Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 25/11 έως 29/11

Δραπέτευσε από την εικονική σου πραγματικότητα

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 25/11 έως 29/11

Τούτες τις μέρες ο φίλος σου ο Ερμής θα προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να σου γνωρίσει τον κόσμο. Να σε μπολιάσει με το πνεύμα του, Να ξεσκονίσει τις γνώσεις, την κρίση και τις δεξιότητες σου. Να σε βάλει να σκεφτείς περισσότερο, να ψάξεις, να εμβαθύνεις.

Κι είναι μια λαμπρή ευκαιρία να ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σου. Γιατί –ίσως το νοιώθεις κι εσύ- κάτι πάει στραβά με τον Ερμή σου, κάτι πάει στραβά με την ζωή σου.

Γύρω σου οι εξελίξεις τρέχουν κι εσύ εξακολουθείς να παραμένεις ένας απλός θεατής.
Ο εικονικός πολιτισμός σε έχει καθηλώσει για τα καλά, έκλεψε το αυτεξούσιο σου, τη σπίθα σου για δημιουργία. Εδώ και χρόνια, βουτήχτηκες στην πραγματικότητα του, τόσο που νομίζεις ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου δεν είναι παρά ένα ακόμη εικονικό σενάριο, που αν δεν σου αρέσει θα πατήσεις ένα κουμπί κι όλα θα φτιάξουν. Δεν συμμετέχεις πια στα δρώμενα της ζωής σου, έχεις εγκαταλειφθεί στο έλεος των χειραγωγών σου.
Και το χειρότερο είναι ότι σχεδόν μεταλλάχτηκες εσύ ο ίδιος σε εικόνα, σε ένα κουμπί που κάποιοι άλλοι ορίζουν πατώντας το.

Μαθαίνεις κατευθυνόμενα. Συγκινείσαι, οργίζεσαι κι ελπίζεις κατευθυνόμενα. Ονειρεύεσαι κι ερωτεύεσαι κατευθυνόμενα. Οι προβληματισμοί σου στένεψαν, η παιδεία σου αλλοτριώθηκε από την κουλτούρα ενός εντυπωσιακού τίποτα.

Όλοι δουλεύουν για σένα χωρίς εσένα. Άλλοι σε τρομοκρατούν κι άλλοι σε παραπλανούν κι εσύ αρκείσαι να επικρίνεις, να υποψιάζεσαι και να επιλέγεις τελικά τον καταλληλότερο δυνάστη σου. Αυτόν που κερδίζει ότι και να γίνει.

Σου είπαν ότι τα ρομπότ έρχονται για να σε βοηθήσουν, μα σου έκρυψαν ότι η πρόθεση τους είναι να γίνεις κι εσύ ένα ρομπότ.

Δείχνεις με το δάκτυλο τους ενόχους που σου υποδεικνύουν. Χειροκροτείς τις πρωτοβουλίες που σου υποδεικνύουν συγκινείσαι κατ’ εντολήν, την ίδια στιγμή που προσπερνάς αδιάφορα τα πραγματικά δράματα που σε περικυκλώνουν. Delete, delete σκέφτεσαι, βαδίζοντας το εικονικό σου μονοπάτι.

Είσαι δέσμιος.

Ο Ερμής σου βρίσκεται υπό τεχνολογική κατοχή. Έχει καταληφθεί από το πνεύμα της προπαγάνδας και της αδράνειας, έμαθε να πετά χαμηλά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Πώς σκέφτεσαι αλήθεια να καθυποτάξεις αυτόν τον άψυχο Ερμή; Πώς θα τον φέρεις στα μέτρα σου;

Το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να βγεις έξω στον καθαρό αέρα. Εκεί που τα δράματα κι οι χαρούμενες στιγμές δεν είναι κονσέρβες. Εκεί που ανταμείβεσαι με αληθινές εκφράσεις κι αγκαλιές κι όχι με σκηνοθετημένα wow και υποκρισία.
Να περπατήσεις κάτω από τα αστέρια, να αφεθείς στην ζέση του ήλιου, να πιαστείς χέρι-χέρι, να χορέψεις.
Να αφεθείς στο ένστικτο σου, να αντλήσεις από τις πηγές που το σύμπαν σου παρέχει πλουσιοπάροχα. Μια αχτίδα φεγγαρόφωτος φτάνει για να ζωντανέψει το εσωτερικό σου δαιμόνιο.

Το δεύτερο που επιβάλλεται να κάνεις είναι να ψάξεις μόνος σου για να βρεις την αλήθεια και την αλήθεια σου. Να μελετήσεις, να ερευνήσεις, να θυμηθείς κάτι πολύ δικό σου, τις αναζητήσεις της νιότης σου, που θυσιάστηκαν στο όνομα μιας υποτιθέμενης ασφάλειας.

Μεγάλωσες κι έβαλες μυαλό... Μετάφραση;
Έφτιαξες πολλές φυλακές για να νοιώσεις ασφαλής κι εννοώ πνευματικές φυλακές.
Τιμώρησες το «αιρετικό» πνεύμα σου για να ενταχθείς στην μετριότητα, την επέβαλες και την συνήθισες. Για να βρεις την ησυχία σου όπως λες, καταλαβαίνεις όμως πια ότι αυτή η ησυχία είναι το ψηφιακό σου μνήμα.

Τώρα λοιπόν που έπαθες και έμαθες, ότι η εικονική αλήθεια δεν είναι παρά ένα κατευθυνόμενο ψέμα, μπορείς να γκρεμίσεις αυτές τις φυλακές και να αφήσεις το πνεύμα σου να πετάξει ελεύθερο. Όχι πως κάτι τέτοιο θα είναι εύκολο, αφού ακόμη κι αν ξεπεράσεις την ατολμία σου θα έχεις να αντιμετωπίσεις τους δεσμώτες σου και τα «πιασάρικα» τρικ που ελέγχουν το μυαλό σου.
Αν όμως τα καταφέρεις, ο αναγεννημένος Ερμής σου θα σε ανταμείψει με μια αίσθηση παρόμοια με αυτήν ενός παιδιού σε λούνα παρκ!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved