη σου, το ερευνητικό σου δαιμόνιο και η χειραφέτησή σου από τα φαντάσματα που σε κυνηγούν κι αν τα καταφέρεις να αναδείξεις αυτήν την φωτεινή πλευρά, το κέρδος σου θα είναι η ελευθερία σου.

Κι όταν δίπλα στην δική σου ελευθερία σταθούν κι άλλες, τότε πια θα μπορείς να ελπίζεις βάσιμα ότι ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος. Πάλεψε λοιπόν γι’ αυτό, αφού ακόμη κι αν θεωρείς την πρώτη μάχη σου χαμένη εκ προοιμίου, το μικρό μονοπάτι που θα χαράξεις ή απλά θα περπατήσεις, θα συνεχίσει να πλαταίνει μέχρι να γίνει μια συμπαντική λεωφόρος των θαυμάτων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved