Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/9 έως 27/9

Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/9 έως  27/9

Ο Ήλιος συναντά τον Δία στον Ζυγό και είναι βέβαιο ότι θα ακούσεις και θα διαβάσεις πολλά καλά γι’ αυτήν την σύνοδο. Κι έτσι μπορεί να είναι. Οι ευκολίες, το γέλιο, η χαρά και η καλοπέραση στολίζουν την καθημερινότητά σου.

Να λοιπόν η ευκαιρία σου για ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα. Ή έστω η ευκαιρία σου να αφήσεις πίσω σου σκοτούρες και προβλήματα περπατώντας στην μεγάλη, πλατιά και φωταγωγημένη λεωφόρο. Κι επειδή στους δύσκολους καιρούς που ζεις, κάθε χαρούμενη και γαλαντόμα στιγμή σου παίρνει πολλαπλάσια αξία, αξίζει τελικά να υπερβάλλεις ή να ξοδέψεις κάτι παραπάνω, έτσι για το... ονόρε!

Κι αν είσαι πραγματικά τυχερός, τα δώρα των ουρανών θα πέσουν κατ’ ευθείαν στην αγκαλιά σου, από καλούδια και δώρα μέχρι τον «μπάρμπα απ’ την Κορώνη» που πάντα ονειρευόσουν.

Αν πάλι είσαι λίγο... πονηρός μπορεί να εκμεταλλευτείς τις περιστάσεις για να καρπωθείς τα περισσότερα, προσφέροντας το τίποτα, δηλαδή μόνον υποσχέσεις και προδιαθέσεις.

Καλό είναι βέβαια να περιορίσεις τις όποιες ποιοτικές αναζητήσεις σου, αφού ο Δίας δεν δίνει διάρα τσακιστή γι’ αυτές. Είναι πάντα υπέρ της ποσότητας και του ενδιαφέροντος που εξαντλείται σε παροχές. Πριμοδοτεί λοιπόν «υψηλές» γνωριμίες, πληρώνει αδρά αλλά... μέχρι εκεί!

Εξ άλλου, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις

Στην κομβική κινηματογραφική σκηνή που ο «κακός» πληρώνει τον διώκτη του για να κάνει τα στραβά μάτια, ο Δίας δεν θα έλεγε ποτέ «όχι» στην προσφορά. Αυτό που ο «άσπονδος» φίλος του, ο Κρόνος ονοματίζει «διαφθορά» είναι ένα από τα αγαπημένα του χόμπι, αφού την αποδέχεται ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Με τα λεφτά λύνει όλα τα προβλήματα και κάτω από την επιρροή του, συνειδήσεις και αξίες εξαγοράζονται πανεύκολα.

Τελικά, ο Δίας μπορεί το ίδιο εύκολα να διογκώσει και τις αδυναμίες σου, αφού.... φουσκώνει ό,τι βρει!

Σου έχω ξαναγράψει για αυτές τις «αδυναμίες», που μπορούν να τυλίξουν την ζωή σου σε μια όμορφη κόλλα ματαιοδοξίας κι ακόμα χειρότερα να την κάνουν να μοιάζει με πλειστηριασμό. Όποιος δίνει τα περισσότερα, όποιος σου εξασφαλίζει τις περισσότερες ανέσεις κερδίζει κι ας ποδοπατά κάθε ηθική αξία. Ξέρεις ότι η κερδοσκοπία και η ηθική που τόσο σου αρέσει να υπερασπίζεσαι, έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους εκ γενετής.

Ακόμη, η «ελαφρότητα» συνοδευμένη από την αμετροέπεια, συχνά αναδεικνύει τους «φελλούς» κι εκείνους που ξέρουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας.

Και ναι, μην σε ξενίζει, ένας αμιγώς «Δίιος» χαρακτήρας μπορεί να είναι απίστευτα τσιγκούνης. Όχι δεν είναι «κόντρα ρόλος», αφού σε κάθε δυσκολία κοιτάζει πάντα «την πάρτη του».

Υπάρχουν βέβαια και τα χειρότερα.
Έρχονται τότε που παρασύρεσαι από «Σειρήνες» και απλώνεσαι εκεί που δεν φτάνεις. Δεν σου αρκεί πια να βλέπεις την χλιδή στα σήριαλ της TV, θέλεις να την ζήσεις κιόλας, ζηλεύεις και θες να κάνεις πράξη την εικονική σου πραγματικότητα.

Το έχεις δει αυτό το «έργο» πρόσφατα και ξέρεις τις παγίδες του. Όμως έβαλες μυαλό ή απλά περιμένεις να ξαναγυρίσει ο τροχός;

Γιατί αυτό σου τάζουν οι επιτήδειοι κηδεμόνες σου απανταχού της γης: Να επιστρέψεις στην «ανάπτυξη», να ξαναφάς με «χρυσά κουτάλια», να μπορείς να αγοράζεις τα πάντα κι ας είναι ποτισμένα με αίμα σκλάβων και μικρών παιδιών. Αυτών που στενάζουν στις φάμπρικες των «αναπτυσσόμενων» χωρών αλλά κι εδώ πολύ κοντά σου, δίπλα σου στις σύγχρονες «γαλέρες» της κατ’ ευφημισμόν ελεύθερης «οικονομίας των αγορών».

Ποια όμως μπορεί να είναι η δική σου απάντηση σε όλα αυτά;
Τι θα έλεγες αν σου έταζαν ολόκληρο τον κόσμο, αρκεί να «ξεχνούσες» για λίγο τις αρχές σου; Τι θα έκανες αν σου έκλειναν το στόμα με μια χούφτα χρυσάφι;

Μόνον η αγάπη και η πνευματική σου φύση μπορούν να σε προστατέψουν από αυτόν τον πειρασμό.
Η αγάπη, η αίσθηση του μέτρου και η γνώση ότι στον πυρήνα της πραγματικής ευτυχίας σου, εδρεύει το μοίρασμα και όχι η πλεονεξία ή το συμφέρον σου.

Ο Δίας του «κόσμου τούτου σε δελεάζει με τις ευκολίες και τις προσφορές του. Δείξε του όμως κι εσύ ότι ο αληθινός πλούτος δεν κρύβεται σε παλάτια και πορτοφόλια αλλά στην καρδιά και την συνείδησή σου.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved